Bloggers Bash Maastricht

woensdag 28 augustus 2013





Omdat er in het zuiden des lands niet vaak iets leuks te doen is voor bloggers, vonden wij  (Marijn van Noord33 en ondergetekende) het tijd worden voor verandering. Het lijkt ons leuk om andere Woon- en Lifestylebloggers te ontmoeten in het mooie Maastricht. Natuurlijk zijn bloggers uit andere windrichtingen ook van harte welkom.
Wat gaan we doen?
Op zondag 17 november 2013 ben je van harte welkom in het Townhouse Design Hotel in Maastricht (hoe zuidelijk wil je het hebben). We zullen daar gezamenlijk lekker lunchen van 12.00 tot 14.30 uur. Daarna ben je vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Wil je meteen met elkaar naar het D-day (http://www.d-daydesignveiling.nl/) evenement in Maastricht dan kan dat. Ga je liever winkelen dan hebben wij een leuke route voor je klaarliggen. Wil je meteen naar huis dan mag dat natuurlijk ook!
Hoe gaan we dat doen?
Je kunt je aanmelden bij Marijn of bij mij. De kosten zullen circa € 27,95 bedragen (exacte informatie volgt snel). Na aanmelding krijg je van ons een bevestiging. Na betaling is je reservering definitief! (Zet de datum dan ook in je agenda want we kunnen helaas niet het bedrag retourneren omdat we vooraf moeten reserveren bij Het Townhouse.) Je krijgt bij de bevestiging het rekeningnummer waarop je je bijdrage kunt storten.
Waar gaan we dat doen?
Het Townhouse Design Hotel ligt vlakbij het Centraal Station( aan de St. Maartenslaan 5). Dus voor mensen die met openbaar vervoer komen is het ook prima te bereiken. Kom je met de auto dan kun je bij het station parkeren. Townhouse Design Hotel staat garant voor “authentieke gastvrijheid en Limburgse gezelligheid”.  Vanuit het hotel loop je na afloop zo de stad in.
Met wie gaan we dat doen?
Alle Woon- en Lifestylebloggers die het leuk vinden om “gelijkgestemden” te ontmoeten!
Mailen kun je naar info@noord33.nl(Marijn) of naar lyndahovens@home.nl
Tot dan?
Marijn en Lynda

Bedtijd...

dinsdag 20 augustus 2013




Lekker slapen, hoe fijn is dat! Het hoeft niet eens lang te zijn (moeders met kleine kinderen klik nu niet weg..been there done that!) als het maar goed is. Goed slapen…onmisbaar! 
Het klinkt allemaal zó vanzelfsprekend totdat er iets mankeert aan je bed. Versleten matrassen of doorgelegen bodems die dan “ineens”aan vervanging toe zijn. Nou natuurlijk niet ineens maar ik denk dat er weinig mensen zijn die in de agenda zetten wanneer hun matras eigenlijk aan vervanging toe is, ik in elk geval niet. Onze matrassen dateren van vlak voor de geboorte van meisje 1…en zij is 15.

Ja ik draai en lucht en klop en ruil, maar zijn toch wel erg over de datum dus aan vervanging toe! Nou is een nieuw matras kopen natuurlijk niet zo moeilijk, paar keer liggen in de winkel, je gewicht in het oor van de medewerker fluisteren(zwaardere mensen hebben andere matrassen nodig) en vooral draaien, veel draaien want wat ís je voorkeurshouding nou eigenlijk? Tegenwoordig mag je thuis ook nog proefliggen dus dat is het probleem niet, je zou je keuze dus ook nog online kunnen maken.

Die bodems? Vervangen we dan ook maar meteen hè want die zijn net zo oud als de matrassen en een nieuw matras verdient naar mijn idee een perfecte bodem, gaan ze ook langer mee denk ik zo? Al snel waren wij het erover eens dat we verstelbare bodems wilden. Kom je weer terug bij de matras…er kan niet zomaar elk matras op een verstelbare bodem…dus eigenlijk begint een nieuw bed bij….de bodem! Jullie vinden dat vanzelfsprekend! Ik eigenlijk ook…ware het niet dat we het er met z’n tweetjes (maar weer eens)niet over eens worden hoe de ombouw eruit moet komen te zien! 



Looks matter in dit geval en vooruitkijken is regeren want ik wil niet binnen no time op die ombouw uitgekeken zijn dus een tijdloze hedendaagse ombouw…u voelt ‘m al? Wij zijn er nog niet uit…..maar….het begin is er….een nieuw dekbedovertrek! Roze(zie foto hierboven, Gradient)…….heerlijk zacht materiaal, zo goed als strijkvrij en kleurecht. Slapen doen wij heel goed onder ons nieuwe dekbedovertrek…..we buigen ons nog even over die ombouw…..hoe slapen jullie??

welterusten,
Lynda 

note to you...

zaterdag 17 augustus 2013

even een korte note voor jullie allemaal, je hebt nu even tijd.
Vergeet niet dat áls je nog gebruik zou willen maken van de kortingscode, die je recht geeft op 10% korting op je gehele bestelling bij de Olijverie.nl , je dat nog tot het einde van deze maand (augustus) kunt doen! De code is LYNDA , je voert 'm in in het betaalscherm en je korting wordt meteen verrekend met het totaalbedrag!
Ik heb begrepen dat er al mensen gebruik van hebben gemaakt! Schroom niet, verwen jezelf eens lekker en krijg nog korting ook!
 bron: barbara groen

ik heb zelf dit keer gekozen voor de Aluinspray(deodorant) omdat ik al die deo's van de drogist zó moe ben omdat ze OF niet werken OF te overheersend ruiken, en voor de Alep handzeep Oranjebloesem voor in de keuken. Omdat je je handen toch erg vaak wast is het wel prettig als je een prettig product hebt. Geen parabenen, zonder sulfaat en met olijfolie....o en ik vind Oranjebloesem zó lekker ruiken, zomers......
 
