Dol op wol...

woensdag 30 oktober 2013

én alles wat maar een beetje lekker wollig aanvoelt :). Zowel om te dragen als in m'n interieur. Mijn mand met kussens puilt uit, propvol gebreide en gehaakte kussens(dat kan ik namelijk alleen rechtdoor, breien en haken) en m'n mand met sjaals idem (die zijn ook alleen rechttoe rechtaan ;)). Dit jaar kocht ik nog een lekker plaidje voor op de bank...stoere kabels in airforceblue :D.
Anyway, een tijdje terug hadden we een leuk gesprek op www.inspiratie-interieur.nl met de eigenaresse Renée. Leuk stuk geworden, enorm mooie produkten....van wol! Nou heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak met Renée gemaakt....volgende week dinsdag bij de breifabriek waar haar hele lijn gemaakt wordt! Tof toch? Het hele verhaal kun je t.z.t. lezen op www.showhome.nl. Voor nu...wollige plaatjes!


liefs,
Lynda

bronnen: Suhka, Flink Netherlands, Woolstool, Sans online, Bickley & mitchell

Better late then never...

dinsdag 29 oktober 2013

Wedden dat jullie dachten dat ik die kaarten van Angelique Weijers zelf had gehouden? Echt niet hoor! Die twee setjes die je kon winnen gaan nu écht wel de deur uit, althans.....ik kreeg vanmorgen van Angelique de winnende namen door.


Na veel wikken en wegen, overleg met de achterban en een nachtje slapen koos Angelique voor de volgende namen (zo ging het dus écht niet, pure willekeur en vooral dolenthousiast): De kunstkaarten uit haar collectie gaan naar Judith (waarvan ik weet dat ze met heur snoet in de zon zit ergens ver weg van hier dus Angelique, we wachten even op haar adres) en naar Marleen !

Dames van harte gefeliciteerd en als jullie mij je adres willen mailen dan sluis ik die weer door naar Angelique en dan komen de kaarten zo snel mogelijk naar jullie toe! 

Zo, done....wat een windje gisteren hè? Iedereen ongedeerd?

liefs,
Lynda 

Halloween...

zaterdag 26 oktober 2013

Gisteren zei ik het nog op Instagram, Halloween "doen" wij hier in Nederland eigenlijk niet. Maar....(en we pakken natuurlijk niet grootst uit) we hebben toch een hele leuke middag gehad hier in Huize H. Samen met meisje 2 besloot ik een Halloween thee/koffiemomentje te versieren.....

 

 voor een bloederige touch voegden we frambozen toe.

 de pompoentjes waren een tikje chagerijnig, maar je zou ook kunnen zeggen dat het een Fransoos is met een enorme moustache....

 meisje 2 was van de spinnewebbenafdeling

 en natuurlijk, uit loyaliteit met Zwarte Piet, hadden wij een zwart spook!

 de simpelste dingen zijn toch het leukste!

 de thee/koffie kwam voor de meiden te vervallen en werd vervangen door een smoothie van rood fruit, om toch weer een bloederig tintje eraan te geven.

 commercie of buitenlands gedoe...wat kan het schelen, we gaven er onze eigen draai aan en hadden lol!





liefs,
Lynda

 

They care....

donderdag 24 oktober 2013

Tussen al het swapgeregel door wil ik toch even "aarden"....ik wil al een tijdje iets met jullie delen. Zoals jullie weten kan ik blij worden van heel veel dingen en dan niet alleen materiële dingen.

Zoals jullie misschien wel weten(je kunt het al een tijdje zien in de zijbalk hier rechts) ben ik ook aktief op Instagram. Daar kwam ik vorig jaar al een hele sympatieke dame tegen waar ik stiekem een beetje "jaloers" op ben. Jaloers tussen aanhalingstekens want ik ken de emotie jaloezie eigenlijk niet en misschien moet ik dan ook zeggen dat ik het MOOI vindt wat ze doet! Niet alleen heeft ze eigenhandig een bedrijf opgezet, ze runt dat bedrijf met hart en ziel én ze werkt samen met haar dochter! Als moeder van twee meiden lijkt me dat zó leuk om te doen. Wie weet....ooit ;)).

