Zomers genot met Belvoir

zondag 28 juni 2015

De regen van vorige week heeft de natuur goed gedaan. Alles is flink gegroeid en lekker groen. Ik knip bloemetjes uit de tuin om de flesjes en vaasjes op het terras onder ons afdak weer te vullen. Een paar bloempjes brengen al heel veel gezelligheid, soms wel meer dan een groot boeket! Ik liet je eerder al zien hoe gezellig dat eruit kan zien, een stel lege flessen gevuld met bloemen uit de tuin. Vooral de Belvoir flessen met hun gekleurde etiketten zijn favoriet. Je kunt ze kopen bij o.a. AH en JUMBO. Ik kan me zo voorstellen dat je niet kunt wachten totdat de flessen leeg zijn, ook daar heb ik wel een tip voor! Hier vind je heel veel lekkere en zomerse recepten die je kunt maken met Belvoir! Dubbel genieten want je fles zal zo lekker snel leeg zijn en klaar voor gebruik!
Zomers genot, klein geluk!


Onderstaande koekjes bijvoorbeeld, gemaakt met de vlierbessensiroop:


of een rabarbarcrumble (het is rabarbertijd!) met de frambozen/rabarbersiroop


Maar natuurlijk ook lekkere cocktails!



mijn nieuwe ligstoel

donderdag 25 juni 2015

Heel even dacht ik dat ik weer eens te voorbarig was geweest met het aanschaffen van een nieuwe ligstoel. Het voorval een paar winters geleden dat ik eindelijk eens een sneeuwschuiver kocht maar er géén winter van betekenis kwam..... Of hoe typisch het was dat ik mijn doos met zomerkleding een tijdje geleden toen het al eerder warm was niet kon vinden en toen ik hem eenmaal vond we werden beloond met twee hele frisse weken....ik bedoel maar.

Er moest een nieuwe ligstoel komen want van de vier die we er hadden was er een versleten. Zo'n "wipstoel", je kent ze wel, waarmee ik elke keer het idee had dat ik achterover kiepte. De nieuwe ligstoel is dus pour moi!  Vandaag dan eindelijk hét moment om 'm in te wijden! Ik kocht 'm op Otto.nl.







 Zo, snel liggen op MIJN ligbed voordat er een puubster haar kans schoon ziet!

Het is tijd!

vrijdag 19 juni 2015

De mannen en vrouwen van Puik-Art hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om het te verwezenlijken....de ontwerpen van Puik Art zullen vanaf dit weekend ook bij de Bijenkorf te koop zijn! Gefeliciteerd jongens, dat is een Puik stukje werk! Het is voor jullie tijd voor een borrel om te vieren dat jullie mooie ontwerpen weer een stapje dichter bij de consument komen.

Ik liet jullie al eens eerder wat van Puik Art zien. Zo waren daar de Boeien, het leuke peper en zoutstel van glas. En natuurlijk de Tulight die ik weg mocht geven! Nu is er een nieuwe aanwinst in huize H te bewonderen namelijk de Clork! Na al het schilderwerk van de afgelopen maanden klaagden mijn gezinsleden dat de klok er niet meer/nog niet hing. Nou heb ik dat nooit écht mooi gevonden, een wandklok, dus ik had geen haast met het terughangen ervan. Van uitstel kwam gelukkig ook dit keer weer afstel want ik heb de troepen hier in huis ervan kunnen overtuigen dat een staand klokje ook heel erg leuk en handig is. Ik kan erg overtuigend zijn, blijkbaar....




zoals dat dan gaat als je iets nieuws hebt (hier in elk geval wel) ren je er de hele kamer mee door want waar o waar staat hij nou het allerleukste? Ik heb de man des huizes zijn zin gegeven (geven en nemen he :P ) en hij staat onder de tv op het meubel.
Hij is gemaakt van kurk en zoals je ziet een hele minimalistische wijzerplaat. Ik koos voor de naturel uitvoering maar hij is er ook in zwart, ook erg stoer!

                       
Hij staat echt overal leuk! 


De Clork is een ontwerp van Ilias Ernst, een van de ontwerpers aangesloten bij het collectief Puik Art.




pioenen per post

zondag 14 juni 2015

De postbode gaf een plat doosje af. Mijn verbazing was groot want besteld had ik niks. De sticker op de doos gaf meteen duidelijkheid, de afzender was 24flower.nl. Niet dat ik dáár wat besteld had maar ik wist wel wat erin zou zitten! 
Ik was namelijk één van de winnaars van een boeket pioenen bij Jorian! Zij mocht namens 24flower twee mensen blij maken met een bos pioenen. Happy me, pioenen per post!


De verpakking is geweldig leuk! In een mooi papiertje met allemaal informatie lagen de pioenen keurig naast elkaar. Meteen schuin afgesneden en in het water gezet natuurlijk. Later op de dag waren ze al helemaal open!



Een explosie in felroze! Jullie begrijpen dat ik blijer dan blij ben! Misschien vinden jullie het ook leuk om zo'n doosje geluk te ontvangen of aan iemand cadeau te geven.

Hoe werkt het?

