Meest gelezen in 2015

woensdag 30 december 2015

Terugblikken, het hoort er toch zo bij! Natuurlijk zijn we klaar voor een nieuw jaar en staat het vizier vooruit maar een korte terugblik kan nooit kwaad. Op mijn blog (zwiepen de onderwerpen van links naar rechts) lazen jullie de onderstaande drie posts het meeste!

Het moge duidelijk zijn waar jullie het meeste van houden :D

1. de chocoladetaart van witte chocolade, kokos en frambozen was jullie favoriet. Ben dan ook wel benieuwd wie 'm ook daadwerkelijk gemaakt heeft :).



2. de blogpost over Landelijk wonen naar aanleiding van mijn bezoek aan de bloggersbijeenkomst bij Hoeve Hofackers in Baarlo (LB)



3. wéér een taart! De no bake bananofee taart!


Alletwee de taarten kun je vandaag nog snel maken voor morgen hoor, gaat je lukken! Easy to make en echt zó klaar.

Ik beloof niks, er zullen beslist meer taarten aan bod komen in 2016 maar waar ik zeker van ben is dat die onderwerpen zullen blijven wisselen...heul erg wisselen...maar tegen wie zeg ik dat, weten jullie als geen ander toch? ;)

Ik wens je een gezellige jaarwisseling en moge het beste van 2015 het slechtste van 2016 zijn!

dikke kus (het is toch een beetje feest)





Lazy sunday mornings

zondag 27 december 2015

De zondag na kerst, hoe kan je die beter beginnen dan vooral langzaam? Langzaam zeg ik, niet lui (waarom dan die titel? ) want ik werkte al een schrijfklusje weg en ik at mijn yoghurt (zó lekker na al die copieuze maaltijden). 

Op Instagram zag ik dat het sneeuwt in Oslo, gisteren plaatste ik een herinnering aan tweede kerstdag 5 jaar geleden....een foto met sneeuw!
Facebook geeft je elke dag reminders van die dag maar dan 1, 2, 3, 4 of 5 jaar geleden. 



Ik hoef niet meer te zeggen dat ik hier heel hard en diep van moest zuchten toch? Snowlovers....that's me! Verklaar me voor gek, het deert me niet....ik hou van sneeuw...heul veel! :)

Een klein stukje van mij?





Ik heb een dekbedovertrek met sneeuw op mijn bed liggen! "Let it snow" .....
Het is een dekbedovertrek van Beddinghouse en ik gebruik het als sprei want we hebben twee losse eenpersoons dekbedden . Door het sprei zie je daar niks meer van en ziet het er strak (negeer de kreukels :D ) uit als het opgedekt is. 

Ik won het overtrek tijdens de openingsactie van het nieuwe "50plus land" in Roden. Ik ben natuurlijk nog lang geen 50+ maar dat vergeef ik ze als ze me zo'n mooi overtrek laten winnen toch? ;) Hoe kom ik in hemelsnaam in Roden vraag je je af? Weet je nog die leuke webshop harten8? De eigenaresse Tricia is na het sluiten van haar webshop op zoek gegaan naar een leuke baan waarin ze nog steeds met interieur bezig kon zijn. Dat werd dus een hele uitdagende baan bij 50Plus Land in Roden. Een hele mooie winkel geworden geloof ik (ik zag alleen wat sneak peeks via WhatsApp ;) ) waar je terecht kunt voor dingen zoals kwaliteits bedden en alles wat daar dus bij hoort, zitmeubelen, woonaccessoires, lifestyleproducten etc. Comfort en kwaliteit is natuurlijk altijd belangrijk maar feit is gewoon dat de jongere mensen vaak kiezen voor goedkoper en de allerlaatste trends en de...zeg 50 plusser op zoek gaat naar kwaliteit, comfort en tijdloze trends.

