Mei in vogelvlucht

zondag 31 mei 2015

Bye bye happy month of may! Een maand vol vrolijke momenten,  cadeautjes,  boeketjes uit de tuin met de eerste bloemen, de natuur die echt groen werd en nog veel meer momenten van klein geluk! Tot volgend jaar mei...

Vol verwachting beginnen aan juni morgen. Blijkbaar start de zomer met een rotting ergens deze week. Bring on the month of June, we are ready!  Jij ook?

kunstkaarten van Angelique Weijers

woensdag 27 mei 2015

Ja hoor, jullie mogen ze nu allemaal zien! Op Instagram liet ik afgelopen weekend al een kunstkaart met de allerschattigste vogeltjes zien. Mocht er alleen nog niet bij vertellen van wie ze waren en waar je ze zou kunnen kopen. Nu wel! Het is de nieuwe collectie kunstkaarten van Angelique Weijers! Als je mijn blog al langer volgt ken je haar en haar werk. Ik mocht al eens eerder kaarten weggeven en ze was ook een donateur bij een aktie die we hielden voor het Glazen Huis. Haar interieur (van haar vorige huis!) mochten we laten zien en ik wacht geduldig af totdat ze ook de deur van haar nieuwe stulpje voor ons opent. :).

De kaarten Lyn, de kaarten :)




Dit zijn ze! Ze zijn net als haar voorgaande collectie weer geweldig! Je zou de vogeltjes bijna willen aaien.....



Hieronder zie je de hele collectie, acht kaarten met verschillende kunstwerkjes. Je kunt de kaarten los kopen of als set van 8. Daarvoor kun je naar haar webshop gaan .....MAAR.....


Je kunt ook onder dit bericht de naam van je favoriete kaart noemen ( de namen vind je natuurlijk op haar website!) en je vingers kruisen want misschien ben jij dan volgende week de winnaar van een setje van deze fladderaars! Een give away van Angelique dus omdat ze zo blij is met haar nieuwe collectie kunstkaarten!

UITTIP!
Heb je aankomend weekend nog geen plannen dan kun je haar nieuwste Italiaans getinte kunstwerken gaan zien op een heel leuk sfeervol evenement namelijk het  Italië evenement, Smaak & Stijl bij Kasteel de Haar in Utrecht.

Volgende week woensdag 3 juni zal de winnaar bekend worden gemaakt, succes allemaal!





Gevulde koeken

dinsdag 26 mei 2015

Een Hollandse lekkernij, de gevulde koek. Is er iemand die ze níet kent?
Die ronde koeken van boterdeeg gevuld met een zoete vulling? Ze zijn er ook in kanovorm maar er gaat niets boven een ronde! 

De écht gevulde koeken zijn gevuld met amandelspijs. Er zijn ook gevulde koeken die gevuld worden met banketbakkersspijs (suiker, peulvruchten, plantaardig vet en abrikozenpitten) maar dat is de goedkopere uitvoering. Een beetje goedkoper maar véél minder lekker!

Geen lightkaakje want een gevulde koek bevat een hoeveelheid vet die vergelijkbaar is met drie ruime theelepels boter (roomboter natuurlijk!) en een hoeveelheid suiker gelijk aan 5 suikerklontjes.  Maar....dat moet soms gewoon kunnen hoor! 

Ik bakte ze al eens eerder zelf volgens dit recept en wilde ze dit keer bakken om toe te voegen aan mijn CoffeeCookieswap. Ik had koffie gekocht van Coffyn, een branderij die zich inzet voor verstandelijk gehandicapten (werken, wonen, leren), liep tegen chocola aan waarvan de verpakking er mooi uitzag (geen idee hoe hij smaakt, pure chocola met rozemarijn) en daar wilde ik nog een "koekje" bij bakken.






Ik haalde er geen 12 uit het recept maar 11. Ik gebruikte amandelspijs van de bakker, niet uit de supermarkt. Het is lekkerder en verser. Het is wel wat smeuïger en omdat er nog een ei en citroenrasp bijkomen is het bij de verwerking niet tot balletje te rollen maar hee....niks dat twee lepels niet op kunnen lossen!
Het is echt niet moeilijk en écht heel lekker :).

