zondagmorgen

dinsdag 29 april 2014

twee dagen geleden, op zondagmorgen dus, net als vandaag regen in Nederland.
Hét ultieme moment om eens flink te genieten van ons nieuwe bed! Hoofdeind omhoog, voeten ook, kommetje yoghurt met aardbeien én mn boek. Nou...van dat boek is niet veel gekomen, ik had wat anders om naar te kijken...


 het getik van de regen en het fijne briesje kon Sjors wel bekoren, heeeeeeeeel langzaam doezelde hij in slaap......


 tenminste...als die vogels het buiten toch eens wat rustiger aan zouden doen want tja, al dat gekwetter is toch wel heul spannend....


 maar de vermoeidheid van je ontbijt én je ochtendwandelingetje slaat toch echt wel toe, als je dan gewoon plat gaat liggen met je snoet richting raam? Lig je toch én kan je alles in de gaten houden, toch?


hmhm.....zzzzzzz
nieuwe bed, goedgekeurd!

Mag ik je even meenemen?

zondag 27 april 2014

Ik ben er namelijk zeker van dat je dit leuk vindt! Of het nou je interieurstijl is of niet....


Het interieur zie je hier.
En? Wat een plaatje hè?


recycle

dinsdag 22 april 2014

men neme de schattige stenen potjes van een heerlijk frisse toet, een snoeischaar en enkele minuutjes van uw tijd.


en zie hier het vrolijke resultaat :)


Men neme (uit de voorraadkast iemand anders....in dit geval "os mam") een schattig leeg glazen potje, gooi het dekseltje weg, knoop een hanger van wat touw en plant er een afgebroken stukje van een vetplantje in...

mag ook blijven toch?

Ik hou d'r van, beetje rondfrutsen en blij zijn :)

(de werkwijze voor de plantenhanger vond ik op Moodkids)

Je hoeft niet met geld te smijten om wat leuks te maken......ik broed op een stukje over "rijk en arm"...iets wat met Moody pubers nogal eens ter sprake komt. Zal het eens op blog zetten.......de volgende keer :)


 

fijne Paas!

zondag 20 april 2014


Gezellige Paasdagen allemaal!



Blij ei!

donderdag 17 april 2014

I know, ik ben een blij ei....een eierdopje maakt me dit keer enthousiast! ik plaatste zojuist onderstaand bericht op www.inspiratie-interieur.nl maar wilde het jullie ook niet onthouden. Zo blij, zo blij...nog snel even zelf maken voor Pasen? Die vrouw is zó handig! *tikje"jaloers"*. ;). O en als je de link helemaal onderaan nou gewoon even volgt, kun je haar zelf in de gaten gaan houden :D.

DIY eierdopjes - Vrolijk Pasen

Soms struikel je over toffe tips die je gewoon móet delen! Zo simpel maar met een resultaat waar je U tegen zegt. Deze gewéldig leuke houten eierdopjes werden gemaakt door Marlijn en we hebben keurig gevraagd of we de tip met jullie mochten delen...en het mocht! Jullie blij ;)

DIY eierdopjes | Vrolijk Pasen
Ik heb niet zoveel met de Pasen. Ik ben niet van de hazen en eieren in ons huis, niet van de brunches in restaurants en er op je ‘paasbest’ uitzien. Het hele Paasgebeuren slaat niet zo over op mij, blijkbaar. Maar Pasen is wel voor mij “gezellig & lekker” ontbijten (Lees: met iets meer calorieën dan normaal).
Pasen vieren we graag met mooi weer, het liefste buiten aub. En als ik dan toch aan het wensen ben: ook ergens anders dan thuis.. Pasen is een uitgesproken kans voor ons voor een paar dagen quality time met de family.
Dit jaar gaan we een lang weekend naar Zeeland. Wandelen op het strand, spelen in de duinen en met de blote voeten in zee. Nu neem ik vrijdag wat extra’s mee naar Zeeland, voor het ontbijt: deze leuke DIY LIJNS eierdopjes. Makkelijk te maken in 5 stappen. Dus je kunt ze nog prima af krijgen voor je Paasontbijt(je).
 houten eierdopjes
1. Vurenhout in blokjes zagen of beter nog, laten zagen.
2. Maak een malletje met een stukje karton om altijd een netjes middelpunt te hebben.
zelf eierdopjes maken  zelf eierdopjes maken
3. Boren maar. Even met z’n 2-en doen. Je moet namelijk wat druk zetten en iemand moet het blokje vasthouden of gebruik een klem. Ik heb een frees gebruikt van 3,6 cm doorsnee. Het heet een scharnierboor zojuist opgezocht op internet. Ik noem het (zo vraag ik het aan Mick) zo’n-ding-uit-de-troepla-waar-je-van-die-grote-gaten-mee-boort”.
houten eierdopjes  houten eierdopjes maken
4. Natuurlijk schuren. Let wel: vurenhout splintert een beetje bij het zagen. Het kan dus zijn dat je randjes niet altijd even glad zijn. Wil je dat wel, dan moet je ander hout kiezen, laat je dan adviseren bij de bouwmarkt en wat je zelf mooi vindt.
houten eierdopje
5. Ik heb een setje met zwart schoolbordverf geverfd, een setje blank gelaten en een setje gebeitst. Wit is natuurlijk ook leuk! Die staat nog op de to-do.
 houten eierdopjes maken
Et voila. Een eierdopje. Je kunt deze met de lettertang (van de Hema bijvoorbeeld) beplakken om elk familielid een eigen eierdopje te geven. Natuurlijk kunnen de kindjes hun eigen eierdop krijten.
Ik maak altijd meer exemplaren van mijn DIY projecten voor die enthousiastelingen die ze graag willen hebben en dat vind ik ontzettend leuk om te doen, blijf ik ook doen. Ik heb dus ook extra dopjes over. Een stuk of 15-20. Deze ga ik opnemen in mijn webshop onder het mom op=op. Natuurlijk voor diegene die net te laat zijn of deze DIY veel later lezen: ik wil ze altijd maken, je kunt ze bij me bestellen. Stuur me dan een mailtje.
V R O L IJ K   P A S E N
Marlijn



