Liefde is...

vrijdag 31 juli 2015

Liefde is natuurlijk een heleboel dingen maar één van die dingen wil ik best even met jullie delen :). Ik denk dat we kunnen zeggen dat als we dit samen kunnen.....de rest een eitje zal zijn  *kuch*.

Mag ik je even meenemen naar dat moment van gisteren?




Dressing table with lights

Nail some leather pulls to a boring Malm dresser ($79.99). | 37 Cheap And Easy Ways To Make Your Ikea Stuff Look Expensive


gevonden op: stylizimo, sugarandcloth, ikea

Staycation

maandag 27 juli 2015

De eerste week zit er al weer op. We hebben al een week van onze staycation achter de rug. Dit jaar geen reis naar zonniger oorden (hallooooo regen!) maar drie weken lekker thuis. Natuurlijk doe je dan meer dan wanneer je op vakantie gaat maar ik maal er dit keer niet om. Na de zomervakantie heb ik wel (als het goed is) een zolder met 4 werkplekken!

Man wat verzamelen we veel! Echt niet normaal, met het schaamrood op de kaken bijna stuurde manlief de auto voor de zoveelste keer het terrein van de stort op. Ook de kringloopwinkel zag ons al diverse ladingen afgeven en de kledingbank "vereren" we morgen met het eerste bezoek. De dagen met regen en wind lenen zich er prima voor om even flink door te pakken op zolder. De dagen met zon moet de zolder even wachten natuurlijk. Vooralsnog gaat 'ie lekker en hebben we een kleurrijke én productieve eerste week achter de rug. Op naar week twee!


De afgelopen week in vierkantjes ziet dus zo uit. We bezochten o.a. it's Loft in Arnhem. Manlief werkt in Arnhem en moest daar ondanks zijn vakantie toch nog even zijn. Dudok, Dille & Kamille en Sissy Boy Homeland waren natuurlijk door mij ook strak ingepland! ;)
Daar waar mogelijk liepen we of fietsten we een rondje door ons dorp, maakte ik lekkere zomerse sapjes en gingen we naar IKEA voor een ladenkast voor M1...en kwam er ook een spiegel voor de hal mee naar huis! Spiegel Stockholm van IKEA is een joekel! De onderrand is dieper dan de bovenrand maar dat is op mijn foto helaas niet te zien!

Benieuwd waar deze week ons weer allemaal brengt!

Zomerse drankjes...

donderdag 23 juli 2015

Water! 9,5 van de 10 keer dat me gevraagd wordt wat ik wil drinken is dat water. Gewoon omdat het lekker en dorstlessend is. Al die zoete (fris)drankjes laat ik graag aan me voorbij gaan maar soms....lust ik ook weleens wat anders. Zonder prik en homemade, daar zeg ik graag ja tegen! Eerst lekker wat rommelen in de keuken met vers fruit en benodigdheden en dan afwachten totdat het koud genoeg is om van te genieten. 

De afgelopen weken heb ik een paar zomerse drankjes zelf gemaakt en ze smaakten allemaal anders en verrassend lekker! 




Afgelopen dinsdag maakte ik rabarber-aardbeien limonade naar een recept dat ik bij Tamara op Instagram tegenkwam. 
- het sap van 1 citroen
- 1 liter water
- 500 gram rabarber (ik kookte mét schil)

- 250 gram aardbeien
- 50 gram suiker ( honing zou ook kunnen)
- 1 kaneelstokje
Snij de rabarber en aardbeien in stukjes terwijl je het water met het citroensap en de suiker/honing licht aan de kook brengt. Voeg fruit en kaneelstokje aan kokende water toe. Roer goed en laat het op lag vuur zachtjes pruttelen totdat het tot de helft is ingekookt (láág vuur...anders kookt het over). Schenk het mengsel door de zeef zodat alleen het sap in je kan of fles komt. Het overgebleven restant van het fruit kan weg, de sap kan als het wat afgekoeld is de koelkast in. Serveer met ijsblokjes en mint.



 Deze watermeloenlimonade maakte ik een week geleden naar het recept van Onze Franse Keuken. Watermeloen met munt, wat een sprankelende combinatie!
-  4 citroenen
- 750 gram watermeloen
- 100 gram suiker
- 4 takjes munt
Pers de citroenen en verhit het sap met de suiker totdat de suiker opgelost is (ca. 2 minuten). Haal het pannetje van het vuur en leg de takjes munt erin en laat dit een half uurtje staan. Meloen pureren in de blender of met je staafmixer en zeef het resultaat zodat de pitjes en het pulp achterblijven en je alleen het sap over hebt. Voeg 1 liter water toe en het citroensap waar je eerste de munt hebt uitgevist. Goed roeren en koelen! Serveren met wat ijsklontjes.



