omdat we dol zijn op foto's....

woensdag 6 februari 2013



5 leuke tips voor het afdrukken van foto’s op canvas.
Als je je interieur wilt opfrissen met een nieuw stukje kunst aan de muur, kan je je begeven naar een kunsthandel. Vervolgens is het uitgeven van vele honderden, zo niet duizenden euro’s, bijna niet te voorkomen. Dit kan anders…

Iedereen kent het drukken van foto’s op canvas doeken tegenwoordig wel. Maar wanneer je niets anders dan portretten en vakantiefoto’s kunt printen, zou het een saaie boel kunnen worden. Dat is waarom ik in samenwerking met LinnenFotoSchilderij.nl een aantal tips op een rijtje heb gezet.


Tip 1 
noemen we de Time Lapse Face Collage. Dit is een tip die wel wat tijd vergt tenzij je al zo slim bent geweest om het bij te houden. De bedoeling is namelijk dat je iedere maand een foto van jezelf, of wellicht je kind, neemt. Als je deze foto’s achter elkaar zet, zie je jezelf ouder worden en helemaal als je dit over een periode van jaren kunt doen, geeft dat een heel leuk effect. Het effect kan ook verwerkt worden in een filmpje, maar het idee is hetzelfde.


Tip 2 
 
 is de iets bekendere, maar niet minder grappige Face Swap.
Het idee van face swappen is dat je gezichten verschillende mensen in een foto met elkaar verwisselt, zodat iedere persoon dus het lichaam heeft van iemand anders. Het wordt het mooist als je een beetje handig bent met Photoshop, maar er is ook een app van Apple en een app van Android om het automatisch te doen.


Tip 3  
 
is meer een leuke bewerking die je op een foto kunt toepassen. Het betreft het Mural Painting effect. Je kunt via deze website een foto van jezelf uploaden en de site converteert vervolgens je foto, zodat je het effect te zien krijgt alsof er een portret van jezelf op een grote muur is geschilderd. Deze bewerking kan je dan opslaan en uiteindelijk natuurlijk gewoon op canvas laten drukken.


Tip 4 

 
betreft het zogenaamde Andy Warhol effect. Vele mensen kennen de wereldberoemde kunstenaar Andy Warhol. Heel veel mensen hebben een kopie van zijn fameuze portretten van Marilyn Monroe in de huiskamer hangen. Maar zou het niet leuker zijn om dit zelfde effect toe te passen op één van je eigen portretten? Dat kan via deze site. Het werkt weer hetzelfde als hierboven, foto uploaden en opslaan maar.
 

Tip 5 
 
is de laatste tip en is wederom een effect genaamd Obamanizing. Dit effect zorgt ervoor dat je eigen foto’s er net zo uit gaan zien als de bekende campagne foto van Obama. Je kunt op deze website een tekst toevoegen met je eigen foto en de site doet de rest. Dit kan je dan ook meerdere keren doen en op deze manier kan je dan hele zinnen maken.
                                       **************************
Omdat LinnenFotoSchilderij blij is met deze samenwerking geven ze speciaal voor mijn lezers een korting weg. Dus verstuur je foto op canvas met de code ‘LFS05’ en kleed jouw huiskamer nu aan met iets dat je zelf hebt ontworpen!


Leave a Comment