here comes December!

zondag 30 november 2014

Vanmorgen maakte ik voor op Instagram een collage van wat foto's die ik in de afgelopen maand maakte. Wat is een maand dan snel voorbij maar wat doe je ook veel in één maand! Vandaag de laatste dag van november, de eerste dag van de advent, we tellen af naar de kerst. Ons huis heeft een "winterupdate"gekregen en afgelopen week arriveerde de kers op de taart, het enorme grote canvas met het rendier erop! Jullie weten wel waar je daarvoor moet zijn toch? Ik blogde er HIER al eens over(ook erg leuk om dit jaar je kerstkaarten op canvas te laten drukken, het kan nog, ze hebben een superservice)


zie je 'm hangen? Hij hangt tegen mijn bakstenen muur en dat staat supertof! Ik heb 'm gewoon met een handvol buddies bevestigd zodat ik niet met gaten in m'n muur achterblijf als hij van de zomer even zomerstop heeft.



Ik tel dus ook af naar de winter (duhhh) en sommige decoratie kon ik écht niet meer in m'n kast bewaren hoor. Ze kunnen best al staan toch? Vind ik wel *kijktvoldaan*!
Ik kocht bij Intratuin nog wat extra boompjes. Ik had er vorig jaar al een paar gekocht maar ik wilde er meer, ik wilde een bos maken. Bij intratuin hebben ze ze los, 1.49 per stuk. Twee stappen verder lag een tafel vol met zakken met een "bos" erin! Ik schat een stuk een stuk of 17 in een zakje(verschillde maten) voor 6 of 7 euro. Tel even mee, ik heb dus geld gespaard want ik nam (duhhh) de grote zak!



 En deed er vervolgens dit mee:



Heb nog een paar boompjes over en die zullen na Sinterklaas ook een plekje krijgen in huis. Het hertje kocht ik ooit eens bij Xenos(volgens mij hebben ze ze elk jaar?) maar zul je ongetwijfeld overal (soortgelijk) kunnen kopen. Als kerstboomhanger maar dan knip je het lusje er gewoon af. Simpel.

Dan heb ik jullie al eens meegenomen in de (nog steeds) ongeloof'lijke "reis" die op mijn pad kwam. Weet je nog? Ik kreeg een uitnodiging om een Tedtalk te komen houden tijdens Tedxroermond. Die uitnodiging heb ik met knikkende knietjes aangenomen en ik kan je vertellen de emoties zijn inmiddels MIXED ;). Natuurlijk vind ik het "keistoer" om "even" te gaan doen maar de knietjes knikken nog steeds hoor. Misschien wel steeds meer want dé datum komt met rasse schreden dichterbij. Vrijdag 12 december om 14.22 uur is de rode stip voor mij. Inmiddels staat mijn "bio" online (aan de foutjes die ze maakten in de vertaling wordt gewerkt) en heb ik twee outfits hangen om uit te kiezen. De afspraak bij de kapper staat en mijn Tedtalk....daar is wat aan geschaafd(niet aan de inhoud, aan de lengte ;)) en kan ik nu voor de spiegel gaan oefenen.
Meet "me" en alle andere sprekers hier!
 


Nice to meet you!



Nou, dát dus! :)

Vergeten jullie niet nog een laatste blik op het Verlanglijstje te werpen? Niet alleen help ik je misschien wel aan dé tip voor dat ene laatste te kopen cadeautje maar misschien óók nog wel aan wat leuks voor jezelf! (win-win, ik hou d'r van).

Heb een fijne zondag en een geweldig begin van de laatste maand van het jaar!

yeah I know, ik praat teveel......bibbers remember? ;)


Verlanglijstje!

dinsdag 25 november 2014

TIKTAK december komt eraan! Dé feestmaand waarin vele cadeautjes over en weer gegeven zullen worden. Het zal bij jullie niet anders gaan dan bij mij, wat te geven? Wat te wensen lijkt misschien makkelijker maar is niet altijd zo simpel ;). Dit jaar wil ik jullie een beetje helpen, inspireren eens wat anders te kopen dan anders. Geen spullen uit zo'n massafolder maar mooie/leuke/originele cadeautjes van de kleine ondernemer. We roepen altijd zo hard dat er in de steden zoveel ketens zijn, dat alle steden steeds meer op elkaar gaan lijken. Gunst, het is ook niet makkelijk om kleine ondernemer te zijn! Ze doen hun best zich te onderscheiden maar in een vlaag van haast en lichte paniek hollen we toch altijd weer die grote ketens binnen waar we dan "vanzelf wat vinden". Hoeft niet meer! Ik heb een paar leuke dingen op een lijstje gezet waarvan ik denk dat het leuke en originele cadeautjes kunnen zijn. Ik weet dat ik een divers lezerspubliek heb, dus daarom heb ik ook ook een divers lijstje ;).

