Ondertussen...

zaterdag 30 januari 2016

Terwijl ik al aan het multitasken was, werken en pizza's maken voor de hongerige horde, bedacht ik me dat ik wel wat foto's kon schieten van mijn vandaag vers gekochte bloemen....gewoon....omdat het kan.














Een boeket weekendbloemen, wat kun je daar toch blij van worden! Gelukkig krijgen de bloemisten weer meer mooie soorten snijbloemen en takken in hun assortiment dus we kunnen weer lekker mixen & matchen! De takken houden de teerdere bloemen zo fijn rechtop en op hun plaats waardoor je fijne combi's kunt maken van stoer, sober en lief'lijk en teer.



Damespraatjes!

dinsdag 26 januari 2016


Ik stond er nooit bij stil, ik las de kleine letters op de verpakking eigenlijk nooit. Sterker nog, ik heb eigenlijk wel de “P” aan kleine letters want niet alleen moet ik die steeds verder weg houden, ze zijn vaak ook zo saai en vaag. Zeg wat je te zeggen heb en zeg het vooral in ABN denk ik dan. Maar juist dát lijken veel producenten te omzeilen omdat het dan meteen duidelijk wordt dat de bestanddelen van hun product eigenlijk helemaal zo fijn niet zijn. Zouden ze daarom met allemaal die ingewikkelde vaktermen en onuitspreekbare namen strooien? Wie zoekt ze op? Uhm, ik niet…eerlijk is eerlijk.  Ik ben niet Roomser dan de Paus en vlieg zeer zeker zo nu en dan eens flink uit de bocht (ik refereer bv aan die keer dat ik de vlamverdelers van mijn gasfornuis een nachtje in een zak met ammonia liet liggen…of het feit dat ik toch écht wel wasverzachter gebruik. Ik heb geen wasdroger…is dat een goed excuus?) maar over het algemeen probeer ik echt mijn best te doen. Daar hadden we het al eens over, een nieuwe opsomming lijkt me daarom niet nodig.

Maar waar stond ik nou nooit bij stil? (Dat was de eerste vraag hierboven en meteen dwaal ik alweer af……) Nobel als we zijn willen we met z’n allen geen chloor/bleek meer in onze toiletten gooien, dat is zó slecht voor milieu! Zorginstellingen verbieden medewerkers nog met het goedje te werken, slechts mens én milieu. Bekende merken hebben een reiniger ontwikkeld zonder bleek, heel fijn toch?
Maar uhm…even onder ons…als we het dan niet meer in ons toilet willen gooien…waarom willen we het dan wel nog in ons ondergoed? Ik bedoel…maandverband, waarom zou je dat dan nog wél willen gebruiken? Of nog erger, tampons…waarom gebruik je wel de standaard merken tampons als je zo bewust bezig bent met bleek en de uitwerking op ons milieu? Wist je dat de meeste maandverbanden en tampons gebleekt zijn met chemische rommel? Dat er zelfs een spoor van kunststof inzit? Ik wist het niet, had het natuurlijk wel kunnen vermoeden, nooit bij stilgestaan!
Ander voorbeeld…je tandenborstel. Gemaakt van…juist…kunststof. De haren? Gebleekt. Hebben wij het over de berg aan plastic zakjes (wat natuurlijk een feit is waar zeer zeker aan gewerkt moet worden) maar enig idee hoe groot de berg maandverbandafval is? Enig idee hoeveel tandenborstels een persoon in zijn leven gebruikt? (In totaal zo’n twee BILJOEN eindigen er op de afvalberg…jaarlijks) Dus dat.



Goed nieuws van Down Under voor …”down under” zeg maar ;). Cottons is een Australisch merk dat ook in Nederland goed te verkrijgen is. Alle soorten damesverband gemaakt van puur katoen! Chemicaliën vrij en biologisch afbreekbaar. Gebleekt met zuurstof en níet met chloor! Ademend dames, want geen synthetische rommel toegevoegd! Puur comfort dus. 
Die tandenborstels, dat kan ook anders. Er zijn tandenborstels van bamboe. 100% biologisch afbreekbaar en gemaakt van duurzaam gekweekte bamboe.
En dan heb ik nog maar twee dingen genoemd die naar alle waarschijnlijkheid bij ieder van ons in de badkamer te vinden zijn…al dan niet in veelvoud. Die bamboe borstels staan ook nog eens erg stylisch op je badkamerplankje :). Groen(er) leven kan zo mooi zijn.

