Tulight, Hollands als het gras weet je nog?

woensdag 6 mei 2015

Ik ben niet irritant chauvinistisch ofzo hoor maar je weet inmiddels dat ik van ons landje hou. Je weet ook dat ik van de natuur hou, bloemen en planten bring them on! Ik probeer veel verschillende soorten in mijn tuintje te proppen...zodat ik straks ook weer leuke gemende boeketjes kan knippen voor in een vaas. :)

Ik ben dan ook altijd erg gecharmeerd van Dutch Design waar een duidelijke "Hollands" tintje aan zit. De Tulight is er zo een. De naam zegt het, de ontwerper van de lamp is geïnspireerd door de Tulp. (kom me nou niet aan met dat hele verhaal dat de tulpenbollen van elders komen oorspronkelijk...I know :P )
We zagen natuurlijk al eerder dit soort lampen die eigenlijk alleen uit een fitting en een snoer bestaan maar deze bestaat uit één stuk. Het is een hanglamp van siliconen met een flink snoer (4 meter!) dus de plaats van het stroompunt maakt niet zoveel uit, je hebt lengte genoeg om flexibel om te gaan met je 
Tulight. 






Dutch Design

Ernst Koning/ Iliasernst haalt zijn inspiratie uit het dagelijks leven en de wereld om hem heen. Zijn ontwerpen zijn eenvoudig van aard en behoeven daardoor geen uitleg. Niet moeilijk doen, gewoon mooie dingen maken dus.

Een superleuke lamp voor een donker hoekje in huis, een tienerkamer of boven een dressoir maar waarom niet meteen alle vier de kleuren nemen en er een kleurige plafondlamp van maken? Of als je het niet zo kleurrijk wenst gewoon een paar in dezelfde kleur. Ook erg mooi als je bijvoorbeeld een huis met een vide hebt. Of een huis met een hoog plafond. Hang er dan verschillende bij elkaar maar op verschillende hoogtes. Een stukje Hollands Glorie in je huis. Betaalbaar design dat ook dit keer weer via Puik-art ( ik schreef er al eerder over, het collectief waar jonge ontwerpers in het spotlight staan) op de markt wordt gebracht.



Dus....wie wil er een mintgroene Tulight? Ik mag er namelijk een weggeven aan een van mijn lezers! Wat moet je doen? Simpel, hier een reactie achterlaten vóór 15 mei. Op die dag zal ik de winnaar bekend maken. O, en het lijkt me ook leuk te lezen wat jíj met dit toffe lampje zou doen!

Leave a Comment

jess zei

Ik ik ik .. Wil die heeel graag een mooi plekje geven ♡ mooie kleur, prachtig te combineren met hout, grijs en wit tinten! Nogmaals prachtig!

Nelleke zei

Wat een leukerdje! Ik ga em in het trapgat hangen. Daar is de verlichting stuk en heb een lang snoer nodig voor mijn creatieve oplossing!

jess zei

En zou deze naast de bank hangen, heb daar een leeg plekje en zal mooi staan bij de licht grijze bank :)

Engel zei

Leuke lamp! Zal erg leuk staan in speelhoekje voor mijn kleine meid.. (Hoekje moet nog gemaakt worden maar past perfect in plaatje wat ik in mijn hoofd heb!)

Engel zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Unknown zei

Deze wil ik graag winnen! Niet voor mijzelf, maar ik weet een leuk babykamertje waar de lamp straks prachtig tot zijn recht zal komen. Duim duim duim

Anoniem zei

Oeeeh! Ik heb waarschijnlijk binnenkort een atelier, dus zou hem daar ophangen!

Home and Lifestyle zei

Ik vind deze lamp absoluut stoer, maar vind ze beter passen in een ander interieur. Ik doe dus niet mee maar ben wel benieuwd waar de lamp straks komt te hangen.

Liefs, Ingrid

Corine(THUIS) zei

Past perfect in het interieur van beide dochters.. Dus ik wil 'm graag winnen! (En dan bedenk ik dán wel wie van de 2 'm krijgt:-))

Esther zei

Ik hou van mintgroen :)
Dit lampje zou wel erg leuk in de keuken hangen!!

Unknown zei

Vandaag is de makelaar langs geweest. De eerste stap om het huis te verkopen waar ik al sinds mijn tweede woon. Een huis waar veel herinneringen in zitten. Minder fijne herinneringen maar gelukkig ook heel veel fijne herinneringen. Aan de ene kant is dit een moeilijke stap, om zoiets achter te laten. Aan de andere kant een nieuw begin! Deze lamp zou een heel mooi plekje krijgen op de (nu nog onbekende) plek waar ik terecht kom!