Zijn er veel vrouwen die níet blij worden van een mooi sieraad? Geen opvallende bling maar een prachtig subtiel kettinkje of armband? Mét mooie boodschap natuurlijk. Ook een soort statementketting zeg maar ;). Deze beauties "shopte" ik bij MOOI conceptstore( de link staat onder de foto maar ik wil dat je nog even meeleest;)). Anne bestiert haar winkel met hart en ziel en kiest haar collectie met zorg uit. Conceptstore, dus niet alleen sieraden maar ook mode en woonaccessoires.....en nagellak! Één van jullie krijgt van Anne een flesje nagellak van Face Stockholm. (kleur naar keuze want smaken verschillen, zoek maar alvast uit op de website want stel dat je wint;))




Mooie vrienden of familie aan een tafel die met zorg gedekt is. Dan hoef je nog niet te weten wat er geserveerd wordt, als het er zo mooi uitziet ben je al halverwege een succesmaaltijd! Angelique zet álles op linnen! Op tafellinnen of bedlinnen, wat jij wenst is in overleg meestal wel te maken. Deze linnen servetten bijvoorbeeld zijn voorzien van "tafelmanieren"maar is slechts een voorbeeld van wat er allemaal te koop is in haar webshop Zinnen op linnen. Tafelkleden die je kunt lezen of bewonderen, wat een originele manier om je tafel te dekken. Angelique schenkt één van jullie een setje linnen servetten met tafelmanieren erop ;). Hoe cool is dat? Je gasten zullen er zeker wat leuks over zeggen. Om kans te maken op de servetten hoor ik graag in je reactie hieronder wat Angelique maakte voor een 25 jarig huwelijksfeest :).


Tassen, come on, de juiste maat ontbreekt altijd! Een clutch is hartstikke handig als je op familiebezoek gaat of naar een feestje. Veel neem je niet mee dus het is niet nodig om je grote handtas mee te nemen. Superstoer en stijlvol zijn de clutches Femme (1) en Liv'(2) en met het leren kraagje Vita(3) geef je heel snel een basic top wat extra uhm..."ballen":). Leuke cadeautjes voor zowel de trendy fashionista's als de dames met smaak . Meer tassen én tops op de website.


Ook mijn dochters bevinden zich weleens op de diverse social media kanalen en die keer kwam mijn oudste een toffe houten statement necklace tegen van Lotte vd Wiel. Er was een prijsvraag, Lotte zocht een naam voor haar nieuwste ontwerp en meisje 1 vroeg mij keurig doch dwingend "even een naam te verzinnen".....dusssss.....lang verhaal kort....we wonnen! Aanschouw Fox de la Lot om de hals van mijn dochter :D. Er zullen beslist meer meiden zijn die blij zouden worden van zo'n leuke houten ketting dus mocht je nog iets zoeken voor een jongedame, kijk dan eens bij Lotte in haar shop. Er zijn twee modellen, O My Fox en dus Fox de la Lot. Buiten de kettingen heeft ze nog meer hele originele houten woonaccessoires voor een zeer vriendelijke prijs. Dus ook voor hen die lootjes trokken en een budget hebben.....je gaat er zeker wat vinden!



En ook Lotte geeft wat weg! Een houten statement necklace voor één van jullie! Welke Fox heeft jouw voorkeur?


Je weet, ik hartje winter en het kan me dus niet koud of wit genoeg zijn...ik moet en zal naar buiten! Om het bij je buiten ook gezellig te maken zijn er superleuke spulletjes te koop. Kaarsen doen het altijd goed. Bij geWOON!sfeer "shopte" ik deze stoere buitenkaars. Heul veel branduren dus de winter mag even duren! Je kunt er natuurlijk ook geWOON! van binnen naar buiten naar kijken, mocht je een koukleum zijn :P. Kan het op? Nee hoor! Namens geWOON!sfeer mag ik een verjaardagskalender weggeven! Heerlijk met een kop warme chocola je nieuwe kalender invullen (kaarsje erbij ;)) zodat je het nieuwe jaar weer helemaal up to date begint!