Wat kun je er zoal vinden naast de bedden en meubels? Beddengoed dus ;), van o.a. Beddinghouse, Monique des Bouvrie en Essenza. Vloerkleden, kussens van o.a. KAAT Amsterdam, fake fur plaids van Essenza , kwaliteits badtextiel en nog veel meer. Je kunt het allemaal online bekijken en bestellen maar waarom niet deze kerstvakantie nog een tripje naar het mooie Groningen ondernemen? Vandaag en morgen zijn ze van 11.00 tot 17.00 uur open en de rest van de week (met uitzondering van de feestdagen natuurlijk ) altijd van 10.00 tot 18.00 uur. Ga lekker even struinen en probeer gerust alles uit. Neem je tijd, dat is ook een kwaliteitsproduct...tijd ;)....

sneeuwt het al?

note: als je gaat, doe je Tricia toch wel de hartelijke groetjes van me ?

Leuke winkeltjes in Heerlen

zaterdag 26 december 2015

Tweede kerstdag, toch grappig om te zien dat voor de meeste mensen dit gewoon de meest relaxte dag is. Restjesdag, lekker in je makkelijke klof dag, op zoek naar vertier dag, vooruitkijkdag.....

Met voor veel mensen nog een dikke week vrijaf voor de boeg wil ik je wat leuke adresjes aan de hand doen. Ik was afgelopen donderdag met de meiden in Heerlen, daar waar het Glazen Huis stond. De jongste had twee vriendinnen mee en heeft de hele dag bij het Glazen Huis rondgehangen en de oudste is met mij mee op pad gegaan. De straten van de binnenstad door. Ik had wat tips gekregen en die móest ik dus zien :). Ik wil er drie met je delen, drie in één straat, drie die je even gezien moet hebben.

Geleenstraat Heerlen,  vanaf de hoofdstraat kom je er o.a. tegen:


Eigenwijs: een bloemenzaakje met veel kleur! Ze hebben er ook wat kleine woonaccessoires, oorbellen en mode items. Vrolijkheid alom.





Puck wonen & lifestyle: een royaal industrieel pand met woonaccessoires, meubels en lifestyleproducten van diverse leuke merken.








BAM Brood en Meer: een gezellig zaakje waar je terecht kunt voor een lekkere kop koffie of thee, een gezonde smoothie, een huisgemaakte taart (zoet of hartig) koekjes, broodjes, soep etc.  En zoals je ziet kun je ook e.e.a. kopen om thuis te eten én te decoreren.
Van hen kwamen we later nog een foodtruck tegen, wellicht dat die vaker op locatie zal zijn en je die dus best weleens tegen zou kunnen komen!



De foto's maakte ik met mijn telefoon omdat ik mijn camera niet mee wilde nemen ivm de drukte. Voordeel daarvan is dat het er in het echt dus alleen maar beter uit kan zien ;).


Nóg een goede tip voor de komende periode: No Stress! voor mens en dier, de tip HIER

Kerstmis 2015

donderdag 24 december 2015


Daar zijn ze dan, de kerstdagen waar we zo naar uitgekeken hebben. Het weer bracht ons niet echt in de kerststemming maar zelfs 15 graden en zon weerhouden ons er niet van vol gas de kerst in te springen. Geheel naar traditie keken we al bijna een week naar Het Glazen Huis en vandaag ga ik daar met de meiden nog even de sfeer opsnuiven. Als het dan eens zo dichtbij is móet je ook even gaan kijken toch? Gezellig de laatste uren voor kerst aftellen en samen ontspannen, lachen en dankbaar zijn voor wie en wat wij (samen) zijn, voor de mogelijkheden die wij hier hebben, voor de keuzes die wij mogen maken en vooral voor het feit dat wij vrij zijn om ons te vormen tot wie we willen zijn.

Alle lieve, mooie, bijzondere, grappige en unieke mensen die mij hier of waar dan ook op het wereldwijde web volgen wens ik héle gezellige kerstdagen! 

dikke kus! 

