"slow"Weekend

donderdag 26 februari 2015

Elke week begint voor mij het weekend op donderdagmiddag. Soort van natuurlijk want naast mijn baan in de thuiszorg ben ik natuurlijk freelancer en daarin ken ik geen "weekend" of "9 tot 5"....geeft niks, mij hoor je niet klagen want alles is leuk! In het weekend gaat het natuurlijk wel allemaal wat langzamer en relaxter. Dat wens ik jullie ook, een "slow" en gezellig weekend!


 
Op mijn wishlist, de Chemex (eerste foto). Het principe ken je natuurlijk wel, kokend water door een filterzakje met gemalen koffie. Tegenwoordig noemen ze dat "slowcoffee"....voor mensen van mijn generatie(en die daarvoor) is dit een oude bekende, retro dus ;) En dat is hip *hint*.


Zomerdromen

woensdag 25 februari 2015

Je moet een titel altijd kort houden hè, kort en pakkend. Zomerdromen dus maar eigenlijk......eigenlijk zou het iets moeten zijn als : zomerdromen over lekker buiten zitten en eten maar van die dingen die ook al in de lente kunnen...als het regent. :D Dus.

Zomerdromen *engelengezicht*

Ken je Etsy? Etsy is een platform waar creatievelingen hun waar aan de man proberen te brengen. Dat is een héél breed aanbod, geloof me. Aanbieders van over de hele wereld met unieke en handgemaakte items, vintage artikelen en crafting materialen. Als je tijd over hebt moet je er maar eens gaan neuzen(be warned...ik zei tijd óver ;)).

Daar op Etsy zat ik ineens in Korea bij de shop Bonita Fabric. Stofjes dus.....heul veel stofjes! Stofjes met kinderprints, fruitprints, stipjes, dieren, bloemenprint etc. Waar ik je even op wil wijzen is op het waterproof stof en het gelamineerde stof. Stof voor buiten dus! Stof voor een gezellig tafelkleed op de tuintafel, stof voor en afneembaar tafelkleed(dat ook binnen heel handig kan zijn). Van dat gelamineerde stof kun je ook leuke tassen maken! Zwemtas voor uk of een Hollands weer proof shopper.....anything. Leuk? Superleuk!

alleen dat kiezen.......







4 foto's ter illustratie, ik had er natuurlijk veel meer kunnen laten zien maar als je dan toch zelf gaat kijken.....


Laat maar komen, die zomerdromen.



dingen-dinsdag

dinsdag 24 februari 2015

Krokusvakantie voorbij( de helft gaat eigenlijk zomaar voorbij omdat het in deze regionen carnaval is....daar ben ik geen liefhebber van ;)), de meiden weer naar school en alweer 1001 dingen die tegelijk komen. Zou ik dat aantrekken denk je of plan ik gewoon uiterst beroerd? ;).

Een paar "dingen" die nu aan de orde zijn:

ik vertelde de vorige keer dat we gaan schilderen, de muren worden na meer dan tien jaar donkergrijs te zijn geweest gedeeltelijk (een) wit(tint) en gedeeltelijk olijfgroen. Dat ik dus al een plaid in huis heb voordat de deksel ook maar van de latex af is zal jullie niks verbazen....zo zijn jullie ook! (toch?)


plaid van onze vrienden van H&M
De blogswap is al gestart en als het goed is zijn alle deelnemende swappers al druk doende om de persoon behorende bij het adres dat ze van mij kregen een beetje te bespieden. Uit te vogelen wat zij leuk zal vinden. De instaswap is nog niet begonnen, de website is nog niet helemaal af maar man wat staan we te trappelen met z'n allen. Er is dan ook al wel beweging op het Instaswap Hoofdkantoor ;)


Elk zichzelf respecterend event heeft passende merchandise toch? Wij dus ook! Ik bestelde 120 van deze bedels(kreeg er 42......maar dat komt goed) om er dus armbandjes van te maken. Deze armbandjes zullen verkocht gaan worden tijdens de instaswap en alle opbrengsten gaan ook dit keer weer naar een goed doel. Dit keer is dat de Stichting Early Birds Fotografie. Dit doel sluit ook weer mooi aan bij de kidsswap die dit keer voor het eerst gelijktijdig gehouden zal worden. Nee, we gaan geen kindertjes ruilen maar kids gaan onderling swappen, net als de "grote mensen". Onder het motto "if you want to invest KINDness, give it to our future" willen we ook kinderen mee laten doen bij dit positieve en leuke event.

