ga je mee?

dinsdag 26 februari 2013

ga je mee op "bezoek"bij Elly? Loop je even mee door haar práchtige tuin? Kom je ook even het Lentegevoel opsnuiven?


Loop maar mee, het mag wel!

liefs,
Lynda

Zon...

maandag 25 februari 2013

niet hier hoor, o jee nee!!! Maar ik gun het jullie wel hoor, dat dan weer wel.
Ik geef toe dat ik ruimschoots aan m'n trekken ben gekomen deze winter en nu mag best de zon komen, voor jullie....echt waar.....eerlijk is eerlijk. 

 een kleine roze voorbode van de lente haalde ik al in huis en ook een bezoekje aan het tuincentrum luidde alweer de behoefte aan Lente in. Dat schattige mintkleurige Fiatje moest natuurlijk op de foto. Sinds mijn Instagram-avontuur ga ik helemaal los, fotografeer alles (bijna alles) en deel het met ...uhm...nah ja...eenieder die het zien wil ;)
 Ik gun jullie de zon, maar als ik dan toch in een gulle bui ben..:P, je kunt ook nog een handgemaakt echt leren kussen winnen en wel HIER .
Het kussen is van het merk SPRDLX, daar heb ik een paar berichtjes terug al aandacht aan besteed. Ennnnnnnnnn.....8, 9 en 10 maart a.s. is er in de Jaarbeurs in Utrecht het Webshop till you drop evenement en dáárvoor kun je kans maken op 2 van de 10 kaarten die verloot worden HIER

Let the sun shine!

liefs
Lynda

dotjes zijn het....

woensdag 20 februari 2013

Gepinde afbeelding 

"OUWE" ....hm hm....dat riep ze tegen me, dat "dotje"!!!
Ik schat haar een jaar of 12, misschien 12,5 maar geen maand ouder! "Dotje" staat IN een bocht (voor mij naar rechts) MIDDEN op de weg...met heur blitse fiets....te staan....tegenligger neemt (natuurlijk) andere weghelft in beslag..."dotje" dus mijn weghelft. Ik moet stoppen, "dotje" staat soort van in de weg zeg maar, ik raak nog net niet haar achterlicht (werkt op batterij tegenwoordig dus niks heuls hard trappen vanwege de dynamo...zoals vroeger!!) en kom tot stilstand. "Dotje" beweegt geen mm....kijkt naar mn auto...en dan weer naar "iets"achter me.....maar weet van geen wijken.
*kuch*....ik toeter....misschien heeft ze me niet gezien he,......dat kan.
"dotje" geeft met een duidelijke handbeweging en een hautaine blik aan dat ik maar om haar heen moet rijden (remember tegenligger). 
............................!!!!!! Dus ik raak nog "netter niet"haar achterlicht en "dotje"kijkt boos.....verplaatst zich een mm naar voren...zou het dan toch? Neen....."het"blijft staan....ik stap niet uit....welnee....'t is een kind, kom op....ik heb er twee van dat ras;)....maar ik draai wel mn raampje open.
Ik ui stel de oerstomme vraag of de stoep te smal voor haar is.....want haar antwoord legt mij kattig uit dat toch op haar vriendin moet wachten?!@?!!?!??(die had dus blijkbaar de oversteek niet gehaald en stond nog aan de overkant). Ik stel nogmaals (duidelijker, zonder sarcasme dit keer, geen twijfel bestaand latende) de STOEP voor en kan inmiddels (bijna) voorbij.
"Dotje's" vriendin is inmiddels aangekomen en samen zetten ze het op een fietsen om me in het voorbijgaan "OUWE" mee te geven (raampje stond nog open).......ik prent me nog eens in.......12 jaar....12,5 misschien...maar geen máánd ouder!
Koekje iemand?

liefs
Lynda
 

niks te beleven...