Dit was geen vies praatje…..dat wérd het misschien wel naarmate je er meer over na ging nadenken en je de feiten eindelijk kent.Waarom zou je dat voor jezelf/je kinderen/het milieu willen?

Ter uwer informatie…….ik deed er het mijne mee …..doe er het jouwe mee ;)

ik heb de links naar de betreffende websites natuurlijk toegevoegd maar vraag er gewoon eens naar bij je (Natuur)drogist, dat deed ik natuurlijk ;) ook! O, en een foto van maandverband leek me ook niet nodig, U weet van wanten toch?


Nieuwe liefde - gorgeous and green

zaterdag 23 januari 2016

....en daar ging weer een week! Vorige week vrijdag liet ik je achter met slechts een sfeerimpressie en een quote met wijze woorden en als je nou dacht dat ik daardoor freewheelend het weekend ben ingegaan....boy are you wrong! Maar freewheelen is niet zo mijn ding. Ik kan wel een soort van "go-en with the flow " maar ben altijd klaar voor aktie, voor nieuwe dingen en leuke samenwerkingen.....ook in het weekend! Daarmee doe ik overigens die quote met wijze woorden absoluut eer aan, als je begrijpt wat ik bedoel ;). Vorig weekend heb ik mijn "krachten"gebundeld met.......

Alles lijkt gewoon steeds weer, en vaker, op zijn plek te vallen. In mijn blogpost over bewustere keuzes had ik het daar al over en hoe meer je achter dat gevoel gaat staan hoe makkelijker uiteindelijk de keuzes ook worden (en dat uit mijn mond, I know...spooky right? ) Anyway, de volgende keuze was een makkie! Een waanzinnig mooie aanwinst voor mijn garderobe (mijn?....) en een cadeautje voor élke vrouw eigenlijk.


By Christina heeft een collectie fantastische sjaals en omslagdoeken. Allemaal zijn ze gemaakt van cashmere en zijn ze daardoor ultrazacht en dus zeer comfortabel in het dragen. Warm in de kou, koel in de warmte en dus het hele jaar door handig om bij de hand te hebben. Ik koos voor Dark Slate/Medium Grey in de grootste uitvoering die er is (143x203).



 Christa heeft een achtergrond in de mode en kwam in de tijd dat ze in Dubaï woonde steeds de prachtigste stoffen tegen als ze weer eens een Souk bezocht. Eenmaal terug in Nederland besloot ze deze stoffen gewoon hierheen te halen. Zeker van het feit dat ook de Nederlandse vrouw hier blij van zou worden. Uiteindelijk heeft ze een vrouw in Nepal gevonden, Deepa, die met haar familie al sinds 1970 een cashmerefabriek runt. Ze vonden elkaar in de liefde voor ambacht en kwaliteit. 

Natuurlijke materialen, kwaliteit en eerlijke arbeid. Daarnaast natuurlijk een item waar wij hier in Nederland blij van worden en wel raad mee weten.....




......vrouwen van elke leeftijd en in elke stijl zoals je ziet! Deja vu! 


Alles wat leuk is moet je delen roep ik toch altijd? Dus uit deze toffe samenwerking kwam ook wat voor jullie! Een kortingscode....een kortingscode waarmee je deze beauty, gorgeous en green, jezelf cadeau kunt doen met maar liefst 40 euro korting! De code die je moet invoeren tijdens het bestelproces** is 1046 en je kunt er nog een maand over slapen als je dat zou willen (maar wees je bewust van het feit dat de voorraad niet onbeperkt is en dat er beslist kapers op de kust zullen zijn ;) ) de actie loopt van vandaag (23 januari) tot en met 23 februari!