Camilla Gullits heeft gestudeerd aan de Danish Design school en is na veel omzwervingen haar hart gaan volgen. Ze ontwikkelde een duurzame lijn waarmee ze o.a. in Nepal en India vrouwen en kinderen een kans op een toekomst geeft. De vrouwen in die landen produceren haar producten van cashmere en bamboe en krijgen daar een eerlijke betaling voor. Hun kinderen worden gestimuleerd naar school te (blijven) gaan en zo aan hun eigen toekomst te werken.


Camilla en één van de dames uit projecten die ze ondersteund

 

Daar waar wij in het westen die dingen normaal vinden en steeds hogere eisen gaan stellen aan onze goederen...en daar best voor willen betalen.....helpen we door bewust voor duurzame kwaliteitsprodukten te kiezen mensen elders in de wereld. Ik zeg WIN-WIN.

 homewear/vesten in de mooiste kleuren



plaids en dekens van het allerzachtste
materiaal


Wellicht hoef ik je niet te vertellen hoe zácht cashmere is? Heb je het nog nooit gevoeld? Loop eens bij een B.ijenkorf binnen en voel bijvoorbeeld de artikelen van Repeat. Je zult net als ik ter plekke verliefd worden op het materiaal. Niet kopen hoor! Dát doe je natuurlijk bij Care by me want daarmee help je!

Care by me heeft niet alleen een mooie collectie sjaals, vesten en tops maar ook woontextiel in de meest tijdloze en mooie kleuren.

Ik ben zó enthousiast dat ik nog wel een tijdje door kan tikken hier maar de beelden zeggen zoveel meer dan ik.....

www.carebyme.dk

Het zijn geen budgetprijzen, maar je hebt dan ook wel de meest hoogwaardige kwaliteit en een investering in jezelf en je eigen gevoel van welbehagen is toch nooit té duur? Ik hint even naar de aankomende feestdagen? ;)

Camilla & Amalie, you know I love your entire collection, I admire the fact that you make that difference in the world and I am charmed by the way you two work together! (Girl)Power to you! X

liefs,
Lynda

Blogswap 2013....action!

dinsdag 22 oktober 2013

Zo, de adressen zijn de deur uit, wat mij betreft kan iedereen aan de slag! Ik hoop dat ik niemand vergeten ben(mocht dat wél zo zijn, je weet me te vinden) en dat ik geen combinaties heb gemaakt die er al eens waren maar hee....ik kan veel *kuch* maar geen voorgaande edities onthouden ;). Have mercy....:D.

De "regels" zijn zó simpel en volgen hier:

Het gaat om de aardigheid....en die aardigheidjes passen bést door een brievenbus. Maak (desnoods koop) iets attents voor diegene waarvan je het adres hebt ontvangen. De meeste van hen hebben een blog dus daar kun je inspiratie opdoen. Voor diegene die iemand hebben die géén blog hebben....ik heb geprobeerd wat steekwoorden mee te sturen zodat je een idee krijgt voor wie het is. Bovenal, it's the thought that counts! Hoe vaak maak/stuur je zomaar iets naar iemand die je niet kent? Ga je glimlachen van post van een vreemde? (spannend ;)). Ik kreeg van verschillende kanten de vraag naar een budget.....dat kan en wil ik niet vaststellen, kan niemand in de beurs kijken maar wil ook niemand tot iets verplichten. Handwerk kan low budget maar tegelijkertijd uren werk kosten. Aandacht....daar gaat het om.
Mocht er iemand besluiten e.e.a. per pakketpost te versturen, dat mag/kan, maar dat is je eigen keuze. Ik wil niet dat er ook maar íemand zich rot gaat voelen om welke reden dan ook! Zo.....dat gezegd hebbende...koffie!

Alleen nog de datum van versturen, wat zullen we zeggen....vanaf maandag 25 november mag het verstuurd worden? Liever niet eerder, het is zo leuk als alle blogposten elkaar opvolgen. Dus versturen van 25 november en dit keer mag je het meteen openmaken! (versoepeling van de regels ;)).

