Keuzes keuzes....

woensdag 13 januari 2016

Ik weet wat je nu denkt, daar heb je haar weer....ze kan weer eens niet kiezen! Zou je verwachten hè, maar er is zelfs voor mij nog hoop blijkbaar ;). Daar waar ik eerder bij elk paar schoenen een andere tas wilde, en viel voor elke grappige portemonnee.....ik sjaals in alle kleuren kocht en bijpassende handschoenen en passant....kies ik nu bewuster! Ik kan een kofferbak vol goedkope modetassen naar de kledingbank brengen want ik doe er gewoon helemaal niks mee! Ik neem bijna altijd dezelfde tas mee en kies ook bewust voor een tas die altijd en overal kàn! Sjaals en mutsen zijn pasgeleden meegegaan naar het project van Instaswap voor daklozen, hoeveel kan ik er tegelijk op? Hoe koud denk ik dat het ooit nog wordt? Schoenen deed ik een hele tijd geleden al weg.....weg ja, naar de kledingbank. 
Natuurlijk ben ik nog steeds gek op dit soort dingen maar ik wil gewoon geen "kneut" meer. ( no offfence) Ik merk dat ik ook steeds vaker me afvraag of ik het echt nodig heb (of ik er niet al een/twee in huis heb). En als ik het dan inderdaad nodig heb dan wil ik kwaliteit. Klinkt dat nuffig? Nee toch? Met die kwaliteitsproducten doe je gewoon ontzettend lang, ze blijven altijd mooi(worden zo mogelijk nog mooier) en kunnen altijd. Zo ben ik gek op leer ( welke vrouw niet? ), zowel in de mode/accessoires als voor in huis.
Vorig jaar al kocht ik een nieuw telefoonhoesje van leer dat eens níet na drie maanden al van ellende uit elkaar valt en waar niet gansch het land mee loopt. Van dezelfde designer kocht ik later een coinpurse. Daar doe ik overigens geen coins in maar mijn visitekaartjes :) (een beetje eigenaardig blijft ze toch).

iPhone5 nude front

Knijpbeurs cognac front

Het telefoonhoesje op de afbeelding is voor een Iphone, die heb ik niet maar ze heeft er een voor mijn telefoon op maat gemaakt. Het knijpbeursje heb ik in een groen/grijze kleur en is van suede. Onderstaande ketting kreeg ik eens cadeau van twee lieve dames.  Alles van By Gitte. Online maar ook off line (winkel in Arnhem) beschikbaar.

tube ketting naturel

Afgelopen kerst lag er een leren portemonnee onder de boom. Ik had mijn buidel al jàren en hij werd kaal. Hij was gemaakt van geitenleer, met haar dus, en het was zo'n ouderwetse knip. Al je losse geld zakte steeds onderin en bij de kassa moest ik 'm elke keer omkiepen. Dat deed ik overigens zonder probleem want de knip was zó leuk! Maar kaal en dus lelijk was hij aan vervanging toe. Ook weer een Nederlands label en kwaliteitsleer. Daar ga ik dus weer jaren plezier van hebben en leer wordt met die jaren alleen maar mooier.


Pixie's pouch van O my Bag Amsterdam. Online en met een beetje zoeken ook off line te koop.

Dat laatste ervaarde ik ook met de leren tas die ik jaren geleden kocht. Cognackleurig en groot. Nog steeds een pracht van een tas maar een mens wil ook eens een andere kleur en wat kleiner toch? Ik heb weer en leren op het oog, ook weer van Nederlandse makelij maar dit keer een kleiner maatje.
Ben ik een tut dat ik alleen maar "dure"dingen wil? Echt niet! Als ik optel hoeveel ik bespaar door geen impuls (goedkope) aankopen meer te doen......



Deze tas van Triple Pink staat op mijn wensenlijst. Van dat merk heb ik al onderstaande leren clutch en de handschoenen zonder vingers.(wol) De collectie is online beschikbaar maar ook o.a. bij de Dyanne Store in Hilversum.
Etui Liv' large

Handschoen Maes

Dat dus. Ik heb een tijd geleden besloten dat ik niet meer zomaar wat koop maar alleen nog koop wat ik écht heel erg mooi vindt. Bewuster kiezen, duurzamer leven, het brengt me eigenlijk ook best veel rust! Zou het de leeftijd zijn? ;) Hoe dan ook, keuzes maken blijft nog vaak een dingetje maar sommigen dingen heb ik me voorgenomen waardoor dat kiezen ineens een stuk makkelijker wordt. (u volgt mij nog? )

Leave a Comment

Mirjam zei

Prachtige spullen van prachtig materiaal Lynda, daar kun je alleen maar van houden.
Ik wens je een heerlijke dag,
liefs,
Mirjam

Marjan zei

Mooie spullen Lynda! Een mooie leren tas is zijn geld wel waard. En inderdaad in de wat neutralere kleuren gaat ie ook nog eens lang mee.

Liefs
Marjan

lia zei

Hier nog zo'n tut die graag die duurdere dingen koopt
Te goedkoop is bij mij heel vaak een miskoop geweest, en daardoor dus duurkoop.
En als je even doorspaart voor iets echte moois dan gaat het ook echt jaren mee.
Maar ik denk dat de leeftijd er zeker mee te maken heeft hihi...