             
Het is heel eenvoudig! Op de website wordt aangegeven uit welke bloemen je kunt kiezen. Is de afbeelding vervaagd dan zijn ze er dus gewoon nu niet. Je kunt ook de kleur(en) kiezen.

                     
Dan kies je het aantal bloemen dat je wilt ontvangen/versturen en of je er een cadeaukaartje met een boodschap aan wilt laten hangen. Bestel je voor 17.30 uur dan zullen de bloemen de volgende dag meteen bezorgd worden. Je kunt ook kiezen voor een andere bezorgdatum natuurlijk maar dit is een superhandig idee als je bijvoorbeeld op het laatste moment erachter komt dat je een verjaardag of ander heuglijk feit vergeten bent. :)

Leuk? Superleuk!

Nogmaals dank Jorian en 24flowers!


Per saldo.....

donderdag 11 juni 2015






Gisteren trof ik dit dotje aan in het hoekje van mijn parkeerplaats. Redelijk versuft en vol met zand. Ik denk dat het tegen de gevel van het naastgelegen huis is gevlogen en daarna "neergestort"is. In een buurt met heel veel katten is dat natuurlijk geen voordeelspositie, zo op de grond. Ik kon het bolletje oppakken en heb hem/haar even afgestoft en in een hoge struik in het plantsoen gezet. Besje geplukt en voor zijn/haar neus gehangen en ik ben naar huis gegaan voor wat vogelzaad. (I know, redelijk naïef:)). Terug bij de struik was hij/zij wat alerter en zodra ik m'n hand weer uitstak begon hij/zij flink te fladderen en zowaar.....steeg op. Het dak van naastgelegen huis was te hoog gegrepen en ik dacht even dat er weer een noodlanding zou volgen maar nee. Hij/ zij zette koers richting mijn huis en had daardoor wat meer aanloop om hoogte te maken en kwam met een hoop gefladder en gekwetter uiteindelijk op het dak terecht! Pfieuw....vogeltje gered! (ik negeer even de berichten dat een moederpiet haar kind verstoot als het naar mensen ruikt....).


Vandaag......reed ik een merel dood......*ZUCHT*

Hotspot

zondag 7 juni 2015

Hier spuit elf.

Gisteren "ontdekten" wij dan eindelijk ook dé hotspot in Venlo, het Scheuten terras. Het Scheuten terras is volgens kenners het mooiste dakterras van Nederland en is sinds mei 2014 open. Het dakterras is gelegen boven het theater de Maaspoort en je kunt uitkijken over de haven en de Maas.

Na een paar drukke dagen waren we wel toe aan een zonnetje, een briesje, een hapje en een drankje en dus besloten we de trappen naar boven te nemen en te kijken of de "verhalen" klopten.



Om een beeld te krijgen, hierboven zie (als je met je rug naar het uitzicht staat) op de eerste foto (dat is dan aan je rechterhand) het eetgedeelte dat uitzicht biedt op het plein voor de Maaspoort. De twee foto ligt dan aan je linkerhand en om de hoek het loungegedeelte met uitzicht over de Maas en de haven. Er zijn zoals je ziet hele sfeervolle "kamers" gemaakt zodat je er ook lekker wat privacy hebt. Veel groen en genoeg beschutting tegen de zon als je dat zou willen. Het eetdeelte is voorzien van een dak.





 Een ware hotspot, een stukje Ibizagevoel midden in de stad. Het was er heerlijk zitten en de kaart biedt genoeg lekkernijen voor een hele middag ;). 

Even getwijfeld of ik het wel wilde delen, is er straks geen plaatsje meer vrij voor mij :P.

Voor de dames, Primark ligt pal onder het terras. Voor de heren, het terras ligt pal boven Primark . :)




Loslaten

woensdag 3 juni 2015

Woensdag 3 juni, de deelnemers aan de give away van de kunstkaarten van Angelique Weijers gaan nu horen naar wie die schattige kaarten gaan!

Natuurlijk niét zonder het even te rekken :)....vanavond is het schoolgala voor eindexamenkandidaten. Zoals jullie wel weten "deden" we dat vorig jaar al maar soms zit het tegen en mag je het nog eens proberen. Dat dus. Daar waar M1 vorig jaar vooral niet op wilde vallen, een korte zwarte jurk wilde en vooral zelf haar haar en make up wilde doen zodat het niet TE zou worden........zal ze dit jaar in een lange groene jurk op de rode loper verschijnen. Vanmiddag gaat ze met nog twee meiden naar de kapper voor een GALAbehandeling, haar en make up worden verzorgd! Ze wil meedingen naar de prijs voor "mooiste gala-outfit".....wat er in een jaar kan gebeuren he? Als het mag, deel ik nog wel een foto van de dame (in de dop). Iets met loslaten mam...hmhm....I know.....doe m'n best :).



De andere vogeltjes die ik los mag laten staan al klaar! Je ziet de foto van Angelique,ik liet haar kiezen. Een complete set van deze übercute gevederde vrienden gaat naar.....Janke! Janke gefeliciteerd, je mag me je adresgegevens sturen zodat Angelique het pakketje zsm naar je kan versturen!
Iedereen die niet gewonnen heeft, je kunt ze bestellen in haar webshop! Los of als setje van 8.

Ik ga galanagels lakken ;).