Impulsief Toetje

zondag 13 april 2014

Ken je dat? Je loopt bij de supermarkt en je loopt een beetje te dralen....te dralen omdat je zin hebt om iets te maken. In mijn geval had ik m'n oog laten vallen op de glazen(die nooit gebruikt worden) in m'n vitrinekast. Daar moest wat in, een toetje moest daar in.

Ik probeer altijd vanalles te onthouden als ik bijvoorbeeld ergens een recept lees of op tv zie of waar dan ook tegenkom. Opschrijven hoeft toch niet? DAt kan ik bést onthouden! Dus kocht ik: 1 pak bastognekoeken, 2 pakjes monchou, een beker volle kwark(eet ik nooit, niet de volle variant althans) van 500 gram, een klein bekertje slagroom en een wikkel roomboter. Ik had nog twee passievruchten thuis liggen en vooruit....voor déze keer wilde ik die wel delen(dol op, wil ik éigenlijk niet delen ;)).



Ik mengde een steek roomboter en het pak gebroken koekjes. Dat kan met je keukenmachine, ik deed het met de staafmixer. Het mengsel drukte ik in de glazen als bodem. Tot zover had ik het goed onthouden, kind kan de was doen. Maar toen, keken er drie ingrediënten afwachtend naar me....en nu? Hoe was het ook alweer? Niet moeilijk doen, en vooral niet opzoeken.....alles in één kom en mixen maar(met suiker naar smaak en wat vanillesuiker). Dát mengsel op de koekbodem en daar weer bovenop de inhoud van een halve passievrucht.(dat laatste kun je ook als laatste doen want de toeten...waren geen "tjes" moeten nog even de koelkast in.

Ipv passievrucht kun je natuurlijk ook aardbeien etc. kiezen. Het was lekker! Machtig, maar lekker! Ik had natuurlijk teveel en dat laatste portie ga ik invriezen, eens kijken hoe dat blijft :).

Misschien kun je er wat mee tijdens Pasen? Snel klaar, lekker én het ziet er leuk uit in zo'n glas.



mooie dingen komen nooit te vroeg...

woensdag 9 april 2014

Veel eerder dan normaal maar hee, met de winter die we gehad hebben is alles eerder dan normaal.

Dus hup, de fiets op(schaartje mee) en op zoek naar het Fluitekruid! Hier zijn de bermen en bosranden flink gesnoeid het afgelopen jaar dus er staat hier niet meer zoveel als voorgaande jaren maar ik vond gisteravond tijdens onze "na het eten wandelingetje"toch nog een leuk bosje. Op de foto gemend met nog wat leuks in wit waarvan ik de naam niet weet maar wel erg fotogeniek is :).

Fijne woensdag!


In plaats van bloemen...

dinsdag 8 april 2014


.
bron onbekend

maisonsblanches: http://lisettesperler.blogspot.de
lisettesperler

hex spora planters
sfgirlybay

Leuke lentedecoratie zelf maken
lovelyindeed.com

Het kan je niet ontgaan zijn, naast bloemen in de meest weelderige kleuren zijn planten in huis ook weer he-le-maal terug! Veel vetplanten en catussen maar hoofdzaak...het is groen!

bovenstaande designpicto is een combinatie van dat prachtige groen en de "woordentrend" voor in huis. Weet je dat je deze kunt winnen? Hij is gemaakt van mos en je kunt 'm thuis ergens tegen een muur hangen! Wil je kans maken? HIER lees je alles over hoe je kans maakt op deze superleuke en originele muurdecoratie van Flowerbox!

Groen brengt leven, liefde ook ;)



zevenmijlslaarzen aan...

dinsdag 1 april 2014

20+ graden hier in het zuiden, de lente gaat óók met zevenmijlslaarzen van start maar ik bedoel eigenlijk meer het tempo waarmee mijn eigen "bloem", mijn oudste dochter nu gaat...

kersenbloesem in mijn tuin

Onderstaande projecten waren onderdeel van het toelatingsexamen dat ze moest doen voor de vervolgopleiding van haar keuze. Summa Fashion in Eindhoven...

 Een collage met het thema Geometrie

en een ontwerp waarvan ze ter plekke pas te horen kregen wat ze moesten doen. Een kledingstuk passende bij je collage.

Er is inmiddels nog slechts één horde te nemen, het eindexamen want gisteren kreeg ze het verlossende telefoontje.....ze is aangenomen! Mijn eigenste piepkuiken elke dag met de trein naar Eindhoven..alleen *kuch*. :)
Zevenmijlslaarzen mensen....zevenmijlslaarzen!!! Ik moet flink aanpoten om het bij te kunnen benen. Trots natuurlijk en blij dat ze mag gaan doen wat ze leuk vindt......alleen dat examen nog hè *stressmomentje*....dat laatste overigens alleen bij ons als ouders hoor....zij is al druk bezig met het zoeken naar een jurk voor het Gala! ;)

Kleine meisjes.......