in de ban van...biologie

zaterdag 1 juni 2013

ik vind de juf van Bio nu al leuk (het jaar is bijna om;))...niet omdat zij met een engelengeduld een groep brugklassers(30 stuks) elke les weer weet te boeien (hulde aan de onderwijzers!! uhhh behalve de gymleraar maar dát is een héél ander verhaal...past nu niet) maar omdat "we" keileuk huiswerk krijgen!

De theorie mochten de kids lekker op school doen maar voor de praktijk springen papa en mama graag bij. Voordat u denkt dat het een smerig praatje wordt.....we mogen bloemen plukken!! VERPLICHT zelf!!! Ik blij, want éigenlijk mag dat niet he, dus met de opdracht van Juf zijn wij dan ook heuls blij!

Elke les moeten de leerlingen weer een andere wilde bloem meebrengen! Afgelopen keren hebben we al witte dovenetel gezocht(én gevonden natuurlijk), ook een boterbloempje en fluitekruid knipten we fluitend! De les voor aanstaande maandag zal draaien om look zonder look(u hoort het goed, manlief stuurde dochter 2 al naar het volkstuintje van opa.....*kuch*), het madeliefje, rode klaver(al gespot) en koolzaad. Morgenvroeg ná het ontbijt zullen we weer gewapend met tasje en snoeischaar de natuur in trekken en ik kan u zeggen......het is een uitdaging!
  
koolzaad


  
look zonder look

  
rode klaver

nogmaals rode klaver


madeliefje
 
Natuurlijk staan die dingen overal met hopen maar dat mag de zoekpret niet drukken. Je wordt nóg eens met je neus op al dat moois gedrukt en ik kan je zeggen....daar kan geen bloemenwinkel tegenop! We negeren even de brandnetels die zo vreselijk jeukende bultjes achterlaten maar hee....who cares!!!

De paden op de lanen in....taart voor de BioJuf!
 O ja, u snapt dat we er natuurlijk even iets meer knippen dan één he, ook eentje voor tussen een boek(persen) en eentje voor als iemand er geen zou hebben, en dan nog een stuk of wat voor mama haar vaasje :D

liefs
Lynda
 

Leave a Comment

Marjan zei

Ha ha hier t zelfde verhaal. Dochter moet herbarium maken en pa en ma plukken en zoeken mee! Stiekem best leuk werk..... Het moet volgende week ingeleverd worden met alle bloemen/planten gedroogd en wel. En dat valt nog niet mee aangezien de natuur toch wel een maandje of wat aan de late kant is dit jaar. .... Maar het is bijna klaar.
Fijne avond

Marjan

lia zei

Leuk huiswerk om te doen, en om te helpen.
Wat een juf...

Fijn weekend
Liefs Lia

Unknown zei

Geweldig! Wat een superlessen! En zo zie je pas goed wat er allemaal voor moois groeit in de natuur!

Judith zei

Wat een geweldig leuke opdracht! daar worden de kids nog eens enthousiast van, en mamma ook!

Groet Judith.

natuurlijk groen en doen zei

Wat leuk ,het herbarium weer in ere hersteld.
Theorie en praktijk combineren ,toch het mooiste wat er is.

fijn weekend
groejtes Bep

Marijn zei

Klinkt leuk! (ik moest koeienharten natekenen en proefjes doen met pissebedden :( )
Veel plezier met plukken!

Ger zei

Biologie lessen omvatten uiteraard niet alleen theorie; de praktijk is minstens even belangrijk!
En ook nog eens erg plezierig om te doen met de kinderen.
Wanneer de geplukte veld en weide bloemen in je vaasjes net zo mooi tot hun recht komen als op je foto's is dat puur genieten.

Fijn weekeind en pluk de dag én de bloemen!!!
Lieve groet,
Ger

Corine(THUIS) zei

Slimme juf! Die leert niet alleen haar leerlingen maar ook hun ouders weer eens zien hoe moe de natuur is. Ik zeg: die verdient een bonus ;-))

Gwennie zei

Hahaha, leuke juf inderdaad!!

Mirjam zei

Hoi Lynda,
Wat een leuke oprdrachten en het levert ook nog eens heel mooie plaatjes op. Heerlijk om deze bloemetjes zo eens van dichtbij te bekijken. Vooral de rode klaver is super mooi...
Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam