Plant een boom met Brabantia!

woensdag 29 april 2015

Iedereen die mij een beetje kent weet: Zo Hollands als het gras, ik hou van de natuur en doe er best mijn best voor om die zo goed mogelijk door te geven aan mijn dochters en alles wat er na hen mag komen. 
Zo Hollands als het gras, en zéker met betrekking tot mijn was! Zo heb ik bewúst geen wasdroger in huis. Als het even kan droog ik mijn was buiten. De eerste keer de witte was buiten aan de draad is altijd een klein feestje zeg maar. Noem me een tut maar daar kan ik dus echt even naar gaan staan kijken.

Je was buiten drogen is natuurlijk ook veel beter voor je was....én het milieu! Brabantia maakt het ons nóg gemakkelijker om een steentje bij te dragen aan een beter milieu! Zij zijn een samenwerking gestart met We Forest. We Forest is een internationale non-profitorganisatie die zich o.a. inzet voor het herbeplanten van een inheems bos in het noordoosten van Burkina Faso. Dat alles tegen de woestijnvorming. Hierdoor wordt ook nog eens de locale economie op een duurzame manier gestimuleert.

Ver van je bed? Zou je denken maar dat "Burkina Faso" komt natuurlijk steeds dichterbij als we helemaal niks doen! Dan zullen er grote stukken van onze mooie aarde onbruikbaar worden en is dát niet de grootste verspilling die je je maar voor kunt stellen?
Anyway....Brabantia plant voor élke droogmolen die er verkocht wordt een boom! Dus.....ik heb vanmorgen een boom opgezet!


Een Klein Stukje van Mij in Burkina Faso zeg maar ;)....

Misschien is jouw wasmolen ook aan vervanging toe, dan overweeg je toch zéker een droogmolen van Brabantia? Toch?!  



Huis en tuin..

vrijdag 24 april 2015

Wat een heerlijkheid dat het dan eindelijk weer "deuren en ramen open"weer is he! Ik ben er blij mee, héél blij mee! Elk vrij moment kun je me buiten vinden. Nog niet in de zon maar wel heel gezellig onder ons afdak.

Weet je nog dat ik al een voorproefje nam van de zomer? Hier liet ik je een moodboard zien dat ik maakte voor onze tuin. Veel natuurlijke materialen en vooral gezelligheid. Vandaag verving ik de kunststof jaloezietjes in ons schuurtje voor rieten rolgordijnen én rolde ik het tuintapijt uit! Hm, dat laatste deed ik eigenlijk gisteren al zodat hij mooi plat kon gaan liggen ;). 
Zo komen er langzaamaan meer en meer fijne details terug in m'n tuin. Er hangen overal wat wilgentenenkransen tussen het groen door, die zijn inmiddels zo overwoekert dat het nauwelijks opvalt maar het geeft wel net weer dat knusse gevoel.




Het vloerkleed voor buiten, zo cool, is een aanwinst onder ons afdak. Zoals ik al eerder zei hadden we voorgaande jaren een buitenkleed van kunststof maar dat was versleten. Een nieuw moest er dus komen en ik koos voor een geweven in- en outdoorkarpet in sisallook dat heerlijk zacht aanvoelt en meteen een hele andere sfeer brengt onder ons afdak. Wij zijn er allemáál blij mee zoals je ziet! ;)












 Je ziet, het is ook een prima chillplek voor de meiden, zacht zitten met alles binnen handbereik ;).  



Weer of geen weer, ons kun je buiten onder ons afdak vinden de aankomende week/weken (meivakantie). Fijne meivakantie!

Beestjes....

woensdag 15 april 2015

Hoe groot is een bacterie nou eigenlijk? Kun je zo'n beestje nou zien met het blote oog? Toch knap dat zo'n bacterie je compleet kan vloeren! 
Ik heb de laatste dagen alle ramen tegen elkaar open want volgens mij hangt er hier wat in huis. Nadat eerst manlief een bacteriële longontsteking opliep, M2 dik anderhalve week thuis was met een luchtweginfectie, moest ik afgelopen vrijdag de witte vlag hijsen. Een bacteriële luchtweginfectie was de diagnose en een flinke doos antibiotica kreeg ik mee naar huis. Afwachten....again! Hoe lang zitten we nou al midden in die schilderklus die op deze manier maar niet af lijkt te komen?
Anyway, ik krabbel weer op en rommel vandaag wat aan maar een kwast oppakken, da's nog wat voorbarig? Helaas mag je als je antibiotica gebruikt niet in de zon dus ik moet me in de schaduw vermaken.....kan ik natuurlijk wel....maar de timing is beroerd zeg maar ;).



Laten nou toevallig deze week de Hollandse aardbeien in de reclame zijn! Met zo'n witte muts smaken die ook prima in de schaduw :P.


die schilderklus moet toch ééns klaar zijn? Voor dát moment heb ik al wat prints ingelijst klaar staan.

Onder het afdak wordt het ook voller en voller, daar zit ik als ik niet in de zon zit.


ik was toch aan het inlijsten...:). Deze mini glazen lijstjes heb ik al jaren liggen en geloof ik nog nooit wat mee gedaan *ahum*. Ze zijn van Bloomingville en kregen nu dan eindelijk inhoud!

