Kwijt - het goede doel

maandag 21 maart 2016

Elke keer weer ben ik toch wel verrast door de golf van drukte die er over me heen komt zodra de Instaswap weer van start gaat. Logisch natuurlijk want waar 1750 meedoen is er altijd wel iemand met een vraagje :). Goodiesponsors, adverteerders, deelnemers, wannabe deelnemers, goede doel etc. , ze vragen allemaal aandacht en die geef ik ze heel graag!

Mocht je geen idee hebben waar ik het over heb dan moet je maar eens gaan lezen op de website. Lees dan ook meteen even de blogpost van 20 maart over het goede doel dat we hebben gekozen voor deze editie. Afgelopen zaterdag was ik met (penningmeester) Chantal te gast bij de Stichting Kinderen van de Voedselbank. Wist jíj dat die bestond? Ik tot voor kort dus niet maar tjeeeee, wat is dat een toffe stichting en wat dragen we daar graag ons steentje aan bij. Je moet beslist eens gaan lezen over wat we van plan zijn, we willen een knalfuif regelen voor de kids van ouders die aangesloten zijn bij de Voedselbank. Wist jij dat er in Nederland maar liefst 64.000 kinderen geregistreerd staan? Of ze dat allemaal zijn weet ik niet, er zijn altijd mensen die de weg naar de hulpverlening nog niet durven te bewandelen he. Van die 64.000 zijn er afgelopen jaar 8000 geholpen met nieuwe kleding voor zomer en winter en een verjaardagsbox voor het trakteren op school én het geven van een kinderfeestje! Dingen die zó ontzettend belangrijk zijn voor een kind, we onderschatten dat misschien te vaak. Liefde doet een hoop natuurlijk maar dit soort dingen zijn zeker voor kids erg belangrijk voor hun eigenwaarde, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ook is het belangrijk dat ze ergens bij horen en doordat ze dan tóch een feestje kunnen geven blijven ze in contact met hun leeftijdsgenoten en worden zij op hun beurt ook weer eens uitgenodigd. 
Dáár zetten wij ons dit keer voor in. Je snapt dat daar veel energie en tijd in gaat zitten. Vandaar wat stiller hier op mijn blog , ik was even soort van "kwijt" maar waar mogelijk kom ik jullie even snel bijpraten hoor!

Als ik dan toch hier ben *grinnikt* ga ik natuurlijk de kans niet onbenut laten jullie erop attent te maken dat jullie ook zéker een bijdrage kunnen/mogen doen. Lees hier over onze merchandise.


Mocht je bij het lezen van dit alles denken "hee, ik heb een briljant idee om te helpen" mail me dan gerust op lynda@instaswap.nl. In overleg hebben we misschien ook nog wel een plekje op de website voor je ;).

Dankjewel alvast hoor!


Leave a Comment

Alet Venhuizen zei

Wat een prachtig initiatief!