Feel Good!

donderdag 28 augustus 2014

Je zult zeggen alweer? Neem van mij aan dat de voorbereidingen tijd vragen en dat het hele event precies in de herfst zal passen...vandaar #falledition!

Waarvan? Van dé Instaswap natuurlijk! Nadat ik dat vorig jaar in een gekke bui op instagram heb voorgesteld hebben we het in het voorjaar weer gedaan en hadden we toen bijna 300 deelnemers! Dat...én het vriendelijke verzoek er vooral nog eentje te organiseren dit jaar. U vraagt...wij draaien he (sucker for fun ideas;)).

Daarom deed ik dus al een oproep op instagram voor sponsoren voor de eerstvolgende editie!


bron: jesussauvage

Het zou toch zomaar kunnen dat je het helemaal gemist hebt en dat je géén idee hebt waar dit over gaat. Lees alles terug op de website www.instaswap.nl. De uitleg staat wel heeeeelemaal onderaan :).

Dit is wat ik aan de sponsoren mail als ze interesse tonen:

"Bij deze mijn mail over de instaswap! Misschien heb je de swap het afgelopen jaar voorbij zien komen? Het is vooral een feel-good event geworden. Bijna 300 deelnemers tijdens de eerste editie in het voorjaar.
In het kort: iedereen die zich inschrijft krijgt van mij een naam en adres van een andere deelnemer, daarvoor gaat hij/zij aan de slag. Of een aardigheid zelf maken(crea-bea’s genoeg) of een kleinigheidje kopen als je niet zo handig bent. Op de afgesproken datum wordt alles verstuurd en stroomt instagram over met mooie foto’s van lieve en mooie swaps. Met andere woorden, spreading the love….een ander blij maken gewoon omdat het kan. Als je de #instaswap2014 gebruikt zie je de foto’s. Op de website www.instaswap.nl kun je teruglezen hoe het allemaal verliep.

De vorige keer waren er ruim 25 sponsoren. De donaties van de sponsors worden na afloop van de swap onder alle deelnemers verloot. Een flink aantal deelnemers kreeg dus een leuk extraatje. Ook waren er bedrijven die een advertentie hebben geplaatst. Al dan niet met een kortingscode. De kleine vergoeding die zij daarvoor betaalden hebben we in zijn geheel gedoneerd aan een goed doel van één van de deelnemers."


Dussssss......als ik dan toch bezig ben *grijnst*, plaats ik dat ook even hier. Ben jij of ken jij iemand die zou willen sponsoren, stuur ze naar mij!
Zou je zelf mee willen doen (en beschik je over een instagramaccount...duhh) dan vind je mij als je zoekt naar  @lyndahome.

De opening van de inschrijving volgt binnen nu en twee weken, dus relax, tijd genoeg.

Tijd genoeg ook om nog even rustig alle kussens van Linnea Swedish Design te gaan bekijken en mij te laten weten welke je zou willen winnen (lees alles over deze aktie HIER.

you spread the word? Dat wist ik toch ;) Merci beaucoup!





































Zweeds design, made in Melbourne

woensdag 27 augustus 2014

Dan ga je op wereldreis met je lief en één van je stops is Australië. Dat bevalt zó goed dat je er eigenlijk niet meer weg wilt en dat doe je dan ook niet. Sinds 2005 woont de Zweedse Linnea Axelsson met haar partner dus in Melbourne.


CTC022LPP CTC011NW

CC14015BW CC14010OW CC14006CW CC029GPCC14022CY


Je kunt het meisje wel uit Zweden halen maar Zweden blijft toch altijd een beetje in het meisje zitten. Na een tijdje haar oude beroep als onderwijzeres te hebben uitgeoefend is ze haar hart gaan volgen en heeft ze alle energie en tijd gestopt in het tot leven brengen van haar eigen label. Het stond haar tegen dat er zoveel woonaccessoires in massa’s werden gemaakt en wilde haar creativiteit gebruiken om daar een uitzondering in te zijn.
Handgemaakte kussens, zelf geprint, zelf ontworpen, alles in eigen studio! Sinds 2009 groeit haar label, Linnea Swedish Design en de “Aussies” zijn zeer gecharmeerd van haar kleurige en “simpele” ontwerpen.

CC13018EW  CC14014WOP

Haar inspiratie haalt ze voor een groot deel door het blijven lezen van een aantal Zweedse blogs zoals husligheter.se trendenser.selittlemissfixit.blogg.se en fixaodona.se. Zweeds design uit Australië dus :)

Linnea verstuurt wereldwijd…en gratis! Ook naar Nederland, dat maakt het een stuk aantrekkelijker om zo’n bijzonder kussen in huis te halen. Ga eens kijken op haar website, ze maakt niet alleen kussens maar ook artprints , theedoeken en kaarten.
CC14V21WY XCC14002G


Laat me weten welke “cushion cover” jij het allerleukste vindt. Doe dat nou, want over een dikke week mag één van jullie blij maken met een kussensloop naar keuze! Kleur en patroon, je kunt het zelf gaan uitzoeken, kom je dan hier terug en laat je in je reactie achter welke je graag op je bank zou willen zien liggen dit najaar! Volgende week vrijdag maak ik de winnaar bekend! 