Esther zei

Ik heb de perfecte plek voor het lampje: daar waar eens de bollenlichtslinger hing (waarvan steeds meer lampjes uit gingen). In een hoek van de kamer naast de spiegel. Daar waar het 's avonds net wat te donker is. Die donkergrijze zou het er erg goed doen. :-)

Lilian | Olijverie.nl zei

Waar beter dan bij de Olijverie zou deze leuke Tulight passen Lynda! Ben al een tijdje op zoek naar wat bijverlichting voor alle fijne verwennerijen in de shop en deze zou er uitstekend bij passen! Maak graag een kansje want oh oh wat is ie gaaf en ook nog in 'onze' groene huiskleur!

Rensina Steursma zei

Oh wauw die wil ik graag winnen voor in mijn kamer!
Wat een leuk concept trouwens, kende het helemaal niet. Dat wordt weer duimen ;)
Groetjes, Rensina

Anoniem zei

Nice! Leuk voor de nieuwe zolder!

Unknown zei

Wat een gave lamp! Ik doe heel graag mee! Deze zou ik een mooi plekje geven op de kamer van m'n zoontje of in onze kamer. Hij staat vast overal mooi :-) Groetjes Lisanne

Gepke zei

Ik zou de lamp graag aan mijn kleindochter geven voor haar nieuwe mintgroene kamer, die ze niet meer hoeft te delen met haar zusje. Groetjes Gepke

Marjon H zei

Mijn zoontje heet Groen van zijn achternaam en wil bovendien zijn kamer in allerlei gekke tinten groen. Daar zijn wij nu mee bezig.... Dit lampje zou een leuke aanvulling zijn. Bovendien kunnen wij nu wel even een "lichtpuntje" als deze gebruiken! ;)

It's me zei

Toen ik ze zag dacht ik woww die mintgroene is leuk...!...wat ik er mee zal doen ...gewoon ophangen natuurlijk...hihihihihi...het lichtje in de duisternis...liefs van mij...x!

Jeanette Renting zei

Deze lamp zou mooi staan in het huis van mijn zoon. 'New meets old'.

Anneke zei

Ik zou hem in mijn boshuisje hangen. Daar zou die heel mooi staan.
Liefs Anneke

Unknown zei

Die zou ik graag willen winnen voor op mijn hobbykamer daar heb ik allerlei kleuren groen, deze kleur zit er nog niet tussen!

Groetjes,

Marrita

Lian zei

Jippie gelukt om een reactie te plaatsen!


Wat een vrolijke lampjes, ik vind de combinatie van de naam en het design alleen al top gedacht! In juni is ons eigen huisje klaar en zou dit lampje graag in het happy paper kamertje willen hangen, want zeg nou zelf hier word je toch vrolijk van. Nu hard duimen, hihi.

Moniek van Stores Connect zei

Wat een vrolijke lampjes. Eigenlijk zou ik hem graag zelf willen houden als ik hem zou winnen. Maaaar stel dat ik hem ECHT zou winnen dan geef ik heb cadeau aan mijn zus Yoke. Dit is helemaal haar stijl. Ik weet zeker dat ik haar hier heel blij mee maak.

Charlotte zei

JAA!

Ik zou hem heel graag winnen.
Voor in ons mooie appartement in Den Haag.
We genieten hier elke dag nog van een leuke plek om te wonen. Toen we hier gingen wonen wat lampen goedkoop op de kop getikt. (Anders was het zo 'kaal' ) Sommigen zijn inmiddels wel aan wat hippe design vervanging toe!

Crafts 'n' Skills zei

Oh wat leuk! Heb je vorige bericht hierover gemist.. *Ü*

Hoe de lamp precies gaat hangen is nog een vraag, bij wie is wel zeker. Mijn knul (9) is al zo lekker wezenloos met groen leven en de natuur bezig. Hij wordt de trotse eigenaar! (al zou hij in eerste instantie alleen al blij zijn dat ie weer een lichtpunt in zijn kamertje heeft..) ;o)

Toffe actie!

Anna Marie zei

Heel erg gaaf! Als wij hem winnen gaat hij naar de slaapkamer van Finn. Lievelingskleur van Finn!!

Anna Marie.

