Sign of love

vrijdag 31 januari 2014

Morgen de winnaar van de give away(waar je dus vandaag nog aan mee kunt doen) dus voor nu alleen een "Gezellig Weekend". Althans....niet voordat ik jullie heb gewezen op een campagne die begin deze week van start is gegaan. Sign of Love is een campagne van Lush waarmee ze o.a. in de aanloop naar Valentijnsdag nogmaals de aandacht willen vestigen op de vrijheid van "liefhebben". De Olympische Spelen staan ook voor de deur en we weten allemaal hoe er door de Russische regering over die vrijheid denken.

Man loves man, woman loves woman, man loves woman, human loves human.

Love Triangle Ring
Op de website van Lush lees je er alles over. Het symbool, Sign of Love is een roze driehoek met de punt omhoog dus ik leende deze prachtige ring van shopruche.com.
Sign of Love, omdat je zelf mag weten aan wie je je hart geeft!
 
Gezellig weekend!
 
 

Dierproefvrije cosmetica

woensdag 29 januari 2014


Je kent ze wel die horrorfilmpjes en foto's van laboratoriumdieren die gebruikt worden voor o.a. het testen van cosmetische produkten. Je maag draait je om en je snapt gewoon niet dat die laboranten dat zonder wroeging kunnen doen!

En toch, grijp je bij de drogist of parfumerie steeds naar je oude vertrouwde merk make up. Je staat er niet bij stil wat er allemaal aan vooraf ging om het veilig op jouw snoet te krijgen. Gek eigenlijk, want lezen we dat er ergens een hond aan een boom gebonden is spreken we (terecht) schande. Als een kat het leven laat door vuurwerk staat heel Nederland (terecht) op zijn achterste benen. Maar die smurrie die we op ons gezicht smeren......ik steek hand in eigen boezem....ik deed het ook niet!
Totdat ik in korte tijd weer zo'n filmpje onder ogen kreeg én over een lijstje struikelde waarop keurig alle merken die dierproefvrij werken op alfabetische volgorde staan genoemd.

Wát schetste mijn verbazing? (bijna) alle "grote jongens" testen nog gewoon op dieren! De Hema heeft dierproefvrije make up en het merk Catrice bijvoorbeeld ook! Beide merken kosten nauwelijks wat! ik heb twee kleuren van Catrice getest en ik moet zeggen, ik vind ze niks minder goed dan mn doosje Chanel. Misschien vloek ik nu voor sommige mensen in de kerk maar man, wat een prijsverschil en de wetenschap dat er geen dieren hebben hoeven lijden voor mijn "beauty" vind ik heel veel waard. Win-Win...geld over en geen dieren die geofferd hoeven worden.

Ik pretendeer geen wereldverbeteraar te zijn maar dit soort kleine gedragsveranderingen helpen natuurlijk wel. Ik deel de link met het complete lijstje met jullie, misschien staat jouw merk erop en ben je al goed bezig maar misschien ben je net zo verrast als ik en wil je het ook weleens proberen.

baked eyeshadow van Catrice a 3,89 per kleur ( kruidvat en Trekpleister o.a.),
zowel droog als net (intenser) te gebruiken en houdt lekker lang.
 

 



Je kunt nog meedoen...mooie weggever

dinsdag 28 januari 2014

hier kun je er alle over lezen, ik mag een superleuk "levenswerk" weggeven aan één van jullie. Het kan een heel bijzonder document van je leven worden, of van het leven van iemand anders als je het aan iemand cadeau gaat geven. Leuk om het leven van je kind of kleinkind in bij te werken maar ook leuk om als oma na te laten aan je nageslacht :).

Je hoeft het natuurlijk niet weg te geven, zelf teruglezen na een tijdje is natuurlijk ook heel bijzonder.

Laat bij de boven gelinkte blogpost je reactie achter en wie weet rol jij aankomend weekend als winnaar uit de bus!



Meedoen kan nog tot en met aanstaande vrijdag 31 januari(alweer!)

