well being...

vrijdag 26 juli 2013

Na bijna een maand vakantie ga ik maandag weer aan de slag, uitgerust! Nu zul je me vreemd vinden en denken dat dat normaal is, na een vakantie uitgerust aan de slag...hm hm...NOT dus. Type controlfreak draaft ook in vakanties lekker door, heeft dan alleen drie..uhm...ik wil de leden van m'n gezin geen hindernissen noemen maar je snapt wat ik bedoel toch? Zij staan stil(want vakantie, geef ze eens ongelijk) en ik zigzag daar tussendoor. Dubbele kilometers, kan ik je verzekeren maar...not anymore!

Totaal zen *kuch*(oke ik corrigeer: zo zen als ík kan zijn) heb ik ze laten dobberen en dobberde ik zelf hier en daar mee. Heerlijke momenten voor mezelf genomen, me afgesloten voor het geroezemoes om me heen. Mooie magazines gelezen, lekker wat aangerommeld in mn huis en tuin, in m'n hoofd wat plannetjes gemaakt voor "later" maar vooral eens m'n hoofd "uitgezet". 

Ik blogde al eens over de groene smoothies, de bodybutters die ik maakte, en de lol die ik heb met het samenstellen van boeketjes met groei en bloei uit eigen tuin. Complete wellness! Ik "stuurde"jullie naar de supermarkt voor dag- en nachtcreme, naar de A.ction voor hamamdoeken en de tuin in voor een boeketje voor Lonely Bouquet Day.
Compleet andere blogjes dan jullie misschien wel van me gewend zijn(geen nood, chaos is nog steeds my middle name;)) maar jullie zijn wél blijven hangen. Fijn!:).

Nou gun ik jullie ook mooie momenten en het heerlijke uitgeruste gevoel, het ervaren van mooie producten(niet materialistisch bedoeld)....dat gevoel van well being...en kwam er vandaag een leuke prijsvraag voor jullie in mijn mailbox.

Ik mag een hamamdoek weggeven! Een "echte"....dus de fijne kwaliteit en de mooie frisse kleuren. Zo'n doek waar je echt veel plezier van zult hebben!
 Hamamdoek zeegroen-wit | 100x50 cm Hamamdoek geel-wit | 100x50 cm Hamamdoek wit-glanzend wit | 100x50 cm

De Olijverie bestaat 5 jaar en één van jullie viert dat mee! Hoe? Door antwoord te geven op de volgende vraag: * van welk materiaal zijn de hamamdoeken gemaakt?* 
Wil je kans maken op die doek van 100x50cm dan laat je je antwoord onder deze post achter. De aktie loopt tot volgende week, op vrijdag zal ik de winnaar bekend maken en wie weet neem jij die superfijne hamamdoek nog mee op vakantie.
 super kwaliteit hamamdoek van soepel katoen
Wat je er na je vakantie mee doet? Alles! Ik gebruik mijn doeken voor veel dingen. Een stapeltje ligt op het toilet als gastendoeken, lekker groot, ze drogen perfect en ze blijven zó mooi. Ook neem ik er altijd minstens één mee op vakantie of tijdens een dagje uit, ze wegen niks, zijn compact op te vouwen/rollen en ze drogen supersnel! Maar ik kan me ook voorstellen dat je 'm meeneemt naar de sportschool of sauna! En eerlijk is eerlijk, ze zijn ook erg decoratief! 

Dus wil je meedoen, antwoord hieronder! Ik ga dit weekend lekker m'n blikje Planters repaircream uitproberen, ook van de Olijverie, een natuurlijke, heerlijk ruikende 3 in 1 creme voor gezicht, handen en lichaam!

 binnen één dag binnen, uitpakken was een feestje op zich!


succes allemaal!

liefs,
Lynda

Weer een leuke gratis poster..

dinsdag 23 juli 2013

rond moederdag wees ik jullie op de posters van Moodkids, weet je nog? Home is where mom is? Die worden nu nog gedownload zo leuk zijn ze! Nu heeft Eefje weer een nieuwe gratis download voor ons allemaal gemaakt...en toepasselijker kan het niet!

