Dat doe je...

woensdag 24 november 2010

Je begint je dag met een ontbijtje op bed(de laatste dagen "normaal" want ik kwam dus mijn bed niet uit;)), je komt tot het besluit dat het beter is dat meisje 2 ook nog een dagje thuis blijft, ze is al gammel en moe sinds maandagmiddag en hoest dat het een lieve lust is.
Je neemt je voor vandaag wél uit bed te komen, en je gaat lekker bij je grietje beneden zitten, dat doe je, zij op de bank, en jij aan tafel met en tijdschrift.
Meisje 1 is vandaag uit voorzorg(voelde zich ook niet lekker) met de auto naar school  gebracht door manlief zodat áls ze zou bellen dat het echt niet meer zou gaan je niet met het "probleem"fiets opgezadeld zit. Maar meisje 1 maakt netjes haar 5 uren vol en iemand moet haar ophalen. Dat doe je dus, want manlief heeft andere verplichtingen.....
Met de autogordel onder je arm door en het stuur bedienend met 1 hand kom je bij school aan en kijkt om je heen, dat doe je....want je wil nou weleens zien waar je kind elke dag van de week naartoe gaat.
Je moet je inhouden om een patserig knulletje met te vét haar op een té luidruchtige scooter niet eens even te gaan vertellen dat hij zo níet stoer is met zijn  kunstjes op zijn scooter. Je kijkt met je mond open en ogen als schoteltjes naar de "meiden"die de school verlaten, hoge hakken en grote handtassen bungelend aan hun bellende arm. Je maakt je "zorgen"om al die zakken chips die als accessoire in ontelbare handen mee naar buiten gedragen worden....dat doe je.
Je "laait"je dochter in, stopt bij de eerste de beste supermarkt en vult je mandje met benodigdheden, de middag zal gevuld worden met noodzakelijk vermaak.
Het is woensdagmiddag, een rustpuntje in een (voor mij niet!!*grom)drukke week....en daar wil je wat leuks van maken....dat doe je, als moeder;).
Als je aan het einde van de middag om je heen kijkt, de afwas hebt gedaan en de keuken hebt gesopt(kijk mam de boter blijft in de garde hangen) maak je je zorgen(dat doe je), hoeveel mensen hier in huis zullen er morgen gammel en kucherig zullen zijn...........






en als je dan toch alles in handen hebt omdat alles vol zit met meel, schuif je maar meteen wat spulletje heen en weer....dat doe je...
Je zet je wat spulletjes neer die je kreeg van een heel lief mens, dat doe je....


en je geniet....dat doe je!
Kijk Ilona....ik mag van geluk spreken dat ik er snel genoeg bij was........;)


Ik wens jullie een gezellige avond....
dat doe ik!

Liefs,
Lynda

Leave a Comment

hokje zei

Beterschap gewenst! Prachtige, sfeervolle foto's heb je gemaakt...

Fijne avond (en geniet!)
Miranda

Petra zei

Jeetje dat zijn dus echt de herfst perikelen! Hier is het vandaag droog, maar vannacht heeft het weer giga geregend :(

Nu op zoek naar een aannemer die tijd heeft. Van de week komen ze kijken hoeveel water en in de muren binnen staat, en hoeveel gevaar dat eventueel opleverd.

Liefs Petra

Stina zei

beterschap met elkaar gewenst.

Ze zijn zo mooi die cupcakes!!

Liefs Stina

Tanja zei

Geweldig die Sjors, heerlijk zo'n kittekat. verder heb ik genoten van je post, eigenlijk een hele relaxde post. Gewoon genieten dat is lekker om te lezen

Groetjes
Tanja

basiclabelSweden zei

Beterschap in het koudekikkerland hahahah... hier gelukkig pfffff alles weer veilig en wel thuis, morgen ietsie minder storm, hoop het maar. Heerlijke post heb je er van gemaakt, wil zo naar je toekomen hoor, maar ik wordt afgeleid over je vorige post, ik ga even heel snel de zon opzoeken hebben ze nog hulp nodig bij het verbouwen van hun op de antillen, timmerman&ik hebben ervaring en zitten binnenkort zonder huis hahaha..

liefs

Roelien zei

Beterschap voor jullie allemaal en wat en sfeervolle foto's!!!!!!

Anoniem zei

Wat een superpost Lynda over het dagelijkse leven,geweldig en wens een ieder bij je in huis beterschap en oh haha over die school,tis nog waar ook,oh maar sommige hebben palen van een hakken,jammer eigenlijk,ze worden op die manier wel heel erg snel groot,fijne avond,liefs Musje.

wonen bij de dijk... zei

snoterdesnot...ziekte in huize Lynda..
Beterschap aan allen die het nodig hebben.
En die stolp met inhoud, wat een mooie foto/plaatje.
Fijne avond, en kalmpjes aan, he.
Coob

Yn'e Steeg zei

Beterscahp toegewenst, inmiddels heeft de griep hier in huis ook al toegslagen.
Help!! Kan ik nu even echt niet gebruiken.
Maar at doe je er aan..? Vroeg naar bed, voldoende fruit en toch...