Lynda


Merry Christmas  |  The Fresh Exchange

De lekkerste kerstvakantie thee!

dinsdag 22 december 2015

Ik heb dan geen kerstvakantie, ik heb wél de lekkerste kerstvakantie thee! Als je goed hebt opgelet heb je deze blikjes al eens ergens voorbij zien komen, ze zijn van English Tea Shop. Het merk heeft de afgelopen periode een hele leuke kerstcollectie in de winkels gehad, misschien heb je ze ergens gezien? Zo zijn/waren er de dozen met maar liefst 12 doosjes verschillende thee, een soort adventkalender zeg maar. Elk doosje bevat 8 zakjes seizoensthee. Ook zag ik hele leuke geschenkdozen voor een theeliefhebber met pyramidevormige doosjes met kerstthee erin. De thee die ik koos zit in een goudkleurig blik. Er zijn overigens drie smaken en dus ook drie verschillende kleuren blikje, rood en groen kun je ook nog kiezen. Ik wilde de Organic Coffee Cream Tea proberen en daarmaa had ik meteen een schot in de roos. Elke avond een flinke kop thee die ook nog eens heerlijk ruikt. Komt natuurlijk door de ingrediënten want er zit in:
Organische zwarte thee, organische koffie (zie je de boontjes op de foto? ), organische cacao (hallo lekkere geur! ), organische stukjes kaneel, organische saffloer (een distelachtige) en verder nog natuurlijke vanille, chai en chocolate smaken.

Je maakt 'm gewoon zoals bekend, met gekookt water. De thee is zoet genoeg om zonder suiker te drinken (maar nou doe ik dat altijd wel al) maar je kunt er natuurlijk suiker en melk naar smaak aan toevoegen. Je kúnt er ook een iced tea van maken...en gezien de huidige temperaturen is dat misschien toch even het vermelden waard *mompeltteleurgesteld*.






Als je nog even tijd hebt, zoek 'm dan op want zoals je ziet is het een hele fijne organische thee met diverse lekkere smaken toegevoegd. Het blikje ziet er ook heel gezellig uit en kan prima op tafel blijven staan. Voor mensen uit mijn "habitat", je kunt ervoor terecht bij Vera Beauty & Health (als je nog voor de kerst naar "ons" dorp komt, laat het even weten...drinken we samen de allerlekkerste warme chocolademelk bij de lunchroom die náást de Natuurdrogist gelegen is . Ik trakteer! )en voor de mensen buiten Noord Limburg (*zwaait*)..je zult even moeten Googlen naar een verkooppunt bij jou in de buurt!

Een echte "op de bank kruipen met een stapel tijdschriften thee"!

Maak je eigen "snowglobe".

maandag 21 december 2015

21 December, dan begint toch de winter? Toch? Winterlover die ik ben negeer ik van harte de voorjaarstemperaturen buiten en stort ik me volledig op het maken van wat winterse decoratie voor buiten onder ons afdak. Geen sneeuw binnenkort? HA! Wel bij mij!

Ik werd geïnspireerd door twee ideetjes die ik de afgelopen tijd op Instagram tegenkwam. Het idee van de omgekeerde mand zie je nog deze week bij ShowHome.nl terug en het andere idee komt van Anki van Zilverblauw. Een beetje van hen en een beetje van mezelf :), zo gaat dat toch met inspiratie?

Ik maakte er mijn eigen "snowglobe" van. Je hoeft niet te schudden en hij geeft licht.

Overdag ziet het er natuurlijk niet helemaal geweldig uit en dus wachtte ik even met plaatsen op mijn blog (op instagram heb ik het wél al gedeeld....géén geduld :D ). Maar ik heb gewacht tot de schemer kwam en zie....







De onderste laat mijn uitzicht op dit moment zien. Als ik naar buiten kijk zie ik 'm staan. Dit soort dingen moet je niet van té dichtbij bekijken want dan zie je al draadjes en kabeltjes maar het totaalplaatje is absoluut heel gezellig!

Ik draaide een draadmand van Action om in een betonnen schaal. Op de bodem van die schaal staat een kerstboompje, een piek, een eekhoorn in een glazen stolp en een houten ster in zwart. Op de bodem ligt ook een houten kralenslinger om het batterijdoosje een beetje te verdoezelen. De sneeuwslinger ligt los over de mand. Lampjes hangen in de binnenkant gewoon aan de spijltjes van de mand. Mijn snowglobe!

Zoals gezegd zul je later deze week op ShowHome.nl het idee zien van deze mand als alternatieve kerstboom.

Winter in Nederland....althans....wel in de piepekleine stukje dat ik "mijn" mag noemen ;).