 Ik heb 'm al gedownload, ga 'm meteen uitprinten en ophangen! Dankjeweerwel Eefje!

liefs,
Lynda

tijd voor aktie..

zondag 21 juli 2013

Of eigenlijk meer tijd voor de A.ction. :).
Ik kreeg een tip van Margreet   , via Instagram(dus eigenlijk niet alleen voor mij maar voor "ons") die ik graag even doorgeef! Stel je gaat nog op vakantie en je hebt nog net ruimte voor een leuke hammamdoek waar je op het strand lekker op kunt liggen? Dan moet je dus naar de A.ctio.n....al vraag ik me af of de aktie niet tm gisteren liep...maar goed...dat zegt niks bij die winkel, dan zijn ze er beslist nog. Ik ga níet meer op vakantie en heb zo'n doek dus eigenlijk níet nodig, ware het niet dat hij ook decoratief erg leuk is! Voor het bedrag van 4 euro heb je een grote hammamdoek(diverse kleurstellingen) waar je 1001 dingen mee kunt doen/verzinnen.

 dit is 'm, op de foto lijkt hij grijs maar hij neigt in het echt naar het groene maar zoals je ziet is het maar net waar je hem bij gebruikt. Er zit een dun zilverdraadje door waardoor de zon er grappig op schittert.
 wij lunchen tegenwoordig uit "bakjes"...gezien bij Marieke van Gewoon Marieke, zij gebruikt deze letterbakken voor Tiny Tables...thema tafels zeg maar, met eten. De ene keer zoet en dan weer hartig....leuk om eens te gaan bekijken.


 nog vóór het ontbijt fabriekte ik met cadeaupapier van V&D een letterslinger(tje) voor onder de parasol. Mocht het je ontgaan....het is ZOMER!
  ik was vroeg....dat zie je aan het blauwe licht ;)....maar het idee komt wel over toch? ZOMER!
Zomer in Nederland, we hebben er even op gewacht maar het wachten wordt beloond! Geniet en zon met mate!

liefs,
Lynda 

ik wist ervan...

zaterdag 20 juli 2013

ik wíst al een hele tijd dat er in ons buurdorp Sevenum een b&b/gasterij gevestigd was. Of ís eigenlijk....en telkens als ik er in een tijdschrift over las vroeg ik me kort weer af: "waar dan"?  Maar zoals dat gaat met dingen waarvan je weet dat je er toch geen gebruik van gaat maken, de aandacht vervliegt.

Nou doen wij onze (week)boodschappen in Sevenum en bereiken plaats van bestemming via een "binnendoorweggetje". Heerlijk weggetje, mooie huizen en oude boerderijen hier en daar. Grote weilanden, mooie landschappen....heerlijk weggetje...zoals gezegd. Afgelopen donderdag trok die ene "boerderij"weer mijn aandacht...er staan altijd veel auto's, ze hebben een gezellige oprit, wat zou daar toch zijn? IJdelheid is mij niet vreemd en dus draag ik buiten de deur nooit mijn bril(voor veraf) dus het gezellige bordje was voor mij onleesbaar. Op de terugweg was manlief mijn verzoek alweer vergeten: "kijk eens even wat er op dat bordje staat".

Dan sta je aan de afwas...en ineens.....droog je je handen af en googled b&b Sevenum(want de naam was ik inmiddels ook helemaal kwijt).....tsssssssss........dat is 'ie dus....die inmiddels beroemde gasterij...."Gasterie Lieve Hemel"...gewoon.....praktisch in mijn achtertuin!!!
Moeten jullie weten natuurlijk :D.......
Gasterie Lieve Hemel 
 
 

over huidverzorging...

woensdag 17 juli 2013

gaan de meest wilde verhalen. De meest luxe merken huren de mooiste actrices in om hun smeerseltjes maar aan de man te krijgen. Ik geef toe, de verleiding is groot totdat.......je de prijs ziet en snakkend naar adem de winkel verlaat. Ik geef toe, ik kan lekker geld uitgeven en ik ben dol op verzorgingsproducten maar zóveel geld....om op m'n gezicht te smeren? Het totaalbedrag voor een "lijntje gezicht" (dag-, nacht- en oogcreme) is ook voldoende voor een leuke dag met ons 4tjes.  En dus gebruik ik al een hele tijd de cremes van.......de A.ldi!



 En dat bevalt heel goed! Natuurlijk ben ik ook wel al eens gezwicht voor een fancy merk met bijbehorende prijs maar als ik eerlijk ben.....durf ik dit lekker dik te smeren voor die prijs en is het resultaat nagenoeg gelijk! Ik ben niet roomser dan de Paus, heb me dit keer niet helemaal verdiept in de ingredienten en bereidingswijze maar dat maak ik meer dan goed met andere producten in mijn dagelijks bestaan.;).

Niet om te pochen maar rimpels zijn mij zo goed als vreemd, als ik vergelijk met andere dames van mijn leeftijd kom ik er qua gezicht(!!) nog goed vanaf. Hooguit een lachrimpel meer omdat ik zoveel geld bespaar ;).
Ik ben geen expert, en weet dus niks van allergiehuidjes etc. maar er zijn beslist mensen die er voldoende baat bij zullen hebben. Probeer het eens! Dit keer koos ik voor de "dure"variant van de A.ldi....4,99 euro per potje(tegen normaliter 2,99). De oogcreme kost 5,99, dus telt u even mee....voor 16 euro kan ik er weer een paar maanden tegen! 

liefs,
Lynda 

Zomer in het Zuiden

maandag 15 juli 2013

Wij hebben onze "uit"vakantie natuurlijk al gehad, weekje luieren in Turkije. Hier thuis zetten we dat luieren zonder al teveel moeite door hoor! NU is het zomer en de rest van de week klinkt ook veelbelovend, verder kijken we niet, hier en nu is het goed en als het niet zo goed is....maken we het goed!