** laat je niet afschrikken door de melding dat je alleen met creditcard zou kunnen betalen want dat is niet zo. Er is een button voor mensen die zo'n kaart niet hebben. Er zal een pop-up verschijnen, vul de gegevens in alles zal zich daarna vanzelf wijzen :).


Meraki

vrijdag 15 januari 2016

ik heb er weer van genoten, de afgelopen week zat weer vol mooie momenten...


Verse bloemen, nieuwe handdoekhaakjes (ja die maken mij héél blij :) ), een nieuwe trui in de SALE en prachtige luchten!

Ontbreekt er toch nog maar één ding........*gaatvoorhetraamzittenwachten*

Heb een heerlijk weekend!

Keuzes keuzes....

woensdag 13 januari 2016

Ik weet wat je nu denkt, daar heb je haar weer....ze kan weer eens niet kiezen! Zou je verwachten hè, maar er is zelfs voor mij nog hoop blijkbaar ;). Daar waar ik eerder bij elk paar schoenen een andere tas wilde, en viel voor elke grappige portemonnee.....ik sjaals in alle kleuren kocht en bijpassende handschoenen en passant....kies ik nu bewuster! Ik kan een kofferbak vol goedkope modetassen naar de kledingbank brengen want ik doe er gewoon helemaal niks mee! Ik neem bijna altijd dezelfde tas mee en kies ook bewust voor een tas die altijd en overal kàn! Sjaals en mutsen zijn pasgeleden meegegaan naar het project van Instaswap voor daklozen, hoeveel kan ik er tegelijk op? Hoe koud denk ik dat het ooit nog wordt? Schoenen deed ik een hele tijd geleden al weg.....weg ja, naar de kledingbank. 
Natuurlijk ben ik nog steeds gek op dit soort dingen maar ik wil gewoon geen "kneut" meer. ( no offfence) Ik merk dat ik ook steeds vaker me afvraag of ik het echt nodig heb (of ik er niet al een/twee in huis heb). En als ik het dan inderdaad nodig heb dan wil ik kwaliteit. Klinkt dat nuffig? Nee toch? Met die kwaliteitsproducten doe je gewoon ontzettend lang, ze blijven altijd mooi(worden zo mogelijk nog mooier) en kunnen altijd. Zo ben ik gek op leer ( welke vrouw niet? ), zowel in de mode/accessoires als voor in huis.
Vorig jaar al kocht ik een nieuw telefoonhoesje van leer dat eens níet na drie maanden al van ellende uit elkaar valt en waar niet gansch het land mee loopt. Van dezelfde designer kocht ik later een coinpurse. Daar doe ik overigens geen coins in maar mijn visitekaartjes :) (een beetje eigenaardig blijft ze toch).

iPhone5 nude front

Knijpbeurs cognac front

Het telefoonhoesje op de afbeelding is voor een Iphone, die heb ik niet maar ze heeft er een voor mijn telefoon op maat gemaakt. Het knijpbeursje heb ik in een groen/grijze kleur en is van suede. Onderstaande ketting kreeg ik eens cadeau van twee lieve dames.  Alles van By Gitte. Online maar ook off line (winkel in Arnhem) beschikbaar.

tube ketting naturel

Afgelopen kerst lag er een leren portemonnee onder de boom. Ik had mijn buidel al jàren en hij werd kaal. Hij was gemaakt van geitenleer, met haar dus, en het was zo'n ouderwetse knip. Al je losse geld zakte steeds onderin en bij de kassa moest ik 'm elke keer omkiepen. Dat deed ik overigens zonder probleem want de knip was zó leuk! Maar kaal en dus lelijk was hij aan vervanging toe. Ook weer een Nederlands label en kwaliteitsleer. Daar ga ik dus weer jaren plezier van hebben en leer wordt met die jaren alleen maar mooier.


Pixie's pouch van O my Bag Amsterdam. Online en met een beetje zoeken ook off line te koop.

Dat laatste ervaarde ik ook met de leren tas die ik jaren geleden kocht. Cognackleurig en groot. Nog steeds een pracht van een tas maar een mens wil ook eens een andere kleur en wat kleiner toch? Ik heb weer en leren op het oog, ook weer van Nederlandse makelij maar dit keer een kleiner maatje.
Ben ik een tut dat ik alleen maar "dure"dingen wil? Echt niet! Als ik optel hoeveel ik bespaar door geen impuls (goedkope) aankopen meer te doen......