Succes allemaal!



zon in het Zuiden...

woensdag 22 januari 2014

jawel, na een paar enorm grijze dagen zagen wij hier in het zuiden de zon! sorry voor de noorderlingen onder ons, ik heb begrepen dat het daar nog steeds grijs is en ijzig koud. Jullie mogen van m'n bloemen meegenieten oké? Ik zag de zon en moest bloemen, zo werkt dat.


bloemen en twee schattige vetplantjes. Kleur in m'n interieur!

Fijne avond allemaal!





Leef het leven

maandag 20 januari 2014

inkopper zou zijn..."want het duurt maar  even". Die ga ik natuurlijk niet maken want als het aan mij ligt duurt het leven nog heel erg lang.

Naar aanleiding van mijn vorige post over de poster voor J.(dat is mijn lief;)) kreeg ik een heel leuk mailtje van Peggy van Psychologie Magazine. Zijn wees mij op twee hele leuke boeken waarin "het leven"centraal staat. Als je 50 wordt is dat natuurlijk een mijlpaal, een mooi moment op op terug te kijken maar zo zijn er natuurlijk ontelbaar veel. Momenten die je alleen weer herinnert als je bijvoorbeeld oude foto's zit te bekijken. Dat "o jaaaa" moment, of die "ach gos ja" glimlach, wie kent ze niet? Zoveel mooie momenten in ons leven die we wel diep in ons geheugen hebben maar we kunnen ze niet 1 2 3 oproepen. Dat kan wél als je al die momenten hebt vastgelegd in een boek. Psychologie Magazine ontwikkelde er twee, namelijk Boek van je Leven en voor het blad Happinez hebben ze ook zoiets ontwikkeld maar dan helemaal in stijl passend bij het magazine en dan heet het het Happinez Geluksboek. Alletwee de boeken bevatten mooie quotes, inspirerende levenslessen, dagen om nooit te vergeten en bijzondere mijlpalen. Hoe dat kan? Je maakt het helemaal zelf! Eenmaal klaar is het een heel bijzonder document, geschikt als cadeau voor bijvoorbeeld huwelijk, jubileum of gewoon een bijzondere verjaardag, zoals het zien van Abraham of Sarah.





Wil je precies weten hoe e.e.a. werkt dan klik je eenvoudig op de links die ik al voor je heb gemaakt en doe het nou want........ik mag aan één van mijn volgers één van beide boeken cadeau geven. Niet ingevuld natuurlijk, dat mag je zelf doen!
Dus wil je kans maken op Boek van je Leven of het Happinez Geluksboek dan doe je twee dingen:
1. je laat hieronder een reactie achter dat je meedoet aan de verloting
2. je vertelt op je eigen blog, facebookpagina, waar dan ook (laat me wel even weten waar ik je kan vinden zodat ik je mee kan nemen in de loting) welk boek je het leukste lijkt en waarom.

Zo simpel kan het zijn! De aktie loopt tot en met 31 januari en in het weekend van 1 en 2 februari zal ik bekend maken wie het boek binnen no time in huis mag verwachten.

Leuk? Ik vind van wel! Succes allemaal!



I love you

woensdag 15 januari 2014

mijn Lief werd 50, vorige week donderdag zag hij Abraham. Nou zijn wij niet van die hele uitbundige vierders en een pop in de tuin is een absolute no go maar het was wel een bijzondere dag. Met veel zelfgemaakte stoere slingers (geen roze) en een taart vierden wij deze mijlpaal. Natuurlijk voerde ik ook wat in mijn schild, kom op....mn Lief wordt 50, dat verdient wat speciaals.

 
ik kraste mijn liefdesverklaring niet in een boom, ik liet er een poster van maken. De proefdruk kwam precies op zijn verjaardag binnen en staat inmiddels ingelijst op de plank in de woonkamer.
 
Deze liefdesverklaring kan je natuurlijk ook aan je kind doen. Hang ´m op op de kinderkamer, oma´s onder ons......schenk ´m je kleinkind.
 
Ik heb deze poster in grotere oplage laten drukken gewoon omdat ik dat leuk vind. Spreading some Love zeg maar.
 