Lynda lust - Zelf Chaimix maken

zondag 20 december 2015

Afgelopen week heb ik twee keer een glaasje warme "Glühwein" aangeboden gekregen. De eerste was volgens mij niet echt Glühwein maar welke Deens recept het was is me even ontgaan. Er zaten stukjes amandel in en wat blokjes gember....en alcohol natuurlijk. De andere keer was het gewoon een standaard glaasje roodbruin warm goed. Mijn voorkeur ging natuurlijk naar de eerste variant, ik ben enorm gecharmeerd van  het huisgemaakte idee. Van A tot Z zelf gebrouwen en geroerd zeg maar.
In 2013 (serieus waar) deelde ik al eens een recept van Amelies Christmas Schnapps. Ik moet toegeven, dát was iets teveel alcohol voor mij maar kan me zo voorstellen dat het tijdens de Scandinavische winters een verwennerijtje is. Dit keer wil ik je een recept voorschotelen van Mary. Zij deelde een recept om zelf Chaimix te maken. Chaithee en Chaikoffie zijn populaire drankjes op dit moment en hoe leuk dat je ook deze mixen helemaal zelf kunt maken.





Het is natuurlijk ook leuk om zo'n potje zelfgemaakte Chaimix aan iemand cadeau te geven. Wat heb je nodig?

Chaimixpot:

glazen pot met deksel
lijm
kaneelstokje
touw of band
kleine lepel
schaar

Het kaneelstokje kun je op het dekseltje plakken ter decoratie. Het lepeltje (misschien leuk om een uniek exemplaar van de kringloop te nemen) bind je er met het touw of band omheen.

Voor de Mix:
2 tl gemalen kaneel
2 tl gemalen kardemom
1 steranijs, grof gemalen
1/2 eetlepel gemalen kruidnagel
1/2 tl vanille poeder
7 eetlepels zwarte thee
1 kopje rietsuiker

Meng alle ingrediënten en doe het mengsel in de glazen pot. Schrijf op een papieren label hoe men de mix kan gebruiken. Een voorbeeld: 1,5 eetlepel mix in een glas of beker voor ca. 2,5 ml heet water.
Wil je een Chai Latte dan vervang je het water door warme melk. Laat het goed trekken en zeef dan het mengsel zodat de kruiden niet in je kopje achterblijven. 

Hier is met name M1 grote liefhebber van Chaithee dus ik denk dat we deze kerstvakantie maar eens even wat gaan mengen.






PLUK Amsterdam - Hotspot!

vrijdag 18 december 2015

Tweestrijd hoor, zal ik wel of zal ik niet? Van die "dingen"die je heel stiekem ook best voor jezelf wilt houden maar eigenlijk van de daken wilt schreeuwen.......dat dus. 

Ik moest om 17.00 uur present zijn bij de opening van de nieuwe Bolia.com store in Amsterdam. Omdat die dag (en de dag erna) een vrije dag van me was besloot ik gewoon wat eerder te gaan en zo meteen wat andere leuke adresjes te bezoeken die er nog op mijn lijstje stonden. Totaal georganiseerd ging ik op pad , first stop Dille & Kamille. Die hebben we hier in de buurt niet dus áls er dan een is moet ik er altijd even binnen (en met tasje weer naar buiten *kuch* ). Volgende adres op mijn lijstje was Reestraat (negen straatjes). Om precies te zijn PLUK Amsterdam. Ik kwam dit leuke adresje steeds weer tegen op Instagram (ik volg ze ook) en bedacht dat als ik dan toch in onze mooie hoofdstad was ik daar dus een broodje zou gaan eten. Nog steeds compleet in control kuierde ik richting Negen Straatjes. Het weer werkte enorm mee dus de wandeling was al een feestje op zich. Je weet dat ik dol ben op geveltjes dus ik keek (weer) mijn ogen uit. Eenmaal "bestemming bereikt" was dat "in control" gevoel meteen verschwunden! Ik stapte binnen en maakte binnen tien tellen mijn eerste foto's en krijste nog net niet dat ik alles wilde hebben! (al hadden mijn ogen natuurlijk al minstens drie dingen gespot die in mijn tas móesten eindigen). Lieve lui.....wát een heerlijkheid daar! Een prachtig pand dat zó sfeervol en relaxed ingericht is dat ik er wel wilde blijven wonen! Een jazzy kerstmuziekje op de achtergrond, overal kaarsjes aan, mooi bloemen, heerlijke huisgemaakte taarten, en...en...en...... Heb wel meteen gevraagd wanneer ze een vestiging in Limburg gingen openen! WE NEED THIS! *ahum*....