Tijdens dat wachten (op de website) blijft het natuurlijk niet stil in mijn bovenkamer(ja ik hoor stemmen, there!) En daarom stomen we gewoon door met "the next step" en maken we een online magazine (WE ja want ik lever aan en zeur en verander en Chris is de doener in deze....teamwork rules *ahum*)
De cover is er al, alles begint bij het begin toch( behalve in geval van muren schilderen :P)


De vaasjes zijn gemaakt door Hella Duijs (website ook nog under construction) en een daarvan wordt ter beschikking gesteld voor één van de deelnemende swappers. Hella is dus één van onze sponsors! (thanks Hel :P)

Vond ik tussen al dat online spektakel nog tijd eens wat uit te mesten, vond ik dit terug

Dit schilderijtje bietste ik járen geleden bij mijn schoonvader van de muur (zo gaan die dingen:))....niet voor het schilderijtje op zich maar voor de lijst. Die laatste heb ik dan ook al voor 1001 dingen gebruikt. Vandaag kwam ik het doekje tegen, ergens achteloos in een mand achtergelaten. Eens zien of het een leuke plek ergens in huis kan krijgen, als er wat muren olijfgroen zijn......
Meer leuke dingen met bloemen overigens hier. Judith is bloemist en geeft wat leuke inpaktips voor bloemen.


Swappers alles onder controle?

Blogswap start en een nieuwe winnaar

vrijdag 20 februari 2015

Done! Alle adressen voor de blogswap zijn verzonden en als het dus goed is ( mail me als dat niet zo is) heeft iedereen die zich heeft opgegeven dus een swapmaatje! Ik zeg aan de slag, veel plezier en verzenden doen we allemaal tegelijk op 20/21 maart! In het kort, kwaliteit boven kwantiteit ;), het moet door de brievenbus passen en het gaat vooral om de lol en de aandacht voor elkaar. :) Blogswap 2015 Springedition start NU!



Dan zoals gezegd een nieuwe winnaar voor het kaartje van het Feel Good & Shop Event in maart a.s.
Één winnaar heeft niks van zich laten horen dus het kaartje wordt vergeven aan iemand anders. De alsnog gelukkige winnaar is Sammie. Gefeliciteerd Sammie, mail je me zodat je ik je het e-ticket kan toessturen? ( e-tickets ja, ik was al driftig adressen van winnaars aan het verzamelen voor het toesturen van de tickets....blijken het e-tickets te zijn...duhhhh...hoe oldskool kan je zijn? *grijnst*)


Prettig weekend allemaal, ik ga een begin maken met schilderen.

Blogswap 2015

woensdag 18 februari 2015

Omdat de eerdere edities van de Blogswap altijd zo gezellig waren en omdat het er bij in geschoten was om het weer te organiseren door o.a. de Instaswap, dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om weer een blogswap te organiseren.
Je kon je opgeven bij mij....en dat deden er 14 van jullie.

Ik heb daar even met deze en gene over gesproken, door laten gaan of niet. De een zei afblazen maar de ander had dezelfde gedachte als ik:  aantallen zijn niet belangrijk het gaat om het plezier dat de deelnemers eraan beleven. Dus.....vóór aankomend weekend hebben de dames die zich hebben opgegeven een adres in hun mailbox van een andere blogger/swapper. Op een enkeling na zijn het allemaal "ervaren swappers" dus een uitgebreide uitleg is niet meer nodig :). 



Je krijgt voldoende tijd om wat te verzinnen en uit te voeren, omdat het de Springedition betreft verzenden we op 21 maart! Ik wens alle deelnemers veel voorpret en creatief plezier en ben heel benieuwd naar de foto's vanaf 21 maart!

Swap on, ik ga mailen!

Instaswap op de radio!

dinsdag 17 februari 2015

Mag ik even? Als je al wakker was vanmorgen om 6.15 uur,  heb je misschien naar de radio geluisterd? Naar Q-music om precies te zijn? Nee? De ochtendshow Mattie en Wietze organiseerde een #mattieenwietzeswap en via via...zoals dat gaat op instagram kwamen ze bij mij terecht! We hadden vorige week een kort gesprekje daarover en dat is vanmorgen dus uitgezonden.....om 6.15...dat dan weer wel ;). 

