het geheim...

woensdag 28 mei 2014

I.v.m. de aanstormende verzenddatum van alle instaswaps krijg ik dagelijks vele mailtjes toegestuurd. Allemaal bestemd voor de website www.instaswap.nl. Een van die foto's wil ik ook met jullie delen want het is een mooie tekst van Sukha Amsterdam die een wellnessmagazine stond. Janet bedankt voor het doorsturen, ik denk dat dit eigenlijk wel de hele clou van het "swappen" is!


Mooi lang weekend allemaal!



Weet je nog?

dinsdag 27 mei 2014

toen de zon zo lekker scheen??? (lol, dat was gisteren in mijn geval) 

 Gisteren na het eten rende mijn hubs en ik ons eerste post-hernia-rondje samen. *hoera* en we kozen voor het bos (het was nog licht en dan blieft ik niet over de straat te rennen....je snapt waarom ;)) en wat denk je...precies(maar dan ook precies) aan het einde van ons holletje lag dit prachtige veld met bloemen. Ik zag dat als een teken, hubs vond het weer een goeie smoes... ;)

 natuurlijk ging er een bosje mee naar huis.....

 en is het in onze hal Lente in Parijs! :)

Deze foto is niet van gisteren maar onze Bruce is zo lief en grappig. zie je de punten van die grassprieten? Dat deed hij niet hoor...neuh.....:).
Zonde want de uiteinden zijn zo leuk rood.....ik corrigeer...wáren zo leuk rood :). Mijn katten komen overal mee weg(dit overigens tot grote ergernis van de hubs want die houdt niet van katten :)).


Morgen weer regen? Gelukkig hebben we de foto's nog!

O en ps: wil je toch een beetje meegluren naar de ontknoping van de Instaswap summeredition ga dan naar www.instaswap.nl of naar het pinterestboard dat ik daarvoor heb aangemaakt. De pakketjes worden aankomend weekend verzonden!

Waar o waar...?

woensdag 21 mei 2014

you know me, ik hou van zomerhuisjes(liefst aan zee, maar hee, met minder zou ik ook genoegen nemen) en surfend over het web kom je er ook ontzettend veel tegen. Maar wat opvalt is natuurlijk dat die veelal in Scandinavië staan. Zal toch zeker niet zo zijn dat "wij" in Nederland niet van die sfeervol te gave zomerhuisjes hebben? TOCH?!(ik daag je uit, laat ze me zien!)

Dit zomerhuisje ligt op een klein eilandje ergens in Zweden (serieus, alles zat mee blijkbaar) en is van designer Carouschka Streijffert

Carouschka Streijffert - interior Page 07
Carouschka Streijffert - interior Page 08

Carouschka Streijffert - interior Page 10
Carouschka Streijffert - interior Page 11
Nou, zoiets dus, later als ik groot ben. 




Bloemen om naar te kijken en bloemen om te...

dinsdag 20 mei 2014

drinken? Ik heb gisteren tijdens mn woon-werkfietstocht wat takken vlierbloesem geplukt. Eigenlijk alleen ter decoratie maar ergens in m'n achterhoofd zoemt het nog steeds: ik wil ooit nog eens zelfs vlierbloesemlimonade maken.....maar ik durf niet!

Toen ik vanmorgen buiten kwam(daar staan de takken onder het afdak) kwam me een zoete zweem tegemoet en toen begin ik te twijfelen, ik wil toch die limo maken. Maar kan ik zomaar alle vlierbloesem gebruiken? In mijn omgeving weet ik namelijk twee soorten te staan. Welke ga ik gebruiken?

Het recept heb ik nog wel ergens, nu het lef nog.



Wat ik wel heel goed durf ik snoeien in m'n tuin :). De bloemen van de bloemist van vorige week hebben het nog geen week volgehouden maar hee....wie heeft er een bloemist nodig als er al lekker veel bloeit in je tuin?



enne....een koraalkleurige fransche geranium he ;)



the moral of coral

maandag 19 mei 2014

Koraalrood is altijd al een vrolijke frisse zomerse kleur geweest. Tegenwoordig is deze kleur zeker als accentkleur weer helemaal terug(als hij al was weggeweest)

...
folkclothing


coral.
designismine.blogspot.nl/

Coral Hunter Boots
onbekend

My Visit To Muuto in Copenhagen http://decdesignecasa.blogspot.it
decor8blog

   Basil Blossom Roses 50349 - Zadel Cover - Koraal
                              h&m             bol.com                    HEMA

Vrolijk en zomers toch?


het gewone leven...

zondag 18 mei 2014

Ik moest laatst een artikel schrijven en daarin werd gesproken over "huisje-boompje-beestje". Natuurlijk weten we allemaal wel wat ermee bedoeld wordt maar ik zocht het voor alle duidelijkheid even op : "het gewone burgerleven".  Dat klinkt misschien voor sommige wat denegrerend maar zo is dat toch helemaal niet bedoeld! "gewoon" is voor eeniedereen heel wat anders en waarom zou "gewoon" niet goed genoeg zijn?

*Afgelopen week begon mijn oudste dochter gewoon aan haar eindexamens, wij zijn er zenuwachtiger over dan de dame zelf.(wat overigens niet wil zeggen dat slagen een vanzelfsprekendheid is)



* afgelopen week vierden we gewoon de 16e verjaardag van diezelfde dochter. 16, de zoete 16 ;). Gepaste versiering moest er natuurlijk komen en hier kwamen mijn stapels kleurstalen weer eens goed van pas.



