VT Wonen & Design beurs

woensdag 28 september 2016




Ik zeg het elk jaar weer, het moet wel héél leuk zijn dat ik er zó vroeg (5.00 uur) voor op moet staan! En weet je, dat is het ook elke keer weer! Ook dit jaar kregen we, het bloggersteam van ShowHome.nl, weer een uitnodiging om een hele dag live te komen bloggen vanaf de VT Wonen & Design beurs! Speciaal voor die gelegenheid is er een nieuw kaartje ontworpen. Een ansichtkaartje, woongerelateerd natuurlijk, dat je kunt versturen of gewoon leuk in je huis kunt neerzetten....voor de gezelligheid. Gezelligheid zal er morgen ook zeker weer zijn! Elk jaar lopen er mensen af en aan, mensen die we al eerder hebben mogen ontmoeten maar ook mensen die we alleen van Social Media kennen. Dat is zó bijzonder, je hebt meteen een klik en geloof me....gekletst dat er wordt!

Als je dus morgen ook naar de 'woonbeurs' gaat, kom je dan even aan? Vertel je me wat je gezien hebt en wat ik beslist ook even moet gaan zien? Ieder van ons zal een gedeelte van de beurs proberen te verslaan maar hee.....je mist toch altijd wel wat he! Zou het superleuk vinden als je even kwam 'buurten'. Kun je meteen eens álle gezichten achter ShowHome.nl zien en ik zeg je......je zult opkijken.... *zegtniksmeer*.

Vorig jaar zag ik o.a. dit....

Kan ik je nog verleiden tot een rondje "woonbeurs"?

Kan ik je nog verleiden tot een rondje "woonbeurs"?

Kan ik je nog verleiden tot een rondje "woonbeurs"?

Kan ik je nog verleiden tot een rondje "woonbeurs"?

Kan ik je nog verleiden tot een rondje "woonbeurs"?

De beelden die er al op de diverse social media kanalen te zien zijn beloven weer heel veel moois voor de dag van morgen! Kun je er niet bijzijn dat kan ik je adviseren de website van ShowHome.nl in de gaten te houden , er komt een bulk aan wooninspiratie voorbij. Dus dat!

Tot morgen?





Woonboeken

dinsdag 27 september 2016

Wat een heerlijke 'Indian Summer' hebben we! We kunnen nog elke dag flink genieten buiten ook al worden de dagen langzaamaan wat korter. Lekker fris 's morgens en 's avonds en overdag nog prima te doen zonder jas. Wat een cadeautje!

Ik deed mezelf nog wat cadeau, een nieuw woonboek. Heb ik er nog geen? Natuurlijk wel. Heb ik ze allemaal uit? Natuurlijk niet :). Dit boek kwam ik tegen op Instagram en ik ben het meteen gaan zoeken. Het is een Duits boek en in Nederland vooralsnog alleen bij bol.com te koop. Ik kocht het, kreeg het, en aaide er al flink op los. Ik laat je wat beelden zien die een goede indruk geven van het sfeertje van het boek.










Er staan zoals je ziet ook wat recepten in en leuke tips over tweedehands meubels en woonaccessoires. De brocante items maken van de Scandinavische, industriële interieurs hele sfeervolle interieurs. Een prachtig boek met heel veel foto's. Dus ook als je de Duitse taal niet machtig bent kun je er je hart in ophalen.

Nog een nieuw boek, ook over (haar) stoere, brocante, sobere, industriële interieur is het boek dat geschreven is door Gea! ik heb het boek nog niet gezien, het is echt nét pas uit, maar als je Gea's blog volgt krijg je wel een heel goed beeld. Dan weet je zeker dat het een heel tof boek geworden is. Gea, van harte gefeliciteerd! Chapeau!



Woonboeken, heb je die óóit genoeg?

Hotspot Nijmegen - uittip!

zondag 18 september 2016

Ik vind het een supertoffe ontwikkeling, steeds meer leegstaande panden worden weer in gebruik genomen door hele bijzondere concepten. Een vaak industrieel pand biedt ruimte aan diverse ondernemers die zo elkaar versterken. Hoe dan? Neem de oude Honigfabriek in Nijmegen, een smeltkroes van ondernemers in de diverse 'takken van sport' die samen dat prachtige oude pand vullen met hun unieke shops en creatieve uitspattingen. 