Maar....technisch als ik ben (not) kreeg ik het voor elkaar om het mp3 bestand met jullie te delen. Luister hier naar het korte gesprekje. Zachte G gegarandeerd ;)


Hierbij ook maar meteen het nieuwe logo, dan ben je meteen bij....mocht je dat leuk vinden ;).



Waar is de winnaar?

maandag 16 februari 2015

Afgelopen week maakte ik de winnaars bekend van de entreekaartjes voor het Feel Good & Shop Event in Veghel op 20 en 21 maart a.s. Vier van de vijf winnaressen hebben mij een mailtje gestuurd maar van eentje mocht ik nog niks ontvangen. Ik ken haar niet, ze heeft blijkbaar geen blog en ik weet ook niet waar te zoeken dus ik doe het nog 1 keer zo:
Lisanne....waar ben je? Het kaartje wacht op je! 

Het kan natuurlijk door de Carnaval komen dat ze het gemist heeft dus ik wacht het nog even af. Maar....mocht ik a.s. vrijdag 20 februari nog niks hebben vernomen, dan gaat wat mij betreft het kaartje naar een van de andere dames die wel zouden willen.



carnavalsversiering maken

Gevalletje "waar is de winnaar":). Het kan voorkomen toch?

De zomer en ik

vrijdag 13 februari 2015

I know! De woorden "zomer" en "ik" zouden eigenlijk nog helemaal niet bij elkaar in de buurt moeten komen, laat staan dat ze in een zin te vinden zijn.

As you may know, ik hartje winter en ik wil écht heus echt nog eens meemaken dat er een meter sneeuw zal liggen. Echt! Maar iets zegt mij dat dát dit jaar niet meer gaat gebeuren. Ik leg me er denk ik maar bij neer (klinkt dat niet eng, uit mijn mond?).

In een onbewaakt moment, zo'n moment dat je wel achter de pc zit maar er even niks productiefs uit je vingers lijkt te komen dwaalde ik even af.....en voor ik het wist had ik een soort van moodboard gemaakt voor wat veranderingen in onze tuin en onder het afdak. Zomaar...ineens...... zomerse plaatjes in de winter!


Onder het afdak wil ik weer een tapijt. Ik had daar een kunststof kleed maar dat is helemaal vergaan. Dit keer heb ik mijn zinnen gezet op een sisaltapijt. Dat zou moeten kunnen want onder het afdak blijft het immers droog. Het is in de lente en zomer echt een verlengde van onze woonkamer en keuken dus we lopen veel op blote voeten in en uit. Onder dat afdak kunnen we dus ook al redelijk snel lekker zitten. Misschien nog met een deken of wat kussens erbij omdat het wat fris kan zijn maar het kán wel. Voor de dames puubsters wil ik een "hanghoek". Ze zonderen zich graag af en hangen graag (loungen is door pubers uitgevonden zeg ik je). 
Ik vrees dat het ijdele hoop is om voor de katers hier in huis(heersers van dit kavel en alle opstal) een gezellige mand onder de tafel te schuiven. Ik voorspel katers op de zitzak en puubsters op de grond. Daar denken we nog maar eens over na. Mede ook door die viervoeters overweeg ik stoelen waar a. hun haren niet aan blijven hangen en b. hun nagels geen houvast in vinden. Want....ik voorspel bij nader inzien katers op de stoelen, puubsters op de zitzak en pa en ma binnen aan tafel......

Februari, waar héb ik het eigenlijk over? Het is overigens stiekem wel leuk om al even vooruit te kijken. Online kun je alles vinden, vaak meer dan in de magazines, dus een moodboard is zo gemaakt. Zo handig ook, die websites waar je gewoon alles binnen een paar klikken bijelkaar hebt. Bovenstaand moodboard klikte ik bij Otto bijelkaar en ik ga 'm bewaren ook! De combinatie natuurlijke materialen en de olijfgroene kleur staat me absoluut aan!