Een bestelling gedaan, strategisch plekje boven gezocht en genóten! Kijk maar....












Echt, compleet en op slag verliefd op PLUK! Vond het ook in zijn geheel niet erg dat ze mijn broodje waren vergeten en me ter compensatie van het wachten nog een koffie van het huis aanboden. Denk dat ik er zelf aan bijgedragen heb dat ze in de war waren....ik kletste werkelijk aan één stuk door over hoe fantastisch ik het vond. (wie was die ratelende - overduidelijke dorpse - vrouw moeten ze gedacht hebben :D ) Anyway, eenmaal ietwat gekalmeerd (er kwam zelfs een paard met wagen voorbij, de christmasspirit was compleet! ) en alles tot in detail in me opgenomen besloot ik dat het tijd was te shoppen bij PLUK. Dat kan namelijk óók nog! Spijt dat ik de toffe theepot van Broste Copenhagen niet heb gekocht maar de tas was vol en ik moest nog zeker door tot 20.00 uur he ;). Ik kocht wat dingen die je op de planken ziet staan want hee....ik héb zo'n plank dus alles wat daarop staat past ook bij mij, zo simpel is het! :)...en verliet met een grijns van oor tot oor en een propvolle tas het pand.

Phoe...dat ik überhaupt nog op de plaats van bestemming ben aangekomen (met een flinke D-tour...dat dan weer wel) mag een wonder heten want mijn hoofd zat vol met PLUK! Zo vol dat ik gisteren droomde dat er een PLUK Limburg was......en dat die van MIJ was ! *draaitmetogen*....

Super- SUPERleuk en absoluut een must visit als je in Amsterdam bent. IK vond a.l.l.e.s leuk! (alles dus, zo leuk dat je inderdaad naar een foto van de suikerpot op tafel zat te kijken) en IK ga nu een Staatslot bestellen.....PLUK Limburg moet érgens van betaald worden toch? :P

Koken en bakken

woensdag 16 december 2015

Een groot deel van Nederland zit over de kookboeken en kooktijdschriften gebogen om voor kerstmis een heerlijk diner samen te stellen. Kookboeken en bakboeken zijn de laatste jaren ontzettend populair en als het programma Heel Holland Bakt op TV is kijken we massaal! Of het nou gaat om traditionele recepten of de nieuwerwetse gezonde adviezen, we kopen allemaal graag een mooi kookboek. Het draait zelfs niet meer alleen om de recepten maar om de totale look van het boek. Ook al kunnen we veel (heul veel) recepten online vinden, we willen die mooie kookboeken gewoon hébben!

Ik weet niet waarom dit zo lang heeft moeten duren, laten we zeggen dat de TEDxRoermond dag van afgelopen week het vuurtje weer aanwakkerde want nu móet ik het gewoon even met jullie delen. Vorig jaar tijdens datzelfde TEDx event was daar collegaspreker Judith. Judith liet ons allemaal met een verduisterd duikbrilletje op zitten en alleen naar haar stem luisteren. Dat was natuurlijk de inleiding naar haar verhaal. Judith ontwikkelde namelijk een kookboek voor blinden!  Bizar dat ik er eigenlijk nog nooit bij stil had gestaan dat blinden en slechtzienden natuurlijk óók gewoon moeten eten en dus koken. Een recept "lezen" werkt voor hen natuurlijk al heel anders maar wat dacht je bijvoorbeeld van "als de boter bruin kleurt...."? Dat kunnen wij zien maar zij niet! Voor dat en eigenlijk alles wat er bij koken komt kijken heeft Judith dus Koken met Gevoel gemaakt. Zie ik net op haar website dat er inmiddels ook al een Bakken met Gevoel beschikbaar is. Logisch gevolg eigenlijk want wie lust er nou niet op zijn tijd een heerlijke zelfgemaakte appeltaart (etc)

