De jeugd en design...

maandag 31 augustus 2015

We kunnen elkaar natuurlijk vreselijk voor de gek houden hè. We pinnen verwoed allerlei te hippe slaapkamers waarvan we zouden willen dat onze kinderen daarin zouden willen slapen. Zo natuurlijk ook hier. Wie me al langere tijd volgt heeft beslist al eens een anekdote over M1 of M2 gelezen (resp. mijn oudste en mijn jongste dochter) Beide dames zijn hele gewone puubsters....en laten zich dus niet voorschrijven door hun moeder hoe hun kamer eruit moet zien. Ze hebben hun éigen ideetjes en of ik dat nou leuk vindt of niet, die moet ik natuurlijk accepteren. Doe ik ook, ik laat harstikke los hoor....(en zij ook want de stapels kleding op de grond heb ik tóch maar even van de foto's geknipt...er zijn grenzen zeg maar ;) ) maar als ik de kans krijg probeer ik toch een beetje leuk design bij ze naar binnen te schuiven.

Zo begon een tijdje geleden de schoolbenodigdheden rush weer. Daar waar wij vroeger gewoon wat schrijfgerei en een tas nodig hadden is dat anno 2015 net even iets anders. Met al die apparatuur die de jeugd tegenwoordig nodig heeft wordt er regelmatig "gevochten" om een plekje bij het stopcontact........

Not anymore! Beide dames heb ik voorzien van een Flowerpower verlengsnoer van Puik-art! Je moet het ze toch eens bijbrengen hè, gebruiksvoorwerpen kunnen zó leuk zijn! Verlengsnoeren als deze hoef je niet op te bergen (dat was een goeie binnenkomer) die mogen gewoon rondhangen! Uit alle leuke kleuren als groen, rood, geel en donkergrijs kozen ze alletwee voor.....donkergrijs...je wilt er toch lang mee doen he? En als ze op hun moeder lijken.....affijn...
Een designverlengsnoer voor M1 en M2, zo probeer ik ze toch een beetje gevoel voor Dutch Design , functionaliteit en schoonheid bij te brengen...althans...dat dénk ik dat ik dat doe! ;)

Oké, realitycheck...zó zit een 17 jarige er hier in huis bij:

 


Natuurlijke huidverzorging.

woensdag 26 augustus 2015

Laten we eerlijk zijn, het maakt niet uit hoe oud/jong je bent...we vinden het allemaal belangrijk dat ons gezicht er goed uitziet. Call me crazy maar ik smeer dus al vanaf dat ik een jaar of 18 was elke ochtend en avond een oogcreme rond mijn ogen. Voorkomen is beter dan genezen zeg maar en de dame in de winkel waar ik op zoek ging naar een nieuwe gezichtsreiniging constateerde dat ik (nog) geen last heb van rimpels in mijn gezicht. Nou is het natuurlijk niet zo dat ik angstvallig probeer zo jong mogelijk te blijven of dat ik het ouder worden vrees......maar eerlijk is eerlijk...hoe later hoe beter toch? En als ik er alleen maar wat voor hoef te smeren (en beslist geen dure merken hoor ) dan zal ik dat niet nalaten!

Ik hou er wel van om wat dingen uit te proberen en als het dan om natuurlijke huidverzorging gaat, in een mooie verpakking.....moet het gek gaan wil dat niet op mijn badkamerplankje verschijnen. Zo kwam ik een leuke webwinkel tegen:
SodaSoda. Daar laaide ik in eerste instantie mijn winkelwagentje helemaal vol maar besloot rustig aan te beginnen. Alle producten die ze daar verkopen zijn hele gewone huis- tuin- en keukenmiddeltjes maar wel in een superleuke verpakking (I know, ik val er steeds weer voor). Ik kocht de appelazijn en de kokosolie én twee katoenen wasbare pads (massa's wattenschijfjes gebruiken we hier in huis met drie dames). Appelazijn heeft  o.a. een ontgiftende werking als je het drinkt en een zuiverende en verfrissende werking als je het op je gezicht smeert. De kokosolie kun je als conditioner in je haar smeren, als lipbalsem gebruiken of er met bruine suiker en honing een scrub van maken (ook weer o.a.). 