Timing is everything...

woensdag 11 februari 2015

Terwijl jij dit leest zit ik 't me af te vragen, 1000 blogposten....waar vul je die toch mee?! Nou gewoon, als je het een fancy naam wilt geven kun je het lifestyle noemen *grin* maar ik noem het gewoon "leven". In de eerste jaren veel frequenter dan de laatste tijd maar zo gaan die dingen, van het een komt het ander en voor je het weet zijn je dagen gevuld met schrijven. Misschien niet steeds hier, maar outthere zeg maar. Maar mijn eigen "blogske" zou ik toch niet willen missen.





Vandaag dus mijn 1000e, en ik heb achter de schermen even wat overleg gepleegd.Het lijkt perfect getimed maar dat is het dus niet, vandaar een last minute overleg met de organisatie van het Event. Omdat het toch een klein beetje feest is hier op "een klein stukje van mij" mag ik niet 2 kaartjes weggeven maar 5! 5 mensen mag ik blij maken met een entreeticket voor het Feel Good & shopevent waar ik vorige week over schreef!

                   Maruska, Suus, Mirjam, Ankie en Lisanne..........

jullie mogen mij een mail sturen met jullie adresgegevens, jullie gaan naar het Feel Good & Shop Event! Gefeliciteerd allemaal, bel een vriendin en maak een afspraak en heb vooral een héle gezellige dag!

Voor alle andere lezers, dankjulliewel dat jullie meelezen...maar liefst 1000 blogposten lang!


foto: sweetthingblog

Inspiratie op youtube

dinsdag 10 februari 2015

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen zal er dit jaar weer een Blogswap zijn(inschrijven daarvoor kan alleen vandaag nog!). Ongetwijfels weten jullie inmiddels wel hoe dat in zijn werk gaat. Lekker creatief bezig zijn voor een ander. Dat kan natuurlijk vanalles zijn wat je zou willen/kunnen maken en misschien hebben de bloggers die zich opgegeven hebben al een idee wat ze gaan doen. Voor wie nog geen idee heeft, ik wil je even op twee dingen wijzen. Het eerste is een verwijzing naar inspiratie op youtube



Een reeks hele duidelijke, relatief eenvoudige maar superleuke inspiratiefilmpjes van een woonblogger van ShowHome.nl. Je kunt je aanmelden op dat kanaal zodat je geen filmpje hoeft te missen, ze worden bijna wekelijks geüpload.

Het tweede is een inspiratieboard op Pinterest. Daarop worden door diverse instaswappers leuke ideetjes gepind waar je misschien wel door geïnspireerd raakt.



Ik hoop dat je er wat mee kunt! En vergeet je niet vandaag nog aan te melden als je mee wilt doen!

bundles of joy

zaterdag 7 februari 2015

We hebben morgen een etentje met alle collega's van J. Alle gezinnen zijn uitgenodigd door zijn baas. Nou zal je het niet verbazen dat onze meiden vriendelijk(ahum) bedankten voor de uitnodiging maar wij gaan dus. Zoals het heurt(volgens ons) nemen we natuurlijk een aardigheidje mee. Omdat we de mensen niet kennen (ja J kent zijn baas wel maar wat weet je dan?) kwamen we niet verder dan een bosje bloemen, met bijpassende vaas natuurlijk ;).



Ik heb tegen J gezegd dat hij het maar moet geven omdat ik niet zeker ben of ik het wel los wil laten ;).

Maar ik mag niet klagen, mijn vazen zijn rijkelijk gevuld. Afgelopen donderdagavond mocht ik een boeket via Bloomon ontvangen. Ik schreef daar al een stukje over en wil jullie daar graag nog even op wijzen. In het kort: je neemt een bloemenabonnement. Je kiest zelf hoe groot, hoe vaak en je kunt pauzeren en stoppen wanneer je wilt. Prachtige originele boeketten met superverse bloemen, een feestje om te ontvangen. Bij elk boeket een leuke kaart met daarop de bloemen met hun naam en gewenste verzorging. Weet zeker dat jullie dat ook leuk vinden. (ook leuk om een abonnement cadeau te geven aan iemand)

bloemen bezorgen


Dus, gelukkig heb ik de foto nog want bovenstaand boeketje gaat morgen mee.....*zucht*

                                               Fijn weekend!