* ook ging afgelopen week dan toch eindelijk gewoon het zonnetje weer schijnen. Na al die regen was dat wel iets waar we met z'n allen reikhalzend naar uitkeken toch? En dus sloeg de afstofwoede in het buitengedeelte toe.




* ook gingen we gewoon heel burgerlijk een stukje fietsen en namen we het ervan op een terras bij ons in het dorp. Een heel bijzonder stukje dorp mag ik wel zeggen. Mocht je er meer van willen weten of willen logeren: www.kaldenbroeck.nl. Je waant je misschien in het buitenland maar het is toch gewoon Nederland.




En nu? Nu ga ik gewoon een website updaten. Een website waar vanalles te lezen én te zien over de op handen zijnde instaswap. Jullie weten natuurlijk alles over swappen, we doen het in blogland ook elk jaar. De instaswap is gewoon een beetje uit de hand gelopen: 263 deelnemers, meer dan 25 sponsors die allemaal iets beschikbaar stellen dat aan het einde van de SWAP verloot gaat worden. 25 mensen boffen dus enorm! Ook hebben we een klein bedragje opgehaald voor het goede doel van een van de deelneemsters, zij gaat in de herfst met de Stichting Edukans naar Ethiopië waar naar school gaan niet gewoon is maar natuurlijk wel héél belangrijk. Je leest er meer over op haar website.





doe maar GEWOON nog zo'n week!


Nou ja!

donderdag 15 mei 2014

Ik sta op een lijst! In de top 50 :) en niet één keer.........



wie er nog meer allemaal op die lijst staan kun je zelf gaan bekijken HIER.
Zie je me staan? *zwaait*

Heb je weer een aantal blogs om te gaan bekijken ;).

Thanks Otto.nl !!


Parislove....

maandag 12 mei 2014

*zucht*
ik heb het lange tijd soort van kunnen onderdrukken maar bij het zien van deze práchtige foto's slaat het weer in alle hevigheid toe.....ben toe aan dosis Parijs!





de foto's kwam ik tegen op Etsy en ik zou er m'n muur mee kunnen behangen!

*zucht*


DHZ tip voor een regenachtig weekend!

donderdag 8 mei 2014

Het weer beloofd niet veel goeds, regen regen en regen...
Ga je toch lekker wat binnen doen. Een leuke redelijk snelle klus is dit wandrek.


Een superleuk wandrek dat je overal in huis(en tuin) kunt gebruiken en dat absoluut niet moeilijk te maken is. Hier lees je er meer over!



Gemak dient de mens

woensdag 7 mei 2014

Buiten eten, wij houden er zó van. Of het nou ons ontbijt is of een warme maaltijd, als het even kan nuttigen wij het buiten. Ook picknicken doen we graag, zelfs de meiden vinden het nog steeds leuk dus blijven we het nog wel doen aankomende zomer. Alleen was ik toe aan wat handige kommen om mee te nemen en om buiten te gebruiken. Iets wat niet breekt en er toch heel leuk uitziet. Iets wat het me in de lome zomer wat gemakkelijker maakt. Ik heb ze gevonden, de leuke maaltijdkommen Loomm!



Ik heb een hele tijd gewacht om wat leuke foto's te kunnen maken maar dat lukte de afgelopen dagen niet met de zon die kwam en ging. Hierboven eet ik mijn ontbijt lopend door mijn tuin, vaste prik 's morgens. Een handige "grip" waar je je duim overheen legt waardoor de kom heel stabiel in je hand rust.

    
ik....niet kunnende kiezen...koos twee roze met een kunststof (uitneembare)binnenkom voor bijvoorbeeld een fruitsalade, yoghurt etc.(ook warme maaltijden)

  


en ik koos er twee in wit met een porseleinen (uitneembare) binnenkom én deksel. Deze kom gaat vaak van pas komen nu dat manlief verder van huis werkt en pas rond 19.00 thuis zal zijn. Als wij dan niet willen wachten kan zijn eten daarin en later zo de magnetron in. De buitenkant blijft koud dus hij kan er ook meteen uit eten. Scheelt weer vaat ;)...die ik overigens nog steeds met de hand doe maar de kommen kunnen dus in de vaatwasser!


er zijn verschillende hele vrolijke zomerse kleuren en de Outdoorkommen zijn licht van gewicht dus zijn ook erg handig om mee te nemen als je gaat kamperen.
De Outdoorkommen kunnen niét in de vriezer of magnetron, de maaltijdkommen met de porseleinen binnenkom dus wel. Vriezer in, vriezer uit, magnetron in, eten, vaatwasser in......allemaal in één kom.
Alle kommen zijn groot genoeg voor een eenpersoonsportie(grote eter).



Misschien een leuke tip voor Moederdag? Hier kocht ik ze en kun je kiezen uit alle beschikbare kleuren én de informatie nog een rustig nalezen.





Win een leuke Birdgarden!

donderdag 1 mei 2014

Een tijdje geleden werd hij gebruikt bij een tuinmetamorfose bij eigen Huis & Tuin, nu kun je er eentje winnen!

Waar? Deze kant op --> klik en lees meteen een stukje van onze nieuwe gastblogger, Groen- en bloemblogger Elke van Elisabeths'Way! Sinds kort mogen we haar stukjes plaatsen en daar zijn we blij mee want we houden van huis én tuin toch?

Succes