Loop voor hoop

zondag 29 mei 2016

..jaha.....daar kon ik dus niet onderuit. Wilde ik ook niet hoor, daar niet van. Als me gevraagd wordt wat ik leuk vind om te doen is een van de eerste dingen die ik antwoord:  "laat mij maar wat regelen achter de schermen, dan ben ik in mijn hum". Brainstormen is ook altijd wel iets waar ik mezelf helemaal in kan verliezen...brainstormen om daarna aan het regelen te slaan. Heb ik iets om dit verhaal kracht bij te zetten? Ik denk dat je daar best zelf over kunt oordelen als je me al een tijdje volgt ;). Het blijft altijd raar om zelf te roepen "kijk wat ik deed"!

Waar gaan we heen met dit relaas? Ik werd gevraagd om plaats te nemen in het bestuur van Stichting Walk 4 the Roses, een spin off van de Ride 4 the Roses. Voor de 6e keer alweer al op 11 september een toch van 20 km door onze regio slingeren en gisteren ging ik voor het eerst mee op pad (want, ik zei natuurlijk ja :) ). We hebben de rustplaatsen waar de lopers even kunnen uitrusten, wat kunnen drinken, eten, een sanitaire stop kunnen maken en van de gezellige muziek kunnen genieten. Het was een prachtige dag die de schoonheid van onze eigen omgeving nog eens flink onderstreepte.

Vorig jaar liepen er 2000 wandelaars mee in hun strijd tegen kanker. Mensen die meelopen voor een ander, voor zichzelf of gewoon omdat het kan er altijd geld nodig blijft om die nare ziekte het hoofd te bieden. Dit jaar gaat de opbrengst naar het onder CliciClowns van KWF. 
Elke deelnemer schrijft zich in voor 15 euro en het totaalbedrag gaat gegarandeerd compleet naar het gekozen doel. Alle bijkomende kosten die we moeten maken (lunch, fruit, water, sanitair etc. ) komen voor rekening (zoveel mogelijk) van sponsoren. Dat is een hele organisatie maar ik denk dat ik het gevoel van een geslaagde loop een beetje kan vergelijken met een geslaagde Instaswap ;) . 

Misschien vind je het leuk om in september eens door ons mooie Noord Limburg te komen lopen, alleen...of met een groep vrienden/vriendinnen. Gezellig wordt het beslist! Inschrijven kun je via de website www.walk4theroses.nl. Heb je dat gedaan kun je gaan trainen. Wij worden met het groeien van het aantal lopers enthousiaster en gedrevener. Goodiebags, lekkere broodjes, fruit, ijs, voldoende water, een herinneringsspeldje en een hele mooi tocht hebben wij voor de lopers in petto. Hoe bijzonder zou het zijn als ik ook een(of meer) van 'mijn' lezers mag aanmoedigen die dag? Héél bijzonder! Ik weet alláng dat er hele bijzondere momenten kunnen en zullen ontstaan als we ons sámen inzetten. Want: "you never walk alone", toch?

Ik daag je uit ! Wie neemt 'm aan? Loop jij met ons mee voor Hoop?


 één van de 6 potentiële pauzeplaatsen. Dit is een bezoekersinformatiecentrum en een pannenkoeken/bosbrasserie in America :)






Monday Motivation

maandag 23 mei 2016

Van die 'maandagse' dingen, ik poets, was, rond af, bereid voor, kijk terug én vooruit. De muziek staat hard, de deur open en de katten rennen in en uit (dat helpt niet als je poetst by the way ;) ). Een frisse wind door het huis. Oud 'zeer' eruit, nieuwe motivatie erin. Ver vooruit kijk ik niet, geniet van deze dag. Regen of niet. Schuif met spullen, zet planten in de regen voor een opfrisbeurt, lunch laat en laat 1001 gedachten door mijn hoofd gaan....in en uit gaan.

Van die dingen dus :). En route richting zomer, de regen klettert lekker op het afdak, ik verheug me op alles wat er komen gaat.



Een foto, niet van mij ( alles op een kluit in het midden van de kamer met een emmer sop daar bovenop.....not a pretty picture).

O, en een link. Een link naar een strijdplan ;)...voor de komende periode.

Fijne regenachtige maandag!



bron foto: runwaychef

wat is tijd?

dinsdag 10 mei 2016

.....niks! Tenminste, het vliegt in elk gevalheul hard voor mij uit ;). Oké, ik heb veel werk (en dat is goed!), ik was soort van druk met de Instaswap (zeg gerust best wel druk maar dat is natuurlijk logisch....er doen steeds meer mensen mee) maar dat loopt ook zo langzaamaan op zijn eind en kunnen we voor het eind van de maand afsluiten. Verder eigenlijk gewoon de dingen die jullie ook allemaal doen. Mensen vragen vaak aan mij waar ik al die tijd vandaan haal.....uhhhh......welke tijd? Misschien is het dat? Doe ik teveel waardoor ik geen tijd overhoud? Maar overhouden voor wat dan als ik dingen zou gaan skippen? Anyway....de aard van het beestje is nou eenmaal *neverdoingnothing* dus dat ik zo nu en dan van de blogaardbodem kletter is voor jullie niks nieuws toch? :)

Het lange weekend kwam dan ook weer eens precies op tijd. Zeven dagen even geen cliënten ( Thuiszorg) maar alle tijd voor m'n eigen bedrijf, mijn gezin en mijn tuin. Toegegeven, ik nam ook wat 'me-time' en las weer eens lekker door in de boeken die zich steeds hoger opstapelen. Het mooie weer, de steeds groener wordende tuin, alle tijd...het was een perfecte match!








In zijn geheel géén beroerd weekend! En ik slaagde er bijna in om 'niks' te doen....bijna.....


....het mag geen naam hebben. Ik draaide slechts het pompje van een flesje handzeep op een leeg limonadeflesje dat ik leuk vond. Het duurde al met nog geen 5 minuten (flesje omspoelen, pompje doorspoelen, erop draaien, foto maken en klaar :) ). Ik vind 'm leuk en ga er denk ik nog een paar maken om als cadeautje weg te geven. De vraag of ik mijn flesje mee mocht nemen bij de koffiebar waar ik was werd beantwoord met een tas vol leuke lege flesjes. Ik blij, manlief? Dat hij eigenlijk nog met z'n ogen rolt verbaast me, hij zou beter moeten weten dan op te kijken van dit soort akties toch? ;)