 Deze zomerse icetea fabriekte ik zelf. Ik deed het als volgt maar geef er gerust je eigen draai aan.
- 1 liter koude groene thee (ik heb gewoon thee gezet, je kunt ook groene thee uit een pak nemen maar dan is het wel meteen al zoeter) 
- 1 sinaasappel in plakjes en diepgevroren
- 1 citroen in plakjes en diepgevroren
- 1 limoen in plakjes en diepgevroren
- karvan cevitam go, optioneel maar omdat ik dus zelf groene thee maakte kon er een extra "zoetje" in.
Alles in een kan en even lekker roeren/shaken. Goed koud serveren maar als je het net zo doet als ik, met bevroren fruit, kan je je meteen drinken!
Als je het doet zonder dat het fruit bevroren is kun je het fruit een beetje kneuzen zodat de sappen lekker met elkaar mengen.



Een gezellige fruitbreak met een homemade limonade, wat een zaligheid!


use what you have

zondag 19 juli 2015

Al die social media kanalen, zijn ze nou goed of niet? Toegegeven, ze zijn voor sommige doeleinden verdraaid handig maar soms kom je gewoon teveel leuke dingen tegen.....die je dan weer allemaal zou willen hebben! Maar bovenal inspireert het en zet het aan tot creativiteit want....






zonder het te kopen probeerde ik tóch dezelfde sfeer te creëren. Afgelopen vrijdag was het prima weer om weer lekker buiten te eten. Het was de laatste werkdag van de heer des huizes en dus leek het me leuk wat éxtra aandacht aan de tafel te besteden. Ik dook de zolder op en grasduinde wat in een grote mand met Frans en Maastrichts aardewerk. Een beetje van toen en een beetje van nu zeg maar. Ik combineerde het servies met de broodplanken van HK living en deed de sesamolie in een klein laboratoriumflesje van Xenos. (de prijs van dat kleine ding was overigens hetzelfde als die van de grote die ik onlangs in de sale bij V&D kocht, ik zeg...doe er je voordeel mee ;)).

Wat aten we? Homemade burgers en een flinke salade, niet zo culinair (wel heel lekker ;))  maar door de tafelstyling oogde het toch heel bijzonder.

Waar ik door getriggerd werd de zolder op te gaan? Door het mooie servies van Royal Copenhagen. Achteraf......vind ik dat mengelmoesje van mezelf toch net wat charmanter! HA! Use what you have en ben er achteraf stiktevreden mee ook nog! Wat een topdag!

Trouwens, de foodcover kocht ik bij Xenos. Er zijn twee maten verkrijgbaar maar de bodem is dus rietkleur met een roze of groen accent. Ik smeerde er wat witte latex over :).

Hollandse Meesters, de Vermeermeisjes aan je muur?

donderdag 16 juli 2015

Alsof we nog niet genoeg meiden in huis hebben :).....

Kunst in je huis, in de vorm van een schilderij, sculptuur etc., maakt je interieur persoonlijker.....so we know. Wat is kunst? In principe alles wat jij "kunstig" vindt (mijn mening), het is vooral een kwestie van smaak. Over een aantal schilderijen zijn we het met zijn allen wel eens, dat is kunst. Onze Hollandse meesters zijn vooral in de musea te bewonderen en zelden bij de "gewone mens" thuis. Heel simpel omdat er natuurlijk maar één origineel is en dat of niet te koop is of niet te betalen is :). We zijn natuurlijk niet Roomser dan de Paus en zo nu en dan knijpen we wel een oogje dicht en nemen genoegen met een recplica/kopie van een kunstwerk. 

Één van de adressen waar je een kopie kunt aanschaffen is Papier en Huis. Een kopie van het Melkmeisje of een kopie van Het Meisje met de Parel. Net weer even anders dan alle andere beschikbare kunstkopietjes want deze dames zijn gedrukt of stof! Je kunt zelf kiezen of je ze aan een roede hangt, in een lijst doet, met punaises aan je muur hangt of welke andere creatieve manier dan ook gebruikt. De kleuren zijn mooi en de afmetingen best royaal (75cm x 131 cm). Een prijs waar je vaak nog geen papieren poster voor hebt. Weer eens wat anders dan anders toch, kunst op stof?

Hoe je kunst het beste ophangt of neerzet kun je nalezen in dit lijstje met tips!

Eindelijk! De pluktuin...

zondag 12 juli 2015

Eindelijk ja want een bezoek aan de pluktuin in Mierlo stond al voor begin juni op de planning. Juffertjes ongeduld willen natuurlijk meteen nadat de pluktuin voor het eerst opent in het seizoen met de schaar in aanslag staan hè. Maar, Life is what happens when you're busy making plans! We moesten steeds onze afspraak verschuiven(te nat, te heet, etc.)maar afgelopen vrijdag zat ik dan eindelijk met een emmer water in de auto!
Pluktuin 't Voortje,  Voortje 55 in Mierlo.







