Uittip, met het lampje aan....

woensdag 17 november 2010

Eerder dit jaar was ik er voor het eerst, en heb dit "heuglijke feit"ook met jullie gedeeld! Heb jullie beloofd dat ik meer voor jullie te weten zou komen zodra de nieuwe Gusto er zou komen, en...die komt er!!! Volgende week vrijdag, zaterdag en zondag kun je er weer schaamteloos rondgapen! De vorige keer was IK in mn element, kijk maar HIER

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Stella gevraagd ons een blikje "in de keuken"te laten werpen...en kijk dan.....of beter gezegd...LEES dan........het is gelukt!!!

*****************************************************************************
*Wil je jezelf en GUSTO even voorstellen?



Hallo, mijn naam is Stella Linders, ik woon in Boxmeer in een oud rijksmonument dat we de afgelopen jaren flink gerenoveerd hebben. We noemen het altijd een miniatuur-landgoedje midden in het dorp. Wat mij betreft een ideale plek voor een grote brocante en kunst verkoop. Onder de naam GUSTO organiseer ik twee maal per jaar dit gezellige evenement. De collecties van wel 30 antiquairs, brocanteurs en verwoede verzamelaars worden door elkaar gegooid om er een grote totaalinrichting mee te maken. Alleen maar oude spullen, geen wax-coats en geen jampotten! Het is mijn uitdaging om daar iets moois mee te maken. Een hele club vriendinnen en familie helpen me om dan een lang weekend lang alle bezoekers van dienst zijn. Eind november is het weer zover: vrij 26 tot en met zo 28 november is er weer een GUSTO met als thema “Shabby Chique”. Dagelijks geopend vanaf 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis en de koffie is van het huis. http://www.gusto-online.nl/






*Wanneer en waarom heb je besloten je eigen brocante verkoop te beginnen?


Toen we in 1996 in ‘Het Huys Molenpoort’ kwamen wonen bleken de bijgebouwen en de tuin een ideale lokatie voor iets brocanterigs. Productstyling is mijn beroep en antiek mijn passie. GUSTO maakt het mogelijk om dat te combineren: een gezellig evenement waar ik al mijn energie in kwijt kan om anderen te laten genieten van prachtige oude spullen. En de formule werkt, ik organiseer het nu voor de 24e keer!



*Wat is het leukste aan het een brocanteverkoop als die van jou?


Je hebt een superexcuus om te blijven neuzen en kopen ‘voor de zaak’ maar de grootste vondsten houd je natuurlijk lekker zelf totdat je weer zin hebt in iets nieuws.




*Koop je in vanuit je eigen hart of ook op verzoek?


In principe koop ik niet in op verzoek. Ik volg mijn eigen smaak want als ik het dan niet verkoop kan er tenminste zelf nog van genieten.
Op verzoek inkopen is echt heel moeilijk en kan eigenlijk alleen als het heel specifiek is zoals bijvoorbeeld serviesgoed dat iemand verzamelt. En brocante kun je nooit op bestelling vinden, het blijft een verrassing wat je tegenkomt!




*Hoe vaak hou je iets zelf, en wat was de grootste schat?


Ik val als een blok voor curiosa, zoals een een struisvogelei dat helemaal volgeëtst is met tekeningen over de walvisvaart. Of een klein ingelijst stukje van een oud gobelin waarbij het gezichtje met extra kleine steekjes geborduurd is. Niet perse heel kostbaar maar zo bijzonder….




*Waar wordt JIJ blij van?


Als alle collecties binnenkomen en ik de dozen uit kan pakken is mijn Sinterklaasgevoel wel erg hoog maar echt blij kan ik zijn als al die spullen samen precies de goede sfeer oproepen waardoor de bezoekers een ‘Oh …’ gevoel krijgen als ze binnenkomen. Heerlijk om iedereen te zien genieten, lekker te zien rondneuzen en te treuzelen om weg te gaan. Dat is mijn grootste compliment.


*Wil je nog een “collega”in het zonnetje zetten?


In de zomermaanden kun je genieten van kunst & brocante en prachtige bezoekerstuinen in Sambeek, bij mijn vriendin Nancy Fransman in ‘T Huys op de Hei’. www.huysopdehei.nl Ik zou iedereen willen aanraden om ook eens langs te gaan in de winkel van Caatje Antiek & Brocante in Heel (L.)* Echt een goede collectie met een aangename prijs!

* Caatje hebben we natuurlijk al uitgebreidt leren kennen eerder dit jaar, kijk in mijn spotlightarcief, daar vindt je haar terug als je het gemist hebt.