En als de leuke potjes leeg zijn, vul ik ze gewoon weer na. (ik mag dan vallen voor de leuke verpakkingen, ik weet ook dat je appelazijn en kokosolie gewoon in de winkel kunt kopen ;) ).**********


**********
Yeah I know, I forgot to translate last time! But here we go again! I bought myself some natural skincare at SodaSoda. I decided to try the applevinegar, the coconutoil and the washable cotton pads. Of course I know you can buy both in the regular stores but I am a sucker for lovely packaging :). (once empty I will just refill ) The applevinegar is great to use as a skinlotion for refreshment and cleaning and the coconutoil you can use as a lipbalm, make a scrub with brown sugar and honey or use as a conditioner in your hair. Both can of course also be used as "food". Applevinegar is a great detoxer and coconutoil as a healthy replacement for butter and other oils.
There.....enough details...don't they just look beautiful? :)

Blogfeestje - een leuke samenwerking

vrijdag 21 augustus 2015

Nog precies twéé weken, dan vier ik een blogfeestje. Niet hier want dat deed ik eerder dit jaar al, en ook niet geheel geruisloos. Ik vierde toen mijn 1000e blogpost. Waar vier ik dan wat over twee weken? Ik vier mijn 200e blog voor ShowHome.nl. Ook daar klets ik mijn ruimte wekelijks alweer een tijdje vol. Als we even een snelle berekening maken, op 2 oktober 2011 ging daar mijn allereerste blog online en man wat is er veel veranderd ( en gezegd). Misschien heb je het gevolgd, misschien ook niet....even goede vrienden ;).

Voor mijn "200e" leek het me dus weer leuk er een feestelijk tintje aan te geven. Ik vond een superleuke en toepasselijke (wonen) partner die daar wel oren naar had. Ik zal op 4 september alle details natuurlijk pas loslaten maar een sneak-peek is altijd leuk toch? Hij is niet zo héél moeilijk te herkennen, het wordt zoals je ziet een "Limburgs feestje". (oké, een duwtje in de goede richting dan....)


Ben je erbij de 4e september? Ik denk dat we iets heel tofs hebben voor álle interieurstijlen! 

TIKTAK!

Hoe wordt je rommelzolder 'n fijne werkplek..voor 3?

maandag 17 augustus 2015

Over die vraag hebben we voor onze vakantie even goed nagedacht. Op dit moment maken de meiden huiswerk op hun kamer maar dan wel zittend op bed. Te weinig ruimte voor een bureau. Dit is natuurlijk geen goede oplossing want als je alleen al denkt aan hun rug en de rondzwervende schoolboeken (en pennenstrepen op het beddengoed) wordt het dus hoog tijd voor een goede en langetermijnoplossing. Aangezien meneer H vanaf 1 oktober ook weer een studie oppakt hebben we dus een werkplek voor drie nodig.

bron: skonahem

Hieronder zie je een soortgelijk bureau. Alleen hebben wij dan straks een hoekbureau en zitten wij onder de ramen van de dakkapel.

bron: almostperfect

Op dit moment staan er twee bureaus op zolder. Niks aan want, ze zijn alletwee anders en dat staat niet netjes. Klaar ben ik ermee, ein.de.lijk ga ik mijn zin krijgen (ahum) en gaan we het rigoureus aanpakken. Inmiddels zijn we al karrenvrachten rommel verder en ontstaat er steeds meer ruimte. Er komt een werktafel over de hele beschikbare breedte van het huis (de zolder bestaat ui drie ruimtes) en dat is meteen onder de dakkapel (drie ramen, lekker veel licht). De werktafel maken we van underlayment. We leggen twee dikke planken op elkaar zodat het stevig is en stoer uitziet. De planken worden verstek gezaagd zodat we ook de hoek om kunnen. Geen loze hoek die overblijft maar effectieve werkruimte….we need that! De planken komen op schragen. Drie gemakkelijke (bureau)stoelen erbij en we zijn al een heel eind! 

Decoreren is het werk niet. Wat ik wel ook meteen wil is een plek waar álle schoolboeken en mappen bij elkaar gehouden kunnen worden. Zo is niemand ooit meer iets kwijt (en krijg ik daar niet de schuld van ;)) en houden we het overzichtelijk én opgeruimd (deze klus wil ik niet elke vakantie hoeven uitvoeren namelijk).

Mijn voorkeur gaat uit naar een kast met lades en open vakken. Deze open kast van otto.nl past denk ik mooi bij het underlayment dat gebruikt zal worden voor de werktafel. Wit met hout is altijd mooi en clean. Het handige is dat ik zelf kan bepalen waar en hoeveel lades ik wil. Die elementen kun je los kopen namelijk.
Dus, even meten hoeveel ruimte we over gaan hebben en bekijken hoeveel boeken er opgeborgen moeten worden.

Volgens mij wordt het mooi en dat inspireert en stimuleert natuurlijk ook. Thuiswerkplek voor drie….wordt vervolgd(er is hier in het zuiden nog schoolvakantie ;)).

