De leukste agenda's voor 2016

maandag 26 oktober 2015

Ik snap die grieten wel, als het op het uitzoeken van een leuke agenda aankomt is dat niet zomaar 1.2.3. gedaan. Er zijn ook zoveel hele leuke agenda's dat je op z'n minst de leukste van de leukste wilt hebben, eentje die bij je past zeg maar. Ik geloof dat als ik goed zoek ik nog wel een agenda van de middelbare school van mezelf kan opduikelen....hele dagboeken waren dat toen!

Voor een nieuwe agenda voor 2016 ben je nu precies op tijd! Er is nu nog volop keuze en het ís toch ook al de laatste week van oktober hoor! Time to get organized zodat je 2016 straks compleet en met een schone "lei" kunt beginnen.
Ik heb een paar hele leuke/mooie/trendy agenda's voor je opgezocht. 


Image of 2016 BASIC Planner Nomad Tan White
De 2016 Basic Planner van Marjolein Delhaas. Ook verkrijgbaar in zwart met zilver en wit met zwart. En zo ziet de binnenkant eruit:
Image of 2016 BASIC Planner Nomad Tan White


Wil je een gezinsagenda? Marcel Flier maakte deze:

Natural gezinsagenda 2016 - Flier, Marcel
Ook verkrijgbaar in het mintgroen, de binnenkant zie er zo uit:

Natural agenda 2016 spread

Ben je een creatieve agendagebruiker en kan je het wel waarderen als er wat leuke extra's in je agenda zitten? ByBean heeft dan een leuke agenda voor 2016 voor je.


Of zie je zoiets liever compleet in het zwart/wit? Daar vond ik er ook eentje van, bij Photogeniki



Deze laatste twee agenda's zijn alleen in de webshops te krijgen, ze zijn ontworpen door de eigenaressen van de shops zelf. Je hebt dan dus echt unieke agenda.

Kate Spade heeft ook weer hele vrolijke agenda's voor 2016 in de collectie



Zat er al wat voor je tussen? De agenda die ik in 2016 hoop te gaan vullen met allemaal (leuke) afspraken is die van Tinne & Mia. Ik ben sinds een paar maanden erg gecharmeerd van hun collectie, heb al wat stationery én een tas van hen in huis. Nu dus ook de agenda (en een elastomap in bestelling). Ik maakte de volgende foto's voor je

Een mooie buitenkant en een sluiting die je agenda goed dicht houdt.




 Handige vakjes, onmisbaar als je het mij vraagt....ik bewaar (te)veel :)


Amen tot that  ;)


Binnenin die mooie omslag tref je drie "boekjes" aan, het jaar is als het ware in drie gedeeld. Je zou ervoor kunnen kiezen om na gebruik de boekjes een voor een eruit te kunnen halen (zou kunnen, hoeft dus niet!)

Alles wat je nodig hebt zit erin. Een jaaroverzicht, een verjaardagskalender, de schoolvakanties, ruimte voor adressen en telefoonnummers, ruimte voor notities of wat hersenspinsels, opbergvakjes...én....mooie plaatjes. Een stijlvolle, overzichtelijke en handige agenda voor mij aankomend jaar. Dáár kan het niet meer aan liggen ;).






Kekke warmte!

maandag 19 oktober 2015

`Desswerrum` :)

Alleen de naam is al heel grappig, en voor mij als inwoner (met Brabantse roots) van het Limburgse land ook meteen duidelijk! Da's warm! Waarom moeilijk doen over een naam als het voor de hand ligt. 





Ik heb een Fatboy "Desswerrum" op mijn bank liggen! Hoe heerlijk is dat? Het is een hele kekke warmwaterkruik in de vorm van een stoer kussen. Je kunt er dus lekker tegenaan gaan zitten, erop zitten durf ik niet met water erin(weet ook niet of het de bedoeling is en of het handig zit trouwens). Ik kreeg onderstaande kleur, toeval bestaat niet toch? (being in a blue mood and all ;) ). 