 liefs,
Lynda

Rijtjeshuis....

woensdag 14 augustus 2013

Het overkomt je....echt waar. Afgelopen zaterdagavond inspireerde een whatsappsessie me tot bakken. Ik kocht immers die schattige bakvormpjes bij Dille & Kamille dus snel wat benodigdheden bij elkaar gesprokkeld (meteen een la uitgemest want ja, mijn dochters bakken ook --> complete chaos in mijn la en nee, ik overdrijf niet) en aan de slag. Het was even werk, gewoon zanddeeg was het "probleem"niet, het uitsteken van alle onderdelen vroeg even aandacht. Multitasken hardcore.....uitsteken, lading in de oven, tien minuten in de gaten houden, nieuwe lading uitsteken, koekjes uit oven, nieuwe plaat erin en dat een keer of 5. Het was al bijna middernacht toen ik de laatste onderdelen uit de oven haalde dus bouwen moest wachten tot zondagochtend.(note to me: doe dat soort dingen gewoon overdag!)

De losse onderdelen klaar voor bouw, het slechte licht komt dus door het late tijdstip :).
 Zondagmorgen, aan de slag. Glazuur maken om de losse delen aan elkaar te lijmen. Poedersuiker met citroensap, extra smaakje, plakt naar mijn idee beter dan poedersuiker met water.
 Hét resultaat! Niet zo mooi strak als op het plaatje dat je misschien al eens op Pinterest hebt gezien maar die van mij zijn meer een soort rustieke cabana's! Ook leuk, mijn mening ;)......


liefs,
Lynda


 

Theetuin bij mij "om de hoek"...

zondag 11 augustus 2013

in de categorie "het komt er maar niet van"...vandaag een bezoekje aan de Theetuin Roode Vennen in Broekhuizen...echt twee dorpen verderop. Ook al tigjoen keer dat bordje zien staan en voorgenomen daar eens naartoe te gaan, maar zoals gezegd.....het kwam er maar niet van. Vandaag dus wel, zoveel moois in eigen omgeving waar we gewoon nog nooit geweest zijn! Zonde toch?
Het zonnetje liet ons in de steek, dikke wolken dreven over dus de foto's zijn wat somber misschien maar daar kijken jullie wel doorheen toch?
























 rondom de theetuin ligt een groot natuurgebied waar verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet zijn. Je kunt er zomaar 42 km ronddwalen als je dat zou willen. De theetuin is dan een welkome rustplaats. Zelfgemaakte cakes en taarten en een hele lange lijst smakelijke theetjes. Een mooie sfeervolle tuin, vriendelijk personeel en zalige cappuccino. 
Het natuurgebied is werkelijk práchtig, zelfs met wolken ;). Wat een fijne plek weer....close to home!

liefs,
Lynda

dwars door de tuin...

zaterdag 10 augustus 2013

onze tuin doet het dit jaar zó ontzettend lekker, ben er door verrast. Na de afgelopen winter was er toch wel wat gesneuveld en heb ik wat weg moeten gooien en heb ik maar één hortensia kunnen redden door 'm flink te kortwieken. Geen hortensiabloemen dus dit jaar, maar wel héél veel andere....en ik knip dat het een lieve lust is! Op instagram worden ze gek van me met mn bloemekesfoto's maar het zijn er ook zoveel en ze zijn allemaal zo leuk en de kleuren zijn zo vrolijk en...en...en...nou ja...kijk maar...


 zelfs gele bloemen mogen naar binnen!!! Nog nooit gele bloemen in m'n tuin gehad *kuch*....laat staan bínnen! Maar dit jaar is het bonte kermis! En wat wórdt een mens daar vrolijk van!

liefs,
Lynda 

O o Den Haag...

woensdag 7 augustus 2013

tradities he, je weet het, ik ben er dol op. Zo gaan mijn moeder, mijn dochters en ik als het even kan elke vakantie een dagje samen op pad. Meisjesdag! dit keer ging de reis(weer) naar Den Haag. Het was de bedoeling dat we ook nog even de voeten in de zee zouden zetten maar het weer werkte die dag niet echt mee, dus bleven we waar we waren...in Den Haag.

 eerste stop, de Nieuwe Kerk....en het aangrenzende terras van Pavlov..je ziet dat het een grijze dag was, mooi was het evengoed!




 bovenstaande foto's zijn er twee van een monument voor Joodse verdwenen kinderen. Het monument staat in China Town, gelegen achter de nieuwe kerk. Drie stoelen in verschillende hoogtes voorzien van namen en leeftijden van kinderen die verdwenen. Hoe je ook probeert, het blijft niet te bevatten en al helemaal niet uit te leggen aan je eigen kinderen.......*stilvan*








 je ziet, ik maakte de traditionele Lynda-foto's, ik keek omhoog! :)......een dagje toerist in eigen land. Heel gewoon, heel fijn!

 enkele dingen(niet de koekvormpjes) die ik kocht bij het nieuwe filiaal van de Flying Tiger in Den Haag....niet naar binnen gaan....told you so!
 een Calpis bij Set cafe heel erg grappig!

 dag Den Haag, ongetwijfeld tot een volgende keer!

liefs,
Lynda