the return of the pink cloud

woensdag 24 februari 2016

Poeh, het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik hier een roze wolk op jullie losliet. Gewoon omdat het kan, omdat roze altijd een goed idee is en roze heel veel mensen blij maakt. Het enige roze hier in huis is een muur in de slaapkamer en wat kussens op de bank, subtiel dus ...maar roze!
Het wordt weer eens tijd toch? Omdat je er niet meteen al je muren mee vol hoeft te smeren maar omdat het (mij in elk geval wel) altijd blijft inspireren!

bhg, haymespaint, thedesignchaser, onbekend, normanncopenhagen

.....en geheel legitiem hoor....het is immers een van de kleuren van het jaar 2016 volgens Pantone (rose quartz)..dus! (hoor je eens van een ander, geen idee waarom Pantone daar zo lang over moest doen *grijnst* )

De appel valt niet ver van de boom taart

donderdag 18 februari 2016

....zonder boom en zonder sierappeltje :). 

Vandaag is mijn schoonvader jarig, 81 is hij alweer geworden. Vanmiddag besloot ik een taart voor de man te bakken. "De appel valt niet ver van de boom taart" van Rudolph van Veen. Tijdens een zeldzaam momentje dat ík de afstandsbediening eens mocht aanraken zapte ik langs 24kitchen op tv afgelopen week. Ik hou van appeltaart en dit zag er heel feestelijk uit. 1 en 1 is 2 dus toen ik vanmiddag in de supermarkt besloot dat ik nog wel even snel zelf wat zou bakken was dat de eerste taart waaraan ik dacht.


zoals gezegd zonder boom en zonder sierappeltje. Appels zaten er overigens wel ín.


Als ik 'm nog eens moest maken zou ik echter een beetje van mezelf toevoegen en de appeltjes niet in de caramel laten "koken". Daardoor werden de appeltstukjes naar onze smaak te zoet. Je proefde nauwelijks appel en juist die frisse bite mag wat ons betreft wel bij al dat zoets. De bodem maak je met pistaschenootjes en het schuim dat er bovenop komt decoreer je met een strooisel van tarwegras gemengd met poedersuiker.
Hij is snel klaar, absoluut niet moeilijk maar gebakken volgens het originele recept voor óns iets te zoet. Smaken verschillen dus misschien houden jullie er wel van :).
Ik zou een volgende keer de appeltjes dus niet in de caramel koken maar misschien gewoon overgieten met caramel zodat de frisse appelsmaak blijft en de structuur van de appel stevig blijft.

Bij Chef Rudolph zag hij er overigens zo uit..





Valentijnscadeautjes?

donderdag 11 februari 2016

Net als wanneer me rond mijn verjaardag gevraagd wordt wat ik zou willen antwoord ik ook nu "dikke kussen". Natuurlijk heb ik ergens wel een soort van wensenlijstje maar dat is meer voor eigen gebruik, dingen die ik zelf voor mezelf zou willen kopen :). Cadeautjes weet ik eigenlijk niet zo 1.2.3. te noemen. Hoe ik over het fenomeen "Valentijnsdag" denk? Elke dag leent zich om de liefde te vieren, niet alleen 14 februari. Toch is het wel leuk om die dag net dat beetje meer te doen toch? Al is het maar een gevulde koek in hartvorm bij de zondagse koffie. Ik roep wat. Dat vind ik dan wel weer grappig. Verder blijf ik eigenlijk verre van alles in rood/roze/hartvorm, met een beetje meer moeite en fantasie schiet je zeker weten midden in die spreekwoordelijke roos.

Die dikke kussen? Kun je elke dag met je meedragen.



Ik schonk mezelf een tijdje geleden deze superleuke ring van Triple Pink! Het is een ring die je op twee manieren kunt dragen. Halverwege je vinger (rond het middelste kootje van je vinger -> trend) en als je dunne vingers hebt zal hij helemaal doorschuiven naar de meest gebruikte plek voor een ring.
Een kleinigheidje waar de liefde vanaf spat. Te lief toch?

Gaan we weer! - Uittip in maart

maandag 8 februari 2016

Wat dacht je dan? Natuurlijk gaan we weer! Vorig jaar was de eerste editie van het Feel Good & Shop Event in de Koekbouw in Veghel en daar was ik bij. Samen met mijn oudste dochter begaf ik me tussen de enorme hoeveelheid leuke stands. Van kaas tot cadeauzakjes en stempels tot smoothies....ik kocht het al...uh...het stond er allemaal! Echt supergezellig was het, alle standhouders waren ook in voor een gezellig praatje. Tussendoor kon je je laven aan al het lekkers van de diverse hippe foodtrucks en deelnemen aan hele inspirerende workshops. Als je een beetje je best deed was je er met gemak een dagje zoet.

Vorig jaar zou ik de vrijdagmiddag/avond gaan maar eindigde ik met manlief op de eerste hulp alwaar de schat een longontsteking bleek te hebben zodat ik mijn plan naar de zaterdag moest verschuiven. Dit jaar opteer ik weer voor de vrijdag! Slenteren, kletsen, vastpakken (kopen *zucht*), lachen, drinken, snoepen en vooral ontspannen! Dat dus allemaal onder één tof dak. De locatie is een hele industriële en als ik je een tip mag geven, kijk ook eens omhoog!

11 & 12 maart a.s. dus. Wie weet spot je ons daar? Tik me beslist aan hoor (mijn bril blijft thuis dus ik zie je niet als je niet voor me gaat staan :D ), gezellig! In het goede gezelschap van Vrouwke Ontbijtpret kunnen we misschien ook nog een "bakkie doen" samen?


Openingstijden, locatie, deelnemers en alle overige informatie kun je nalezen op de website van het lifestyle event. Je kunt er ook meteen je kaartje kopen!

zuinig zijn op jezelf

vrijdag 5 februari 2016

Da's toch raar? Vaak zijn we voor een ander vriendelijker en verzorgender dan voor onszelf. Het is toch best vreemd als we wél fanatiek ons afval scheiden, keurig papier bij papier, keukenafval in de GFT-bak gooien en plastic apart houden.....maar onze huid dagelijks blootstellen aan chemische rommel en conserveringsmiddelen? En dat we er niet bij stilstaan dat alles wat wij op ons lichaam smeren en/of spuiten uiteindelijk in ons milieu terecht zal komen? Kun jij wel leuke je lege shampooflessen apart houden maar ín je shampoo etc zit ook kunststof! Serieus! Weet jij eigenlijk wat je doet met je huid? Ik leg het redelijk beknopt aan je uit maar ik weet zeker als je dít leest je misschien toch eens na gaat denken en écht goed voor jezelf, je gezin én ons milieu zorgen!
Huidproblemen? Of wil je gewoon nooit krijgen? Ga dan eens lezen wat de moraal is van het verhaal over het verschil tussen de standaard merken lichaamsverzorging en de natuurlijke merken.




Iedereen moet natuurlijk gewoon doen waar zij/hij zich lekker bij voelt, ik wil je slechts informeren....niet bekeren ;).

Fijn weekend!