Ik wens het jullie...

woensdag 31 december 2014

Niet dat ál je dromen uit mogen komen want er moet wel wat te dromen overblijven toch? Niet het allerbeste jaar ooit want hoe ga je dat de jaren erna nog overtreffen dan? Niet jóuw jaar want hee, wij willen ook een beetje boffen het aankomende jaar.......


Maar "fijnigheid".....daar wens ik jullie eindeloos veel van. Natuurlijk ook gezondheid en geluk, maar "fijnigheid" omvat dat alles toch? Knallen waar wat te knallen valt, berusten daar waar nodig. Gewoon........een fijn 2015!

Mijn 2014 eindigde met een maand bomvol "fijnigheid"! Meer dan er in dit jaar past eigenlijk want wat zat er de afgelopen week in mijn mailbox? Een uitnodiging voor een (kort) gesprek op de Limburgse TV!

Bovenstaande collage plaatste ik op Instagram, in december was er natuurlijk sinterklaas, mijn verjaardag, het artikel in de Limburgse krant met de dag erna mijn Tedtalk bij Tedx Roermond. Er was kerst, sneeuw....en dus die uitnodiging. Na de "belachelijke" spanning voor mijn Tedtalk durf ik die uitnodiging ook nog wel aan te nemen toch? (*bibber*). Als ik dan de missie ben aangegaan om meer "kindness" outthere te brengen....moet ik alle kansen grijpen die me geboden worden toch? Dat bedoel ik "never forget why you started".

We draven maar door, maar voor nu eerst dit jaar waardig afsluiten. Ik wens al "mijn" lezers een Gezellig en Fijn 2015. Ik probéér wat meer bij jullie blogs aan te komen waaien maar op een of andere manier kom ik altijd tijd tekort. Verbeterpuntje dus ;) (zet maar op de lijst :P).


Goede voornemens...

zondag 28 december 2014

You Can Keep Your New Year's Resolutions
Ik heb ze niet, jij?  Ik heb ze wel maar ik heb ze het hele jaar door en niet alleen de laatste twee weken van het jaar. Natuurlijk zijn er hier en daar verbeterpuntjes en is er altijd ruimte voor groei maar zoals gezegd, dat pak ik net zo makkelijk op een doordeweekse dinsdag ergens in februari aan als ik eraan toe ben. Geen waslijst met "nieuwe" dingen voor 2015 dus. Alsof het " oude" zo slecht was. Hier niet in elk geval. 

Nieuw jaar, nieuwe kansen, ik vind het zo "zwaar" klinken altijd, kansen zijn er elke dag toch? Anyway, mocht je wél in de startblokken staan om "het allemaal anders" te gaan doen....leen gerust bovenstaande motivational penguin :), hij heeft natuurlijk wel gelijk maar geloof daar ook nog in op 17 april, of 13 juli, 9 augustus of 28 oktober.....grote kans dat je dan volgend jaar rond het einde van het jaar ook niet de druk voelt om goede voornemens te maken ;).

Leef, daag jezelf uit, kietel de wereld en laat de wereld jou kietelen ;)....elke dag!



Delen

zaterdag 27 december 2014

Voor hen die niks hadden, ik deel graag ;).

Het blijft een machtig mooi gezicht als je onderweg bent toch? Sneeuw in Nederland, CHECK!


me time!!!

Het.sneeuwt! Dat je 't weet.....
Happydancing!

Ik hartje sneeuw dus mij hoor je niet,  me time!

Fijn weekend! 


kerstwens...

woensdag 24 december 2014

Na een kleine week in bed(zingend d'eng'len koren klinken hier als een kudde hysterische zeehonden) wordt het nu dan toch echt tijd voor wat kersterige acties. Bakken, koken, ruimen, maar natuurlijk niet voordat ik jullie een gezellige kerst heb gewenst!



Veel gezelligheid de komende dagen! Een kransje hier een codeïnetabletje daar,  maak je om ons geen zorgen ;).






Curacao

donderdag 18 december 2014


Je weet, het kan me niet koud genoeg zijn en het pak sneeuw niet dik genoeg. Ik kan me enorm verheugen op een "echte" winter...en dat steek ik niet onder stoelen of banken :). Maar.....dat wil niet zeggen dat ik niet een weekje zon zou willen voelen! Een weekje maar, langer wil een Lynda niet van huis weet je. Nou is Curacao dus waarschijnlijk niet voor mij weggelegd want je bent geloof ik wel even onderweg maar bij het zien van de foto's droom ik wel even weg hoor! 






