Eindelijk! De pluktuin...

zondag 12 juli 2015

Eindelijk ja want een bezoek aan de pluktuin in Mierlo stond al voor begin juni op de planning. Juffertjes ongeduld willen natuurlijk meteen nadat de pluktuin voor het eerst opent in het seizoen met de schaar in aanslag staan hè. Maar, Life is what happens when you're busy making plans! We moesten steeds onze afspraak verschuiven(te nat, te heet, etc.)maar afgelopen vrijdag zat ik dan eindelijk met een emmer water in de auto!
Pluktuin 't Voortje,  Voortje 55 in Mierlo.







De kip en de taart vind je overigens niet bij de pluktuin maar bij theetuin De Wilde Framboos in Bakel.  De tokkende dames en heren ruimen al je kruimels op en zo geniet je dan samen onder de appelboom van een geslaagde vrijdagmiddag. 
Moet je ook eens doen! 

Leave a Comment

Home and Lifestyle zei

Ziet er bijzonder goed uit. Eens kijken of er bij ons in de buurt ook zo'n mooie pluktuin te vinden is.

Liefs, Ingrid

lia zei

Wat leuk...

Rensina Steursma zei

Oh wat een heerlijke middag!
Een prachtig boeket heb je geplukt en wat ook een mooie vaas zeg die 2e.
Nu lekker genieten van dat mooie bos.
Groetjes, Rensina

Inpakken en Uitdelen zei

Dat ziet er super gezellig uit..

Ger zei

Pluktuin 't Voortje ken ik al verschillende jaren niet alleen van de prachtige en sfeervolle tuin maar sinds vorig jaar ook van de sortering aan zomergoed en vele kruiden in pot.
Daar de pluktuin bijna bij dochterlief in de achtertuin ligt kreeg ik van haar al in een van de eerste dagen na opening van het plukseizoen het eerste lieflijke veldboeket toen ik in het ziekenhuis lag. Wat stond het daar mooi te wezen in aardewerk kan en alle artsen en verpleegkundige die mijn kamer opkwamen vroegen niet eerst hoe het met mij ging maar maakte eerst een opmerking over dat sfeervolle boeket met de vraag waar dat vandaan kwam.
En in al die weken van herstel staat er onafgebroken hier thuis een prachtig zomers veldboeket op tafel wat dochterlief voor mij mee brengt wanneer ze komt poetsen.
De avond van te voren een telefoontje en Helmie van de pluktuin heeft de volgende ochtend in alle vroegte het door haar geplukte en compact gebonden boeket klaar staan wanneer mijn dochter opweg is naar hier.
Telkens staan er weer andere bloemen in bloei en hoe verder de zomer in hoe kleuriger.

Nou moet ik het adresje in Bakel nog leren kennen want dat klinkt ook goed en daar ik niks aan mijn handen en mond heb zal zo'n lekker stuk gebak er wel ingaan;-))

Dat jij nog maar veel leuke plukmomenten in die weelderige bloementuin mag beleven en veel vazen mag vullen.

Fijne zondag en lieve groet,Ger

Anoniem zei

ja zo'n pluktuin zie ik ook wel zitten, maar Mierlo is een heul stuk fietsen. eens in venlo bij de wielewaal gaan kijken.

Unknown zei

Dat staat nog steeds op mijn lijstje! Eens de openingstijden opzoeken.

Mirjam zei

Haha, die kip moest vast niet geplukt worden...
Maar verder, wat een heerlijke bloemen allemaal en dat ziet er echt fantastisch uit daar. Super mooie boeketjes heb je geplukt...
Fijne avond en mooie nieuwe week,
Liefs,
Mirjam

Madelief zei

Daar wil ik ook een keer naartoe. Wat een prachtige plek Lynda! Fijne week!

Madelief x

Esther zei

Lathyrus, ik ruik het hier. En wat een prachtige bos kleur heb je verzameld.

Judith zei

Wat fijn hè zo'n pluktuin... Ik ben dan ook dankbaar dat ze hier afgelopen jaar veldbloemen hebben ingezaaid op een braakliggend stuk... Recht voor je deur mooie bloemen plukken is natuurlijk nooit weg;-) Maar hier begint het wel een beetje op z'n einde te lopen... Nog enkele soorten staan in bloei, dus nog heel eventjes genieten dan maar

Fijne avond