*mikttweezoetjesinhaarkoffie*

Swap on!

 liefs,
Lynda
 

Doe eens...

maandag 21 oktober 2013

klik eens hierboven op het tabblad HIS by her

 dank je :)

Ik ga aan de slag met het verdelen van de adressen...ruim 40! Nu al leuk toch?

liefs,
Lynda 

Tic Tac...

vrijdag 18 oktober 2013

(36) Tumblr 
ik wil je er alleen nog even op wijzen dat je je nog kunt aanmelden voor de Blogswap 2013 tot en met zondag. Vanaf maandag ga ik alles uitzoeken en adressen rondsturen(geen paniek als je maandag nog geen adres hebt gekregen van iemand.....ik organiseer ook een Instaswap 2013 maar alles komt goed ;)). Geen idee waar ik het over heb? Lees dan even mijn blogpost van vorige week zondag  .

Er is inmiddels weer een leuke lijst namen ontstaan en net als voorgaande jaren zitten er ook een páár bij zonder blog maar die wél veel meelezen en ik heb wel wat persoonlijke informatie gevraagd.....komt goed dan toch?

Are you in?

liefs,
Lynda 

Terwijl...

dinsdag 15 oktober 2013

de aanmeldingen voor de Blogswap 2013 binnendruppelen(genoeg om door te laten gaan maar er kunnen er altijd meer bij *hint* ;)) verblijf ik even elders....







....daar waar we al meer dan 20 jaar komen in de herfstvakantie namelijk op Walcheren! Our home away from home! Vandaag brachten we een bezoek aan Veere, liepen we daar een mooie route over de oude stadswallen en kwamen we heel wat wollige vrienden tegen. Wij vermaken ons prima, jullie kunnen je nog even aanmelden voor de jaarlijkse Blogswap! (zie vorige blogpost).

liefs,
Lynda

Are you in?

zondag 13 oktober 2013

...of is de inmiddels Traditionele Blogswap out?
nice wrap! 
voor wie géén idee heeft waar ik het over heb, lees even HIERIk wil het met alle liefde en plezier ook dit jaar weer organiseren maar ik wil eerst weten of er nog animo voor is!  Dus ik open alvast een map in mijn inbox en voor wie er mee wil doen, mail to ME . Ik zal de mailtjes in de gaten houden en als ik zie dat er voldoende animo voor is plaats ik een nieuwe blog met GO or NO go! Deal?
Spannend, ik ben benieuwd! Dus spreek het rond en start mailing!!

To give or not to give...that's the question!
Nice wrapping
 liefs,
Lynda

ps: als je me mailt, voeg dan meteen je adres toe, wel zo handig ;) 

Remember? Angelique Weijers?

vrijdag 11 oktober 2013



Misschien weet je het nog, vorig jaar de veiling die ik organiseerde voor het Glazen Huis? Een van de gulle sponsoren was Angelique, zij schilderde een schattig doekje dat geveild mocht worden én ze stelde enkele sets van haar kunstkaarten beschikbaar. Als ik me niet vergis zijn er hier wel volgers die haar kaarten gekocht hebben.

Mocht je dat gemist hebben, Angelique schildert de meest práchtige (mijn mening) schilderijen. Zoals ze zelf zegt Sober en Sfeervol. Olieverfschilderijen op royale doeken en haar inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven en de dingen om haar heen. Gisteren nog memoreerde ze aan de tour van uren die ze op uitnodiging van een vrijwilliger maakte aan het begin van dit jaar door de Oostvaardersplassen. Naar aanleiding daarvan ging ze aan de slag met een doek van een Edelhert. Dit doek staat nog niet op haar website dus ik heb *kuchttrots* iets exclusiefs te laten zien.



Eenmaal lekker aan de babbel vertelde ze ook over een werk in opdracht, de Haas. Ze stuurde me die foto ook en gaf me de vrijheid te kiezen wat ik het leukste vond om te laten zien....dus....laat ik óók de Haas zien (kiezen, come on!!!)


 Heb ik teveel gezegd? Dit zijn toch kunstwerken die tot de verbeelding spreken? Ik ben zwaar onder de indruk en soort van "hysterische"fan. Ook die Koe uit haar collectie zou passen in mijn beeld van een gezellige stoere woonkeuken(als ik toch ooit eens een royale keuken zou hebben), een enorme eethoek en die koe aan de muur. Maar ook het doek met de Rode pepers, "Pittig"zou absoluut een smaakmaker zijn in een stoere keuken. Benieuwd over welke koe en pepers ik het heb? Ga dan naar haar website www.angeliqueweijers.nl en bewonder ál haar werken.