Budgettip! Fleurig Pinksterweekend

vrijdag 22 mei 2015

Het Pinksterweekend staat voor de deur en als het net zo'n mooi weer wordt als vandaag zitten we goed! Lekker erop uit of even bijtanken in je eigen achtertuin. Vrijdags'gefruts hier onder het afdak, ik heb m'n verzameling lege flessen afgestoft! Er is genoeg te knippen in de tuin om ze te vullen dus ze krijgen weer een plekje in het zicht!


Een bonte verzameling met wat willekeurige knipsels uit mijn tuin.

Heb een fleurig Pinksterweekend!

Grid is it!

donderdag 21 mei 2015

Een tijdje geleden had ik het al over GRID.....om precies te zijn een tafelzeil met GRID motief. GRID is de trend op dit moment en je ziet het niet alleen in de woonwereld. De mode heeft ook zo z'n items met GRID on it. Nou gaat een ruiten rok mij net iets te ver maar een toffe sjaal (in de winter) of zo'n hippe rugzak kan altijd toch?

GRID is it!
Deze rugzak is een ontwerp van Laurence Leenaert. Haar website is nog under construction maar op haar instagramaccount en op haar facebookpagina vind je al haar ontwerpen terug. De rugzak doet een beetje denken aan een plunjebaal en is van het soort "dump-alles-dat-je-mee-wilt-nemen-erin".....en er gáát en hoop in hoor!




Diverse modellen, geschikt voor diverse momenten (denk aan picknick/festival/dagje uit/ sporttas).  Ook leuk voor dochters ;).






En dooooooorrrrr...

dinsdag 19 mei 2015

Ook al neem je je nog zo voor om de dingen een voor een te doen en je vooral nergens door te laten jagen...niks menselijks is ons vreemd, we hollen gewoon druk babbelend en regelend door. Wat fijne momenten van de afgelopen volle dagen: mijn oudste dochter werd 17 (zij noemt dat bijna volwassen ;)), mijn Lief vertrok voor een week naar Chicago, mijn ouders vertrokken voor een cruise naar Rusland,  de jarige dochter vierde op zaterdag haar verjaardag met een groepje vriendinnen (en ik moest naar zolder :) dus ik werkte gewoon op zaterdagavond), ik ging naar de allereerste Stijlmarket in Panningen, en werkte natuurlijk gewoon...tussendoor :).

 Een "blaasbloem" zijn we liever kwijt dan rijk in onze tuin maar man wat zijn ze toch mooi! Kunst, klein geluk. Ook klein geluk noemde ik het feit dat beide dochters met nog een zwik meiden uit de buurt van de week flesvoetbal speelden en enorme schatersalvo's kwamen door mijn raam naar binnen......bij nader inzien is dat toch wel GROOT geluk hoor! Je bent nooit te oud voor dat soort dingen, zo blij dat ze dat alletwee ook zo zien!

 Op de Stijlmarket waren diverse leuke standhouders aanwezig en een daarvan was Studio Vanmieke. De rechter papieren pop kocht ik althans, het bouwpakketje daarvan. De stolp haalde ik ook bij de HEMA (ook want de standhoudster tipte mij) en inmiddels staat Miss Mathilda (ik gaf haar een naam ja :) ) bij ons in huis. 


ik vind haar schattig!


soms moet je even goed voor jezelf zorgen en een lunch voor 1 staat natuurlijk zo op tafel! (Het tafelkleed is de hamamdoek van Zeeman....ik zie 'm zo snel in de webshop niet terug maar in de winkel liggen in diverse kleuren voor net geen 5 euro!) De handcreme en de kaars zijn van de HEMA, het geurtje Cedar bevalt mij het beste!

Een momentje voor mezelf nadat ik ruim 150 adressen hebben gemaild naar sponsors van de Instaswap

En doooooorrrrr.......fijne winderige (waaiwaaiwaaiwaai) dag!



