To swap or not to swap....

donderdag 28 november 2013

zeg, stelletje eigenwijsjes ;)....ik ze geen(tot nu toe één) Swaps voorbijkomen in mijn blogrol? Ik vind alles prima hoor, maar we hadden juist besloten het te vervroegen omdat er vorige jaren wat zendingen verloren zijn gegaan door de decemberdrukte en dát wilde ik dit jaar voorkomen. Dus, wil je wachten met versturen, wie ben ik je dat te "verbieden" maar weet dat er iemand wacht he ;)....er zijn ook nieuwe deelnemers onder jullie die de "kerstswap" niet kennen.
Dus nogmaals, Swap as you want....maar ik wil wat ziehieennnnnn!!!!

 Zoals jullie misschien wel weten organiseerde ik op Instagram ook een swap, daar is het de hele week al een dolle boel! Compleet hyper dreigt instagram zo tegen het einde van de week uit de bocht te vliegen want man wat een leuke pakjes allemaal! Zóveel deelnemers(meer dan 100) en toch allemaal verschillende pakjes, en allemaal zou je ze willen hebben ;).

Zoals elk jaar doe ik zelf ook dit jaar niet mee met swappen, waarom niet? Simpel, ik wil nooit het verwijt krijgen dat ik de leukste/mooiste/grootste/populairste/beste/creatiefste/etc swappartner voor mezelf kies. Zo simpel is dat! En nee dat is niet sneu of naar, dat is een bewuste keuze van mij en ik geniet van alle foto's en blije mensen, dát is míjn beloning. Zelfs ik verkeer bijna in een hypermodus...bijna *oehm*....helemaal nadat ik tóch twee roze cadeautjes mocht ontvangen van IG-ers die dat gewoon graag wilden sturen......zo niet nodig...maar ZO lief en leuk! Dankjulliewel Laura en Cindy
wat grappig ook dat álles roze is ;). Alles heeft een mooi plekje gekregen of is al in gebruik genomen!

Bloggers en IG-ers....ik geloof dat ik het elk jaar zeg maar voor wie het gemist mocht hebben ;)....ik vind het zó bijzonder en tof dat zoveel mensen die elkaar eigenlijk compleet vreemd zijn  een lief pakketje naar een ander willen sturen. Sta je er weleens bij stil dat de ontvanger net zo staat te grijnzen als jij bij ontvangst? Ik zeg missie voltooid, you made someone smile! Ik ben trots!...op jullie! Hoezo social media is afstandelijk? Nou, niet MIJN hoekje van die social media hoor!! Dank voor alle bedankjes(niet nodig, doe het graag) en dank voor de bevestiging...wie goed doet.......precies...dát!

liefs,
Lynda 
ps: foto's zijn niet al te best, maar het wordt ook zo vroeg donker en ik wilde niet wachten tot de andere dag.....duhhh ;) 

goodiebag.....de inhoud

maandag 25 november 2013

Klinkt als een vervolgverhaal en ik denk dat ik dat er ook maar van ga maken want ik wil A. eigenlijk wel alle gulle gevers aan jullie voorstellen B. jullie misschien wel een paar leuke sint/kersttips aan de hand doen. Lijkt het je wat? Ik doe het toch! ;)

*in willekeurige volgorde, neem dat van me aan want allemaal vind ik ze even bijzonder!

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik wat gewonnen had bij de Olijverie . Ik werd de gelukkige eigenares van een heel handig blikje met Repairing cream van Planters. Het blikje sleep ik overal met me mee en is inmiddels al twee of drie keer nagevuld (navulling in tube te koop). Ik ben helemaal verslingerd aan de verzorgde rijke geur van deze creme en smeer 'm ook echt elke avond op. Je hebt er héél weinig van nodig, hij smeert superfijn uit en trekt snel in. Geen geplak en geglim, maar wel een heerlijke geur. De creme is multifunctioneel, zo beschermt hij bijvoorbeeld tegen weersinvloeden...ik zeg, kijk naar buiten en stop zo'n leuk blikje in je tas.
 Repairing Cream Natural & Young | Think Positive * NIEUW  Repairing Cream Natural & Young | Be Happy * NIEUW
Met het oog op de feestdagen leek mij dit een heel erg leuk cadeautje voor in de schoen of onder de boom. Er zijn heel veel nieuwe dessins in de collectie en ook voor jonge(re) meiden zijn ze te leuk voor in de tas.

