Lynda Lust: Taart zonder te bakken - no bake banana/caramel pie

maandag 12 oktober 2015

Afgelopen vrijdag was het onze 23e trouwdag, daarvoor wilde ik wel wat lekkers maken! Ik kwam op de website van Albert Heijn (het receptengedeelte) een taart tegen die ik niet hoefde te bakken!  De Man houdt van bananen en ik van caramel en dat vond ik wel een leuke klik, we vormen immers samen toch alweer meer dan 23 jaar een goede combi ;). Met eigenlijk best weinig ingrediënten en weinig moeite lukte het ook mij om er iets toonbaars van te maken.......toonbaar ja....normaliter zijn mijn eindresultaten ietwat rustieker dan op de voorbeeldfoto :).

De VOOR foto:


En de NA foto:

Oké, mijn "drizzle" is iets meer gefreestyled dan op de foto maar daarmee kun je natuurlijk helemaal los gaan als je wilt. Je kunt bij wijze van spreken schrijven met de vloeibare caramel. Half uurtje werk, drie uurtjes koelkast en je bent klaar!

Wat ik er wel bij wil zeggen, de recepten van AH en ik komen niet altijd tot het gewenste en beoogde resultaat en zo had ik ook dit keer wat moeite met de stap waarbij je een paar eetlepels slagroommengsel bij de warme caramel moest doen. Ik kwakte ze natuurlijk hop hop hop hop erin maar , dat bleek achteraf, beter is het als je het voorzichtig doet...lepel voor lepel en blijven roeren! Omdat het slagroommengsel natuurlijk koud is en de vloeibare caramel warm stolt de caramel onmiddelijk als je het op mijn manier doet :D. Het kwam wel weer goed, gewoon veul langer roeren op een klein vuurtje (die stap staat er dus niet in ).

Hij was heerlijk en is op! Ik durf het recept dus best met jullie te delen!






Leave a Comment

Crafts 'n' Skills zei

Ziet er heerlijk uit Lynda! Nog van harte gefeliciteerd met jullie 23-jarig huwelijksfeest!

SOYZ zei

Ohh dat vinden ze hier vast ook lekker, dank voor het delen en de extra roertips. En van harte met jullie 23e trouwverjaardag! Wow 23! xx

Marjan zei

Ziet er heerlijk uit!! Nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag 💐

Ger zei

Kan je verzekeren dat ik heel blij ben met dit goed uitziende taart recept ,heb die AH recepten app op iPad staan maar kijk daar niet dagelijks naar, uit zelfbescherming;-)), zo lekker allemaal en mijn kunstknie heeft toch al moeite met mij te dragen.

Wat wordt het volgende lekkers, iets met appels?
Wanneer mijn appels nou wel of niet over jou schutting zouden hangen en de oogst was goed zou ik je als buurvrouw wel vragen of ik je blij kon maken met mand(je) appels.

Van Harte Gefeliciteerd met jullie Beryl huwelijk(belangrijke groep edelgesteente met zeer wisselende eigenschappen)

Fijne dag en lieve groet,Ger

Indruk zei

mmmmm de foto's zien er te lekker uit hoor! Pascale x

Mirjam zei

Lijkt me werkelijk verrukkelijk Lynda en hij ziet er in mijn ogen fantastisch uit.
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam

lia zei

Ziet er erg lekker uit.

Unknown zei

Ik maak hier de engelse variant bannoffee pie, kan niet mislukken: bodem hetzelfde, blikje gecondenseerde melk van friesche vlag 3 uur in bijna kokend water leggen (dus gesloten blikje, wel goed onder water). Blikje openen, GODDELIJKE karamel (wie kent nog de bebogeen van vroeger?), dit verdeel je over de bodem, schijfjes banaan erop, afdekken met geklopte slagroom en dan drizzle karamel of bijvoorbeeld chocoladevlokken.

Anneke zei

Hartelijk gefeliciteerd met jullie trouwdag. En die taart HEERLIJK lijkt die me. Die ga ik zeker ook eens maken.
Lieve groet Anneke

Des guirlandes zei

OOhh, mmmm... dit is ook echt een taart voor mij. Ik ben gek op karamel.
En van harte met jullie trouwdag,
Barry