Www.textilfabrikken.blogspot.com zei

Ah wat een cool-mint lamp. Die frisse uitstraling kan ik wel gebruiken in de slaapkamer! De slaapkamer is overwegend wit met op de vloer voddenkleden en een oude grenen meidenkast. Deze lamp komt naast het bed te hangen met twee witte bjjzettafeltjes eronder. Hoe cool is dat! Duimen maar ;->

Maartje zei

Ik zou hem aan mijn dochter Fleur geven, zij is dinsdag jarig (wordt 13) en heeft een overwegend witte kamer met een vleugje mint. Ik denk dat ik haar er erg blij mee maak. Groetjes,
Maartje

Brocorante zei

Leuk! Ik zou de lamp niet zelf houden maar aan mijn broer geven! Hij is namelijk net verhuisd naar een appartement met een heel hoog plafond. Hij zoekt nog een lamp voor boven zijn eettafel en daar is deze perfect voor!!!

Unknown zei

Oooh leuk! Ja, ik wil! :-)

Unknown zei

Wow! Wat een mooie lamp! Hij zou perfect staan in onze nieuwe werkruimte op zolder!Daar zou hij mooi vanuit de nok / balken zo boven onze werkplek kunnen hangen.... en hij past ook nog is perfect in ons kleurenpalet van wit-mint- pastel roze daar! #verliefd

Sjuulsss zei

Oh die zou ik heel graag willen winnen. Ik zou hem dan boven mijn werktafel onder het schuine dak willen hangen.... Groet, Barbara

mickey (gras_vd_buren) zei

Helemaal eens! Ik hou van Dutch design en vind dat het nog altijd te weinig aandacht krijgt. Er zijn momenteel veel getalenteerde Nederlandse ontwerpers die de meest geniale producten bedenken. Maar terug naar de lamp.. ook al weer zo een pareltje. Ik stem voor meer Dutch design in mijn huis en zou hem verwerken in de nieuwe plannen mbt mijn slaapkamer met thema groen/cactus.

Suus zei

Ohh jaa leuk!!! Ik waag nog een gokje op het laatste moment! Wat fijn dat die kabel 4 meter is!!! Dan kan die mooi vanuit t punt van t plafond , boven mijn tv meubel komen te hangen!! Fingers crossed!! X

Sofie Parmentier zei

Wie niet waagt niet wint, ik zag je oproep op instagram en wil graag nog deelnemen. Eerst en vooral, het zou een leuk cadeautje zijn voor mijn 30e verjaardag! Maar ook een ideale aanvulling voor de veranda. Ik zet er heel wat plantjes in, maak nog enkele plantenhangers en dit prachtige lampje zou er perfect bijpassen!

Evy Kennes zei

Aangezien ik mijn thuiswerkplek aan het renoveren ben zou deze lamp zeker niet misstaan!

Unknown zei

Wauw! Wat een gave lamp....zou perfect bij mij staan....ben op de minty toer! 😆😊

Ilona zei

In een woord wauw! Dit is een gave lamp. Ik kan wel wat kleur gebruiken boven mijn nieuwe bureau waar ik graag aan zit te knutselen.

Unknown zei

Ik zou hem op zolder ophangen zodat ik ook licht heb als ik was aan het doen ben! Na 2 jaar hangt daar nog steeds geen lamp omdat het plafond zo hoog is en ik geen idee heb wat ik er zou moeten hangen deze zal er perfect staan

Unknown zei

Snap er niks van, dacht dat ik net gereageerd had maar zie niks terug dus ik probeer nog maar een keer. Dies leuk! En zou een leuk verjaardagscadeau zijn op 15 mei!😊😄🎁

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
De Trappelzak zei

Hoi.... ik moest even zoeken waar ik mijn reactie kan achterlaten wat een hoop kandidaten😃! Waar wil ik de lamp hangen? Nou bij mijn dochter op haar kamer dacht ik meteen... maar nee ik ben er zelf 1 aan het maken met pompoms en gehaakte slinger... en ik denk nog wat verder.... Ja ik zit vaak in een donker hoekje van de bank te haken... lampen moeten dan harder terwijl ik dat niet wil. Een prachtig hoekje voor een prachtige lamp!
Succes met de winnaar kiezen/trekken!
Groet conchita brouwer

Anke zei

Ik heb een donker hoekje bij m'n jaren 60 boekenrekje. Het lijkt me een gave combinatie vintage met design in m'n favoriete kleur. Dus ik die heel graag mee, wie weet.....

Juli Roodbol zei

Dit mooie mintgroene lampje kan vast goed mijn knutsel- en frutselspullen verlichten. Deze spulletjes staan in een half hoge kast met groen/witte mandjes op een leuke plek - onder de trap van de eerste verdieping - die best goed opvalt als je boven komt, maar precies daarboven zit (nog) verlichting zit. Wat zou deze lamp daar perfect boven passen! Het is dan niet alleen functioneel, maar ook een ware blikvanger voor deze heerlijke hobbyspullenhoek.