Met kussens kun je zo lekker even je interieur een opkikker geven. Succes allemaal!


Voor alle duidelijkheid

dinsdag 26 augustus 2014

Even wat orde op zaken stellen. 't een en ander liep nogal door elkaar heen maar nu niet meer! Ik heb vandaag een aparte facebookpagina gemaakt voor mijn blog.


Op Twitter vind je me hier...


Op Pinterest hier, en op Instagram...nou ja, dan hoef je maar op de feed in de zijbalk te klikken.



Als je nou naar die facebookpagina gaat, kun je meteen zien wat voor leuks er binnenkort op m'n blog komt *sneakpeek*. Welkom!

Einde huishoudelijke mededelingen. :)


Vragen staat vrij, stem op "mij"...

vrijdag 22 augustus 2014

johhhhhhh, ik wist niet dat die foto (van Mea) meedeed in een "wedstrijd". Mijn blog over de Hollandse groenten en fruit werd gastblog op de website van de stichting Samen Sterk en nu blijkt dus dat de foto van Mea meedoet in een wedstrijd. De twee foto's met de meeste stemmen krijgen een een diner voor twee bij Las Palmas! Precies, die...van Herman den Blijker!

HIER klikken en dan even scrollen naar onderstaande foto


Doen jullie toch even? Kan Mea uit gaan eten!!! ;)

Dank alvast, ook namens Mea (toch?).



Dubbel "feest"...

donderdag 21 augustus 2014

Donderdag, twee winnaars op één dag. Dubbel feest dus. 



Ik hoop dat het een beetje heeft geholpen en dat jullie allemaal voornamelijk Hollandse groente en fruit zullen blijven eten. Blijf ook de website van Samen Sterk bezoeken voor de lekkere dingen die je daarmee kunt maken en de informatie die zij steeds geven. Genoeg gepreekt :)....de winnaar van de tas



is Mea geworden! Zie je deze tas over de markt gaan, de dame die 'm draagt ...dát is Mea. Gefeliciteerd Mea met deze handgemaakt vilten tas. Niemand anders heeft er een(speciaal voor deze aktie gemaakt) dus draag 'm gerust met trots ;). Studio Blomm, dikke dank voor de spontane medewerking! 

De winnaar van de geurkaars met het sieraad erin van Jewelcandle...


(bovenstaande foto is slechts een voorbeeld, de winnaar mag zelf een kaars naar wens kiezen)

...is Chris van Pure by Me. Gefeliciteerd Chris, mail me even dan breng ik je in contact met de Jewelcandle en kun je snel je kaars uitzoeken.
Jewelcandle dankjewel voor de leuke aktie!

Alle niet-winnaars......de zon schijnt! ;)


De winnaar van de tas...

woensdag 20 augustus 2014

:).......maak ik mórgen bekend. Tegelijk met de winnaar van de geurkaars. I know....zou het vandaag doen maar er kwam wat tussen waardoor ik de namen pas net naar Marscha heb kunnen sturen dus we geven haar even de kans om het te lezen etc. Daarbij, de zon schijnt, wat doe je achter je pc?!?!


bovenstaande foto kreeg ik gisteren nog van Anna Marie, en mocht je hier nu toch zijn om te lezen, lees dan hier haar relaas over what to do met zoveel lekkers.....en dan met name las je een gezin hebt met drie opgroeiende kids :).

Dus, morgen...de winnaar van de tas van Studio Blomm en de winnaar van de geurkaars met de sieraden erin.

Tot morgen?


Wat eten we vandaag?

maandag 18 augustus 2014

Heb ik het al dagen over die Hollandse groente en fruit, zelfs zojuist nog tegen de kassière in de supermarkt(matte akties zeg :P), vind ik het nu ook wel leuk om een recept met jullie te delen. Het recept komt van Suzanne, zij is een foodblogger en zij ondersteunt het hele "hollandse groente en fruit" aktie voor alles! Het weer is perfect voor, tomaten-paprikasoep...o excuus...HOLLANDSE tomaten-paprikasoep! O:-). Goeie tip voor wie nog niet weet wat te eten vandaag....dat dus!




-2
de soep van Suzanne, en hieronder haar tas


En nog wat heerlijke inspirerende plaatsjes van dames die voor Hollands gaan!


                  


 Deze vind ik ook superleuk, Yvonne was een paar dagen op pad en kwam deze kraam op de markt in Deventer tegen! 



Vanavond in Huize H. op tafel, ovenschotel met Hollandse aardappels en Hollandse bloemkool. En bij jullie? --> foto's!!!(tot en met morgen!!)

Eet smakelijk alvast!

hoe je die tas kunt winnen lees je natuurlijk hier!




