Zomerse tips...

zaterdag 5 juli 2014

Gek op bloemen, dat is bekend. Maar eerlijk is eerlijk, zowel binnen als buiten hebben die bloemen wel verzorging nodig en dat doe ik graag, maar......voor deze zomer heb ik voor binnen wat "arrangementen" gemaakt die niet veel aandacht vragen. Veel vetplanten in clubjes bijelkaar en ook een stel cactussen brengen wat groen in huis. Natuurlijk ook vazen met bloemen, veelal uit de tuin maar soms ook gewoon bij de bloemist vandaan. WK vraagt natuurlijk om bloemen in stijl..



Met wat fantasie, rood wit en blauw ;). 
Vanmorgen vulde ik een groot glazen windlicht met water/drijfplanten. Geen omkijken naar en toch een zomers groen tintje in huis



Ik had hulp ;) (ben benieuwd hoe vaak ik zal moeten bijvullen want al het water smaakt beter dan het water in je eigen drinkbakje).

Nou koos ik ervoor om maar weer eens te gaan "lijnen". Lijnen tussen haakjes omdat ik besloten heb om anders aan te pakken dan alle voorgaande keren. (ALLE ;)). Ik val best makkelijk af maar sla altijd door naar neurotisch gedrag. Alles moet wijken als ik aan het lijnen ben. Dat ik dus tientallen kilo's kan afvallen is zo knap niet.....want ik moet het gewoon wéér doen. Dus dit keer maar "gewoon", met alle kennis die ik in mn leven heb vergaard over voeding heb ik dit keer het wegen en tellen losgelaten en ga op gevoel en gezond verstand. 
Mijn lunch van vandaag bestond uit ijs(gezond verstand zei u? ;)). Heerlijk frambozen ijs met een topping van nootjes.



Natuurlijk lunch ik niet alle dagen zo maar het zou toch zomaar kunnen! Ik mixte bevroren frambozen met vetvrije Griekse yoghurt, roerde er wat chiazaad doorheen(overigens het enige "superfood" dat ik nog gebruik) en strooide er gehakte hazelnoten en amandelen overheen(ongezouten natuurlijk).
In een "Hollands" bakje natuurlijk want vandaag is weer voetbaldag! #hupholland

De bitterballen liggen klaar, want alles mág, je moet alleen verstandig kiezen. Ik kies ervoor om er twee te nemen en ervan te genieten!

Ik hoop dat jullie ook van het gezellige Oranjesfeertje genieten!



Leave a Comment

Mirjam zei

Je bloemen zijn prachtig en je ijs lijkt me heerlijk en smakelijk...
Geniet vanavond...
Lieve groet,
Mirjam

Anneke zei

Zo'n lunch wil ik ook. Bij mij is het ook al mijn leven lang een gevecht met de kilo's. Dus dit dieet bevalt me wel. Ik vind je bloemen prachtig. Ik wens je nog een fijn weekend. Liefs Anneke

Unknown zei

Terwijl ik schrijf zit jij aan je twee bitterballen, laat ze je smaken.
Het ijs ziet er ook heerlijk uit. En ik dacht dat de poes op een visje zit te wachten?
Een fijne zondag, groetjes, Ingrid.

Anna Marie zei

Die foto van je poes is wel geweldig! Ik vind het knap als je na twee bitterballen de knop om weet te zetten. Ik ga altijd maar door met eten. Soms ook niet handig.

Indruk zei

Mooi dat drijfplantje en die vaas en zo herkenbaar die kat die daar dan het water uit zit te likken hihi. Pascale X

Nicky zei

Mooie bos bloemen! En wat leuk dat plantje in dat vaasje water. Succes met het 'lijnen' :)

Groetjes Nicky

ByMir zei

Wat herkenbaar... poes die uit allerhande andere bakjes of waterbronnen drinkt, behalve uit de eigen drinkbak :)
Erg lekker ijs, afgaande op je foto en recept. Ik zal hem ook eens proberen.
Waren de bitterballen lekker?
Fijne dag.
Liefs,
Mirjam