 Repairing Cream Natural & Young | Kiss * NIEUW  Repairing Cream Natural & Young | Star * NIEUW
De Olijverie sponsorde proefzakjes van deze geweldige creme voor in onze goodiebag én proefflesjes eau de toilette van Compagnie de Provence. Wat Lilian heel slim doet ;)....ze sprayt de factuur die in je pakje meekomt in met een overheerlijk luchtje uit haar shop, zo verleidt ze je heel snel tot het aanschaffen van een nieuw product...niet erg! Het zijn allemaal kwaliteitsproducten op natuurlijk basis/op basis van olijfolie. Een verwenwinkel....echt waar!

Dankjewel Lilian!!

liefs,
Lynda

Tomorrow....blogswap 2013

zondag 24 november 2013

Vanaf morgen(deed je het dit weekend al is het ook goed ;)) mogen alle swaps met de post mee! Veel plezier met in- en uitpakken, we zien de foto's graag op je blog!
Oh, just waiting for the mailman. 
Onnodig te melden misschien maar voor de zekerheid, openmaken mág meteen! Wil je wachten tot sint of kerst zoals voorgaande jaren, prima, maar het mág meteen!!! En dat heeft níks te maken met ons ongeduld......hoor!


fijne swapweek!

Lynda 
bron foto: styleportfolio 

win een breisel voor in huis

vrijdag 22 november 2013

Tijdje terug zei ik het al he, zou een afspraak hebben met Renée Onderdijk van Flink Netherlands. Helaas kon die afspraak zoals dat gaat door drukte niet doorgaan maar hee.....daar hebben we toch altijd een oplossing voor? 
Die "oplossing" je nu lezen op www.showhome.nl , daar heb ik de winaktie, de kortingscode en mijn wekelijkse blog gebundeld tot één!

 Bovenstaand kussen kun je dus winnen! Heerlijk zacht en lekker kleurig voor de winter. 

Ik blijf het blogje over de goodiebag van Maastricht maar vooruit schuiven he ;)....maar ook dat komt...zo gaat dat...er komt zoveel leuks tussendoor!

liefs,
Lynda 

Maak kans op een Piet Hein Eek kastje en....

woensdag 20 november 2013

...de bijbehorende benodigde verf van HISTOR!

Heb jullie toch verteld over dat event laatst? Dat kastje van PHE dat beschilderd werd met verf van HISTOR? Jij kunt nu ook kans maken op één van de 5 beschikbaar gestelde kastjes! Lees hieronder alles over deze mooie aktie!

 Persbericht
 
Histor veilt 5 Piet Hein Eek kastjes voor giro 555
Na het grote succes van de Histor actie "Eén kastje 101 karakters", waarbij creatief Nederland samen
met Histor karakter gaf aan 101 identieke Piet Hein Eek kastjes, stelt het verfmerk nu 5 extra kastjes
ter beschikking voor giro 555. Op de Facebookpagina van Histor kan op 21 november geboden
worden op de kastjes. De hoogste bieder krijgt naast het limited edition kastje ook drie potten Histor
Perfect Finish lak naar keuze cadeau, om het zelf karakter te geven.
"Het kastje blijkt ontzettend gewild en als je met dat enthousiasme iets goeds kunt doen voor de
slachtoffers in de Filipijnen, dan is de klik snel gemaakt", aldus Mylène Heystek van Histor. Toen het
idee ter tafel kwam twijfelde het merk dan ook geen seconde: "We hebben de kastjes en we hebben
ontzettend enthousiaste Facebook-fans; samen moet dat iets moois kunnen opleveren."
Het kastje werd na een wedstrijd, waaraan ruim 2,000 creatieve Nederlanders meededen, onlangs
door 101 gelukkigen en Histor verfexperts voorzien van hun eigen ontwerp. Het kastje werd speciaal
voor Histor ontworpen door de Nederlandse topontwerper Piet Hein Eek, en slechts in beperkte
oplage in productie genomen.
Het veilen, dat op de Facebookpagina van Histor zal plaatsvinden, loopt donderdag 21 november van
11 uur tot 21 uur. Iedere twee uur opent een nieuwe veiling, waar bieders in de comments op het
kastje kunnen bieden. De hoogste bieder krijgt naast het limited edition kastje ook drie potten Histor
Perfect Finish lak naar keuze cadeau, om het zelf karakter te geven.
Mylène Heystek: "Dit wordt de eerste keer dat wij iets zullen veilen via Facebook, maar gezien de
herhaalde vraag om het kastje hebben we er alle vertrouwen dat het een mooi bedrag zal opleveren!"
Bied mee op https://www.facebook.com/Histor


ik vond dat Maastricht II best even kon wachten en deze aktie even meer aandacht verdiende!