Hollandse Groente en Fruit

zondag 17 augustus 2014

Op deze herfstachtige zondag even een recap....een samenvatting dus. Afgelopen woensdag plaatste ik een oproep om je foto van je aankoop van Hollandse groente en fruit naar mij te mailen. Dit natuurlijk niet helemaal zomaar maar omdat het zeker nú belangrijk is dat we met z'n allen onze eigen bodemschatten in huis halen. Wat een rare kronkel is het toch geworden hè, dat vliegtuig (mh17), de hele nasleep, en uiteindelijk het feit dat wíj geboycot worden(wat deden wij precies?). Anyway, geen Hollandse groenten en fruit naar Rusland. Het feit dat we het ze even niet gunnen laten we achterwege, het gaat erom dat onze telers hierdoor enorm geraakt worden en dat kunnen wij met z'n allen misschien wel wat verzachten.

Speciaal voor deze spontane aktie heeft Studio Blomm een toffe shopper van vilt gemaakt en die kun jij dus winnen....áls je je foto naar me mailt.






       






Bovenstaande foto's vond ik al in mijn mailbox! Bij het zien van de pruimenkoek van Mirjam kreeg ik zin om zelf aan de slag te gaan en dat deed ik dus, zie onderstaande foto. Het recept van deze Pruimen Ricottacake vind je hier. Prima klusje voor vandaag, heel eenvoudig en heel lekker! En met Hollandse pruimen natuurlijk ;).

Wat ik ook leuk vond, en herkenbaar, is de foto van Kitty waar ze samen met haar kleine meid al het lekkers plukt. Jong geleerd, oud gedaan.



Maar, zij zijn toch zeker niet de enige die onze telers een warm hart toedragen? Jullie eten toch zeker allemaal Hollandse waar? Je kunt je foto's nog tot en met dinsdag naar me mailen. Woensdag wordt er een willekeurige winnaar gekozen en dáár zal die handgemaakte vilten tas naartoe gaan.

Leuke bijkomstigheid was nog dat mijn blog ( die ik eerder natuurlijk al hier plaatste) als gastblog op de website van Samen Sterk kwam, en ook weer heel wat nieuwe recepten (zoals de cake) her en der tegenkwam. Foodbloggers zet 'm op! Hier ligt ook voor jullie een kans je steentje bij te dragen!

Fijne zondag!


licht...met of zonder stroom

donderdag 14 augustus 2014

Of ik een geurkaars zou willen ontvangen, of eigenlijk ....of ik twéé geurkaarsen zou willen ontvangen...één voor mezelf en één voor een van mijn lezers. Duhhh....wie vraag je dat? Mij? Grootverbruiker van geurkaarsen? Scentaddict? Het antwoord was dus voor de hand liggend...JA!  

Ik koos voor de Limited Edition Cream & Cookies




Deze dus! Mocht je je nou afvragen wat die sieraden daar op de foto doen? HA! Die zitten ín die kaarsen verstopt! Het zijn Jewelcandles. In elk kaars zit een sieraad t.w.v. van 10 tot 250 euro (925 sterling zilver) verstopt! Komt vanzelf bovendrijven tijdens het branden...kijk maar.


               
Geen geduld om een pincet te pakken, vingers vol was maar daar was dan mijn setje superschattige oorbelletjes! (je kunt zelf wél kiezen of je een ring, oorbellen of een hanger wilt) De geur van deze Jewelcandle is heerlijk, niet te overheersend en zeker niet kunstmatig. Zelfs als hij niet brandt ruik je 'm als je erlangs loopt.

De oplettende lezer heeft over die tweede kaars gelezen, die is dus voor één van jullie! Het lijkt wel kerstmis op m'n blog maar zo tijdens de zomer is het toch ook leuk om cadeautjes weg te geven? All year long, net als kaarsen branden overigens. Zomer en winter, ik brand stug door!

Ik gebruik ook vaak kaarsen om donkere hoekjes in huis op te lichten. Van die hoekjes waar éigenlijk een lampje zou moeten maar waar je nou net geen stopcontact hebt bijvoorbeeld. In zo'n 13 in en dozijn rijtjeshuizen als dat van ons zitten er maar beperkt stopcontacten en natuurlijk altijd op de verkeerde plaatsen. Het wordt eigenlijk tijd voor een nieuw "netwerk" maar ja, da's een hele klus en daarvoor moet je natuurlijk wél weten wat je doet. Al zijn daar natuurlijk ook oplossingen voor want bij Hornbach bijvoorbeeld kun je live workshops gaan bekijken over het aanleggen van stroom in en om je huis. Tip? Anyway...ik drijf weer af, die kaarsen dus. Wil je kans maken op een kaars naar keuze van Jewelcandle dan laat je hieronder een berichtje achter. Kun je niet wachten tot volgende week donderdag(dan maak ik de winnaar weer bekend) dan kun je er zelf een gaan bestellen. Mét korting, dat dan weer wel want dat mag ik óók nog aan jullie aanbieden! Gebruik onderstaande kortingscode van Jewelcandle en krijg maar liefst 20% korting op je bestelling! Ze zijn natuurlijk ook erg leuk om cadeau te geven. Doe er je voordeel mee, zo na de vakantie zijn alle koopjes welkom toch?


Leuke aktie toch van Jewelcandle? Vind ík in elk geval wel :), dat moge duidelijk zijn.