Sinterklaas

woensdag 4 december 2013

De meiden rollen hier al dagen van de bank bij het herhaaldelijk bekijken van het liedje "ik ben toch zeker Sinterklaas niet" van Kinderen voor Kinderen. (cultuurbarbaren die grieten van mij, ik bedoel..."ome Willem" speelt erin mee hè..). Geloven in Sinterklaas doen ze natuurlijk ook al een hele tijd niet meer, maar hun schoen willen bést nog wel zetten hoor, je zegt het maar....maat 40 wordt zó onder je neus geschoven..want tja..ik ben sinterklaas wél.

Geloven of niet, Sinterklaas zijn verjaardag vier je .. PUNT!  En zo dus ook hier, morgenavond. Op twee vergeten pakjes na(die kwam ik net bij toeval tegen  *hapjieuw*) is alles ingepakt en verstopt (ik ben ook jong geweest, come on;)). De proefbakkerijen zijn de revue al gepasseerd. Zo waren daar pepernootcakejes in kopjes, roze schuimpjes én noten in (keiharde) caramel. Ongetwijfeld blijft er veel over maar het oog wil ook wat toch? Die roze schuimpjes bijvoorbeeld, zijn natuurlijk mier- en mierzoet...maar in een glazen pot doen ze het zo leuk! ;).

Meisje 2 heeft vandaag haar laatste dag van de proefwerkweek dus ze is op tijd thuis en ze is van plan te gaan bakken. Ik zeg we missen nog worstenbroodjes!

Hele gezellige Sinterklaas allemaal!

Lynda
ach, klik toch even op de link in de tekst.....liedje in je hoofd de hele dag gegarandeerd!

Leave a Comment

Marjan zei

Het blijft een leuk liedje, inderdaad. Schoen wordt hier ook nog gewoon gezet hoor :-). Ik ga zo gevulde speculaas maken. Die pepernootcakjes lijken me ook lekker.
Groetjes
Marjan

Bij Guusje Thuis zei

Bestseller hoor dat liedje van KvK! Hier geen Sintfeestje want puubs vinden dat toch meer voor kleintjes en dus traditie er niet in kunnen houden.

Unknown zei

Ook dit jaar zat het lied weer in mijn hoofd, blijft leuk.
Een fijne sinterklaasavond met alle lekkernijen.
Groetjes, Ingrid.

Janny zei

Hi, hi....je bent inderdaad nooit te oud voor Sinterklaas!
Te jong kan wel:-) Ons kleinzoontje is pas 14 maanden dus nog te jong om er iets van mee te krijgen. Wel zei hij uiterst bedaard ...daaah....en zwaaide minzaam met zijn handje naar de meute zwartepieten die we onverwachts tegenkwamen. Klaarblijkelijk begint de kleur van zwarte piet je later pas op te vallen:-)
Veel plezier met de Sinterklaasviering!
Janny

Karlijn zei

Jij zou echt mee moeten doen aan heel Holland bakt. Man o man wat maak jij een lekker dingen. Elke keer zie ik weer lekkere dingen voorbij komen op Instagram. Dit jaar ben ik al vroeg verwend door SintLynda :) Vandaag staat mij bericht over de blogswap online.

natuurlijk groen en doen zei

natuurlijk houden we die traditie in ere ,fijne Sinterklaasavond.

groeten Bep

Clarieke zei

Klinkt heel gezellig allemaal! Geniet er van!
Groetjes, Clarieke

Esther zei

Heel erg veel plezier!
Groetjes, Esther

Athomebymy zei

Fijne sinterklaasavond .. zo gezellig allemaal !

Liefs Petra

Carla zei

Ziet er allemaal meeeeeer dan lekker uit!!!
Heel veel plezier vanavond!!!!

Liefs Carla

Carla zei

Ziet er allemaal meeeeeer dan lekker uit!!!
Heel veel plezier vanavond!!!!

Liefs Carla

Mirjam zei

Hoi Lynda,
Voor jou en je gezin ook een heerlijke sinterklaasviering vanavond...
Lieve groet,
Mirjam

Rosie zei

Wat leuk beschreven, geniet van je Sinterklaasavond met de meiden! Ik vier het aanstaande zaterdag met mijn ouders, zussen en aanhang! Ik hoop dat die traditie nog lang zal blijven bestaan en lekker overgaat in pakjesavond met kids zodra ik (en mijn zussen) een kindje krijgen!

Geniet er van! Liefs van Rosie

Unknown zei

Hoi Lynda, wat een leuk blog heb jij. Kwam er via via toevallig op terecht. (dat blogswapen heeft bij mij nog wel enig uitleg nodig!maar ik zou graag mee doen de volgende keer.) Je blog ga ik volgen. Wellicht vindt je het bij mij ook gezellig...ik heb nl nog een leuke give-away tm zondag staan. hetraadhuis1890.blogspot.nl
-X- Kirsten en een fijne sinterklaas

Marit zei

:-) geniet! X

Des guirlandes zei

Natuurlijk, sinterklaasavond vier je en anders ben je geen echte Nederlander. Laten we zuinig zijn op ons 'eigen ding' en niet opeens gaan mee rennen met culturen die aan de kerstman doen. Zo stom, de kerstman (sorry hoor)
Heb een heerlijk avondje,
Barry

Oja, ik heb mijn swap ontvangen hoor. Binnenkort zal ik het laten zien op mijn blog