De tuin begint steeds meer leven te laten zien. Hier keek ik nog even terug naar mijn tuintje van 2014.
Ik ben benieuwd of ik me vanmiddag kan bedwingen....of dat er vanavond een vers bosje tulpen uit eigen tuin op tafel staat ;).
Zag overigens wel alweer beestjes in mijn olijfboompje....nóg meer beestjes! *hmpf* Iemand een tip?


Going green...

donderdag 9 april 2015

De een herstellende van een longontsteking, de andere hoestend op een manier die in Pieterburen niet zou opvallen....maar.....we komen er wel. Langzaamaan vordert de schilderklus hier in huis.
Nadat we eerst op een klein muurtje (omdat ik al zo'n flauw vermoeden had *IKNEWIT*) de absoluut verkeerde kleur groen smeerden zijn we nu flink op de goede groene weg. Going green!


 Tegen het licht in maar op de achtergrond de juiste kleur groen (hieronder rechts.....en links dus de verkeerde kleur groen. Iemand nog 10 liter groen nodig?). Pontificaal op de salontafel een van de nieuwe hanglampen voor boven de eettafel want tja, als je dan toch aan het schilderen bent..... Omdat wij veel matte materialen in huis hebben moet er gewoon wat * bling* bij om het levendig te houden he. Een vriendelijke prijs want over twee jaar ben je die koperen lampen natuurlijk weer beu ;).


 Als tegenhanger van het groen dus veel wit in huis. Afgelopen winter was ik na ruim tien jaar donkergrijs het ineens moe. De duisternis speelde me parten en er moest dus licht in huis komen. Hoe wit wil je het hebben? Ik moet zeggen, het is heul wit. Benieuwd of we aan elkaar kunnen wennen ;).



O en meanwhile loopt de instaswap als een trein! Over drie weken zullen we gaan verzenden. Heb je dat allemaal nou gemist en wil je best eens gezellig meeswappen....er komt een hele leuke nieuwe swap aan die we met drie man organiseren. De "coffeecookieswap" ! De inschrijving start zaterdag en zal een week lang geopend zijn. De bedoeling is dat je je swapmaatje een "koffiemomentje"stuurt(of thee natuurlijk). Dus een bijzondere koffie met lekkere koekjes of (aparte) chocola. Gezellig! Bovenstaande lekkernijen kreeg ik vandaag van Babs, zij was laatst in Japan en bracht daar de koffie mee. Samen met de Italiaanse chocola een heul fijn moment! Babs is een van de drie, Suzanne van Foodbandits maakt het trio compleet. Wij hebben er zin in! Koffie, iemand?


Dan vergeet ik steeds de update over het wasmiddel dat ik maakte van Marseille zeep. Gemaakt, gebruikt, het werkt.....wat me tegenviel was de geur. Misschien had ik dat kunnen weten want je waarschijnlijk wordt door het verdunnen met water de geurstof nihil. Mijn was ruikt dus niet naar Fleur d'Orange. Er moet nog een scheut wasverzachter achteraan ;). Ik wil het nog steeds proberen met écht smerige was, die heb ik bijna nooit. Dus de waskracht os nog niet helemáál bekend.
So far....;)

Tradities

vrijdag 3 april 2015

You know? Ik hartje tradities en sinds een paar jaar is er een nieuwe traditie bijgekomen. Elk jaar brengt een inmiddels 84 jarige cliënt van mij voor al haar kinderen en kleinkinderen een palmtakje mee uit de kerk.....én ook voor mij!

Samen met een doosje chocola krijg ik dat met Pasen van haar cadeau. IK vind dat lief!

Ik wens je gezellige Paasdagen!


Paaseieren

woensdag 1 april 2015

...voor Pasen! Ik hoor het mezelf nog zeggen. Voor Pasen zouden we klaar zijn met het schilderen van het plafond en alle wanden van de benedenverdieping. Dat was enkele weken geleden. Een ruim tijdsbestek omdat ik wist dat alles ergens tussendoor zou moeten én omdat onze donkergrijze muren eerst een witte laag zouden moeten krijgen zodat de nieuwe kleur goed zou uitpakken.

De witte laag is gelukt....voor Pasen....de nieuwe kleur niet. Ergens halverwege de schilderklus werd J ziek en tja, dat plafond hè, ik heb het geprobeerd maar ik kan het echt niet! Dus het wachten was op hem..........en is het nu bijna Pasen.
Zo gaan die dingen, het komt wel goed...maar volgens mij níet voor Pasen *oehm*. En dus zit ik al weken in een compleet witte woonkamer met overal afplaktape en geen enkele wanddecoratie.....en ik zal je zeggen ben d'r klaar mee! Dat compleet witte is prachtig...bij een ander, ik kan er echt niet aan wennen. Onze meubels zijn er ook niet geschikt voor dus ik tel de dagen dat het groen tegen de muur komt. Er blijven overigens wel twee wanden wit maar daar is voldoende wanddecoratie gepland dat het niet te kaal en kil lijkt (in mijn ogen ;)).

Heb wél al leuke Paaseieren gekocht.....een compleet gestripte woonkamer die totaal ongezellig is maar de paaskaarsen zijn binnen! ;)




De Paasei-kaarsen zijn van de HEMA en het rechter kaartje met botanische print is van Petite Louise. De kleurstaal in het midden van Histor en de grote staal onderop is van een plaatselijke bouwmarkt, een mengkleur.

En eens....komt één van die "groenen" op wat wanden hier in huis...na Pasen ;).