Tijdens de meest recente Instaswap werd het maar weer eens duidelijk, mensen zijn graag bezig, doen graag dingen zelf. Aan creativiteit geen gebrek dus op het lijstje hoort ook iets dat je zelf moet doen. FrouFrou diy heeft heel veel leuke dhz kits waarmee je de leukste dingen dus zelf kunt maken. Zo krijg/geef je dus eigenlijk twee dingen. Je krijgt/geeft een origineel cadeau, je/ze/hij bent/is lekker even bezig en tot slot ontstaat er dus iets unieks! (drie dingen dus). In hun collectie hebben ze drie dhz pakketjes voor de lekkerbek.......welke? Heb je ze goed dan maak je kans op de "kaasmaakset"(bij deze...je zoekt er dus nog twee ;)). Één van jullie kan zijn/haar gasten iets lekkers(zelfgemaakte kaas) voor gaan zetten tijdens de feestdagen, zelfgemaakt!



Voor de theeleut, de natuurliefhebber en tuinfanaat......Anita heeft in haar winkeltje hele grappige vogelhuisjes die gemaakt zijn van een theepot! Veel dingen maakt Anita zelf, handwerk is hip! Lief zijn voor de natuur en zijn bewoners wordt zo wel héél erg gezellig!


Suus is een Limburgs "maedje" die het in de vingers heeft. Ze heeft allemaal leuke houten items in haar webshop die ze veelal zelf maakt. Aangevuld met leuke hebbedingen is er een hele rustige cleane collectie ontstaan waar je altijd wel wat leuks vindt voor een allervriendelijkste prijs. Dit vogelhuislampje is té schattig! Erg leuk voor de kinderkamer (of de extra kinderkamer bij oma thuis ;)) bijvoorbeeld. Voor nóg meer gezelligheid en licht schenkt Suus één van jullie het houten waxinelichthoudertje! Een snoepje is het....dat houdertje ....(het wordt anders zo'n klef praatje he ;))



Ik had nog wel even door kunnen gaan maar dat is niet nodig. Ik denk dat je nu wat leuke adresjes hebt voor je decembercadeaus.

***mocht je dus kans willen maken op één van die prachtige cadeautjes zoals in de tekst genoemd, laat dan een berichtje achter onder deze blogpost en vermeldt dus duidelijk om welk item het gaat! Indien gevraagd bij het item lees ik ook graag je antwoorden ;). De aktie loopt tm 8 december, op dinsdag 9 december maak ik de namen van de winnaars bekend!

Succes allemaal!





Originele kerstkaarten...enzo

zaterdag 22 november 2014

Kan ik het kaarten noemen? Het zijn eigenlijk niet echt kaarten, het zijn prints op canvasdoek. 
Ik kwam Emily tegen op Instagram.  Ik was natuurlijk meteen verliefd op ...



 En jullie begrijpen wel waarom toch? Nog altijd, dol op rendieren. De stoute schoenen aan en mailen maar. Ik wilde graag een blogpost over hen maken om jullie te laten zien hoe leuk dit is om als kerstkaart bijvoorbeeld te versturen. Je kunt afbeeldingen kiezen uit hun beeldbank maar je kunt ook je eigen foto op canvas laten drukken! Zo kun je hele originele en persoonlijke kerst"kaarten" laten maken en versturen. Ik kreeg een setje thuis om het materiaal van dichtbij te bekijken. Eigelijk hoorde daar een uitnodiging bij om te komen kijken hoe e.e.a. in zijn werk gaat maar hee....Limburg....ik woon maar weer eens te ver om zoiets gewoon "even" te doen. Maar, er werd wat opgestuurd en voor vragen mocht ik me altijd melden. Niet meer nodig want afgelopen zondag ( 16 november) was er een item over hen bij RTL lifestyle experience en kon ik toch nog een beetje meekijken. 



Bovenstaande schoonheid kreeg meteen een plaatsje op mijn plankje boven de bank, de rest heb ik door het grijze weer gisteren pas kunnen fotograferen en wil ik jullie graag laten zien. De vouwen horen erin, maken het stoer. Je kunt de canvassen met bijvoorbeeld buddies op je muur plakken. Blijft goed zitten. Ik zou ze niet inlijsten, dan gaat de charme er een beetje vanaf maar misschien bovenlangs een lat is een optie als je niet met buddies wilt werken.





Hierboven zie je de "kaartformaten", maar eigenlijk is alles mogelijk en dus ook je eigen foto. Hieronder een groter formaat met een kerstboom erop, ook een supertoffe oplossing voor mensen die geen echte boom willen of er geen ruimte voor hebben. Je kunt deze boom dus ook levensgroot laten afdrukken!






 Ik heb 'm op wat verschillende kleuren ondergrond geplakt voor je zodat je ziet hoe leuk hij uitkomt( weet dat ik geen fotograaf ben en alles met mijn mobiele telefoon doe).