Deze tas van Triple Pink staat op mijn wensenlijst. Van dat merk heb ik al onderstaande leren clutch en de handschoenen zonder vingers.(wol) De collectie is online beschikbaar maar ook o.a. bij de Dyanne Store in Hilversum.
Etui Liv' large

Handschoen Maes

Dat dus. Ik heb een tijd geleden besloten dat ik niet meer zomaar wat koop maar alleen nog koop wat ik écht heel erg mooi vindt. Bewuster kiezen, duurzamer leven, het brengt me eigenlijk ook best veel rust! Zou het de leeftijd zijn? ;) Hoe dan ook, keuzes maken blijft nog vaak een dingetje maar sommigen dingen heb ik me voorgenomen waardoor dat kiezen ineens een stuk makkelijker wordt. (u volgt mij nog? )

Leave a little sparkle

woensdag 6 januari 2016

Ik kreeg een laptop voor mijn verjaardag. De oude was een tijdje terug compleet ingestort en was niet meer te reanimeren. Aangezien wij twee desktops op onze zolderkamer hebben staan was de nood voor een nieuwe laptop niet zo hoog. Je weet hoe het vervolgens gaat? Van uitstel komt misschien niet meteen afstel maar er komen wel steeds andere dingen tussendoor…….bij ons wel :)

Anyway…ik kreeg dus een nieuwe laptop voor mijn verjaardag van manlief en dochters. Happydancing hoor want ik ben er helemaal blij mee! Een paar dagen later moest ‘ie al meteen mee! Ik heb op 11 december de blogs en de social media kanalen verzorgd tijdens TEDxRoermond en daar had ik dus mijn nieuwe vriend bij nodig. En dus….had ik ook een nieuwe sleeve nodig. Gezocht en gevonden hoor, binnen no-time! Een glanzende (en toch weer niet echt heel erg glanzend) gouden laptopsleeve van Coverbee.com.


Ik weet niet eens meer welke zoekterm ik gebruikt heb op Google maar ik kwam binnen een paar klikken al bij de Golden Phoenix uit. In de Chinese cultuur staat de feniks voor het vrouwelijke geslacht op aarde en inderdaad……er zullen waarschijnlijk alleen vrouwen kiezen voor deze golden boy…..girl? ;). Een lekker glossy laptophoes die in Nederland én met de hand van A tot Z gemaakt is. CoverBee is een Nederlands label dat traditionele technieken gebruikt bij het maken van hun producten. Ze worden lokaal geproduceerd en er wordt alleen gekozen voor de beste materialen.

Ik hou daar wel van, unieke items die in ons eigen land gemaakt worden door mensen met een visie en passie voor dat wat ze doen. Geen massaproduct maar een items waarmee je je kunt onderscheiden van de massa. Niet dat ik er nou op uit ben om op te vallen en anders te zijn maar ik doe gewoon graag mijn eigen ding…..ook met mijn laptopsleeves J. Een beetje bling hoort er zo nu en dan ook bij en in contrast met de voor de rest sobere gadgets is het gouden ding wel een gangmaker toch?

En ja, je kunt ‘m ook wassen! Gaat er eens een cappuccino over dan kun je ‘m gewoon op de hand wassen in een mild sopje.


Hieronder zie je dezelfde cover alleen met ander daglicht gefotografeerd. Zoals je ziet kleurt hij met het licht mee :).....details, ik hou d'r van!