maandag 11 februari 2013

hier op mijn blog is het al een tijdje de zoete inval, ik kom en ga zoals het me uitkomt. Dus echt spannend is het hier niet, niks te beleven.... Al moet ik wel toegeven dat ik vaker zou willen komen dan dat ik deed, maar het blijkt maar weer eens dat ik niet overal controle over kan hebben(bel de krant, ik geef het toe!).
Zakelijk staan er wat dingen te gebeuren die hartstikke leuk en spannend zijn dus die vragen aandacht, privé zitten we inmiddels weer in een behoorlijk ritme, wat wel even wennen was na meer dan een jaar manlief rund um Hause. Het wintert lekker dus daar hoor je me ook niet over, maar ikzelf...djeez.....ik werk niet helemaal mee geloof ik. Neem vandaag, ik heb een gesprek met iemand, en volgens diegene bespreken we dingen die we al eens besproken hebben en ik....ik kan alleen maar kijken alsof ik water zie branden want alles komt me vreemd voor. Zelfs dingen die nog geen half uur geleden gezegd zijn...vervagen vrij snel zeg maar :).
Tijd voor een plan van aanpak. Vrije dagen heb ik al ivm carnaval, maar dat ik daar nou echt fitter van wordt...uhh....nee. Mijn voedingspatroon zal weer eens op de schop moeten(formaat graafmachine) en ook zal ik even ergens een afspraak maken bij de huisarts. Niks dramatisch, maar wat kleine lastige dingen die ik kan missen zeg maar, dus hij mag ze "verhelpen". blablabla....tijd voor een roze wolk, desnoods moet ik 'm roze schilderen.....pink it will be!!!!

liefs,
Lynda 

omdat we dol zijn op foto's....

woensdag 6 februari 2013



5 leuke tips voor het afdrukken van foto’s op canvas.
Als je je interieur wilt opfrissen met een nieuw stukje kunst aan de muur, kan je je begeven naar een kunsthandel. Vervolgens is het uitgeven van vele honderden, zo niet duizenden euro’s, bijna niet te voorkomen. Dit kan anders…

Iedereen kent het drukken van foto’s op canvas doeken tegenwoordig wel. Maar wanneer je niets anders dan portretten en vakantiefoto’s kunt printen, zou het een saaie boel kunnen worden. Dat is waarom ik in samenwerking met LinnenFotoSchilderij.nl een aantal tips op een rijtje heb gezet.


Tip 1 
noemen we de Time Lapse Face Collage. Dit is een tip die wel wat tijd vergt tenzij je al zo slim bent geweest om het bij te houden. De bedoeling is namelijk dat je iedere maand een foto van jezelf, of wellicht je kind, neemt. Als je deze foto’s achter elkaar zet, zie je jezelf ouder worden en helemaal als je dit over een periode van jaren kunt doen, geeft dat een heel leuk effect. Het effect kan ook verwerkt worden in een filmpje, maar het idee is hetzelfde.


Tip 2 
 
 is de iets bekendere, maar niet minder grappige Face Swap.
Het idee van face swappen is dat je gezichten verschillende mensen in een foto met elkaar verwisselt, zodat iedere persoon dus het lichaam heeft van iemand anders. Het wordt het mooist als je een beetje handig bent met Photoshop, maar er is ook een app van Apple en een app van Android om het automatisch te doen.


Tip 3  
 
is meer een leuke bewerking die je op een foto kunt toepassen. Het betreft het Mural Painting effect. Je kunt via deze website een foto van jezelf uploaden en de site converteert vervolgens je foto, zodat je het effect te zien krijgt alsof er een portret van jezelf op een grote muur is geschilderd. Deze bewerking kan je dan opslaan en uiteindelijk natuurlijk gewoon op canvas laten drukken.


Tip 4 

 
betreft het zogenaamde Andy Warhol effect. Vele mensen kennen de wereldberoemde kunstenaar Andy Warhol. Heel veel mensen hebben een kopie van zijn fameuze portretten van Marilyn Monroe in de huiskamer hangen. Maar zou het niet leuker zijn om dit zelfde effect toe te passen op één van je eigen portretten? Dat kan via deze site. Het werkt weer hetzelfde als hierboven, foto uploaden en opslaan maar.
 

Tip 5 
 
is de laatste tip en is wederom een effect genaamd Obamanizing. Dit effect zorgt ervoor dat je eigen foto’s er net zo uit gaan zien als de bekende campagne foto van Obama. Je kunt op deze website een tekst toevoegen met je eigen foto en de site doet de rest. Dit kan je dan ook meerdere keren doen en op deze manier kan je dan hele zinnen maken.
                                       **************************
Omdat LinnenFotoSchilderij blij is met deze samenwerking geven ze speciaal voor mijn lezers een korting weg. Dus verstuur je foto op canvas met de code ‘LFS05’ en kleed jouw huiskamer nu aan met iets dat je zelf hebt ontworpen!