Seepje?

dinsdag 8 maart 2016

Seepje! Niet verkeerd geschreven, precies zo: Seepje.


Ik heb al verschillende keren ook hier een "groen" blogje gepost. Dat doe ik zoals jullie weten wekelijks bij onze Natuurdrogist maar er blijft ook weleens wat over om hier te plaatsen. Ik doe mijn best, daar waar mogelijk probeer ik echt wel op te letten en de juiste keuzes te maken. Mijn was is nog steeds een dingetjes. Ik hou er enorm van als mijn was lekker ruikt (en natuurlijk schoon is, wie niet? ) en daarom was mijn guilty pleasure zeg maar. Ontzettend slecht voor het milieu natuurlijk maar zó fijn voor mijn was en kast.
Ik was nog niet zover ook op wasgebied het roer om te gooien. Nog steeds niet helemaal máár ben wel in de testende fase zeg maar. Ik kreeg van mij ma een doosje met Seepjes, zij vond het stinken (bedankt ma) en vroeg of ik ze wilde proberen. Proberen wil ik alles dus ik nam ze mee en ging ermee de waskeuken in. 4 Seepjes in een katoenen zakje bij je was en dat 3 keer.



Seepjes zijn de schillen van de Sapindus bomen in Nepal. Als ze in aanraking komen met water maken ze een natuurlijk vorm van zeep aan. Hypoallergeen en zonder chemische rommel. Fijn voor je huid en ook nog eens wasverzachtende werking. Géén geur. 4 schillen (of 8 halve) kunnen maar liefst drie wasbeurten mee.
Fairtrade, plantaardig en goed voor ons milieu. Na gebruik kunnen ze bij je groene afval of de tuin in (nee dan krijg je niet zelf zo'n boom ;) ). Een doosje Seepjes is voldoende voor een keer of dertig wassen. Zo kun je de natuur je was laten doen, onze natuur niet afbreken en werk- en leefomstandigheden in Nepal helpen verbeteren.

Wil je wél een lekker geurtje (ik test de naturel variant) kun je kiezen voor de "Ochtend in het bos"geur of de "Zomerse vakantie geur".

                      

Lijkt je dat "gedoe" met die schillen teveel gedoe (not) dan kun je ook voor de vloeibare variant kiezen, daar zijn meer geuren van te koop.

Proberen? Wereldwinkel of hier!

Leave a Comment

It's me zei

Hahaha....wat grappig lynnnnn doet de was......liefs Ria x

Unknown zei

Dat doe ik wel vaker, jij niet?;)