Een andere Instagrammer (Hannie ik heb je dochter even geleend) bestelde een canvas met een eigen foto erop, zij liet haar wonderschone dochter op canvas drukken en zie hieronder het mooie resultaat.

 

 Alles wordt keurig netjes afgeleverd zodat beschadigen niet mogelijk is en de service is perfect! Misschien weer eens wat anders? Een canvas versturen met kerst? En wil je ze niet kwijt, hang je ze gewoon zelf op!

Nog wat voorbeelden van de website? Eentje nog dan...maar ga gewoon zelf kijken en uitproberen want je maakt het allemaal op eigen maat en naar eigen wens en je ziet online meteen het resultaat. O en vergeet niet te kijken naar de herbruikbare muurstickers op canvas....









mag ik je adres....

donderdag 20 november 2014

(waarom wachten tot morgen ;))....Anna Marie Beemster, Verie-Vestywo, Rensina, Danielle van Heusden en Lia van Schaik? Dan kan ik namelijk de kerstspecial van ShowHome.nl naar je opsturen! Gefeliciteerd!




jullie mogen me mailen dan ga ik ze alvast in een envelop schuiven!

Heb je nou niet gewonnen dan kun je 'm ook online bekijken. Ik zou ook even gaan kijken bij de andere bloggers van ShowHome.nl, wie weet geven zij er ook nog een paar weg!

Ik ben stiekem best wel heul erg trots, mag wel even toch? ;)




Kerstmagazine

maandag 17 november 2014

Er is hard aan gewerkt en nu duurt het wachten best wel lang ;). Vanaf woensdag 19 november staat de eerste special van ShowHome.nl online. Maar er is mee, het magazine wordt ook in een beperkte oplage gedrúkt! Deze week worden ze afgeleverd en je snapt, de dagen worden afgestreept. :).

Ik ga er 5 weggeven, aan jullie, gewoon....omdat het kan. Dus zou je de allereerste special weleens door willen bladeren en al een beetje in de kerstsfeer komen? Laat gerust een reactie achter, vrijdag zal ik de namen bekend maken én doorsturen. Wie weet ligt 'ie al in het weekend op je mat!

Een sneakpeek...


 Op instagram konden mensen hun foto's taggen met #showhomekerst, daaruit hebben we de 8 leukste gekozen.


Hierboven een screenprint, heb vanmiddag al de onlineversie kunnen bekijken.....jullie moeten nog even wachten tot woensdag!

Heel spannend!



Koperen wandlampje, zelf gemaakt

zondag 16 november 2014

Niet door mij! Ik kreeg het van de zeer attente Ger, eigenaar van Livvlifestyle.
Zoals ik begrepen heb bedacht zij het en voerde haar man het uit, teamwork toch?

Ik was al een tijdje op zoek naar wandlampjes voor naast ons bed en dan wordt er zomaar ineens zo'n supercool lampje bij je afgeleverd.......absolute fijnigheid!




Het houten hart komt van It's Loft in Arnhem en de muursticker van Shanna Murray en dat mooie merk wordt in Nederland o.a. verkocht door L'Etoile conceptstore in Schoorl(hun webwinkel opent binnenkort). Het kledingrek is van Ikea (als ik dan toch bezig ben ;)) en het tasje is van Uashmama en gemaakt van afwasbaar papier. 

Leuk hoe een ruimte langzaam maar zeker "groeit" hè, niks forceren, komt allemaal goed ;)


Come fly with me....

zaterdag 15 november 2014


inmiddels alweer twee weken geleden vloog ik naar Hamburg voor een persevent, daar schreef ik al eerder over. Ik had de dag erna nog een paar uurtjes over en dwaalde door wat (twee!) straten van het prachtige Hamburg. Een sfeerimpressie(kleintje)


ps: mét muziek ;)

Elk kind een cadeautje...

vrijdag 14 november 2014

Helpen helpen, dat kan ik wel! Als een moeder(en dus weekdier) kan ik deze aktie niet negeren! De Sinterklaasbank zamelt geld in om zoveel mogelijk kinderen een sinterklaascadeautje te kunnen geven want dat is helaas niet in elk gezin vanzelfsprekend. Laat ze kind zijn, laat ze geloven in de magie van Sinterklaas en laat de Sinterklaasbank daaraan meehelpen.
Hoe?

In de periode van 15 november tm 5 december doneert  Fashion for Home 10 euro per product dat met de kortingscode SINTERKLAAS10 gekocht wordt aan de Sinterklaasbank. Zo simpel is het! Meer informatie? Alsjeblieft!



 Weet je nog? De magie van "Sinterklaas"?