De kip en de taart vind je overigens niet bij de pluktuin maar bij theetuin De Wilde Framboos in Bakel.  De tokkende dames en heren ruimen al je kruimels op en zo geniet je dan samen onder de appelboom van een geslaagde vrijdagmiddag. 
Moet je ook eens doen! 

Tijd voor mij...en jou...en ons.....

donderdag 9 juli 2015

Moeders, mag ik even met jullie praten? ( volgens mij heb ik geen "vaders" die volgen maar mochten die er zijn lees gerust mee :)).
Ben ik de enige die zichzelf altijd op de laatste plaats zet?

Als moeder van twee meiden (17 en 15), met een parttime baan in de zorg en als zzp'er in de digitale woonwereld schiet aandacht voor mezelf er héél vaak bij in. Natuurlijk geniet ik van de kleine momenten tussendoor en poot ik mezelf op een terras met een drankje omdat het kan, beloon ik mezelf met een tijdschrift en doe ik weleens 5 minuten niks. Toch hobbel ik qua zorg voor mezelf volgens mij nog steeds achter de feiten aan. Ik klaag niet, mijn gevoel geeft aan dat ik eerst voor een ander moet zorgen en dan pas voor mezelf maar is dat wel zo? 
Wordt het niet eens tijd dat ik de jaren dat mijn meiden nog thuis wonen nóg een goed voorbeeld ga geven? (ik mag toch hopen er al een paar goede voorbeelden zijn geweest ;)). Is het verkeerd als je nou eens éérst voor jezelf zorgt en je elke dag op je best voelt? Ik roep wel altijd tegen de meiden: "verbeter de wereld begin bij jezelf"....maar geldt dat niet ook op gebied van "zelfzorg"?  Nou....dat soort gedachtes dus. Hoe zit dat nou toch? Hoe breng je dat in praktijk tot uitvoering zonder het gevoel te hebben dat je jezelf geweldig vindt? Of moet je jezelf juist geweldig vinden? Hoe doe je dat? Ik weet het voor een ander altijd zo goed maar met mezelf als onderwerp van verbetering stranden veel poging uiteindelijk in schoonheid omdat er weer wat anders prioriteit had (in mijn ogen). Anyway....stof tot nadenken.

Hoe kom ik hier nou bij? Al een hele tijd volg ik Glancy van Elst. Glancy is Dresscoach. Als je nou denkt dat je ze alleen adviseert in het kiezen van het juiste jasje en/of tasje dan heb je het mis en moet je maar eens haar website bekijken!
voel je fantastisch iedere dag – boek cover Glancy van Elst

Glancy brengt haar wijsheid nu aan de man middels haar eerste boek! Vanaf 10 juli is dat boek te koop. Het boek heet "Voel je fantastisch, iedere dag" en wijst je op een hele toegankelijke (Glancystijl) de weg naar dat fantastische gevoel...elke dag. Misschien wordt het tijd dat we deze week ons winkelmandje niet volstouwen met tijdschriften maar dat we dat bedrag eens aan haar boek besteden? Het boek kost normaal gesproken 12,50 maar met de code FANTASTISCH betaal je tijdelijk slechts 10 euro! Een overzichtelijk investering in jezelf toch? Misschien heb je nog wel een zus of vriendin die ook wel een eyeopener kan gebruiken, dan is dit ook een betaalbaar en leuk kado!


FINAL-ik-voel-me-fantastisch-logo-300x225


Nog een tip die je een fijn gevoel kan geven...in afwachten van je bestelde boek.
Elke jaar in de zomer koop ik de eau de toilette Pure van Biotherm. Dit jaar stuitte ik bij toeval op de etalage van Ici Paris en zag dat Biotherm dit jaar maar liefst 5 geuren heeft! Compleet impulsief stapte ik naar binnen om alleen even te ruiken... *ahum*....tot mijn oog viel op het bijbehorende bordje: 

50% korting

dus........koos ik dit jaar eens voor een andere variant van deze zomerse luchtjes!



Dus, de juiste volgorde is....boek bestellen en daarna naar Ici Paris (online bestellen kan natuurlijk ook maar dat is lang zo leuk niet...om twee redenen. Je moet ze allemaal even ruiken en testen voordat je kunt kiezen ...én....klein geluksmomentje als je met het tasje de winkel uit stapt :D). Ik vind het een goed begin van een "momentje voor mezelf"!

