Glorieus de mist in...

vrijdag 13 september 2013

Weer zo'n geval van te snel willen hebben. Het lukt me elke keer weer.

Een hele tijd geleden was ik blij...zo blij...de bloemist in ons durp had Gloriosa's ingekocht!
  
en dus stonden er niet veel later twee Gloriosaatjes bij mij thuis te pronken. Hier heb je als je het mij vraagt geen hele bos van nodig, juist niet! Maar goed, lol van gehad maar zo'n bloem bloeit uit. Niet meer gespot bij de bloemist, jammer maar helaas. 

Tot een week of twee geleden we in een plaatselijke bouwmarkt liepen en ik op de plantenafdeling de Gloriosa als kamerplant tegenkwam! Je snapt, die moest mee! Ik zag me al overspoeld worden met Gloriosaatjes in de aankomen grijze maanden......*zucht*


  Hij bloeide zijn knoppen open en de kleur stak zó lekker af bij m'n kast en muur. Totdat....ik een paar dagen geleden me afvroeg...waarom het blad zo geel werd. Leve Google....al google ik vaak te laat.....mijn Gloriosaatje blijkt geen blijvende plant te zijn maar een bloembol!!!! Serieus....na bloei loof laten verdorren en bol droog bewaren tot volgend seizoen. Ben er een dag soort van sip van geweest.....echt waar.Maar goed, andere optie was geweest dat ik in de winkel ga staan googlen of de plant wel echt een plant is...doe je niet he...althans...ík niet! Tikkie beetgenomen voel ik me wel...als ik dat zo mag zeggen. Nou zag ik (leve google) dat de kweker hier een paar dorpen verder zit(meer gloriosaatjes binnen handbereik) maar ik weet het niet....blijf niet aan de gang......toch?? *denktnogevenna*(lees: waar ga ik met al die bloembollen heen? Volgend jaar een Glorieuze tuin? Ze kunnen namelijk ook buiten.....wist jij dat? Ik niet...leve Google!)

Fijn weekend.

liefs
Lynda

ps: ze schijnen er ook in het oranje te zijn (leve google) maar ja....dat deel ik meer mee voor de liefhebber.....zijnde niet ik! (valt in de categorie geel.....lang verhaal...lees straks maar ..hier)  

Leave a Comment

Anoniem zei

Ooo dat is zuur...

Maar het is inderdaad wel balen zeg. Als er staat kamerplant verwacht je dat hij gewoon jaren meegaat.. Doet hij natuurlijk ook, maar dan als bolletje.

Ik zou het gewoon gaan zeggen daar waar je ze gekocht had en dat je je een beetje genept voelt...

Zonnige bloemen groetjes

Gwennie zei

Van korte duur dus? Da's wel even slikken....

Marit zei

Begrijp je sipheid hoor Lynda! ;-)

lia zei

Jammer dat het maar voor even is, en ik kende ze niet.

Fijn weekend

Alie zei

Volgens mij zijn alle bollen voor buiten toch of niet?? Anders zet je hem toch eerst binnen en later buiten? Heb je er 2 keer plezier van.

Marion zei

Mijn trouwboeket bloemen, prachtig!