Hoe wordt je rommelzolder 'n fijne werkplek..voor 3?

maandag 17 augustus 2015

Over die vraag hebben we voor onze vakantie even goed nagedacht. Op dit moment maken de meiden huiswerk op hun kamer maar dan wel zittend op bed. Te weinig ruimte voor een bureau. Dit is natuurlijk geen goede oplossing want als je alleen al denkt aan hun rug en de rondzwervende schoolboeken (en pennenstrepen op het beddengoed) wordt het dus hoog tijd voor een goede en langetermijnoplossing. Aangezien meneer H vanaf 1 oktober ook weer een studie oppakt hebben we dus een werkplek voor drie nodig.

bron: skonahem

Hieronder zie je een soortgelijk bureau. Alleen hebben wij dan straks een hoekbureau en zitten wij onder de ramen van de dakkapel.

bron: almostperfect

Op dit moment staan er twee bureaus op zolder. Niks aan want, ze zijn alletwee anders en dat staat niet netjes. Klaar ben ik ermee, ein.de.lijk ga ik mijn zin krijgen (ahum) en gaan we het rigoureus aanpakken. Inmiddels zijn we al karrenvrachten rommel verder en ontstaat er steeds meer ruimte. Er komt een werktafel over de hele beschikbare breedte van het huis (de zolder bestaat ui drie ruimtes) en dat is meteen onder de dakkapel (drie ramen, lekker veel licht). De werktafel maken we van underlayment. We leggen twee dikke planken op elkaar zodat het stevig is en stoer uitziet. De planken worden verstek gezaagd zodat we ook de hoek om kunnen. Geen loze hoek die overblijft maar effectieve werkruimte….we need that! De planken komen op schragen. Drie gemakkelijke (bureau)stoelen erbij en we zijn al een heel eind! 

Decoreren is het werk niet. Wat ik wel ook meteen wil is een plek waar álle schoolboeken en mappen bij elkaar gehouden kunnen worden. Zo is niemand ooit meer iets kwijt (en krijg ik daar niet de schuld van ;)) en houden we het overzichtelijk én opgeruimd (deze klus wil ik niet elke vakantie hoeven uitvoeren namelijk).

Mijn voorkeur gaat uit naar een kast met lades en open vakken. Deze open kast van otto.nl past denk ik mooi bij het underlayment dat gebruikt zal worden voor de werktafel. Wit met hout is altijd mooi en clean. Het handige is dat ik zelf kan bepalen waar en hoeveel lades ik wil. Die elementen kun je los kopen namelijk.
Dus, even meten hoeveel ruimte we over gaan hebben en bekijken hoeveel boeken er opgeborgen moeten worden.

Volgens mij wordt het mooi en dat inspireert en stimuleert natuurlijk ook. Thuiswerkplek voor drie….wordt vervolgd(er is hier in het zuiden nog schoolvakantie ;)).

Leave a Comment

Crafts 'n' Skills zei

Opruimen en een nieuwe inspirerende plek creëren, dat klinkt goed!
Ik wens je er veel succes mee.

Ilse zei

Aan de inspiratie kan het in elk geval niet liggen, schitterende foto's! Succes ermee, ik ben benieuwd naar het resultaat!

Corine(THUIS) zei

O sorry, er ging vanalles fout :-( Maar die studeerzolder zie ik al helemaal voor me! De 3 studiebollen zijn daar niet weg te slaan straks :-)
Maar begrijp ik het goed... gaat dit plan nog deze vakantie gerealiseerd worden?? Succes!

lia zei

Dat word straks heerlijk studeren daar op zolder.