Nieuwe jas

vrijdag 6 februari 2015

Deze maand is het 5 jaar geleden dat ik begon met bloggen. Ik vond het tijd worden voor een nieuwe jas. Een beetje opgeruimd, wat aangepast en wat toegevoegd. Er moet nog e.e.a. geschoven worden maar als het goed is doet alles het gewoon :).
Zo kun je je nog steeds aanmelden voor de blogswap. Dat kan nog tot en met 10 februari en al loopt het niet storm, gezellig is het altijd. Ook kun je nog kans maken op twee keer een gratis toegangsticket voor het Feel Good & Shop event in maart.

Mocht er ergens iets niet naar behoren werken laat je het me weten? Ik ga verder met m'n nieuwe jasje passend maken.


Fijn weekend!

Feel Good & Shop event

dinsdag 3 februari 2015

Er zijn maar weinig dingen die ik zo ver vooruit plan, misschien alleen de zomervakantie, maar dit event staat al in mijn agenda hoor! 20 maart toets ik Noordkade Veghel in op mijn TomTom want daar gaat het gebeuren. Geen uren meer in de trein om in Amsterdam(of omstreken) te komen maar eindelijk eens iets meer in "mijn buurt". Wat ze boven de rivieren kunnen moet hier toch zeker ook lukken? Aan hun enthousiasme gaat het niet liggen, ze bestoken alle social media kanalen met hun informatie en nieuwsgierigmakende foto's over dit event. Monique van den Berg en Ingrid van de Rijdt zijn de organisatoren en drijvende krachten achter dit FeelGood event.

Als je het aanbod aan deelnemers ziet weet ik zeker dat je ook je agenda erbij gaat pakken om te kijken of er nog een gaatje is op 20 & 21 maart a.s. Tijdens die dagen kun je je laten inspireren en verwennen tijdens het Feel Good & shop event in de Koekbouw van CHV aan de Noordkade in Veghel.

Ze hebben leuke samenwerkingen tot stand gebracht met bijvoorbeeld een restaurant in de buurt, lekker eten voor of na het event tegen een leuke prijs. En zo zijn er nog meer aantrekkelijke lokkertjes die je misschien wel over de streep trekken er maar eens werk van te maken. Waarvan? Je ticket bestellen natuurlijk, dat kun je online al regelen. Voor de "vroegboekers" zijn er ook hele leuke akties opgezet, de dames hebben werkelijk aan alles gedacht!

Welke standhouders er allemaal zullen zijn? Oef, heb je even? Ik noem er een paar, voor de rest zul je echt hierna naar de website moeten gaan:



Pluk de Kerstmarkt



de Tostibus (hoe leuk toch tegenwoordig die rollende keukens) en zeer gevarieerde selectie ondernemers op het gebied van o.a. mode, wonen, kids, gezondheid, food, stationary etc.

Bijzonder plekje        Storblends             Twenty Somethin'

Om er slechts een paar te noemen!( er zijn er veel en véél meer)  Ik weet zeker dat er voor elke doelgroep/leeftijd wat leuks te zien zal zijn. Ga gerust naar hun website om alvast te genieten van de voorpret maar makkelijker is het als je naar de website van het Event gaat natuurlijk....daar staan ze allemaal genoemd!

Het leukste shopevent van Zuid-Nederland

  Klinkt superleuk toch? (heb je in de gaten dat ik je probeer over te halen om vooral te gaan? :P)
Het wordt nóg leuker! Ik mag namelijk twee kaartjes weggeven! Woohooo.....niet in de rij maar gewoon doorlopen en meteen genieten. Nou zat ik te denken, ik kan ze alletwee aan één geven zodat de winnaar een vriendin/dochter/zus mee zou kunnen nemen....zou kunnen....maar ik wil graag twee mensen blijmaken. Dus....twee kaartjes...twee keer één kaartje, dat is toch ook al superleuk want als je dan met z'n tweetjes gaat dan zijn jullie beiden voor half geld (ik zie mogelijkheden voor een lekkere tosti of een verse bak koffie!).
anyway......de kaartjes gaan naar......twee mensen die hier de komende week een reactie achterlaten. Meer hoef je niet te doen, zeg dat je mee wilt doen en je dingt automatisch mee. Zo simpel kan het zijn. Op woensdag 11 februari maak ik de winnaars bekend!

Succes allemaal!