Stralend aan het werk maar weer ;)




Beter slapen door beter eten

maandag 4 januari 2016




U zegt? Nou, wat er staat, beter slapen door beter eten. En met béter eten wordt ook echt béter eten bedoeld. Nou gaf ik al aan dat ik na het eten van bijvoorbeeld een stukje taart of het deelnemen aan een gourmettafel dood- en doodmoe wordt! Echt zo moe dat het niet eens meer lekker moe is maar gewoon rechtuit ellendig moe. Dat geeft stiekem al een beetje aan dat de ingrediënten van dit soort dingen niet goed voor ons zijn he. Natuurlijk schrappen we ze niet helemaal uit ons leven, ik althans niet, maar moeten we er wel bewuster mee omgaan denk ik. Wie wil zich nou niet alle dagen lekker energiek voelen? De kunst is – zoals zo vaak – het vinden van een balans. Als je over het algemeen verstandig eet kan zo’n uitspatting natuurlijk best…sterker nog…..het “moet”! Gun jezelf af en toe iets dat je echt héél lekker vindt. (ook dat is weer relatief want in je hoofd wordt iets 100x lekkerder dan dat het vaak in werkelijkheid is ;)…been there, done that! )
Misschien ben je verbaast dat ik nu ineens met dit soort dingen aan kom bloggen, ben ik ineens bekeerd of bezig met een carrièremove? Welnee! Ik weet best veel van voeding (dat maakt het vaak zo “grappig”…ik weet het allemaal….alleen de uitvoering in praktijk vergt nog heul wat oefening zeg maar). Ik ben zelfs jaren als coach bij een groot afslankinstituut werkzaam geweest, weet je nog? Die twee w’s? Dat dus naar aanleiding van het feit dat ik toen al eens 53 kilo afviel…..maar dat terzijde.
Mijn haat/liefde verhouding met voeding komt in steeds rustiger vaarwater omdat door de jaren heen het gezonde verstand en ervaringen zich tot een duidelijk front hebben gevormd waar ik niet omheen kan. Ik wil lang en zo lekker mogelijk leven, ik wil het leven op z’n tijd vieren. Waar ligt de gulde middenweg? Wat is normaal? Wat werkt voor míj? Enzo J….maar…..ook dat terzijde….ik had het over eten en slapen. Of liever gezegd, beter slapen door beter te eten. Welke voedingsmiddelen dragen nou bij aan een gezonde nachtrust? Welke voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je ’s morgens ook weer meteen klaar voor de start bent? Meteen…niet na drie koppen koffie en een paar hele diepe zuchten ;)

·         * Kamillethee: alom bekend toch? Kamille kalmeert en ontspant je spieren en zenuwen, het vertelt je heel rustig dat je het kalmer aan moet gaan doen. Tip voor het slapen gaan dus.

relaxing / tea in bed / cosy:


·        *  Boerenkool: komt dat even goed uit, het is winter en dus is er volop aanvoer van boerenkool. Waarom zorgt boerenkool ervoor dat je beter slaapt? Simpel, het bevat veel calcium dat je hersenen helpt bij de aanmaak van melatonine. Melatonine is een hormoon dat een hele belangrijke rol speelt in je slaap/waak ritme. Dus, wat eten we nog deze week?

 Looking to detox your skin? Kale is the answer! It contains large amounts of Vitamin C which plays a huge part in anti-aging.:

·        * Havermout: Yum, oatmeal! Havermoutvlokken zorgen weer voor een goede melatonine aanmaak en het reguleert je bloedsuikerspiegel op een goede manier. NOTE: oatmeal without the chocolate! :P

9 Reasons to Eat Almonds (and if you soak them before eating them :) it is best for you):


 *   *  amandelen: amandelen behoren tot de categorie van meest gezonde dingen die je kunt eten……met mate natuurlijk (net op tijd.) Tryptofaan, een essentieel aminozuur dat in niet veel andere voedingsmiddelen zit, zorgt ervoor dat je brein kalmeert. Ook zit er magnesium in amandelen. Magnesium werkt spierverslappend (magnesiumtabletten worden ook vaak bij beenkrampen ingezet). Nog wat plussen van amandelen? Ze stimuleren je vetverbranding, ze zitten bomvol vezels, vitaminen en mineralen en plantaardige eiwitten. MAAR ---> de ongebrande zoutloze versie! Tegenwoordig ook bij je notenkraam op de markt te koop ;), even naar vragen want ze liggen vaak apart.