Tot 2022 is dit artistieke complex dé nieuwe hotspot van Nijmegen. Zo kun je er lekker eten en drinken, je kunt er sporten, winkelen en muziek maken of ervan genieten. Je zult er kunst, cultuur en diverse grote en kleine evenementen vinden. 33.000 vierkante meter fijnigheid en jij kunt daar dus ook naartoe!

Mag ik je een tip geven? Ga 8 oktober a.s.!




Meet Hella Duijs! Hella heb ik leren kennen via Instagram en op het Feel Good & Shop event hebben we elkaar kort gesproken. Ze is niet alleen heel erg spontaan en grappig. Onhandig is ze ook (dat geeft ze ruiterlijk toe, denk niet dat ík zo onaardig ben ;) ) maar dát zou je niet zeggen als je ziet wat ze maakt!




Misschien ken je de stolpen en vaasjes met leuke namen van haar hand al? Hella is een kunstenaar met keramiek. Haar vaasjes zijn ontzettend populair en er komen er steeds meer bij! Zo weet ik bijvoorbeeld dat er naast de getoonde vaasjes ook een 'Hella XXL' nu snel op de planken zal staan!
Binnenkort opent ze haar nieuwe atelier en nodigt jullie allemaal daarvoor heel hartelijk uit. Je kent mij, wat leuk is moet je delen dus vandaar dat ik de uitnodiging graag met je deel! Op zaterdag 8 oktober a.s. ben je tussen 12.00 uur en 16.00 uur welkom om haar nieuwe atelier én alle (nieuwe) producten te bewonderen. Slenter en verwonder, zo'n zaterdag zal het zijn! 
Speciaal voor die gelegendheid trekt ze natuurlijk alle toeters en bellen uit de kast. Zo zal er een korting gelden van 10% op alle artikelen (met uitzondering van de 'kneusjes',  die zijn toch al scherp geprijst namelijk), is er een 'Kneusjessale' en kun je alle nieuwe producten bewonderen ( en kopen *duh*). Natuurlijk is een feestje niet compleet zonder hapje en drankje dus ook dáár wordt voor gezorgd!



Wanneer: 8 oktober 2016
Waar: Waalbandijk 16, 6541 AJ Nijmegen (zet 'm in je TomTom)
Voor wie:  iedereen!

Het is de bedoeling om zelf ook even te gaan dus wie weet zie ik je daar? Doe haar vooral mijn allerhartelijkste groeten! *haaiHella*





In de keuken met Yvestown

woensdag 14 september 2016

Het boek kocht ik in oktober 2015........gisteren maakte ik er het allereerst recept uit *roltmetogen*. Ik geef toe, ik koop de leukste boeken maar ik gebruik ze véél te weinig! Een stapel mooie kookboeken staat natuurlijk beeldig in je keuken maar nog leuker zou het zijn als je er weer eens nieuwe 'wat eten we vandaag' inspiratie uit zou kunnen halen. Ik ga probéren daar wat meer tijd voor te maken ;). Zoals je ziet kan ik nog koken met Gordon, opstaan met Foodbandits, op de gezonde toer gaan met Doutzen, Thursday dinners maken en puur en seizoensproducten eten volgens Ikea. Wanneer?? I'll go with the flow, ik heb van die buien dat ik allemaal nieuwe dingen wil proberen. Die buien zakken overigens ook net zo snel als ze komen wel weer eens weg maar.......de boeken zijn in huis......;)



Gisteren koos ik voor de kipsaté met wortelcouscous uit het boek van Yvestown, in de keuken.



En al zeg ik het zelf, ik zie zelfs enige gelijkenis met het gerecht in het boek! :)

TIP:  
heb je geen currypoeder in huis dan kun je dat ook zelf maken.


Ingrediënten:
0,5 tl gemalen gember (djahé)
0,5 tl fenegriekzaad
0.5 tl kurkuma (heel gezond, daarover een andere keer meer)
0,5 tl gemalen dille
1/4 tl komijn (djinten)
0,5 tl korianderzaadjes
0,5 tl cayennepeper
0,5 tl kerriepoeder
0,5 theelepel zout

Doe alles bij elkaar in je vijzel en stamp het heel fijn. In een luchtdicht potje blijft het lekker lang houdbaar.

Je loopt echt nooit alleen!

maandag 12 september 2016

Ruim 1800 mensen liepen een 'slordige' 28.000 euro bijelkaar voor het onderzoek naar leukemie van KWF en de regioafdeling van Cliniclowns. Een inmiddels jaarlijkse wandeltocht die georganiseerd wordt door een driekoppig team waarvan ik dit jaar voor het eerst deel mocht uitmaken!