Mijn eerste reactie vorig jaar was : "ik wil dat boek"! Slaat natuurlijk nergens op maar zo zal het veel mensen vergaan als ze horen van een nieuw en uniek kookboek toch? Waarom wilde ik dit delen? Omdat...gewoon...omdat je het gewoon eens moest weten. Omdat jij er misschien ook nooit zo bij stil hebt gestaan hoe blinden en slechtzienden koken en bakken maar misschien wel het meeste omdat je iemand in je omgeving hebt die blind of slechtziend is en wil je hem/haar eens verrassen met een tof kook- of bakboek!



Een feestelijk gedecoreerde tafel....voor de winnaar

zondag 13 december 2015

Zo links en rechts zijn de kerstbomen toch wel aan hun jaarlijkse opmars bezig! Wat een gezelligheid en sfeer toch telkens weer en ach die zgn drukte....nemen we graag op de koop toe! Het verhoogd de feestvreugde zullen we maar zeggen. Iedereen hartelijk bedankt voor alle lieve verjaardagswensen! Ik geef ze graag alvast door aan een kleine meid die binnenkort jarig is! Ik ken haar niet maar haar mama deed mee aan mijn allerlaatste winaktie zodat ze op 20 december een feestelijk gedecoreerde tafel zal hebben ter ere van de 3e verjaardag van Nora!

"Iris Blaaupot zei

Gefeliciteerd! Maak er een leuke dag van!
Ik wil dit leuke gezellige pakket wel winnen voor mijn dochter Nora! Ze wordt 20 december 3 jaar (al zegt ze zelf tegen iedereen 6 ;-) )
Het matcht super bij de Angelina ballerina taart die ik voor haar heb besteld! En natuurlijk is roze favoriet bij haar... Zoals bij vele dametjes." 


Gefeliciteerd Iris en Nora! Iris als je me ja adres mailt zal het feestpakket zsm naar je toekomen en kun je Nora nóg blijer maken!
Voor wie tóch een gezellige tafel wil en nog wel wat leuke spulletjes kan gebruiken, shop ze snel even zelf op de website van Glorious Sweets.
Zo, genoeg gefeest voor nu! Back to normal blogging from now ;).....

Flying by

donderdag 10 december 2015


.....and not just to say hi! :)

Er zijn een paar dingen die ik even met jullie wil delen. Ik hou het kort (yeah right) en stoom weer door want ik wil vandaag alles afhandelen voor het weekend. Morgen ben ik de hele dag aan de slag achter de schermen bij TEDxRoermond dus is er geen tijd meer om de week zoals gewoonlijk af te sluiten. Wat ik daar ga doen? Vorig jaar stond ik óp het podium maar dit jaar is me gevraagd de groep met (buitenlandse) bloggers aan te sturen. De afgelopen weken verzorgde ik ook al de diverse social media kanalen voor hen en morgen dus tijdens T-day zullen we verslag doen van alle Tedtalks die er voorbij zullen komen. Dat gebeurt in heel veel verschillende talen door een groep bloggers en ook de livestream zal er mede voor zorgen dat we wereldwijd bekeken en gevolgd kunnen worden. Een spannende en inspirerend dagje dus voor morgen. (note: twee van de speakers wil ik even aanhalen: Hanna Nijenhuis, het meisje dat na de gruwelijkheden een zeer boeiend gesprek met haar vader via Whatapp voerde en dat gesprek publiceerde en Tom van Oudenaarden. Tom is een biohacker.....(jullie reactie lijkt waarschijnlijk op de mijne ; ) ) en hij heeft iets heel bijzonders laten doen, hij heeft een little something extra zal ik maar zeggen. Op de website kun je er meer over lezen maar als je tijd hebt vrijdag moet je even komen kijken naar de livestream! )

Vandaag twee dingen voor jullie....de winnaar van de papieren zak met opdruk. De eigenaar van Photogeniki verzorgde zelf de verloting dus ik hoef alleen maar te melden dat Melissa Remeeus vanaf zeer binnenkort haar bolletjes garen netjes in de door haar gekozen zak kan opbergen! Gefeliciteerd Melissa, als je mij je adres mailt komt de zak z.s.m. naar je toe. Jij blij, vriend blij ;).
Cadeautje voor jou van Photogeniki.


