Haaktip! Earlybirds

donderdag 27 februari 2014

Ik weet dat er onder jullie haakliefhebbers zijn, ware kunstenaren met de haaknaald. Ikzelf haak alleen rechttoe rechtaan, o en rond maar zonder patroon. Je kunt wel stellen dat ik maar wat doe:).  Voor hen die het lezen van een haakpatroon wel onder de knie hebben, ik móet wat met jullie delen!

Heel toevallig, op instagram, liep ik tegen een "Earlybirdje"aan! Een wat? Een earlybirdje! Een gehaakt vogeltje met een krulstaart waar een héé bijzonder verhaal achter zit.
Ik citeer de dame die 'm haakte:

"Even kort door de bocht; De stichting linkt fotografen en ouders van te vroeg geboren kindjes aan elkaar om belangeloos een mooie fotoreportage te maken van de kleine en de periode in het ziekenhuis".

Hoor ik je denken, wat heeft dat earlybirdje er nou mee te maken?  Komt ie
De gehaakte Earlybirdjes zijn bestemd voor kindjes op neonatologie, ze geven de kindjes een gevoel van geborgenheid en het gekrulde staartje doet hen denken aan de navelstreng waardoor ze de slangetjes van infuus etc. waarschijnlijk met rust zullen laten. Heel belangrijk dus. Fijn voor de medische staf maar vooral fijn voor het kleine wurm.
Je kunt een Earlybird haken, een Nicu(voor de hele kwetsbare doelgroep), en een Vlinder (voor de vlinderkindjes).
Alle ingezonden Earlybirds worden gecontroleerd voordat ze naar de kindjes gaan, veiligheid  voor alles!



Alle haakpatronen en meer informatie vind je bij Stichting Earlybirds fotografie. Er wordt namelijk een fotoreportage gemaakt door een fotograaf van de Stichting omdat er zoveel langs je heen gaat als je kindje te vroeg geboren wordt en daardoor lange tijd in het ziekenhuis moet blijven. Zo'n fotoreportage wordt met respect en liefde gemaakt. Een klein lichtpuntje voor de ouders in een zware periode.

Ik was meteen gegrepen door het verhaal, wil bij deze mijn respect uitspreken naar alle fotografen die vrijwillig hier hun steentje aan bijdragen maar ook aan alle haaksters die de birdjes maken. Manon, deze is voor jou X, dankjewel voor de informatie en ik vind het geweldig wat je doet!

Vertel, wie van jullie gaat er aan de "earlybirds"?


Leave a Comment

A fresh start of me zei

Hoi Lynda,

Wat leuk dat jij ook een stukje geschreven hebt over Earlybird,op 20 januari deed ik hetzelfde (http://pure-by-me.blogspot.nl/2014/01/earlybird.html) maar er kan niet genoeg aandacht voor dit geweldige initiatief zijn dus dames kom op blijven haken voor Earlybird..

Groetjes Chris

Jolanda zei

Wat leuk en wat een mooi project. Ik ben geen een haakster helaas anders deed ik mee!

Unknown zei

Dat is me even ontgaan! Maar n keer extra kan geen kwaad ;). Wát n mooie stichting.

Huys 50 zei

Hoi Lyn !!!
Lang geleden op fb meis :-)
Wat schattig die birdjes :-):-):-) en een geweldig idee voor de te vroeg geboren kleintjes.
Of ik een haakwonder ben........ tja..uhhhhh....

Grtjss

Dicky Marie

bijzonder-oud zei

Super dit! ik ben nog niet zo lang aan het haken, maar ik ben zeker van plan het te gaan proberen. Heb voor mn dochter een klein beertje gehaakt dus zo'n vogeltje zou toch moeten lukken, zou je denken, ga mn best doen!

Lieve groet,
Yolanda

Mirjam zei

Hoi Lynda,
Ik heb er al eens van gehoord... ga nu zeker eens goed kijken of ik dit ook kan maken... Wat een prachtig initiatief...
Ik wens je een heerlijke avond,
Lieve groet,
Mirjam

Anneke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anneke zei

Oh wat een mooi initiatief!
Ik heb jaren met deze kindjes en hun ouders gewerkt. Soms zag ik ze lange tijd terug in het ziekenhuis maar wat was het fijn als ze als gelukkige mensjes het ziekenhuis konden verlaten. Ik ga snel op zoek naar het juiste garen en aan de slag. Hopelijk kan ik er dan een paar kindjes in het Juliana kinderziekenhuis blij mee maken.

Dank je wel voor de tip en het mooie blog! X

Esther zei

Mooi initiatief. Ik las deze week net een artikel over gehaakte inktvis-knuffels die hetzelfde effect hebben.
Groetjes, Esther

Rensina Steursma zei

Wat een prachtige actie zeg!
Ik zag toevallig laatst een andere actie, maar met hetzelfde doel.
Daar werden geloof ik inktvissen gehaakt.
Fijn weekend, Rensina

Gwennie zei

Ahhh, wat schattig! Ik heb net het breien weer opgepakt. Tenminste... geprobeerd! Verder dan die stokjes bij het haken kom ik niet echt.... Jij ook niet begrijp ik!

Unknown zei

Hahaha nee, ik weet niet eens wanneer ik n stokje haak. Ik haak wel verschillende steken....ik weet alleen hun namen niet :)