uit- en eettip

zaterdag 16 juli 2016

De dingen die je doet als je kinderen groter worden......

Zij worden ouder, hun wereld wordt groter en natuurlijk moet daar dan aan gesnuffeld en van genoten worden. Hun ouders hebben ze daarbij écht nog wel nodig (hoera!), naar een concert gaan en bijna voor de deur afgezet worden is echt wel 'chill'!



Zo 'mochten' wij afgelopen voorjaar twee keer de dames op locatie afzetten. De eerste trip ging naar Brussel, de jongste ging met haar vriendinnetje naar het concert van een rapper en wij verzorgden het vervoer ;). Ondanks het tijdstip (winkels gesloten) en het tegenvallende weer (motregen) hebben we ons kostelijk geamuseerd. Verplicht wat rondslenteren door een (onbekende) stad.....er zijn ergere dingen! Normaliter ga je met een doel naar een stad (ik was nog nooit in Brussel geweest!) en wil je vanalles, dit keer hoefden we alleen maar onze tijd te verdrijven. Het was perfect! Echt waar, we hebben het heerlijk gehad. We deden...uhm....niet echt wat bijzonders. Natuurlijk kocht ik chocola (je kunt bijna niet anders, je struikelt over alle mooie winkeltjes met pralinekes), maakte ik een foto van Manneke Pis (wat een ukkie! Het is dat ik benieuwd was waarom al die mensen op de hoek van de straat naar de gevel van een huis stonden te kijken, anders had ik 'm grif gemist! ), keek ik omhoog naar die prachtige gevels.....en dronk ik een laatste kop koffie uit een papieren beker omdat het etablissement op het punt stond te gaan sluiten (de stoelen werden als op tafel gezet).

Niet lang daarna mochten we met de oudste mee naar Amsterdam. "Mee"  als in vervoersdienst natuurlijk maar dat mocht ónze pret niet drukken. Dit keer had ik wél een plan. Social media is dan een uitkomst hoor, je mikt even snel een berichtje naar iemand die daar woont en je krijgt de leukste tips. (thanks Mariska) "Ze hebben de allerlekkerste Dame Blanche éver".....

Café Restaurant Amsterdam, gevestigd in een voormalig machinepompgebouw van de Gemeentewaterleiding.......stop nummer 1! "Heel relaxed" zei ze nog.......we pastten er nog nét bij! Echt tot aan de allerlaatste stoel gevuld! Tafeltjes waren op de Franse manier opgesteld (close...reaaaalllllll close) en het personeel liep druk af en aan. Gelukkig was er nog een tafeltje voor twee. Naast een echtpaar met zoon van Aziatische afkomst (Japans, Chinees...wie zal het zeggen, het doet er niet echt toe) die zich tegoed deden aan een joekel van een zeevruchtendis. Schelpje hier, schaartje daar.....lepeltje op de grond, tikkie terug.....je kent het wel :).
Lang verhaal kort? Ze hebben écht de allerlekkerste Dame Blanche...like EVER! Ik maakte geheel overbodig maar ter vermaak  een filmpje van het moment dat ik de chocoladesaus over de enorme toef slagroom liet lopen en plaatste dat op Instagram. Het stukje 'ter vermaak' was een succes....likkebaardende volgers lepelden soort van mee.

Tip 2 van M was de straat oversteken naar het Westerpark. Briljante tip want man, we waanden ons echt even op vakantie! Wat een heerlijk sfeertje hing daar en wat een keur aan fijne terrasjes en groene plekjes om van te genieten! We hebben misschien de helft van het park gezien maar onze avond was geslaagd!

Als je nou ook eens even wat uurtjes in onze mooie hoofdstad moet doorbrengen en je niet persé de binnenstad in wilt moet je dit ook eens overwegen. Lekker eten met een heerlijke wandeling als toetje-toetje. (die Dame Blanche móet je natuurlijk even proeven ;) ).






In augustus mogen we weer mee, de dames hebben kaartjes voor een concert in Utrecht. Als iemand dus voor Utrecht nog een leuke tip voor me heeft ;).....

In balans blijven...

vrijdag 8 juli 2016

Berichten in de media zoals nu weer dat hele 'gedoe' rondom de Efteling, ongenuanceerde uitspraken van mensen over 'vreemdelingen', een tikje nonchalant reagerende vrachtwagenchauffeur die tijdens het achteruit oversteken van de weg mijn jongste aanreed (schaafwonden, kneusingen, blauwe plekken en wat schade aan materialen maar gelukkig een kind dat het na kan vertellen)......een mens zou moe worden van minder. Het lijkt misschien alsof ik dingen romantiseer en weglach met mijn 'think-pink-manie' maar hee, niets is wat het lijkt toch? ;) Natuurlijk deert dat me, het raakt me en zet ook mij aan het denken.
Gisteren nog toen ik werd afgesnauwd door de (op leeftijd zijnde) buurvrouw van mijn ouders. Ik parkeerde op een openbare parkeerplaats voor haar huis, mijn vader heeft een invalideparkeerplaats dus voor hún deur is het altijd vol. Ik moest weg volgens de 'dame', dat was van haar *afbakenende beweging met handen makende* en dát *wijzend naar de parkeerplaats van mijn ouders* was van 'ons'. Ze was al boos omdat ze eerder tegen het raam had staan kloppen en naar me had staan zwaaien dat ik weg moest, ik lachte vriendelijk terug. Toen ik zei dat ik geen bordje bij 'haar' parkeerplaats zag staan en die daarmee dus niet van haar was werd ze nog bozer. Waar haar 'man'(wat achteraf een zo nu en dan bezoekende vriend blijkt te zijn) dan wel niet moest staan? Ik probeerde te sussen dat ik niet lang bleef, zo weer weg zou zijn. De vrouw ontplofde en siste " ach flikker op, ik ga dinges (zó boos dat ze het woord woningbouw niet meer wist ;) ) wel even bellen" en liep naar binnen. Op haar weg heb ik haar gevraagd of ze mijn naam nog wilde voor het complete verhaal aan 'dinges'.....het antwoord was een enorme knal van haar voordeur. :D
Achteraf bleek dat 1. haar hulp eens op de invalideparkeerplaats van mijn ouders heeft gestaan en zij haar daar op gewezen hebben en 2.  de 'dame' in kwestie niet anders kan communiceren dan zo, dat ze vroeger kasteleinse was en daardoor waarschijnlijk wat norser reageert.

I.DON'T.CARE! Niemand snauwt zonder enige reden zo tegen mij, dat doe ik namelijk ook niet tegen haar. Het ging helemaal nergens om, de rest van de plaatsen waren helemaal leeg (en had ik daar kunnen gaan staan? Jazeker......als ze normaal tegen me had gesproken en me uit had kunnen leggen wat het werkelijke probleem was. Haar vriend die daar niet eens woont kan daar toch ook gaan staan?) Ik gok dat die mevrouw de rest van de dag boos en verontwaardigd is geweest :). Da's toch zonde? Daar denk ik nog een tijdje aan, waarom reageert ze zo? Doe eens niet! Je zou de hele dag kunnen lopen schelden en schreeuwen bij alles wat er om ons heen gebeurt.

Anyway, lang verhaal kort :)......ik zocht wat afleiding in het maken van leuke plaatjes.






Voor mij werkt dat ;), voor jou ook? Balans is geen kleinigheid maar de juiste kleinigheden leiden tot balans. Dus dat.....