Dus dat! Ben ik nog op tijd voor je boodschappenlijstje voor morgen? Al deze voedingsmiddelen zijn natuurlijk gewoon in de supermarkt en bij de natuurdrogist te koop. Met een goede basis slaap je beter, krijg je dus meer energie. Als je overdag meer energie hebt zul je veel actiever zijn. Als je veel actiever bent heb je minderen momenten dat je uit verveling zou kunnen gaan eten. Als je minder gaat eten uit verveling…….etc…je begrijpt wat ik bedoel?

In mijn vorige post had ik het over reinigen maar misschien ben je zelfs wel toe aan een ontzuringskuur! Heb je pijntjes en kwaaltjes dan is het de moeite waard je daar eens in te verdiepen. Hier in huis blijkt de man de "zuurpruim" te zijn ;). We deden een test samen en daar schreef ik hier over.

Een hele "lees", maar misschien wil jij dit soort dingen ook eens wat bewuster bekijken. Doe er je voordeel mee en zo niet, even goede vrienden :).



 bronnen foto's : modern and classy, onbekend, mind body green

Detoxen - hoe?

zondag 3 januari 2016

Morgen is de kerstvakantie weer voorbij, gaat iedereen weer aan de slag. Ik had géén vakantie maar al mijn huisgenoten wel en ik zit altijd een beetje met gemengde gevoelens zo op die laatste zondag van de vakantie. Aan de ene kant is het natuurlijk geweldig om weer flink wat tijd met elkaar door te kunnen brengen.......en die andere kant.....is toch ook wel weer heel fijn als iedereen weer zijn dagelijkse dingen oppakt. Regelmaat en een tikje routine, ik hou d'r van. 

Tijd ook om te detoxen, zowel huishoudelijk gezien als lichamelijk. Ik kijk er best naar uit om ook qua voedingspatroon weer "gewoon" te gaan doen. Althans, te doen wat ik vanaf half augustus al deed. Suikers en koolhydraten zijn bijna uitgesloten en zéér zuinig met toegevoegde vetten. Dat leverde me een gewichtsverlies van 26 kilo op maar nét zo fijn was de bult aan energie die het me gaf. Na de afgelopen weken was ik echt wel eerder moe hoor, zo'n slagroompunt of rondje gourmetten hakken erin. Doodmoe maakt me dat, letterlijk. Dus daar kijk ik wel weer naar uit, mijn normale energielevel en het schone gevoel.
Maar goed, dat is dus míjn manier. De rest van het gezin doet het niet zo drastisch maar ook zij zullen door mij aan een detoxje onderworpen worden ;).



Huis opruimen en ontstoffen (man wat zo'n boom toch met zich meebrengt), lichaam detoxen en vooral ook de geest detoxen. Andere jaren had ik wel een weekje vrijaf rond de kerst en ik merkte dit jaar dus echt dat ik dat ook nodig heb. Niet omdat ik zo moe ben van het werken want als ik vrij ben werk ik ook nog (dat doe je als je zzp-er bent ;) ), omdat ik het leuk vindt om te doen en omdat niksen nou eenmaal niet mijn ding is. Nee, vrijaf heb ik nodig zo aan het einde van het jaar om het hoofd even leeg te maken en te focussen op weer een nieuw jaar. December was erg druk en mijn hoofd holde (of rolde? ) daar maar achteraan.

Werk aan de winkel dus! 
Als jij ook wel een lichamelijke opruimbeurt kunt gebruiken moet je mijn wekelijkse blog op de website van Vera want daar schreef ik afgelopen vrijdag over het detoxen van je lichaam. Er zijn diverse manieren om dat te doen maar ik haalde twee hele eenvoudige en natuurlijke manieren aan. De moeite waard om eens te lezen want ik weet zeker dan ondanks je voornemen om het vooral rustig aan te doen in december er tóch een overschotje aan suikers, vetten, koolhydraten en alcolhol naar binnen zijn gegaan ;). Geeft natuurlijk helemaal niks zolang je maar in de gaten houdt wanneer het tijd is voor ene grote schoonmaak!

Ze zeggen dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd maar een opgeruimd lichaam draagt zeer zeker ook bij aan een opgeruimd gevoel!

Succes!