Succes voor de bieders!!

liefs,
Lynda 

Overnachten in Maastricht?

dinsdag 19 november 2013

Dan heb ik misschien wel een tip voor je! Gelegen schuin tegenover het Centraal Station in Maastricht, dus voldoende parkeergelegenheid in de buurt en het mooi centrum op gezellige loopafstand....Townhouse Designhotel.

Wij waren er zondag te gast met een groep bloggers, hebben er een lunch gebruikt en even de kamers voor je gecheckt ;).

Wat opvalt is de ongedwongen sfeer, koffie en thee of soep pak je gewoon zelf als je binnenkomt. Stapels boeken, tijdschriften en spelletjes liggen voor het grijpen maar als je even tv zou willen kijken of gewoon voor de Smeg haard zou willen zitten, dan kan dat natuurlijk ook.
De kamers zijn schoon, licht en ruim genoeg. Je kunt kiezen uit een kamer met regendouche of een kamer met bad.

Ga je er een nachtje logeren, laat je dan het verhaaltje van Janneke vertellen, dan snap je ook waarom er een (geschilderde) bh aan je deur hangt, of een verlaten paraplu tegen de muur leunt op je kamer.


onze gastvrouw vertelt het verhaal van Janneke, het meisje met het koffertje...
 








 een van de eerste dingen die je tegenkomt bij binnenkomst, de soep en voel je vrij een kopje te nemen!


 joggingroute voorhanden
en natuurlijk héél veel Maastrichts aardewerk, ook gewoon voor gebruik!

Morgen meer Maastricht en alle gulle gevers die ervoor zorgden dat we iedereen naar huis konden laten gaan met een royaal gevuld roze tasje!

Townhouse Designhotel, Sint Maartenslaan 5 Maastricht.

fijne dinsdag!

liefs,
Lynda  

streekproduct.... &vi

woensdag 13 november 2013

Zo gaat dat toch? Van het ene kom je bij het andere? In dit geval gebeurde het tijdens een kopje koffie met mijn Lief op een vrijdagochtend in "de stad". Zo noemen we dat hier in de omgeving als we gaan winkelen in Venlo, dan gaan we even "naar de stad". Een vrije Duitse zondag voor manlief betekende een momentje voor onszelf...in de stad dus :).

In het zaakje waar wij waren lagen flyers en kaarten, er zou die avond een POP-UP event plaatsvinden! En ik wist dat niet? ;). Gelukkig voor mij lag er al wat info her en der en dan kán ik niet anders dan toehappen toch? Met kaartjes en een warme buik van de koffie naar huis, kaartjes bekeken en man......dít kaartje kreeg een plekje in mijn agenda! Andere verdwenen bij het oud papier (sorry, andere doelgroep) maar dit kaartje boeide me enorm...en wat blijkt? 
STREEKPRODUCT!

ik quote voor het gemak ;)
"&vi is een uniek concept van Ilse Veldhuis. Als product designer van beroep is haar bedrijf ontstaan uit een hobby en groeiende passie die al begon tijdens haar jeugd.
&vi tassen zijn te herkennen aan de opvallende ritsen en de eenvoudige vormen. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de bekende shoppingbags. De perfecte tas moet zowek functioneel en comfortabel zijn, maar boven alles de ultieme accessoire.
De naam &vi is ontstaan tijdens een borrel in Amsterdam. Letterlijk staat het voor "en Veldhuis Ilse". Als je de naam uitspreekt is het de vertaling voor benijden in het Engels: "you will be envied with an &vi bag".
De producten van &vi zijn waar mogelijk fairtrade vervaardigd en altijd met respect voor mensen en natuur. Alles is met de hand gemaakt. Hierdoor verschilt ieder product van elkaar en is het uniek." 

 



Tassen, clutches, armbanden en sjaals dus! Van een dame aan de andere kant(voor mij) van de Maas!  Als je even naar de plaatjes gaat kijken....dan begrijp je dat het gaat kriebelen deze dame eens te gaan bezoeken...gewoon zomaar.....zeg maar...:P. Ik ben vooral gevallen voor de sjaal.....en jij?






(ik had meer foto's geplaatst in eerste instantie maar blogger ging daar blijkbaar niet mee akkoord, dus moest ze weghalen en nu moeten jullie zelf even gaan kijken op de website)
 


vi-bags.com

liefs,
Lynda

ps: sinttip? 
 

