Dierproefvrije cosmetica

woensdag 29 januari 2014


Je kent ze wel die horrorfilmpjes en foto's van laboratoriumdieren die gebruikt worden voor o.a. het testen van cosmetische produkten. Je maag draait je om en je snapt gewoon niet dat die laboranten dat zonder wroeging kunnen doen!

En toch, grijp je bij de drogist of parfumerie steeds naar je oude vertrouwde merk make up. Je staat er niet bij stil wat er allemaal aan vooraf ging om het veilig op jouw snoet te krijgen. Gek eigenlijk, want lezen we dat er ergens een hond aan een boom gebonden is spreken we (terecht) schande. Als een kat het leven laat door vuurwerk staat heel Nederland (terecht) op zijn achterste benen. Maar die smurrie die we op ons gezicht smeren......ik steek hand in eigen boezem....ik deed het ook niet!
Totdat ik in korte tijd weer zo'n filmpje onder ogen kreeg én over een lijstje struikelde waarop keurig alle merken die dierproefvrij werken op alfabetische volgorde staan genoemd.

Wát schetste mijn verbazing? (bijna) alle "grote jongens" testen nog gewoon op dieren! De Hema heeft dierproefvrije make up en het merk Catrice bijvoorbeeld ook! Beide merken kosten nauwelijks wat! ik heb twee kleuren van Catrice getest en ik moet zeggen, ik vind ze niks minder goed dan mn doosje Chanel. Misschien vloek ik nu voor sommige mensen in de kerk maar man, wat een prijsverschil en de wetenschap dat er geen dieren hebben hoeven lijden voor mijn "beauty" vind ik heel veel waard. Win-Win...geld over en geen dieren die geofferd hoeven worden.

Ik pretendeer geen wereldverbeteraar te zijn maar dit soort kleine gedragsveranderingen helpen natuurlijk wel. Ik deel de link met het complete lijstje met jullie, misschien staat jouw merk erop en ben je al goed bezig maar misschien ben je net zo verrast als ik en wil je het ook weleens proberen.

baked eyeshadow van Catrice a 3,89 per kleur ( kruidvat en Trekpleister o.a.),
zowel droog als net (intenser) te gebruiken en houdt lekker lang.
 

 



Leave a Comment

Home and Lifestyle zei

Al gebruik ik niet zoveel cosmetica, ook dan kan ik er op letten. Alle kleine beetjes helpen, nietwaar. Bedankt voor dit stukje bewustwording, meestal sta je er gewoon niet zo bij stil.

Liefs, Ingrid

Janny zei

Ben het volledig met je eens. Als we allemaal even de moeite doen om hiernaar te kijken voordat we iets kopen, dan zijn we al een eind op weg. Ik vind het so-wie-so noodzakelijk dat we weten wát we eten, dragen en smeren. Dus een kleine beetje verdiepen in ingrediënten en grondstoffen kan geen kwaad.
Liefs,
Janny

Mirjam zei

Ja, bijna alle grote namen testen op dieren, of het nu om make-up gaat of om de heerlijkste geurtjes... Heel jammer is dat wel.
Het lijstje van namen die niet op dieren testen is schrikbarend kort...
Goed van je om dit eens onder de aandacht te brengen...
Ik wens je een heerlijke avond,
Lieve groet,
Mirjam

Anneke zei

Fijn dat het er is

Clarieke zei

Bedankt voor het delen! Ik verbaas me erover dat alle grote merken in dit lijstje ontbreken!

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben een jaar geleden overgegaan op dierproefvrije en biologische make up en cremes, bevalt me prima. De produkten van jouw lijstje kan je bijna allemaal vinden op naturissimo.com die gratis verzenden
Groet Manon

Een dotje wat zei

Fijn merk, hè? Zoals ik al zei op instagram, de Ultimate Shine lippenstift is ook geweldig! En mijn favoriete mascara is ook al jarenlang de All Round van Catrice :-) aanrader! Xx Marieke

Esther zei

Bedankt voor je linkje. Het zijn soms de kleine dingen die je kunt doen.
Groetjes, Esther

marion anderson zei

geweldig lynda dat je dit schrijft, namens heel veel lieve beagles,kippen aapjes en konijnen bedankt, je kan meer genieten zonder dierenleed, liefs marion

Elisabeth zei

Wat goed om dit onder de aandacht te brengen .Vaak denk ik er niet echt bij na moet ik heel eerlijk zeggen Dus ik ga heel goed letten wat ik nu koop
Liefs Esabeth

Anoniem zei

Bedankt voor de reminder! Ik denk er wel aan, maar soms zakt het een beetje weg helaas! Ik geloof dat ik (bijna) alleen maar dierproefvrije make-up heb. Fijn om er weer even aan herinnerd te worden!

Me And My Dog @ Home zei

Ooh wat ben ik opgelucht dat ik ook catrice gebruik! Ben ik tevreden van en blijkt 'een van de goeie' te zijn jippie!
We mogen er best wel eens aan denken he.. goed van je! Bedankt!

Fijne avond
Liefs Wendy

Sophie zei

Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt! En dankjewel voor het linken naar mijn blog :)

Servies en Brocante zei

Bedankt! Hier gelukkig ook Hema.
Heb de lijst gedeeld op mijn facebook!