Haaktip! Earlybirds

donderdag 27 februari 2014

Ik weet dat er onder jullie haakliefhebbers zijn, ware kunstenaren met de haaknaald. Ikzelf haak alleen rechttoe rechtaan, o en rond maar zonder patroon. Je kunt wel stellen dat ik maar wat doe:).  Voor hen die het lezen van een haakpatroon wel onder de knie hebben, ik móet wat met jullie delen!

Heel toevallig, op instagram, liep ik tegen een "Earlybirdje"aan! Een wat? Een earlybirdje! Een gehaakt vogeltje met een krulstaart waar een héé bijzonder verhaal achter zit.
Ik citeer de dame die 'm haakte:

"Even kort door de bocht; De stichting linkt fotografen en ouders van te vroeg geboren kindjes aan elkaar om belangeloos een mooie fotoreportage te maken van de kleine en de periode in het ziekenhuis".

Hoor ik je denken, wat heeft dat earlybirdje er nou mee te maken?  Komt ie
De gehaakte Earlybirdjes zijn bestemd voor kindjes op neonatologie, ze geven de kindjes een gevoel van geborgenheid en het gekrulde staartje doet hen denken aan de navelstreng waardoor ze de slangetjes van infuus etc. waarschijnlijk met rust zullen laten. Heel belangrijk dus. Fijn voor de medische staf maar vooral fijn voor het kleine wurm.
Je kunt een Earlybird haken, een Nicu(voor de hele kwetsbare doelgroep), en een Vlinder (voor de vlinderkindjes).
Alle ingezonden Earlybirds worden gecontroleerd voordat ze naar de kindjes gaan, veiligheid  voor alles!



Alle haakpatronen en meer informatie vind je bij Stichting Earlybirds fotografie. Er wordt namelijk een fotoreportage gemaakt door een fotograaf van de Stichting omdat er zoveel langs je heen gaat als je kindje te vroeg geboren wordt en daardoor lange tijd in het ziekenhuis moet blijven. Zo'n fotoreportage wordt met respect en liefde gemaakt. Een klein lichtpuntje voor de ouders in een zware periode.

Ik was meteen gegrepen door het verhaal, wil bij deze mijn respect uitspreken naar alle fotografen die vrijwillig hier hun steentje aan bijdragen maar ook aan alle haaksters die de birdjes maken. Manon, deze is voor jou X, dankjewel voor de informatie en ik vind het geweldig wat je doet!

Vertel, wie van jullie gaat er aan de "earlybirds"?


Happy Valentine

vrijdag 14 februari 2014

I'm a sucker for Romance dus ik wens jullie allemaal een fijne Valentijnsdag! :)
Ook op deze vrijdag de 14e februari hebben jullie van mij een winnaar tegoed van de Winaktie met Love, Sam. Komt ie, Sam heeft gekozen en de winnaar vind je onder de KLIK :). Ben jij de winnares dan mag je me een mailtje sturen met je adres, ik zorg ervoor dat je adres bij Sam terecht komt zodat de ketting naar je kan worden opgestuurd!

 
Heb je dit keer niet gewonnen, dan heb je wél weer een link voor een leuke blog om te gaan volgen erbij, ook leuk toch? ;)
 
Heb een fijn weekend, winnares gefeliciteerd en Sam, dankjewel!
 


Meet Sam....en wie weet win je een "Sam"

zaterdag 8 februari 2014

Meet Sam, althans, meet Love, Sam!
Als je me nou vraagt hoe kom je er terecht, ik moet bekennen...géén idee maar zo gaat dat toch in heel veel gevallen als je eenmaal surft over het web? In elk geval kwam ik afgelopen week terecht op de website van Love, Sam. In de webshop van Sam vind je vooral veel leuke kaartjes, geboortekaartjes die je naam wens kunt laten maken, trouwkaarten die ook natuurlijk gepersonaliseerd worden maar ook kaarten als uitnodigingen voor een feestje of adreswijzigingen. Het gaat hier wel om grootafname.
Ook heeft Sam een leuke vrolijke collectie aan "Stationary" zoals notebooks, adressenboekjes en post-its.
Waar ík vooral heel blij van werd zijn de sieraden. Hele subtiele ontwerpen waarmee je toch een statement afgeeft. Het hoeft niet altijd groot en ultrabling te zijn om op te vallen, juist niet.

De kettingen, armbanden en oorbellen zijn ook allemaal onderling leuk met elkaar te combineren. Het toffe is nu, dat toen ik Sam benaderde we er snel uit waren. Ik mag wat weggeven! Sam stelde deze ketting zélf voor dus je ziet...dit heeft zo moeten zijn! ( voor de oplettende lezer van mijn blog....ik HARTJE Parijs, hoezo toeval ;)).

Parijs, de stad van de Liefde, dus het kan niet anders zijn dan dat deze aktie eindigt op 14 februari aanstaande :).
Wat moet je doen? Simpel, laat een reactie achter onder deze blogpost en plaats de foto op je eigen blog(met link naar mijn blog svp), zo is deze aktie leuk voor jou, voor mij maar zeker ook voor Sam. Deal? Hieronder de te winnen ketting




De ketting is 72 cm lang en de bedel van de Eiffeltoren is ca. 4,5 hoog. Het materiaal is Antique gold plated DQ( DQ=designer qualtiy)metal, brass en alles nikkel- en loodvrij.
 
De kleur past nog prima bij een winterse outfit maar ook zeer zeker erg goed bij de aankomende lentekleuren. Vooral met pastellen is deze kleur een topper.

Doe je mee? Succes!



windowshopping...

vrijdag 7 februari 2014

Het is er het weer voor toch? Met een heerlijke kop thee of koffie, de verwarming én wat kaarsjes aan, lekker wat rondstruinen op het web...deed ik ook en kwam wat leuks tegen!

 
Een tikje lente komt er al in voor toch? Ik ga nog niet vertellen waar ik was, wat ik wél kan vertellen dat ik je dát morgen kom vertellen én dat ik ook weer wat moois weg mag geven. Wachten wel waard toch? ;)
 
Heb een gezellige vrijdagavond!
 
 




Liefdesverklaring

dinsdag 4 februari 2014

ik geloof in de liefde.....alle dagen, maar toch wil ik jullie nog even eraan herinneren dat Valentijnsdag nog maar tien dagen op zich laat wachten.

Jaja....commercie...ik hoor je.......dan geef je er toch geen op Valentijnsdag, doe je het ervoor...of erna....wat jij wil! :)

 
Maar stél dat je wél een liefdesverklaring af wilt geven op Valentijnsdag, heb ik nog steeds wat origineels. Bovenstaande poster(zonder lijst), A3 formaat op glanzend papier voor 5 euro (excl) verzenden. Ophangen en er het hele jaar aan herinnert worden dat de liefde groot is, en oneindig...en heeeeeel dichtbij! ;)
 
 
Interesse? Mail me maar, ik rol er alvast een paar op!
 
 



Gefeliciteerd....

maandag 3 februari 2014

...met het winnen van de Give away die ik mocht houden op mijn blog. Je hebt gekozen voor het Geluksboek en je gunt het je (oud)collega Petra.....If you want to attract happy, positive things...become a happy, positive person! Work from the inside out! -Mandy Hale
Geen idee over wie ik het heb? :) Ik bedoel jóu Esther!! Je eigen blog is http://vankoos.blogspot.com. De "sponsor" heeft jou naam eruit gepikt dus jij mag mij mailen zodat ik je met haar in contact kan brengen.
 
Heb je dit keer niet gewonnen? Kijk eens naar buiten...de zon schijnt, ook een cadeautje toch? ;)