Copycat

zondag 10 april 2016

All over the place.....maar zelden nog hier!!! Wat is er toch aan de hand met de uren in één dag? Waarom zijn dat er altijd net te weinig? Tijd maken zeg je? Nope.....mislukt :D.

Daarom wil ik dit keer een keer "copycatten"....een artikel dat ik schreef voor elders gewoon even hier "pasten".....omdat ik denk dat jullie het ook interessant zullen vinden. Omdat het voor mij in elk geval een nieuwe wereld was en ik denk dat ik niet de enige ben die nog nooit van Celzouten had gehoord. Niet afhaken bij het woord ZOUT hoor, laat je niet misleiden. Dit zijn zouten die wél gezond voor je zijn en je kunnen helpen om je (weer) goed te laten voelen en eindelijk eens af te rekenen met kleine/grote kwaaltjes/kwalen die je eigenlijk altijd maar voor lief hebt genomen.

een hele lap, klaar voor? Ik kreeg een (beknopte) stoomcursus van de vakvrouw en kwam tot het volgende:

zeg.….jij kent ze toch ook? Van die vage “klachten” die we voor lief nemen omdat we denken dat a. het vanzelf wel weer weg gaat of b. het er dan maar gewoon bij hoort?  Die klachten. Voorbeeld? Nou, laten we ze opsplitsen in cosmetische klachten en de (wat) zwaardere klachten en ziektebeelden die disbalans van onze organen en weefsels tot gevolg kunnen hebben.
Onder cosmetische klachten verstaan we o.a. droge/geïrriteerde huid, gespleten haarpunten, nagels waarvan steeds de bovenlaag af gaat, droge ogen, druppel aan de neus.
De zwaardere klachten uiten zich vaak in een onbestemd gevoel, een gevoel van algehele misère zelfs.
Allemaal symptomen die aangeven dat er ergens in je lichaam een disbalans zich voordoet. Hoe ontstaat zo’n disbalans dan vraag je je af? Dat kan meerdere oorzaken hebben, namelijk:
  • Erfelijk bepaald -> ziektes in de familie. Als moeder niet of minder van bepaalde stoffen tot haar beschikking heeft in de zwangerschap, heeft de baby bij de geboorte al een disbalans in de mineraal huishouding.
  • Voeding -> eten we 3x per dag in alle rust een uitgebalanceerde maaltijd? Wat en welke bouwstoffen en in welke hoeveelheid zitten er nog in onze voeding?
  • Gifstoffen -> voeding, hoe is onze voeding geteeld? Kleding, hoe is onze kleding op kleur gebracht en hoeveel chemisch restant zit er nog in onze kleding? Verzorgingsproducten, welke hulpstoffen worden gebruikt bij de productie van deze producten. SLS, SLES, parabenen, kleurstoffen, geurstoffen.
  • Energetische belasting -> Staat het woonhuis in de buurt van hoogspanningsmasten? Heeft u uw mobiele telefoon naast uw bed op het nachtkastje liggen? Is er in uw huis een WIFI netwerk aanwezig? Belt u gedurende de dag lang met uw mobiele telefoon?
  • Geestelijke overbelasting -> een negatief denkend mens verzwakt zijn eigen immuunsysteem. Te weinig rust, te veel stress en te weinig ontspanning? Welke invloed hebben gebeurtenissen in de wereld op u emotioneel?
Waarschijnlijk is het vaak een combinatie van (enkele) van bovenstaande oorzaken. En hee, hoe je eraan komt is nu even niet (meer) belangrijk, neem het wel mee in je levensstijl vanaf nu. schüssler celzouten
 Hoe je er vanaf kunt komen is prioriteit numero uno nu.
Ooit gehoord van Schüssler celzouten? Ik citeer even het Dr. Schüssler himself:
“Schüsslerzouten zijn lichaam identieke/ eigen, elkaar versterkende en aanvullende combinaties van mineralen. Deze combinaties zijn dusdanig verkleind dat ze door opname door het mondslijmvlies, fijnstoffelijk, direct in de cel kunnen worden opgenomen waardoor de balans in de cel en de cel omgeving weer hersteld kan worden. De balans van de mineralen wordt hersteld waardoor de cel weer de mogelijkheid heeft ‘zijn ding te doen’.
Celzouten brengen de mogelijkheid voor de cel om weer in balans te komen”
Weet je het nu? In het kort komt het erop neer dat het hele kleine tabletjes zijn die je onder je tong laat smelten waardoor de lichaamseigen stoffen goed worden opgenomen en er dan voor gaan zorgen dat daar waar de tekorten zijn alles weer aangevuld wordt. Het is niet één tabletje dat alle voorkomende klachten verhelpt hoor, er zijn er een stuk of 28 waarvan 12 verschillende celzouten de basis vormen. Onderling kunnen er ook nog eens combinaties gemaakt worden. Voor de diverse klachten zijn er dus verschillende “recepten” beschikbaar.
Wie, wat en waar?
(en ik citeer weer even)
“Schüssler celzouten hebben hun oorsprong bij Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler. Deze Duitse homeopathisch arts leefde van 1821 tot 1898. In zijn praktijk en door onderzoeken ontdekte hij dat het herstellen van het mineraalevenwicht in de cel de sleutel is om zelf genezende processen te versnellen en/of te starten. Het was Dr. Schüssler die aan de wieg stond van de biochemie, de geneeswijze welke gebaseerd is op de basis van het leven -> de cel”
Laat je overigens door de naam ‘zouten ’niet van de wijs brengen, denk niet aan het zout zoals wij dat dagelijks (hopelijk niet te veel) in onze voeding gebruiken. In de biochemie noemt men de combinatie van twee mineralen een ‘zout’.
Als je eenmaal alles weer lekker in balans hebt zul je dat meteen merken en ook zal je lichaam beter in staat zijn om de noodzakelijke voedingsstoffen uit voeding, een voedingssupplement of een (natuur)geneesmiddel sneller/beter op te nemen en te gebruiken.
Dr. Schüssler kijkt in zijn therapie naar de gehele mens (holistische visie). Belangrijk is het dan ook om vooral naar je lichaam te lúisteren! GOED te luisteren.  Overleg je klachten gewoon eens met Vera, je zult versteld staan waar sommige klachten vandaan kunnen komen….en hoe eenvoudig je die kunt aanpakken!
Over de dosering en het gebruik ga ik m’n mond houden, daar waag ik me niet aan. (en eerlijk gezegd is een persoonlijk gesprek veel duidelijker en kan er meer naar de persoonlijke situatie gekeken worden) Daarvoor hebben we immers een geschoolde Natuurdrogist ;).  Je moet iedereen lekker laten doen waar hij/zij goed in is toch? Ik klets, zij lost op, zo zijn de rollen nou eenmaal verdeeld!schüssler celzouten
Als je maar twéé dingen van dit hele verhaal onthouden hebt:
  1. Al die “ongemakken” zijn meestal te verhelpen, accepteer ze niet zomaar!
  2. Sprekende mensen zijn te helpen, als je tenminste met de juiste persoon spreekt.
Vergeet ik (na zoveel woorden) bijna te zeggen dat het hier om homeopatische middelen gaat!
Dankeschön Herr Doktor Schüssler!
PS: luister je nog even?  Je mag het altijd gebruiken, ongeacht je leeftijd en/of medicijngebruik.