Bloemen om naar te kijken en bloemen om te...

dinsdag 20 mei 2014

drinken? Ik heb gisteren tijdens mn woon-werkfietstocht wat takken vlierbloesem geplukt. Eigenlijk alleen ter decoratie maar ergens in m'n achterhoofd zoemt het nog steeds: ik wil ooit nog eens zelfs vlierbloesemlimonade maken.....maar ik durf niet!

Toen ik vanmorgen buiten kwam(daar staan de takken onder het afdak) kwam me een zoete zweem tegemoet en toen begin ik te twijfelen, ik wil toch die limo maken. Maar kan ik zomaar alle vlierbloesem gebruiken? In mijn omgeving weet ik namelijk twee soorten te staan. Welke ga ik gebruiken?

Het recept heb ik nog wel ergens, nu het lef nog.



Wat ik wel heel goed durf ik snoeien in m'n tuin :). De bloemen van de bloemist van vorige week hebben het nog geen week volgehouden maar hee....wie heeft er een bloemist nodig als er al lekker veel bloeit in je tuin?



enne....een koraalkleurige fransche geranium he ;)



Leave a Comment

Des guirlandes zei

Hoi Lynda,
Ja, dat wil ik ook eens proberen, vlierbloesemsap maken. Het is erg lekker, ik heb laatst een fles gekocht bij Ikea. In het kookboek van Jeanne d'Arc Living staat een recept. Misschien kan Gerda van Idemakeriet je helpen. Je kent haar blog misschien wel. Zij heeft weleens geblogt dat ze het ieder jaar maakt.
Groeten,
Barry

Anna Marie zei

In Zweden staat onze tuin helemaal vol met vlieren. Maar ook wij hebben er nog nooit limonade van gemaakt.

Die geranium heeft trouwens een hele aparte kleur.