Misschien dromen we er allemaal weleens van? Een huisje in het buitenland? (ik dus niet want dan zou ik de winters moeten missen ;)) Een nieuwe start met een fikse uitdaging? Ik "trof" Frederieke op Instagram en ze bleek een Nederlandse dame te zijn. Vraag je je toch meteen af, hoe kóm je daar toch terecht? Ik vroeg het haar, zij stuurde mij enthousiast het volgende antwoord: 


"Net als heel veel van ons, fantaseerden Jeroen en ik bij tijd en wijle over verhuizen naar het buitenland.
Maar we hadden het prima naar ons zin in Nederland, leuk huis, 2 lieve, gezonde kinderen en de mogelijkheid om dikwijls lange reizen te ondernemen. En natuurlijk keken we dan altijd rond. “Was dit het misschien, zouden we hier kunnen wonen?”. Want de wereld is groot wanneer je niet echt weet waar je naar toe zou willen.

Tot die keer, op vakantie op Curacao, we per toeval een gek, rommelig en heel groot geel huis zagen. Bovenop een heuvel, weg van de drukte, midden in de natuur. Met een waanzinnig uitzicht over de zoutpannen van Jan Kok, mèt flamingo’s, en slechts een paar minuten verwijderd van de mooiste stranden.
Maar wat het was, en van wie, daar kwamen we niet achter, en we lieten het maar zo.
Eenmaal terug in Nederland zagen we per toeval dat het te koop stond – wat een bijzondere samenloop van omstandigheden. En het balletje is gaan rollen.

En nu, 6 jaar later, wonen we, inmiddels met 3 lieve en gezonde kinderen, al een paar jaar in St Willibrordus op Curacao. In dat grote gele huis. Wat inmiddels niet meer rommelig is, maar een zalig verblijf dat rondom 9 appartementen en studio’s biedt.
We hebben ons leven hier gevonden, de kinderen gaan naar een fijn klein schooltje, hebben ‘s middags surfles en in de verloren uurtjes zijn we vaak even op het strand. Net als in Nederland (of waar dan ook), werken we hard, is het altijd druk. Met het verschil dat de zon altijd schijnt!

Toen we hier kwamen wonen wisten we dat er heel veel werk verzet moest worden voordat Jan Kok Lodges eruit zou zien hoe we het voor ogen hadden.
Inmiddels zijn bijna alle appartementen nieuw en helemaal verbouwd. Sfeervol, echt zoals je verwacht van een Lodge, de meeste met grote veranda’s. En veel privacy en prachtige vergezichten rondom.

Verwacht geen strak design en super de luxe, daar zijn onze prijzen ook niet naar…maar wel een perfecte plek om helemaal tot rust te komen, te ontspannen, in een sfeervol appartement of studio die alle comfort biedt die je nodig hebt. Ieder accommodatie heeft zalige bedden opgemaakt met fris wit linnen, een fijne badkamer en een complete ingerichte keuken. En een BBQ. Want is er iets lekkerder dan een vers visje met een lekker drankje, ‘s avonds onder de sterrenhemel?

In de tuin is een stralend blauw zwembad met een stuk of 10 echt lekkere loungebedden, er staan ontelbaar veel palmbomen en overal bloeien fleurige bloemen.

Het land bij Jan Kok Lodges is meer dan 23.000 m2. De lodges staan midden in de mundi, behalve de vogels en af en toe een blatende geit of het getok van de kippen, hoor je hier eigenlijk niet.

Voor onszelf en zeker ook voor iedereen die hier op vakantie komt, is Jan Kok Lodges een ideale plek. Wanneer je de drukte wilt, ben je er zo, binnen een minuut of 20 ben je in bruisend Willemstad. En heb je behoefte aan rust en ruimte, natuur en ‘peace of mind’, dan blijf je gewoon lekker hier"

Hoe klinkt dat? Dat vond IK nou ook, hemels......en als je er dan de foto's bij ziet.....hm hm...start packing! Is dit niet de tijd om alvast aan je zomervakantie te gaan denken?  Voorpret!
























 En wil je meer weten over dit prachtige "landgoed" op Curacao? Ga dan naar de website of volg ze op Facebook. Misschien moest ik toch maar eens van mijn "gekkigheid" afstappen en wat langer van huis gaan? ;)
Dankjewel Frederieke voor een kijkje achter de schermen en alvast fijne feestdagen in de zon!





D-Day....Tedxroermond

zondag 14 december 2014

Weet je nog? Ik kreeg een uitnodiging ergens in oktober...en toen was het zomaar ineens 12 december....D-Day.....TedxRoermond en ik was één van de sprekers.