Enig idee hoeveel mensen dat zijn? Ik heb jullie weleens deelgenoot gemaakt van het aantal mensen dat meedoet aan de Instaswap die ik heb opgezet. Vorige editie deden daar bijvoorbeeld ca. 1750 mensen aan mee en dat is natuurlijk veel. Gisteren zag ik pas écht hoeveel! Rond de 1830 mensen gingen gisteren in Horst aan de Maas van start voor een wandeltocht tegen kanker in onze prachtige regio. Het weer was geweldig, de sfeer heel relaxed en er heerste een fijn gevoel van saamhorigheid.

Nou heb ik niemand in mijn directe omgeving die vecht tegen kanker maar dat betekent niet dat al die verhalen me niet raken. Het startsein van de wandeltocht werd gisteren bijvoorbeeld gegeven door de 3 jarige Jip Gubbels. Zijn vader vertelde kort en heel pakkend waar Jip tegen vecht, dat het jochie elke week naar het ziekenhuis gaat voor zijn chemotherapie maar ook dagelijks thuis zijn portie chemo krijgt! Een ontwapenend mannetje van drie dat al twee jaar ziek is.....ik kan je zeggen.....dat komt binnen! Jip is een kanjer, dat moet gezegd. Zoals hij zijn er natuurlijk veel meer, oud en jong hebben zo hun verhaal en we vonden het geweldig dat de ouders van Jip symbool wilden staan voor al die mensen. Ik laat je maar een paar foto's zien, voor meer én het filmpje waarin je Jip ziet als hij de lopers op pad stuurt kun je naar onze Facebookpagina gaan. Walk 4 the Roses zal volgend jaar voor de 7e keer georganiseerd worden....
Voor wie strijdt,
de strijd won,
voor wie kan leven,
én voor wie streed maar zich gewonnen moest geven.
Samen lopen om bij kanker stil te staan.
Om te herdenken,
om te hopen dat we kanker voorgoed kunnen verslaan.





Ík ben er volgend jaar zeker weer bij! Jij ook? Ik heb gisteren diverse mensen die ik via social media heb leren kennen mogen begroeten. Mensen die uit Noord Holland, Zuid Holland en Brabant gewoon 'even' onze tocht kwamen lopen! Hoe bijzonder is dát? De hele dag heeft een diepe indruk op me gemaakt en vandaag verkeer ik dan ook nog in een soort afterflow (op vermoeide voeten....ik liep de tocht niet mee maar was op het start- en finishplein toch de hele dag op de been). Vandaag lezen we alle mooie berichten nog eens terug en steken we alle lieve, welgemeende complimenten op onze hoed!

www.walk4theroses.nl om je in te schrijven voor de nieuwsbrief zodat je er volgend jaar als eerste wat van hoort.

En www.instaswap.nl als je je in wilt schrijven voor de nieuwe editie van de Instaswap. De inschrijving is gisteravond geopend en duurt twee weken. Ook wij hebben een goed doel (zoals elke editie) gekoppeld aan ons event. Dit keer is dat Project S waarin wij ons op tien locaties in Nederland inzetten om ouderen een gezellige middag te bezorgen.


note:  de eerste drie foto's zijn gemaakt door onze Nieuws uit Horst aan de Maas en de laatste twee komen van mijn telefoon.





Dingen op dinsdag

dinsdag 6 september 2016

Met nog flink wat zomerse dagen voor de boeg bekruipt me toch weer het gezellige herfstgevoel voor in huis. Langzaamaan ben ik alweer op zoek naar wat leuke dingen die dat gevoel versterken. Natuurlijk hoef je daarvoor niet altijd nieuwe spullen te kopen, de kaarsen en wat takken van buiten doen het net zo goed maar hee.....omdat het kan zeg maar ;).

De dingen die ik op mijn 'zou-ik-best-willen' lijstje heb staan zie je hier. Althans....twee van de drie staan er nog op, het kussen ligt inmiddels hier in huis! Extra leuk dat mijn foto is gebruikt door de webshop trouwens.




Het kussen is de groengrijze van Stoeruhzaken.nl, de houten 8-armige kandelaar is o.a. te koop bij Puurbasic.nl en de tijdschrifthouder bij VTWonen (nu met leuke korting trouwens ;) ).

Of ze er allemaal komen? Ik denk de tijdschriftenhouder niet, er gaan er gewoon te weinig in :D. De kandelaar vind ik echt heel mooi......daar denken we nog eens even over!