Easy living

zondag 5 juli 2015

Je kunt niet anders, je zult je tempo moeten aanpassen aan het weer. Easy living dus. Na een heel vroeg bezoekje aan de supermarkt meteen langs de volkstuin van mijn vader gereden. Hij zou een zakje nieuwe aardappels voor me hebben...had ie, en meer!


Een tafel vol zomerse cadeautjes! Het fruit is op :)....de bonen en erwten liggen al in de diepvriezer en de aardappels, sla en komkommers zullen vandaag genoten worden. De rabarber is bedoeld voor een crumble ergens aankomende week, als het wat minder warm is in de keuken.

Er vraagt me net trouwens iemand of ik me niet aan de "21-6" regel hou voor wat betreft de rabarber. De enige "21-6" die ík ken is St.Jan, het einde van het aspergeseizoen? (of was dat nou 24-6? ) Anyway, zolang het groeit eet ik het toch gewoon? Toch? Zou het iets met smaak te maken hebben? Wie het weet mag het zeggen :).

Groet!

ps: mam, dat mandje is jouw aardappelmandje van "100" jaar geleden :D
ps2: de bolletjes knoflook komen uit mijn eigen tuin! Veuls te vroeg geoogst dus petit, maar rúiken als een grote hoor!

De hoeve en 't huis - Landelijk wonen

vrijdag 3 juli 2015

Zoals beloofd, deel 2 van de foto's die ik maakte bij Hoeve Hofackers in Baarlo. Foto's van de hoeve en ' t huis....maar klik je dan even met me mee? KLIK







Landelijk wonen

woensdag 1 juli 2015

Misschien heb je het bij deze of gene al gelezen, er was een bloggersmeeting bij de sfeervolle woonwinkel Hoeve Hofackers in Baarlo. Omdat ik de winkel ken en het dorp zowat in mijn achtertuin ligt was ik erbij! Ik had bij wijze van spreken kunnen fietsen....dat deed ik overigens niet :).
Ik heb soort van heul veel foto's gemaakt en wil er twee blogposten van maken. Als eerste wil ik jullie eyecandy geven. We mogen rondkijken in het huis van Maria Kessels, de oprichtster van Hoeve Hofackers die tegenwoordig niet meer meteen achter de winkel woont maar aan de overkant van de weg. De winkel is nu in goede handen van haar zoon Hans en zijn partner Irma maar dat Maria niet meer in de winkel werkt wil níet zeggen dat ze niet meer met wonen bezig is. Ze opende haar deuren voor ons, vertelde wat over de geschiedenis van de winkel én over hoe zij haar huidige huis helemaal zelf heeft ontworpen rondom drie sets met oude deuren die ze ergens bij een boedelverkoop op de kop tikte.

Niks is aan het toeval overgelaten en zelfs als het je woonstijl niet zou zijn moet je toegeven dat alles gewoon klopt! Een interieur uit een boekje zeg maar, maar dan wel een dat uitnodigt om in te wonen. O en die boekjes....zijn ook al bij Maria op bezoek geweest hoor! Heb je die reportages gezien dan komen de volgende beelden je misschien bekend voor. Ik maakte ze met mijn mobiele telefoon en heb er een paar flink (over)belicht zodat jullie een goed beeld krijgen van de indeling.

Deel 1 van deze bloggersmeeting geeft al een lekker sfeertje weer, morgen de rest...




 

Het huis, de voordeuren en het uitzicht....




 Het blad van de keukenbar en de trap zijn gemaakt uit zes oude tafelbladen...



 onbewerkt eikenhout in de keuken....



  Je kunt door diverse tuindeuren naar buiten lopen. Het uitzicht is verpletterend mooi en je kunt van terras naar terras lopen zodat je steeds ander uitzicht hebt en in, of juist uit, de zon kunt zitten. De kleur ijsblauw komt zowel binnen als buiten terug.






 Ook hier wat overbelicht maar door het zonlicht zou anders de hoek niet meer te zien zijn en juist dat complete plaatje is prachtig. Dit ronde tafeltje staat bij openslaande tuindeuren. Hier kijk je zo de tuin weer in.







 Ook boven is het eigenlijk een grote ruimte, geen deuren maar alles open en ruim. Een huis met een vide. Hier de "badkamer" van het gastenverblijf boven. 





 De badkamer en master bedroom zijn beneden. Het echtpaar heeft ervoor gekozen om van hun huis meteen maar een levensloopwoning te maken. Je snapt natuurlijk wel dat ze hier nooit meer weg willen!


Terug in de woonkamer en weer een tikje overbelicht maar door de binnenvallende stralende zon was tegen het licht in fotograferen nauwelijks mogelijk en tja...ik wilde het tóch kunnen laten zien he !

Teveel gezegd? Wordt dus vervolgd!