With love from Capetown - moois uit Kaapstad

woensdag 12 augustus 2015

Surfin' the worldwide web....nou dan weet je het wel. Voor je het weet zit je aan het andere eind van de wereld. In dit geval kwam ik terecht in Kaapstad. Het leuke merk Love Milo heeft een hele leuke collectie servies. Handgemaakt servies dat gemaakt wordt van eco-vriendelijke materialen. Ze hebben ook houten en stoffen accessoires maar als ik je eerst eens het servies laat zien kun je zelf naar de rest gaan kijken. Ik geef je natuurlijk de website van het merk zelf maar een beetje Googlelaar komt ook in NL e.e.a. tegen.***



 Espressokopjes met messingkleurige bordjes - Espressocups with brasscolored plates


 Cappuccinokommen met een houten onderzetter - cappuccinobowls with a wooden tray



 Schaaltjes voor bijvoorbeeld je yoghurt of fruit - nicely shaped bowl for your yoghurt or fruits.


Koffiekoppen met houten bordjes - coffeecups with wooden plates



Snackkommetjes met een houten tray - snackbowls on wooden tray
Suikerpot (bijbehorend melkkannetje natuurlijk los te koop) - sugarpot (the matching milkjar is also available)

Je kunt alle onderdelen los kopen en dus mixen als je dat leuk zou vinden. Mijn favorieten zijn de varenbladeren en het blauwe mineraal. 

Mieren, vogels, libelles, takken, varenblad, mineralen, het staat allemaal op de diverse serviesdelen én dezelfde prints hebben ze ook op kussens en tafellopers gedrukt. 

"Mooi dinge tog?" (vloeiend Zuid Afrikaans ;))

***and...because I saw there are always lots of "foreign" visitors on my blog I decided to translate it for you! I used to do that some years ago, don't know why I stopped but hey, back on translation track! Keep in mind I am a Dutchie so maybe the Englisch is not always superb but I'm sure you'll get the clou ;).

While surfin' the web you can easily end up at the other end of the world in less than two seconds. This time I ended up in South Africa. Love Milo is an African brand with a very nice collection. There is a section wit Woods, one with Fabrics and one with Ceramics. Gonna show you some items of that last section, after that you can go and explore the website Love Milo yourself.

There are cups with ants, bowls with branches, storagecontainers with fern leafs etc. Some cups or bowls come with beautiful wooden trays, I love the combinatie ceramics/wood. You can buy all these items piece by piece so you can mix and match if you feel like it. My faves are the fernleafs and the minerals....not really a black and white kind of girl...although I think the ants on the sugarpot are funny ;).

"Mooi dinge tog" (translated that means : nice things right?) I speak a word or two South African ;).....(that is ofcourse only because it's a lot like Dutch)




Vloerkleed in je tuin

dinsdag 11 augustus 2015

Vandaag ben ik into vloerkleden. Niet alleen hartstikke leuk en gezellig ín huis maar ook voor je tuin is een vloerkleed een sfeermaker. Voel je er niks voor om elke avond je vloerkleed op te rollen(hoeft niet, er zijn er speciaal voor buiten) of om elke dag je tuinkleed te moeten stofzuigen(hoeft ook niet, bezem erover en klaar ;)) dan is dit misschien wel iets leuks voor je!

Je kunt met krijt een tof vloerkleedje maken, of met verf als je zeker bent van de locatie van je zithoek (detail, schuiven met meubels behoort dan tot het verleden!). 

Anja en Marieke deden het met verf



Op Facebook kwam ik de volgende foto's tegen





Deze dames kunnen wel héél er goed uit de voeten met een krijtje! Mandalakunst met krijt. Geef toe, het zijn ook übertoffe kleedjes toch? 

Zomerse dorstlesser! - Pink Lemonade

dinsdag 4 augustus 2015

Valt het op? Dit jaar waag ik me regelmatig aan het maken van lekkere zomerse drankjes. Dit keer een échte dorstlesser en verfrisser. Als je weet dat er 10-12 citroenen gebruikt zijn zegt dat genoeg ;). M1 heeft het drankje geproefd en vond het zuur maar lekker! Ik ben daarin geen goede graadmeter want in hou ook van Bitter Lemon en hap zo in een citroen ;). Door mijn voorliefde voor alles wat PINK is móest ik dit recept uitproberen toch?







Wat heb je nodig en hoe ga je te werk? Als je zo al die citroenen ziet vraag je je af hoe het dan in hemelsnaam zo roze kan worden toch? De truc zit 'm in het cranberrysap.






Note: het recept komt oorspronkelijk van deze website maar ik kwam het tegen op Pinterest. Als je nog niet op Pinterest aktief bent is het een aanrader! Massa's mooie foto's van alles wat je maar kunt verzinnen én dus ook recepten! Je kunt daar net als in blogland ook mensen volgen. Mij vind je hier.