Steen , Papier, Winnaar...

vrijdag 15 mei 2015

Afgelopen woensdag was ik te gast in Amsterdam in het Hotel Not Hotel bij een persevent van het merk UASHMAMA. Wát een ontzettend leuke locatie is dat! Een supermooi pand waarin een bar en dus een hotel gevestigd zijn. In het hoge pand met aan de binnenkant industriele details zijn diverse originele hotelkamers gerealiseerd die je eens móet bekijken op de website! Ik heb wel wat foto's gemaakt maar de binnenkant van de kamers kan ik natuurlijk niet laten zien.


De oude treinwagon....is een kamer, achter de boekenwanden....zitten kamers. Er zijn gevels van diverse soorten huisjes gebouwd (waaronder bv een hacienda-achtig geveltje) waarachter steeds een hotelkamer schuil gaat. Zoals gezegd, met de tram heel gemakkelijk te bereiken dus als je eens een adres zoekt voor een overnachting in Amsterdam dan moet je dit zeker eens gaan bekijken!

Waarom was ik daar? Voor een hapje en een drankje en wat gezellige praatjes. Een gemoedelijke middag georganiseerd door Moes & Griet, de distributeurs van UASHMAMA. Het volledige verslag staat binnen nu en....snel op de website van ShowHome.nl maar jullie krijgen mijn eigen foto's  ;).

Het hapje en het drankje :)

 Links "Moes"Marion en rechts haar "Griet"Annelot!


hun supertoffe UASHMAMA collectie...

 en een aanvulling mijn eigen collectie ;). Een xxs paperbag in groen(!!). Je kunt wel stellen dat ik fan ben, ik heb al een medium paperbag, wat xxsjes, een tas en een clutch. Wie ook fan is is Pascale van "Een Indruk", haar kwam ik daar zomaar tegen en zij nam een superleuke lindegroene paperbag mee :). Staat 'ie leuk Pascale? Erg gezellig je te ontmoeten!

Jullie wachten op de Winnaar? :)
De winnaar van de Tulight van Puik-art heb ik laten kiezen door een gezinslid :)...je weet...een Lynda en kiezen...dat duurt langer dan "even".
Marjon H...je mag je adresgegevens naar mij mailen zodat de Tulight zsm naar je verstuurd kan worden! Gefeliciteerd! Voor de niet winnaars.....voor een leuke prijs te koop op de website natuurlijk ;).

Fijn weekend allemaal!

L.







Laatste oproep voor wanna be winnaars!

donderdag 14 mei 2015



Vandaag is de laatste dag dat je mee kunt dingen naar deze toffe lamp! De mintgroene Tulight van Puik-art mag weggeven en alles wat je daarvoor moet doen kun je HIER lezen!

Morgen dus de winnaar! Ben jij het? Hij staat voor je klaar!


Green Gift

donderdag 7 mei 2015

Ik ga een plantje versturen! Het begon hier...


Ik haakte twee planthangers voor mijn swapmaatje. Omdat ik toen ziek in bed zat had ik tijd over en haakte er ook een voor eigen gebruik :)


Daar bleef het niet bij, dat zijn van die bevliegingen van mij....ik haak en haak en haak.....maar wat moet ik met al die dingen? Dus stuurde ik er een paar naar deze en gene.......maar ik bleef ook nieuwe kleurtjes katoen kopen. :)

Ineens viel het kwartje......ken je de Urban Jungle Bloggers? Een green & growing community die ik al een hele tijd met plezier volg. Nou heb ik vorig jaar een mini vetplantje van Judith gekregen en ben daarna zelf ook gaan "kweken". 1+1=2 en dus besloot ik gisteren dat ik een van mijn vetplantbabies naar iemand ga versturen, a green gift! De hangers die ik al gehaakt heb zijn twaalf maten te groot dus er moest een kleinere hanger komen. Eitje.....het resultaat is te schattig en moet ik snel versturen (you know why).








Het hangertje zit om een cupje van een theelichtje heen. Hopelijk komt het heel aan ;). Bekijk de website van de UJB, wie weet krijg je ook de "groene" smaak te pakken.