Jij kunt kiezen uit tien hele leuke uitvoeringen en allemaal bevatten ze dus een warmwaterzak! Kwestie van vullen en genieten!



Als je 'm even niet nodig hebt kun je 'm ophangen aan zijn handige en stoere ring. De buitenhoes is van 100% katoen en...je kunt er natuurlijk in een warme zomer ook kóud water in doen. Je ziet dat de kussens mooi zijn afgewerkt en je zou er dus ook voor kunnen kiezen om 'm gewoon te laten liggen als je 'm even niet gebruikt.

Tof ding Fatboy, dankjulliewel voor deze genereuze bijdrage aan de goodiebag van het Meet the Blogger event

Ik was trouwens ook erg gecharmeerd van de nieuwe verlichting van Fatboy (ik hoor je denken, Fatboy had toch alleen zitzakken? NEE dus!). Vooral de Transloetje  is een hele leuke lamp voor op tafel. Werkt op batterijen dus je neemt 'm gewoon mee naar daar waar jij wilt zitten en extra licht kunt gebruiken. Ook heel gezellig voor op de tuintafel...in de zomer ;).


Winterdranken, lekker en kruidig!

vrijdag 16 oktober 2015


Natuurlijk, het is nog hartstikke herfst maar de temperatuur is winterwaardig fris! Ik hou d'r van, kan me nog net inhouden om niet al m'n beruchte sneeuwspam op jullie los te laten....al is het woord sneeuw wel al in het weerbericht voorgekomen en hebben velen mij her en der getagd.....ik hóu me rustig...dat beloof ik! *grinnikt*

Waar ik me wél al aan waag zijn de heerlijke winterse drankjes die zo goed bij deze temperaturen passen. Ik ben gek op alles wat maar enigszins "spiced" ruikt en smaakt. Geurkaarsen, gember, anijs, kaneel, sinaasappelschillen een vleugje kruidnagel, Aspen spices etc. Je kunt e.e.a. natuurlijk zelf samenstellen en mengen totdat je een fijne kruidige combinatie hebt om bijvoorbeeld thee van te maken of in je warme appelsap e.d. te doen maar.....als je niet zo van dat soort huisvlijt gecharmeerd bent maar wél een lekkere oppepper kunt waarderen....dan koop je het gewoon!





Voor de theeliefhebbers, ben je al bekend met de Drink me Chai varianten? Een poeder waar je alleen maar kokend water op hoeft te gieten en klaar ben je! Snel, en er zijn diverse smaken waaronder ook een Spiced variant. Ik heb zelf de Spiced en de Skinny Blend gedronken maar ben erachter gekomen dat ik meer van de lekkere koffietjes ben. Voor de Chai liefhebbers staan er op de facebookpagina van Drink me Chai heel veel leuke recepten, zowel van drankjes als van gebak.




Mijn voorkeur gaat uit naar de koffiesmaken en bijpassende likeurtjes. Na de wandeling waar ik eerder over schreef dronken mijn Lief en ik een lekkere kop koffie. Hij een Bombardino en ik een Dutch Lattecino. De mijne was gemaakt met een laag advocaat, een laag melk, koffie en melkschuim. De zijne was gemaakt met een laag Bombardino, een pittige espresso en een laag room met schilfers pure chocola. De Bombardino staat op de boodschappenlijst want dat smaakte absoluut naar meer.

Het zijn ook echt drankjes voor tijdens de feestdagen toch? Ik haal een fles in huis, dat is zeker. Je kunt ze ook online bestellen op Feestdagendrankje.nl maar onthou die site even want er staan nu nog allerlei soorten HUGO op :).

Winterdranken, koffie of thee......wat denk je, krijgen we een Glühwein Winter? Ik zie sneeuwvlokjes op onderstaande Glühweinglazen van Villeroy & Boch....ik ben daar wel gevoelig voor hoor! :)


Heb jij misschien nog een receptje voor een Verwenkoffie voor me?