Reminder / blogswap 2013

maandag 11 november 2013

om paniekerende deelnemers te laten uitblazen....





 een reminder :).... de datum waarop je het mag gaan versturen is 25 november....ademt u maar weer uit, je hebt nog twee weken. Alle "regels" lees je nog eens terug als je op onderstaande link klikt.
http://unpetitmorceaudemoi.blogspot.nl/2013/10/blogswap-2013action.html 

Gaat lukken toch?

liefs,
Lynda 

101 karakters

zondag 10 november 2013

Histor daagde creatief Nederland uit een "kaal"kastje van Piet Hein Eek(wie kent 'm niet) naar eigen idee zo mooi mogelijk te beschilderen met hun verf. Binnen twee weken hadden 2000 inzendingen binnen en hebben ze een groot aantal mensen uitgekozen om in de werkplaats van Piet Hein Eek in Eindhovens hun idee tot uitvoering te komen brengen. Er gingen ook kastjes naar Bloggers, Stylist en andere pers die hun idee thuis mochten uitvoeren. Die kastjes stonden gisteren ter decoratie verspreidt door het pand tijdens het evenement dat Histor dus organiseerde ism PHE. Ik was erbij en maakte een verslag en heel wat foto's van deze dag. Een paar foto's van kastjes laat ik hier even zien, voor het verslag verwijs ik je naar www.showhome.nl. Doen hoor want er waren zóveel mooie kastjes te zien!























 De laatste drie foto's wil ik even onder de aandacht brengen. Dit zijn vader en dochter die samen aan het project werken. Dochter tekende het motief, vader zorgde voor het sjabloon en samen waren ze er gisteren om het kastje van hun "jasje"te voorzien. Hoe leuk is dat?

Ben je al eens bij Piet Hein Eek geweest? Als je in de buurt bent en je houdt van zijn werk of een industriele omgeving dan moet je zeker even aan gaan! Heerlijke koffie en een mooie shop waar je altijd wel wat vindt. Ik kocht een toiletborstel van PHE...:)...echt waar! Een mooierd met een houten handvat, decadent he ;), design op mn toilet.

liefs,
Lynda

 

I like simple....

woensdag 6 november 2013

Heb je even? 
Ik zit te wachten....te wachten tot de teamleider van de school van Meisje 1 me zal bellen. Heb vanmorgen de school gebeld maar de beste man was er nog niet (8.30...niet sarcastisch getint overigens dit verhaal, in zn geheel niet!). Een mailtje van de juffrouw van het front-office zou hem vandaag nog moeten aanzetten om mij te bellen. En daar wacht ik nu dus op, oke ik geef toe, heb net nog even gebeld, maar inmiddels zit de man in rapportvergaderingen.....



Waar gaat het om? M1 (ik kort af) zit in haar eindexamenjaar en een onderdeel van geheel dit jaar is een praktijkopdracht. Ze moeten een compleet plan inleveren m.b.t. het opzetten van een winkel. Welke winkel?  Er kwam een lijstje de klas rond met mogelijkheden máár...elke winkel mocht maar één keer per klas gebruikt worden. M1 was een van de laatste om te kiezen dus er bleef weinig te kiezen over, ze koos de Donutshop. Na heel wat pogingen er inhoudelijk wat boeiends van te maken kwam ze tot de conclusie dat het de verkeerde keuze was en dat ze misschien beter voor de Muziekwinkel had kunnen kiezen. Zo gaat dat toch? Je maakt een keuze en dan kan het weleens zijn dat je daar later op terug moet komen toch? That's life.....mijn mening.

Dus na afgelopen weekend goed met haar gesproken te hebben is ze aan de slag gegaan met de Muziekwinkel, flink wat achterstallig werk want ze moet a.s. donderdag(morgen dus) al een eerste deel inleveren. Haast geboden dus er werden extra uren geinvesteerd én een mailtje naar de mentor gestuurd met d e mededeling dat M1 de donuts had ingeruild voor muziek, en een verzoek om haar begrip.......