Groetjes Jantsje

It's me zei

Wat een gezelligheid als jullie ziek zijn ......whahahahahhah....die cupcakes van Ilona wowwww....wat een leukies......ik hoop dat poessie van mijn spulletjes kon afblijven........hihihihi!! dikke knuffel ....liefs van mij....

Bonjade zei

Ben je nu zo verwend door Ilona......?
Ah lief!!! En met deze liefde en jouw kookkunsten en al dat heerlijks wat hier voorbij vliegt zijn jullie zo weer boven Jan....echt!
Enne kruidnagels eruit en persen die hap voor de benodigde pitamientjes.
Liefs

Alle mooie dingen zei

kan je die cupcakes.. heel lang bewaren?
ze zien er echt geweldig uit... dat had ik al bij ilona gezegd.. maar ze staan geweldig onder je stolp...
en beterschap voor de dames
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Anoniem zei

gave foto's hopelijk ben je snel weer helemaal in orde.

groetjes

Marieke Reintjes zei

Wat heb je het gweldig beschreven, maar dat doe je eigelijk altijd wel, heerlijk. Minder leuk als iedereen zich niet zo lekker voelt..
Je hebt de cupcakes van Ilona, heb ik je gemist bij haar openhuis?? Bij mij staat er ook eentje in de servieskast, het was er zoo leuk, maar dat had je al gelezen op mijn blog..
Fijne avond, hartelijke groet, Marieke

lia zei

Ja en dan maak je nog even een post om dit met ons te delen, ja dat doe je...

En blijven die cupcakes zo lang goed, of zijn ze nep.
liefs Lia

Zara zei

Sjors is geweldig!
Je foto's brengen me wel in de winter/kou en kerstsfeer zeg, gezellig!

Irma zei

wij super mams doen dat gewoon ff toch???:-))

Judith zei

Goh, bij jullie dus ook al een gekwakkel... Noa was begin van de week ook grieperig en ik ben net met een paar paracetamols achter de kiezen m'n bedje in gedoken... bah!
BETERSCHAP VOOR JULLIE!!!

Elisabeth zei

Dat doe jij dus allemaal op zo'n Woensdag! wel met z'n drietjes in de lappenmand dus ,hoelijk snel weer opgeknapt .Wat een heerlijke sfeervolle foto's weer .Beterschap!
Liefs Elisabeth

Bij Guusje Thuis zei

Sjucht ... wat maak je toch een prachtige foto's zelfs als jullie aan de kwakkel zijn!

Unknown zei

Nou beterschap dan maar! Je hebt wel mooie sfeerplaatjes geschoten.
De laatste foto met de kat maakt me nieuwsgierig..wat staat er nu allemaal bij de kat? Het ziet er leuk uit...papieren zakjes en een beker met aluminiumfolie met een leuke ster of zo..haha aagje he?!
Lieve groet Karin (Mooi)

Kom Achterom zei

Beterschap hoor met al die kuchende keeltjes!
en wat een prachtige post. genieten hoor en zijn ze er nog die prachtige cupcakes! hier zouden ze de avond niet halen hoor!
fijne avond
Yolanda

alma zei

Het lijkt wel of overal "de griep" is uitgebroken. Wij zitten ook te snuffen en te kuchen.
Maar ondanks alle zieke zielen is het toch wel heel gezellig bij je!!

Beterschap!

Groetjes
Alma

jolanda zei

Waardeloos met die griep hé? Hier is het ook bal hoor! Rick vorige week al 3 dagen... toen een dag naar school... en húp, wéér ziek! Dus neem de tijd maar om uit te zieken hoor!!
Wat ziet het er gezelli uit bij je... die stolp, prachtig! En ja, die cupcakejes zijn zoooo leuk! hmmm.... misschien een ideetje om ze eens na te maken van brooddeeg. Kunnen ze wat langer mee en zal niemand er stiekum van snoepen hihihi.
Beterschap!! liefs, jolanda

Nicole Claudia zei

Prachtige foto's heb je gemaakt! Met lekkers ook!! Prachtige sfeerplaatjes... genieten hoor!

Ja en zorgen, dat vloeit de hele dag tussen al het leuks en drukke dingetjes heen... Het ene moment zit je tegen het plafond van schrik O jee!, vervolgens kijk je vertederd naar een ukkepuk en ben je verbaasd over de wijze woorden die uit de oudste puber z'n mond rollen... en trots op mooie cijfers op een rapport...

Ik dacht dat ik vroeger als directie secretaresse en Manager Assistent flexibel moest zijn, stressbestendig en dat ik sterk in mijn schoenen moest staan. Maar de emoties sinds ik moeder ben met alle taken en functies (buiten het werk om) da's pas sterk in je schoenen staan op stiletto hakken natuurlijk, hahaha!!

Veel beterschap voor iedereen die nu gammeltjes is!!