Omdat jullie `mijn volgers` zijn horen jullie het lekker als eerste, morgen zal de aankondiging op diverse plaatsen plaatsvinden maar dan weten jullie het lekker al.
 
Je kunt deze poster (A3) bestellen door mij te mailen. Dat is alles. Hij kost 5 euro en het verzenden kost 5,50. Je krijgt van mij een bevestigingsmail met alle betalingsgegevens en na ontvangst van de betaling komt de poster keurig in een koker naar je toe.
 
Want wees eerlijk, we DO love them so much more than just to the moon and back!!
 

 

 


The Moksi Homes

dinsdag 7 januari 2014

Maureen, de bloggers die al wat jaartjes meelopen kennen haar ongetwijfeld, de dame uit Nederland die met haar gezin in het buitenland woont? Op dit moment dus in het pittoreske Dubaï....die dus....heeft sinds vandaag een nieuwe website op het wereldwijde web gezet. The Moksi Homes.



TMHdozen7


 Nou kan ik daar wel wat over gaan zitten tikken, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf te gaan kijken, maar vooral lezen! Verhalen over vrouwen in het buitenland die daar weer helemaal opnieuw beginnen met het opbouwen van een "thuis". (nou tikte ik er toch wat over....)
Maureen and friends, give it a go ladies! Good luck to all of you! Kind regards and lots of love from Holland :).


Buikpijn van de bessen

zondag 5 januari 2014

Dát dus om mee te beginnen, het mag nog net toch? Gelukkig nieuwjaar, heb het fijn en goed! Zoals gezegd hier geen echte goede voornemens, was al lekker op gang met vanalles en nog wat waaronder bewuster en gezonder eten. Zo was ook de hele hype rondom de superfoods mij niet ontgaan en omdat ik altijd alles wil proberen was ik begin 2013 al begonnen met chiazaad en dat beviel goed. Zo voor en naa voegde ik wat "supers" toe, hennepzaad, moerbeien, cacaonibs en dus ook gojibessen. Heerlijk 's morgens in m'n yoghurt vanalles wat voor een powerstart zeg maar.
 

Enkele weken vóór kerst begon het, een onbestemd gevoel in m'n buik. Kon niet eens echt aangeven wat ik voelde en waar. "Het" zat gewoon niet lekker...totdat ik na kerst ziek werd van de buikpijn. Zweten, koud en warm tegelijk, stekende pijnen, algehele malaise dus. Er heerste iets dus daar denk je dan het eerste aan. Totdat het me opviel dat als ik géén yoghurt 's morgens at, ik géén buikpijn had. Dat eens wat bewuster gaan testen en jawel hoor, na enkele dagen geen powerstart weer geprobeerd en weer ging ik onderuit. De vraag was dus, lag het aan de yoghurt of aan de toevoegingen. Hier en daar wist men mij te vertellen dat het niet alleen een lactose intollerantie zou kunnen zijn maar ook best eens aan de goji's zou kunnen liggen. Echt?? 
Ik heb natuurlijk alle góede dingen van de superfoods gelezen en ben er meteen enthousiast mee aan de slag gegaan. Tot nu dus....na een stuk of tien goji's vanmorgen uit het vuistjes was het zo klaar als een klontje....goji's zijn voor mij een NIET MEER DOEN!

Na wat speurwerk ( google maar eens "buikpijn door gojibessen) begreep dat die superfoods ook (natuurlijk) met beleidt gebruikt moeten worden. Wij willen nogal eens overdrijven als het gaan om de hoeveelheden, het is niet hoe meer hoe "superder". 

Ik wil deze week nog even testen of het inderdaad de yoghurt niet was, maar voor nu, ga ik het aangebroken zakje goji's weggeven. :) (niet iedereen reageert het heftig op hoor dus het is niet dat ik de buikpijn een ander gun).

Moraal van het verhaal, gezonde voeding is goed, superfoods kunnen absoluut een positieve ondersteuning zijn maar zorg dat je rustig aan begint en ook de bijwerkingen in de gaten houdt.

Morgen maandag, iedereen weer naar school en terug naar de routine van alle dag, ik hou d'r van hoor!!

Fijne week allemaal!