..........




tradities...

dinsdag 11 november 2014

 wie mij n beetje kent weet...ik hartje tradities. Ook al zijn mijn meiden te oud om kans de deuren te gaan met hun lampionnetjes,  ik blijf het een fijne avond vinden. Ik fabriekte met wat papiertjes uit Flow magazine wat lampionnetjes voor bij mijn voordeur, lichtslinger erbij en klaar! Snoep CHECK (als de puubster zich hebben ingehouden),  lampjes CHECK,  oliebollen.... 

CHECK! 

Gezellige Sint Maarten allemaal! 

het resultaat, bol in kaarsvet

zondag 9 november 2014

Zo gaat dat dan hè, je rust niet voordat het plaatje compleet is :). 
Ik schilderde het bekende Ikeatrapje zwart en voor het contrast pakte ik het olijfhouten bord erbij. Heel rustig sfeertje,  kan mijn huis best gebruiken ;). 


Mocht je je afvragen of de bol nog wel groeit, als t goed is wel. Alle voeding,zit namelijk in de bol. Je kunt de bol ook gewoon zonder aarde ergens neerleggen.  En groeit hij niet meer, ben ik ook tevree,  het gaat mij meestal om de bol. Er zijn jaren geweest dat ik het gegroeide groen bleef afknippen :). 

Fijne zondag! 

Tips?

zaterdag 8 november 2014

Eentje om te kopen en eentje om te maken. De lichtslinger kocht ik voor het bijna onoverkomelijke bedrag van 5 euro bij ons aller HEMA. De kapjes zijn van papier en ze geven een heel diffuus licht. De kerstkaarten kocht ik daar overigens ook! 8 stuks voor een euro! Ik zeg Daily Deer ;).

De amaryllisbol heb ik zelf bewerkt met kaarsvet en spuitverf. Ik zag het idee bij Intratuin de afgelopen week en besloot dat eens zelf te proberen( voor de prijs kun je 'm net zo goed meteen bij Intratuin kopen, compleet met glas waar hij in zat maar hee....selluf doen he ;)). Amaryllisbol laagje voor laagje dopen in gesmolten kaarsvet(ik bewaar altijd de resten van die dikke kaarsen). Goed laten drogen tussendoor en net zoveel laagjes dopen totdat je tevreden bent. Nachtje laten drogen en gewoon spuiten met verf. Ik koos voor koper (en spoot meteen mn halve huisraad mee. Als je eenmaal zo'n spuitbus in de hand hebt is niks veilig ;))

Gezelligheid in huis, hoeft niet moeilijk of duur te zijn.


Planten en wij, of wij en de planten

woensdag 5 november 2014

Hoe is dat bij jullie? Haat liefde verhouding of fleurt en kleurt het bij jullie allemaal zoals het hoort? Want hoe hoort het dan eigenlijk? Je koopt een plant en daar doe je jaaaaren mee? Niet hier hoor! Ik ben er inmiddels achter dat er twee dingen "fout"gaan hier in huis. Ik heb teveel de deur open, deur dicht,m deur open, deur dicht en dus komt er teveel tocht voor de planten én ik schuif ze te vaak van hot naar her. Tja, blijkbaar kunnen ze daar dus niet tegen. Jammer dan, dan koop ik wel gewoon nieuwe hoor want beide "eigenaardigheden" wens ik niet op te geven :D.

Ik was gisteren even bij onze vrienden van Intratuin en kwam de Poinsettias alweer tegen! Grappig want ik was afgelopen donderdag en vrijdag in Hamburg om een persevent van Stars for Europe bij te wonen.(klik op de link dan kun je lezen wat ik daarover schreef) Dat natuurlijk om de populariteit van deze "kerstster" een beetje op te vijzelen. Met de nieuwe kleuren denk ik dat we allemaal best mee uit de voeten kunnen en als je weet waar je op moet letten (niet teveel water en géén tocht) zouden ze ook bij mij het een paar weken vol moeten houden. Ze bestaan zelfs als snijbloem, nooit geweten maar ik ga wel op zoek. Potentie potentie!


een sfeervol gedekte tafel in Hamburg. Poinsettias als tafeldecoratie met hier en daar een koperen toevoeging.

  
Voor de buitenboel weer wat winterse plantjes gescoord, die redden het wel, die kunnen wel wat toch hebben ;). We worden gelukkig van mooie groene planten om ons heen. Een troosteloze stervende plant zien we dus liever niet maar het overkomt de beste, echt waar.  Koop je gewoon een nieuwe, de plant vindt het niet erg, echt niet;)...kijk maar!