Voor iemand die liefst achter de schermen acteert was dit wel een hele grote stap buiten mijn comfortzone! Maar, soms moet je jezelf verbazen en eens "gek"doen.....dat deed ik....niet gek overigens (al klonk mn stemmetje wel heel raar ;)) en ach....eerlijk...verbazend was het ook niet helemaal omdat ik wel WIST dat ik het kon maar het was meer mijn gevecht met mezelf...het ongemak om zo pontificaal in het spotlight te stappen. En bleef het nou bij dat ene lichtje, maar er was een livestream zodat de hele wereld mee kon kijken en they did!

Ook kwam er een verzoek voor een interview met foto voor in de krant......en dat hebben ze meteen maar pagina groot gedrukt! djeez.........what can I say? Ik weet wel wat: AAAAAAHHHHHHHH :)......

Lang verhaal....fotoverslag....ik stond dus op het podium afgelopen vrijdag en voor al mijn collega sprekers verwijs ik je graag naar de website www.tedxroermond.nl en al vond ik ze allemaal oersterk.....alleen Mick maakte me aan het huilen ;)....Mick is 15 en veegde ons volwassenen de mantel uit.....daar gaan we nog veel van horen, mark my words....en ik heb 'm gezoend ;) (was ie beslist niet blij mee maar hee, had ie maar niet onze harten moeten stelen toch? :D).




Nou, dat dus! *grijnst*, best wel een beetje trots......





Birambi, koop een armbandje met een boodschap

woensdag 10 december 2014

Wie? Bi-ram-bi, dat zeg ik. Laat het me uitleggen. Ik kom nogal eens wat mensen "tegen" en als ik dan zie wat ze doen denk ik meteen "oe da's leuk, dat moet ik delen"...want leuke dingen móet je delen toch? Daarom dus. Birambi.



Bij Birambi kun je de allerschattigste armbandjes kopen. Maar er is meer, de dikke plus verdienen ze wat mij betreft voor de originele manier waarop ze van het bestellen van het product al een hele belevenis maken voor de koper. Dan zijn hun prijzen ook nog érg vriendelijk en kun je er zeker van zijn dat ontvanger het superleuk gaat vinden. Wat is namelijk het geval?

Bij Birambi bestel je niet zomaar wat armcandy, je kiest een leuk kaartje uit, kiest dan een armbandje uit, schrijft een persoonlijke boodschap en je kiest een kleur voor de envelop. Je kunt in NL het pakje op elke gewenste dag laten bezorgen. Speciaal voor de komende feestdagen hebben ze hele mooie, stijlvolle en hippe verpakkingen gemaakt. Te leuk! De prijzen variëren van 4 euro tot 6,50 euro! Come on, ook als je besloten hebt dit jaar "niks te doen" , dit is toch een geweldig leuk aardigheidje? Je kunt ze natuurlijk gewoon bij je thuis laten bezorgen en dan dat mooie pakje bij de dames op de borden leggen maar de charme zit 'm ook wel in het ontvangen van post. Als je dit jaar bepaalde mensen niet zult gaan zien met kerst, stuur je dit op!




 Birambi dus, wie en hoe? Dat vroeg ik me dus ook af:


Nikki heeft Birambi opgericht samen met een vriendinnetje. Ze wonen in Utrecht en Amsterdam. Ze zijn beide 23 en studeren allebei dit jaar af, ze zijn momenteel dus nog student. Het idee is ontstaan afgelopen zomer op een zonnige middag in  het park. Ze gingen toen armbandjes maken en zeiden voor de grap "we kunnen dit ook wel gaan verkopen". Zo zijn ze hier uiteindelijk over na gaan denken en zijn ze een meer serieus concept gaan bedenken. Door een armbandje te koppelen aan een kaartje wordt het persoonlijk en origineel. Ze proberen het leuk te verpakken en versturen alles via de post, voor een extra surprise effect. Door de prijzen laag te houden willen ze met dit concept uitstralen dat je niet veel geld kwijt hoeft te zijn voor een persoonlijk en originele verrassing.






Dat zeg ik, te leuk toch? Voor een paar cent een superorigineel en persoonlijk cadeautje waar je zelf de deur niet voor uit hoeft! Er zijn natuurlijk meer armbandjes en kaartjes waar je uit kunt kiezen maar daarvoor verwijs ik je graag naar www.birambi.com. Goed bezig meiden!







Hoera het is vandaag!

dinsdag 9 december 2014

Vandaag maak ik de namen van de winnaars van de "verlanglijstjesaktie" bekend. Natuurlijk is het altijd leuk om wat leuke dingen onder de aandacht te brengen en in deze tijd van het jaar al helemaal.  Zoals gezegd, overweeg beslist om te kopen bij de kleine(re) shops. Originaliteit en gedrevenheid maken hen bijzonder. Daarom dus!