Weggevertje....als je zo naar haar website gaat zul je zien dat ze ook kunstkaarten verkoopt. Nu zijn we allemaal druk met alle social media maar stiekem vinden we een kaartje in onze brievenbus net dat beetje leuker. Nu mag ik twee sets van die superleuke kunstkaarten wegggeven! Wil je daarvoor in aanmerking komen laat je een reactie onder deze blogpost achter. Vermeldt daarin ook even aan wie je een kaartje uit deze set zou willen sturen én natuurlijk waarom :)....vinden wij leuk! Uit alle deelnemers laat ik Angelique twee "winnaars"kiezen (daar waar ik keuzes kan afschuiven ...;))
Duidelijke? Vragen? Geen vragen? Dan op naar haar website maar éérst natuurlijk een poging wagen, geloof me....de moeite waard!!!!

Uittip! Mocht je het werk van Angelique in het echt willen zien....dan kan dat volgende maand bij een leuk evenement waar je je ogen uit zult kijken.

 Goed gelezen? Toegang GRATIS! www.deverbeeldingzeewolde.nl/agenda
voor meer informatie.


*Het patroon van het Boekvouwen gaat naar Suus van Leeffstijl , zij zit al klaar met boek en potlood, veel plezier Suus!

Heb een heerlijke vrijdag!


liefs,
Lynda







op de valreep! fikse korting..

zondag 6 oktober 2013

Tot 00.00 uur vannacht maar liefst 14,95 korting op die superleuke enorme sjaals van Urban Nomad by Kirsty Nagel

 
voor de aktie klik je snel HIER er zijn er nog maar een paar!

Ik kocht de mijne vorig jaar en heb er al veel plezier van gehad, het is een zeer royale sjaal die je op heel veel manieren kunt dragen. You'll look like a Star!

liefs,
Lynda 

huiselijk..

vrijdag 4 oktober 2013

that's my middlename! Huismus voor vrienden ;)....







Zit me ondertussen ontzettend af te vragen wat er nog overblijft voor mij om eens extra te doen voor mijn huistijgers.....ze geven elkaar al een enorme wasbeurt! Blijft er alleen nog tonijn over denk ik ;)





 Heb een heerlijke vrijdag, be happy, stay healthy and safe!

liefs,
Lynda 

tas of geen tas?

donderdag 3 oktober 2013

de olijfgroene zoals in mijn vorige blogpost vermeldt.....hm hm....is mine!!! Ik denk laat het even weten, voor hen die van spanning niet konden slapen (doet ze het of doet ze het niet)......I DID!
www.moesengriet.nl ....kun je je eigen kleurtje uitkiezen! Denk er nog even aan, ga je naar de woonbeurs.......zoek het zakje! (zie vorige blog)

Ik ga shoppen......
liefs,
Lynda
 

Speurtocht op de Woonbeurs!

dinsdag 1 oktober 2013





 Zó leuk, Moes & Griet organiseert een speurtocht op de Woonbeurs! Lees hieronder wat de bedoeling is.

 

Voor alle mensen die de komende week naar de Woonbeurs gaan hebben wij iets leuks bedacht.
Een zoektocht naar de Washable Paper Bags van UASHMAMA®.
Zorg ervoor dat je de UASHMAMA® Paper Bags spot op de woonbeurs en maak er een foto van.

Plaats deze vervolgens op je Facebookpagina, je instagram, je twitter óf je blog… en zorg ervoor dat wij weten dat je UASHMAMA® hebt gespot.
Moes & Griet op Facebook: https://www.facebook.com/moesengriet
Moes & Griet op Twitter: @Moesengriet
Moes & Griet op Instagram: Lemsannelot

Bericht geplaatst op je Blog? Stuur een mailtje met de link naar info@moesengriet.nl


Onder alle deelnemers verloten wij een mooi product van UASHMAMA®.

*****************************************************************
Waarschijnlijk ben je welk bekend met de UASHMAMA producten maar zo niet...wáár was je? Ik zelf heb een zakje en een clutch


 
 Alle producten zijn er in verschillende mooie kleuren en alles is even mooi en origineel. Een stoer product waar je lang plezier van zult hebben. (zal ik of zal ik niet die olijfkleurige tas?). Dat allemaal terzijde, ga je nog naar de Woonbeurs....neem je camera mee!

Succes!
liefs,
Lynda