so far...

vrijdag 28 maart 2014

so good! Dit was mijn week, ik heb weekend dus ik kan best nu al zeggen dat het een goede week was....is! Het zonnetje van vandaag en de komende dagen vraagt om van genoten te worden....gaan we dus doen! Jullie hopelijk ook!

korte uitleg? Onze Sjors, die nadat hij mij eindelijk zo ver had dat ik hem eten gaf compleet negeerde...de bloesem in de bomen ergens onderweg, een blij bloemetje in mijn vaas, gezonde ingrediënten voor een gezonde apple crumble, ik(duhh) trots op de ca 200 deelnemers tot nu toe aan de instaswap, weer die kat...dit keer op zijn meest strategische plekje, mijn onderdanen...blij met het feit dat er L en R op de sokken staat na een laaange dag;), de zon aan het einde van de dag, en die gezonde applecrumble met griekse yoghurt als ontbijt.

Lekker weekend allemaal!


Grote schoonmaak

dinsdag 25 maart 2014

Lente hè, dan krijg je dat! Alleen bedoel ik dit keer niet m'n huis maar m'n lijf.
Een tijdje terug liet ik al eens wat van mijn groene-smoothie-toer zien en ik moet zeggen, dat bevalt nog steeds erg goed. Aangevuld met fruit en eventueel wat soya- of notenmelk heb je toch steeds weer een hele andere lékkere smoothie! (vult ook goed). 
Waren die smoothies eigenlijk puur voor de lekker en dat stukje "gezond", nu kom ik net bij een zgn Detox-smoothie uit, een reinigende variant dus. Misschien wil er hier ook wel iemand op de schoonmaaktoer?

spring detox smoothie ingredients

Koriander, groene thee, avocado, komkommer, ananas, gember, citroensap en rauwe honing. Allemaal "reinigers". Hoe je deze "voorjaarsschoonmaak" voor je lijf maakt? Dat lees je hier !

spring detox green smoothie_

Wil je liever eerst gewoon aan de groene smoothies, neem dan van mij aan, als mijn jongste dochter ze drinkt (bijna 14....onmogelijke eter) dan lust iedereen ze wel. Als je het een beetje leuk doet proef je voornamelijk het fruit, de kleur doet anders vermoeden maar dat is een kwestie van wennen zeg maar. Je ziet niet wat je proeft en je proeft niet wat je ziet...zoiets ;).

smoothietime!


De buitenboel...

maandag 24 maart 2014


garden design

onze buitenboel is dit jaar weer aan de beurt.......ik neig naar zwart voor ons tuinhuisje.
foto's: femina.dk/house&home/vuurkorfwinkel.nl



Kijken of eten?

zondag 23 maart 2014

Lente jongens, lentuhhhhhh!!! De aftrap op donderdag was natuurlijk van het perfecte soort maar de dagen erna....ach...goed voor al die bemestte tuintjes zullen we maar zeggen.

Over die tuin, ik kwam tot de ontdekking dat heel veel van die bloemetjes ui de tuin ook eetbaar zijn. Van een paar wisten we dat natuurlijk al maar deze waren voor mij nieuw. En voor jullie misschien ook?


Maagdenpalm, maar let op, alleen de bloemetjes en niet de blaadjes, daar kun je problemen mee krijgen.


Japanse Kwee, versier een borrelhapje met wat van die kleurige bloemblaadjes.


Madeliefjes, jawel! In de warme soep of op geraspte wortels bijvoorbeeld...ze reinigen je bloed.

Grappig toch? Zo zijn er nog wel meer die niet alleen een lust voor het oog zijn maar ook nog eens eetbaar. 't is maar dat je het weet !


fotos: tuinplantenstek.nl, mijzelf, zeeuwsegroet.nl

instaswap 2014 *summeredition*

vrijdag 21 maart 2014

bron: http://giulliete.tumblr.com/post/14161262318


Ben je aktief op instagram? Dan nodig ik je van harte uit!




hart van beton

dinsdag 18 maart 2014

Geen hart van goud dit keer, of van staal, hout of een gebroken hart maar een hart van beton. Cement/beton is een populair, veelal in de interieurwereld. Ook in de sieraden is beton nu gespot, een hartje van beton...en nog leuker...zelf gemaakt!
Ik kwam 'm hier tegen, de hele werkwijze is duidelijk uitgelegd!

Concrete liefde harten vallen voor diy

Ik vind 'm stoer én lief tegelijk!


Winnaar bekend!

vrijdag 14 maart 2014

Ik heb de post de hele week laten staan, het zou zonde zijn als de winaktie onder zou sneeuwen door nieuwe blogposten want daarvoor is het boek te leuk! Geheel buiten mij om (wil er niks mee te maken hebben ;)) heeft Marleen gegrabbeld uit alle namen van de mensen die meededen en de gelukkige winnaar van dit "happybook"is bekend.

Bijzonder Plekje Boek

Namens Marleen en mij van harte gefeliciteerd Miranda, ik weet zeker dat je wat leuks voor de meivakantie gaat vinden....en de zomervakantie...en herfstvakantie, en een lang weekend, en zomaar een dagje "spijbelen"! ;).Stuur je mij je adresgegevens?
Marleen heel erg bedankt voor het beschikbaar stellen van dit toffe boek, superaktie!

won je 'm niet? Eigenlijk is het wel een must-read, je wordt er zó vrolijk van, zelfs als je alleen de plaatjes kijkt!
Je kunt 'm zelf bestellen in de webwinkel van Marleen ( de link leads the way).
Doe jezelf een plezier, bestel dat boek!


Bijzondere Plekjes - we geven ze weg!

woensdag 5 maart 2014

"we" ja, althans.....Marleen, de schrijfster van het nieuwe boek en eigenaar van de alom bekende website Bijzonder Plekje stelt er een beschikbaar voor één van mijn lezers! WOOHOOO....zij schreef en geeft en ik geef met plezier door! Vandaar dus "we"! :).


Ik moest en zou het boek hebben en ja ik kreeg een uitnodiging voor de feestelijkheden omtrent het uitkomen van het boek maar ik zie helaas geen mogelijkheid om te gaan(geopereerde man en twee pubers thuis ivm vakantie) dus het boek ter plekke kopen was geen optie. Gelukkig was het boek al vanaf deze week in haar eigen webshop te koop en met twee klikken was het boek MINE! Vandaag kwam het en wat een fééstje! Wat je op de foto ziet is de cover, de bijbehorende kaarten, stickertjes en deurhanger. Dat hoort er dus allemaal bij als je het boek koopt! Boordevol leuke en Bijzondere Plekjes voor bijvoorbeeld een overnachting of korte vakantie. De foto's zijn prachtig, je zou ze allemaal willen bezoeken en het leest heel relaxt weg. Een beetje "vakantie" tijdens het bladeren dus. Net als haar website, als je daar eenmaal begint te lezen en te klikken zijn je piepers aangebrandt voor je het weet.

Anyway......eentje extra dus...en die is voor één van jullie! Een perfect boek om in het zonnetje te gaan zitten lezen, wie wil? Laat je reactie achter onder deze blogpost en plaats bovenstaande foto op je eigen blog. De aktie loopt tot volgende week vrijdag (14 maart), op die dag wordt de gelukkige winnaar bekend gemaakt! Nog ruim op tijd om een leuk Plekje voor je meivakantie of zomervakantie uit te zoeken!

Marleen, superleuk en bedankt voor het gesigneerde boek en heel veel succes! Op naar een tweede druk ;).

Jullie allemaal, succes!