De eerste drie foto's zijn van mijzelf, de rest van de diverse leveranciers



Loop je even mee?

woensdag 14 oktober 2015


Afgelopen zondag was het prachtig mooi weer! De zon scheen en met een dik vest en een sjaal was het ideaal weer om buiten te zijn. Wij bezochten weer eens een mooi stukje Nationaal Park De Maasduinen, om preciezer te zijn het Reindersmeer. Als je ooit eens in de buurt bent en je bent liefhebber van dit soort plekken dan mag 't eigenlijk niet missen! Met een eigen bosbrasserie, een speelbos, fiets- en wandelroutes, een trekpont, een vogelhut en natuurlijk die prachtige vergezichten is dit een héle fijne plek om op welk moment dan ook eens even flink op te laden.



















Je kunt er als je wilt om het hele Reindersmeer lopen, dat levert je 8 km op de teller op. Je kunt de route ook halverwege inkorten door gebruik te maken van het trekpontje en loop je dus de helft. Na afloop een heerlijke kop koffie met wat lekkers of zelfs een welverdiende maaltijd in de bosbrasserie maakt het uitje compleet. Voor de kinderen zijn er allerlei dingen te ontdekken in de brasserie zoals bijvoorbeeld het tegeltje waar op staat dat haringen met elkaar communiceren door windjes te laten. :) Gaan ze niet meer vergeten!

Een week eerder was ik dus aanwezig tijdens het Meet the Blogger event en tijdens één van de workshops die ik gekozen had kwamen er 4 woorden naar voren die ik meteen heb opgeschreven...



Tijdens de mooie wandeling van afgelopen zondag kregen die woorden meer ruimte om ook echt in te dalen zeg maar :).....ze zouden ons allen denk ik kunnen helpen! Een klein stukje "bezinning", hier op "Een klein stukje van mij".....da's ook het leven toch? ;)

Fijne woensdag!








Lynda Lust: Taart zonder te bakken - no bake banana/caramel pie

maandag 12 oktober 2015

Afgelopen vrijdag was het onze 23e trouwdag, daarvoor wilde ik wel wat lekkers maken! Ik kwam op de website van Albert Heijn (het receptengedeelte) een taart tegen die ik niet hoefde te bakken!  De Man houdt van bananen en ik van caramel en dat vond ik wel een leuke klik, we vormen immers samen toch alweer meer dan 23 jaar een goede combi ;). Met eigenlijk best weinig ingrediënten en weinig moeite lukte het ook mij om er iets toonbaars van te maken.......toonbaar ja....normaliter zijn mijn eindresultaten ietwat rustieker dan op de voorbeeldfoto :).

De VOOR foto:


En de NA foto:

Oké, mijn "drizzle" is iets meer gefreestyled dan op de foto maar daarmee kun je natuurlijk helemaal los gaan als je wilt. Je kunt bij wijze van spreken schrijven met de vloeibare caramel. Half uurtje werk, drie uurtjes koelkast en je bent klaar!

Wat ik er wel bij wil zeggen, de recepten van AH en ik komen niet altijd tot het gewenste en beoogde resultaat en zo had ik ook dit keer wat moeite met de stap waarbij je een paar eetlepels slagroommengsel bij de warme caramel moest doen. Ik kwakte ze natuurlijk hop hop hop hop erin maar , dat bleek achteraf, beter is het als je het voorzichtig doet...lepel voor lepel en blijven roeren! Omdat het slagroommengsel natuurlijk koud is en de vloeibare caramel warm stolt de caramel onmiddelijk als je het op mijn manier doet :D. Het kwam wel weer goed, gewoon veul langer roeren op een klein vuurtje (die stap staat er dus niet in ).

Hij was heerlijk en is op! Ik durf het recept dus best met jullie te delen!