De mentorjuf(nog steeds niet sarcastisch bedoeld) mailde echter terug dat ze daar níet mee akkoord kon gaan want A. M1 heeft die keuze als het goed is weloverwogen gemaakt(15...ik herhaal...M1 is 15 jaar) B. dat zou verloren tijd zijn want het project loopt al een tijdje en donderdag moet een eerste gedeelte ingeleverd worden. (van wie is het probleem dat er extra tijd nodig zou zijn? Van M1 toch? Juf Mentor hoeft het alleen maar na te kijken, en of dat nou over donuts gaat of over muziek....mijn mening).
Een andere opmerking in dat mailtje was dat ze niet verwacht dat M1 het op tijd af gaat krijgen (hallo? het gedeelte dat af moet zijn is AF!).

Nou snap ik best dat een klas vol van die enorm gemotiveerde pubers *kuch* een flinke kluif is, dat het niet fluitend zal gaan, dat het een uitdaging van het zwaardere kaliber is......maar.......ik snap NIET dat deze Juf Mentor aan het begin van het jaar zégt....er alles SAMEN met ons aan te willen doen zodat elke leerling met leuke cijfers zal slagen......haar akties laten iets anders zien toch?....mijn mening.

Nu is er dus geen normale communicatie meer mogelijk met die Juf Mentor( er zijn al eerdere opmerkingen, ik zal ze jullie besparen, van haar aan het adres van onze dochter naar huis gekomen waarna ik mn tenen weer moest strekken in mijn schoenen). Deze dame hanteert een vorm van sarcasme die soort van misplaatst is, die kinderen....kin-de-ren...snappen daar niet veel van en springen enkel in de verdediging, én ze neigt ernstig naar een autoritaire houding! In theorie absoluut onbelangrijk,.....als ik de dame in moet schatten qua leeftijd denk ik...begin 30? Ik ben me er dus heel erg van bewust dat we van een andere generatie zijn en probeer haar manier te begrijpen. Ook haar opmerking dat ze vorig schooljaar als heel zwaar ervaren heeft heb ik nog enige tijd mee laten tellen...maar......als deze juf denkt dat deze klas daar de rekening voor moet betalen heeft ze het mis! Als ze denkt dat ze door kan gaan met het beledigen van pubers gaat ze raar opkijken en als ze te kortzichtig is om out of the box te denken, weigert een soort van maatwerk te leveren en onze dochter bewust op haar spreekwoordelijke b*k wil laten gaan......dán is het mijn beurt!

Een KIND een doodlopende straat in laten lopen en als het zich om wil draaien om een betere weg te kiezen kiest deze juf ervoor het te dwingen door te lopen...totdat de neus tegen de muur staat...en dán mag er gesproken worden over éventuele aanpassingen!!!!
Mag ik u eraan herinneren dat dit een eindexamenjaar is? Dat zo'n jaar al spannend en druk genoeg is omdat er veel moet gebeuren en er relatief weinig tijd is? Mag ik de opmerking van de de mentor van m2 gebruiken? "als er wat is, wat dan ook, trek aan de bel, we doen dit samen"?

Een heeeeel lang verhaal kort, morgen moet de hele handel (tot nu toe dus) ingeleverd worden, het eindresultaat op 28 november. Ik heb nog geen teamleider gesproken en m1 weet niet waar ze nu mee verder moet, die gedoemde mislukking de donutshop of de nieuwe kans de muziekwinkel....mijn mening? DE MUZIEKWINKEL.

Nogmaals, geen onredelijke moeder die haar kuiken wil beschermen tegen de wolven. Een realistische moeder die elke dag haar eigen puber niet begrijpend aankijkt ;). Een moeder die er NIET op uit is koste wat het kost haar zin door te drijven...maar een moeder die vraagt én staat voor een beetje redelijkheid!
Teveel gevraagd? Mijn mening???? drie keer raden ;)

liefs,
Lynda
 bron van foto: www.lekkerfrisss.blogspot.com
 

Fort Festijn, daar wil je bij zijn! UITTIP

dinsdag 5 november 2013

Ja hoor, ik heb er weer een die ik wil delen, kreeg 'm zo goed als in mn schoot geworpen dus ik sluis door naar jullie!

Zaterdag 9 november a.s. zal er weer een editie van Fort Festijn plaatsvinden bij Seinwezen in hartje Haarlem! Een "klein" maar o zo fijn event als ik de verhalen mag geloven. De deelnemers liegen er ook niet om, stuk voor stuk op zich en voor zich  staande namen. Je kunt je ook opgeven voor een workshop, er worden er namelijk twee gegeven. Ik hou gewoon mijn mond en deel de beelden....die spreken voor zich!

 

de workshops waar je aan kunt deelnemen:

voor de kinderen:
 dus....?
 voor wie gaat, veel plezier!

liefs,
Lynda