Because it's an international community I will translate todays blogpost about my Green Gift. 

It all started with the present I had to make for my swapbuddy at the instaswap. I crocheted(is that a word? ) two planthangers but couldn't stop at that! To make a long story short, I made some more, sent them to several people just because but it didn't felt complete. Yesterday I decided to go for the Green Gift from the UJB. I want to sent a selfgrown succulent to someone. The hangers I had ready were WAY to big so I made a xxs one. It fits a cup from a tealight and did I say it's too cute? Have to sent it asap otherwise.... ;).

Visit the urban jungle bloggers website for more green and growing inspiration!

Now let's see how I can make sure this baby will survive it's trip :).

Tulight, Hollands als het gras weet je nog?

woensdag 6 mei 2015

Ik ben niet irritant chauvinistisch ofzo hoor maar je weet inmiddels dat ik van ons landje hou. Je weet ook dat ik van de natuur hou, bloemen en planten bring them on! Ik probeer veel verschillende soorten in mijn tuintje te proppen...zodat ik straks ook weer leuke gemende boeketjes kan knippen voor in een vaas. :)

Ik ben dan ook altijd erg gecharmeerd van Dutch Design waar een duidelijke "Hollands" tintje aan zit. De Tulight is er zo een. De naam zegt het, de ontwerper van de lamp is geïnspireerd door de Tulp. (kom me nou niet aan met dat hele verhaal dat de tulpenbollen van elders komen oorspronkelijk...I know :P )
We zagen natuurlijk al eerder dit soort lampen die eigenlijk alleen uit een fitting en een snoer bestaan maar deze bestaat uit één stuk. Het is een hanglamp van siliconen met een flink snoer (4 meter!) dus de plaats van het stroompunt maakt niet zoveel uit, je hebt lengte genoeg om flexibel om te gaan met je 
Tulight. 






Dutch Design

Ernst Koning/ Iliasernst haalt zijn inspiratie uit het dagelijks leven en de wereld om hem heen. Zijn ontwerpen zijn eenvoudig van aard en behoeven daardoor geen uitleg. Niet moeilijk doen, gewoon mooie dingen maken dus.

Een superleuke lamp voor een donker hoekje in huis, een tienerkamer of boven een dressoir maar waarom niet meteen alle vier de kleuren nemen en er een kleurige plafondlamp van maken? Of als je het niet zo kleurrijk wenst gewoon een paar in dezelfde kleur. Ook erg mooi als je bijvoorbeeld een huis met een vide hebt. Of een huis met een hoog plafond. Hang er dan verschillende bij elkaar maar op verschillende hoogtes. Een stukje Hollands Glorie in je huis. Betaalbaar design dat ook dit keer weer via Puik-art ( ik schreef er al eerder over, het collectief waar jonge ontwerpers in het spotlight staan) op de markt wordt gebracht.



Dus....wie wil er een mintgroene Tulight? Ik mag er namelijk een weggeven aan een van mijn lezers! Wat moet je doen? Simpel, hier een reactie achterlaten vóór 15 mei. Op die dag zal ik de winnaar bekend maken. O, en het lijkt me ook leuk te lezen wat jíj met dit toffe lampje zou doen!

Tradities deel zoveel

maandag 4 mei 2015

4 mei, om 20.00 uur vanavond zijn wij twee minuten stil. Stil, uit respect voor alle mensen die waar dan ook ter wereld in welke oorlog dan ook hun leven gaven voor de vrijheid en de vrede. Wat ooit begonnen is als een herdenking aan alle slachtoffers van WO2 is tegenwoordig, en naar mijn mening terecht, een moment van stilte en respect voor slachtoffers van welke oorlog waar dan ook. 2 minuten, dat is toch het minste dat we kunnen doen?


Wij lopen zo lekker in het zonnetje met de fluitende vogels om ons heen, genietend van de ontluikende natuur, naar het oorlogsmonument in ons dorp. 2 minuten kan ik best missen, jij toch zeker ook?