*******************************************************************************

Nou ben ik al snel enthousiast, en weet ik dat smaken verschillen, maar dit is écht de moeite waard om eens te gaan zien! Het is zelfs een ritje van pak 'm beet anderhalf uur waard!!! Er is genoeg te zien, je loopt natuurlijk(net als ik altijd doe;)) eerst "heen"en dan "terug"...stel dat je wat gemist hebt. Ben je klaar dan schiet je daar zó het centrum van Boxmeer in, je kunt er even lekker shoppen, of wat eten, een drankje doen, wat je wil!
Mocht je verhindert zijn, geen nood.....ik(zei de gek) sta op vrijdagmorgen om 11 uur op haar stoep, mét mn camera natuurlijk;)!!!

Dankjewel Stella, ik wens jou en je medebrocanteurs héél veel plezier en succes!!!

Ladies, this is a place......it IS a shame you guys aren't able to visit!!!!
It is SO beautiful! I went there earlier this year for the first time, but if you miss me next week on Friday....I WILL be there again!

Ik wens jullie een wereldse woensdag, wervelend of niet ;)

Liefs,
Lynda

Leave a Comment

by kuzz zei

Wow, klinkt super!! Veel plezier en pas je op met trapjes...
groetjes, Erna

Mayflower zei

Dat klinkt allemaal geweldig lieve Lynda en wat een prachtig pand, een schitterende locatie voor zo'n evenement.
Ik wacht op de prachtige foto's die jij ongetwijfeld zal maken.
Hoe gaat het trouwens met je, wordt de pijn al minder?

Liefs Mea

Unknown zei

Du hast es gut!!! Und wenn du dir Caramelos mitnimmst, dann wird das Erlebnis riesengroß! Ganz ehrlich? Ein wenig beneide ich dich! Ok, ich geh dann mal basteln...... Ablenkung hilft! :-)))))

GGLG

Tine

himlaverket zei

So nice photos,
i think you can try google for recepies off glogg.
I usually do my own, but i dont know howe to translate it ;)
hugs and kisses ullamaria

Corine(THUIS) zei

Hmm, ik heb even gegoogled en het is voor ons idd zo'n (kleine) anderhalf uur... ik zet het in de agenda, komt het uit, dan gaan we...
Ben namelijk gek op brocante!
Groeten, Corine(THUIS)

katja-Mariska zei

Dat ziet er leuk uit.Ik vind het zo leuk dat je dit doet iedere keer een ander aan het woord.
Heb jij echt je hele woonkamer met putty geverfd is dat niet heel erg donker???? Vind het namelijk wel een hele mooie kleur.
Liefs Katja

Tuur zei

aaah doe gek, haal mij even op ...neem ik ook mijn camera mee, en lekker snoepjes...

Home and Lifestyle zei

Dat lijkt mij een heerlijk dagje uit, maar ik heb andere afspraken op het programma! Dus ik wacht jouw foto's af, zodat ik het toch een beetje mee kan maken!

Lieve groet, Ingrid

bijzonder-oud zei

O ja leuk! wie weet, moet even kijken of ik ga,zou leuk zijn als we elkaar weer "spontaan" tegenkomen, haha.

Groetjes,
Yolanda

Diana zei

En ik wacht op de foto's *zucht*...

lia zei

Ik heb dat hele weekend echt propvol staan, met twee open huizen en een avondje stappen.
Dus ik wacht op jouw foto's, maar het ziet er prachtig uit.

Liefs Lia

p.s. Doe je heel voorzichtig, en gaat het nu weer een beetje met je.

Bonjade zei

Zeker wervelend.......heerlijk grijs en sober deze dag ;(
Maarre....tapptappp......wij wachten nog maar even af......
Oh ja in onze winkel is geen trapje te bekennen.;)
Gaat ie alweer een beetje mevrouw Dröge?
xx

It's me zei

Eh,......zal ik met je meegaan?????leuk !!! ...liefs fijne avond Ria......ga even kijken waar boxmeer ligt !...

Jeanette zei

Boxmeer is jammer genoeg toch te ver weg. Jammer ik had graag een kijkje genomen. Blij dat jij je fototoestel meeneemt.

Groet,
Jeanette

Michaja zei

Helaas net iets te ver weg! Ziet er wel heel erg leuk uit.
Hoe'st met je schouder?

Irma zei

ohhhh wat een prachtig pand wauw wat super als brocante je werk is, en lieve Lynda dank je wel voor je lieve beirchtje op mijn blog ik was er zooooo ziek van, liefs irma

Bonjade zei

Oh liefie.....ik stang maar een beetje hoor.
Geef me helemaal aan je over.........;)
Weer zo'n heerlijke grijze dag vandaag ;(
Maar goed elke dag een heerlijke post van Lyn, dit helpt me door de herfst.
Knuf

Anoniem zei

Jaaaaa, het is de moeite waard om te gaan en Stella is superaardig!!

Groetjes

Desiree