Er zal zeer binnenkort nog één cadeautje voor iemand van jullie ingepakt gaan worden en dat is het partypakket waarmee je een hele feestelijke tafel kunt dekken. Je hebt nog een paar dagen om mee te doen.



Dan nog voor iedereen een leuke (mijn mening ;) ) tip om een hele mooie kerstdecoratie te maken. 


Ik kwam het tegen op de Instagramfeed van Deens.nl en deelde het al op mijn instagramaccount en wil het ook graag aan jullie laten zien. Het is eigenlijk een XL handdoekring. Al kunnen sjaals en dekens er ook leuk ingehangen worden. Tijdens kerst maak je met deze ring een hele leuke kerstkrans. Handig op te hangen ook. Na kerst gebruik je 'm gewoon weer zoals je wilt. Topidee toch?

Dus dat....fijne donderdag en een fijn weekend!

Partytime!

woensdag 9 december 2015

"party, like it's your birthday..."  

En weet je wat? Het ís mijn verjaardag vandaag! Vanmorgen voor 8en stond ik al een poging te doen om mijn verjaardagstaart een beetje leuk op de foto te krijgen maar het was dus nog donker buiten....en dan krijg je dus dit


Wat je ziet? Twee zelfgemaakte Twixtaarten op elkaar gestapeld. Het recept haalde ik weer bij Saskia vandaan en dat deed ik dus twee keer. In twee verschillende formaten springvorm zodat ik ze kon stapelen. Bovenop zit witte chocola, dat stelt dan zeg maar de sneeuw voor ;). 46 jaar geleden sneeuwde het, zo wordt mij elk jaar verteld....wellicht komt daar mijn liefde voor sneeuw vandaan? Anyway, zoals je ziet kun je de taart ook leuk voor kerst decoreren.

Als afsluiter van een week lang de leukste decembercadeautjes wilde ik ook een feestje. Daarvoor nodigde ik Glorious Sweets uit en wat denk je, ze zijn van de partij! Als je iets (wat dan ook! ) nodig hebt om een speciale gelegenheid leuk aan te kleden of om van een alledaags moment een speciale gelegenheid te maken móet te eigenlijk even gaan kijken in de webshop. Sweettables, high teas, verjaardagen, kerstmis, babyshowers, etc. Voor alles zijn er hele leuke collecties feestartikelen te koop. Denk dan aan bijvoorbeeld papieren bordjes, bekers en rietjes maar ook cupcakewrappers, toppers, feestmutsen, feestelijke lampjes (in de vorm van een ijsje of peer), mokken, tasselgarlands, letterbanners, houten bestek *haaltadem*.....enzo :D.
Leuk? Súperleuk! Als kers op mijn verjaardagstaart (en een leuke woordspeling naar Saskia die steeds weer die achterlijk lekkere recepten met ons deelt) mag ik aan één van jullie een feestpakket weggeven! 


Wat deden ze erin?

- 12 grote vierkante borden met geschulpte rand
- 12 roze bekers
- 12 houten vorken
- 12 houten messen
- een set (24) rood/wit baking cups
- 25 papieren rietjes in rood/wit
- 1 pak (6) confetti ballonnen

In de kleuren rood/wit...roze! ;)  Je kunt er elk kerstfeestje of verjaardag extra leuk mee aankleden. Dit pakket gaat dus naar één van jullie. Wanneer? Laten we zeggen zondag! Dus tot en met zaterdag kun je hieronder een reactie achterlaten om kans te maken op dit te gekke feestpakket! 

Succes allemaal en dankjewel Glorious Sweets!

PS: je kunt alleen vandaag nog meedoen aan de winaktie voor zo'n toffe papieren zak met opdruk. Alles daarover staat in mijn blogpost van maandag.