Onze tuin doet het dit jaar better then ever! Loop even mee...















  




 wij vermaken ons hier best......toch Sjors?

 Fijne dag en geniet van het mooie weer!

liefs,
Lynda

 

Kaartje sturen

zondag 14 juli 2013

Kaartjes sturen blijft ondanks alle digitale snufjes zó leuk, en kaartjes ontvángen voelt elke keer weer als jarig zijn. Gisteren kreeg ik per post :) een setje kaarten van Martine . Zij is een blogger, een twitteraar en een instagrammer maar bovenal misschien wel een "mooie-plaatjes-lover"! Zelf kiekt ze ook de mooiste plaatjes die ze met de wereld deelt op instagram en blog. 
Instagram is een soort "prikbord", iedereen prikt er zijn foto's op en je volgers kunnen ze zien, soort samen fotoalbum bekijken zeg maar. Daily moments en gewoon mooie plaatjes. Ik waarschuw je, het werkt soort van verslavend. :)
Het is ook mogelijk je instagramfoto's te laten afdrukken en dan krijg je van die superleuke vierkante prints van je eigen foto's. Leuk om een collage mee te maken of om als mapje te bewaren. Martine koos ervoor er kaarten van de laten maken. Ansichtkaarten die je in haar "soon to be opened" webshop kunt gaan kopen!
Wil je weten wanneer, dan volg haar gewoon op haar blog, daar lees je als eerste alle informatie.

Het leuke van dit soort creatieve akties van mensen zoals jij en ik is voor mij het herkenbare. Kaarten zijn er in de winkels natuurlijk genoeg! De meest luxe exemplaren kun je er kopen maar collecties zoals deze ook weer van Martine is voor mij het persoonlijke aspect.

Ik ben blij dat ik na de kaarten van bloggers Jeanette, Patricia, Tjits nu ook een setje van Martine in m'n bezit heb! Dankjewel Martine, veel succes met je nieuwe shop!

 
 zó grappig, de "stip" op de foto linksboven....is een bijtje..


liefs,
Lynda






feel-good lezen op vakantie...

donderdag 11 juli 2013

Recipe for Love 
tijdens een kennismakingstoertje door het hotel waar wij verbleven afgelopen week trof ik er een hotelbibliotheek tegen. Geen luxe ingerichte zaal met comfortabele stoelen hoor, maar wel een flinke boekenkast met boeken (en tijdschriften) in alle talen.
Ik had zelf wel het nodige te lezen meegenomen maar m'n blik viel op bovenstaand boek. Chicklit.....ontzettend feel-good dus perfecte vakantielectuur. Ik vind het leuk om in het engels te lezen en dat was helaas alweer te lang geleden dus ik greep m'n kans, greep dit boek en het boek greep mij. :).
Heb de schrijfster inmiddels opgezocht en er zijn er véél meer van dit soort van haar hand. Zal de laatste "flodder" dus niet zijn van Katie Fforde die ik lees.

it's all about balance, dus na m'n eigen Carlos Ruiz Safon was dit een fikse move naar de andere kant....balans ;)

liefs,
Lynda 

Op vakantie...

woensdag 10 juli 2013

5 dagen voor vertrek(op die vrijdag dat het zo regende en heel Nederland de verwarming weer aan had) boekte ik een vakantie voor vier naar Turkije, een weekje helemaal-niksen, een weekje sun&fun, een weekje vakantie zoals de meiden het graag zien...












en we zijn sinds vanmorgen weer terug, een weekje ruim in de dertig graden, zwemmen en lezen, lezen en eten, zwemmen en lezen en eten....het was heerlijk...en lang genoeg ;)!
Een mooi schoon en luxe hotel (Porto Bello Resort & Spa in Antalya), perfect eten, schoon zwembad en strand, niks over te mekkeren, maar...ik vind het toch altijd zo jammer dat je niet echt met de mensen kunt praten. Het personeel sprak erg slecht engels en verder dan een yessss kwamen ze niet...vooral jammer toen ik naar een ingredient van een cocktail vroeg: yeessssss....;).
Anyway, home sweet home, mooie stenen en wat foto's ter herinnering en een lekker kleurtje op de ledematen. Uitgerust vieren we thuis verder vakantie!

liefs
Lynda