Sommige van de shops op het verlanglijstje geven wat weg en vandaag dus de namen van de winnaars.  Vandaag omdat het vandaag mijn 45e verjaardag is, vond ik wel leuk om te combineren!  :)




Van harte gefeliciteerd :
Erika --> nagellak namens MOOI
Marinka--> houten ketting namens Lotte vd Wiel
Esther --> waxinelichthouder namens L'eeffstijl
Corine --> linnen servetten namens Zinnen op Linnen
Annemarie --> kaasmaakset namens  FrouFrou diy
Iris_vl --> kalender namens geWOONsfeer

Willen jullie je adres naar mij sturen zodat ik het weer door kan sturen naar de gulle gevers?

Voor iedereen die níet won, je hebt nu wat leuke adressen om zelf eens te gaan neuzen(als je dat niet al deed).

Ik ga taart eten!




Kerstcadeautjes!

zaterdag 6 december 2014

Na een hele gezellige Sinterklaasavond richten we ons nu op de aankomende Kerst! Kreeg je van de Sint niks? Of zou je een pakje onder je kerstboom ook wel leuk vinden? Vergeet niet dat je hier nog steeds kans maakt op een leuk cadeautje voor jezelf hè! Het "Verlanglijstje" is natuurlijk vooral bedoeld om je te inspireren als je nog leuke geschenken voor een ander zoekt én om die vooral ook eens te zoeken bij de kleine (en originele ) ondernemers die ons land rijk is! Dat er ook wat leuke cadeautjes te winnen zijn is natuurlijk bijzaak *grijnst*.



Ook hier in huis wordt er wel bijna elke dag iets "kersterigs" binnengereden. ;) Het idee is natuurlijk al miljoenen keren gekopieerd maar hee, beter goed gejat dan slecht verzonnen toch? De auto kwam ik toevallig tegen bij de Big Bazaar( de andere opties waren een zwarte vw kever of een rood/witte volkswagen bus) dus tja, als het je zó voor de voeten geworpen wordt....


Vergeet dus niet nog even door te geven wat er van de genoemde cadeautjes op jouw wensenlijstje zou kunnen staan, a.s. dinsdag worden de winnaars al bekend gemaakt ! *tiktak*





Kies wat je zou willen hebben......voor 100 euro.....bij IKEA!

woensdag 3 december 2014

Nou wil ik geen pretbederver zijn maar denk even met me mee....straks ná de kerst, gaat al je kerstversiering er weer uit. En dan? Willen we vaak iets om die "leegte" te vullen. We gaan schuiven met de meubels, gooien de boel eens lekker om. Kom je toch net dat ene leuke poefje tekort, of zelfs een stoel.

Stel je hebt goede voornemens gemaakt, je gaat flink opruimen in huis. Heb je toch wat spullen voor nodig waar wat in op kunt bergen. Opbergdozen, manden, planken etc.

Of je hebt gewoon zin in iets nieuws! simpel ;)
Waarom ik dit vertel? Ga ik shoppen? Hmpf...nee IK niet, maar JIJ misschien wel!



                Kerstblog wedstrijd


Waar dan?








De foto's leende ik natuurlijk van IKEA en wat je ziet zijn dingen die je zou kúnnen kopen met die 100 euro(oké, toegegeven, bij sommige moeten er een paar tientjes bij maar het scheelt tóch 100 euro). Stom natuurlijk want ik hoef je niet te vertellen wat je allemaal zou kunnen kopen voor 100 euro bij IKEA, daar hebben jullie beslist allemaal eigen ideetjes bij.


Wie gaat er shoppen in januari? Nou ik dus niet, maar als ik het dan niet ben dan gun ik het een van jullie wel! Zoals jullie wel weten blog ik elke week bij ShowHome.nl maar ik mag natuurlijk niet meedoen (duhhh). Jullie zijn bloggers, grijp je kans op deze cadeaubon! Schrijf een kerstblog voor ShowHome.nl en maak kans op die bon! Alle blogs worden geplaatst mits ze uniek zijn en geen reclame bevatten. Inleveren kan tot en met 17 december en de winnaar wordt op 22 december bekend gemaakt! Lees alles over de Kerstblog wedstrijd nog eens rustig na op de website. Ben zó benieuwd welke "bekende"namen ik tot mijn tijdelijke collega's mag gaan rekenen! Je doet toch wel mee hè? 

Kerstboom eruit, iets nieuws van IKEA erin!