Groetjes, Collie

In den Uylenbal zei

H die Lynda, ik wilde je een zaag zenden om de week . . . bla bla bla (flauw), maar je had al cupcakes van Ilona gekregen. Goh, ik wou bijna dat ik grieperig bij je op de bank kon zitten, lijkt me reuze . . . uhhh . . . gezellig ! Beschouwend stukje over de kids en schoolgang, lijkt alsof er niks is veranderd sinds . . .pak um beet . . . 30 jaar (?) Nou Lynda, schouders eronder en gaan . . . liefs Lejo

Unknown zei

Liebe Lynda,

wir tun und machen Dinge, die ein normaler Mensch nie tun würde. Und warum tun wir das? Weil wir Mütter sind. Und schon da stellt sich die erste Frage..... ;)

Und wenn wir dann - wir sind ja GUTMÜTIGE Mütter - unseren Nachwuchs von A nach B chauffieren, sehen wir Dinge, die uns knallhart und brutal mitteilen, dass wir a) nicht normal sind, b) die Zeit an uns vorbei gelaufen ist und c) wir dabei scheinbar alt geworden sind....

Aber glaub mir: bei den Temperaturen macht es weder Spaß, auf einer Mofa durch die Gegend zu knattern, noch auf Highheels mit eiskalten Füßen den Schultag zu überstehen :-))

GGLG

Tine

P.S. So sehr ich gegrübelt habe: es gibt keinen typischen Weihnachtsduft. Höchstens den Duft des Sommers und den der in der Sonne getrockneten Wäsche ;)

Kristin @ My Uncommon Slice of Suburbia zei

Hi Lynda-
I do hope everyone is well my friend! Your pictures are always beautiful!
XO
Kristin

Een sneller kloppend hart zei

Geluk zit 'm in de kleine dingen...je verwoord het prachtig en ik vind het geweldig!

Veel groetjes, Veronique

Yvonne - Frl. Klein zei

Liebe Lynda, das sieht ja herrlich aus bei Dir! Eine Tasse heiße Schokolade ( oder ist das Kaffee ) und einen Cupcake und dazu noch Kerzenschein. Genau das richtige bei den Temperaturen draussen! Ist es bei Euch auch schon so eisig kalt?
Ganz viele liebe Grüße, Yvonne

Rozmeen zei

Beterschap gewenst lieve Lynda voor elkaar, heb wel weer gelachen om je post hoe je het hebt geschreven, ziek en toch een beetje zelfspot en komisch,leuk! Dat doe je..

Liefs,
Rozmeen

Anoniem zei

Wat een superleuke blog, ondanks het ziek zijn!! Heel veel beterschap voor iedereen daar!!!

Groetjes
Desiree

Kat Ibáñez zei

My dear friend Lynda, hope you get better very soon!! Your pictures are so beautiful and romantic, I can smell the winter frangances that come from them!!Little Sjors is as cute as always!!!

Liefs!!!!

Servies en Brocante zei

Wat schrijf je toch weer heerlijk!!
Beterschap met alles en iedereen daar!
Het is biijna weekend en dan kun je uitrusten!

Catharina Maria zei

Ik wens jullie het allerbeste,dat doe IK
De koekjes zien er erg lekker uit,
groeten ♥RINI♥

Unknown zei

Oh, so gorgeous! I love it! I love the cloves in the oranges, wish I had the patience to do that! XX!

Anoniem zei

Such lovely candlelight. Have a beautiful day, Lynda. Hugs and kisses ~ Alexandra

Bij Guusje Thuis zei

Precies Lynda ... dat waren nog eens 'working class heroes' (even gejat van Greenday), misschien de capaciteiten hebben maar nog niet eens naar de middelbare mogen want er moest thuis meegewerkt worden ... met je handen werken, staat tegenwoordig gelijk aan ergens heel laag op de ladder staan ... Voor puberdame vast heel fijn dat haar moeder van inieminie formaat is maar ongelofelijk gebekt is als het om haar welpjes gaat gna gna :-)

Margot zei

Mag ik bij jou op de bank???
Ben niet ziek hoor, maar gewoon voor de fun...
Heb boek net besteld, krijg ik van de Sint...lief hè...
Beterschap aan allemaal, en laat de rest maar schuiven..
Warme knuf, Margot

Alle mooie dingen zei

ik vind het heel lief van je dat als je niet gevallen was.. me wilde helpen met een zeiltje spannen of een partytent opzetten.. maar dat kan helemaal niet...bovenwater is het echt heel lastig om dit soort dingen te verzinnen... de boot vaart niet met slecht weer... dat glas wat eruit moet is te groot en dat moet met een kraantje die op de boot staat eruit gehaald worden... ik zal foto's maken... wat zal ik blij zijn als ik weer naar de overkant kan kijken.
en het is echt heel fijn als jij de sneeuw aan jou kant van nederland wilt houden... DANK U!
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Karin zei

Zou ik ook doen!

Jeanette zei

Een leuk item met leuke foto's, veel sterkte nog.

Groet,
Jeanette

P.S. lekker nummer van Alain Clark op je blog

Tierlantijn zei

Wat LEUK om de spulletjes zo bij jou terug te zien..:) Heel leuk! En die gekke kat bij de cakejes! haha!

Jij bent echt zielig! Eerst in de kreukels van de val en nu griep erbij...! Heel veel beterschap Lynda!