Winterdranken, lekker en kruidig!

vrijdag 16 oktober 2015


Natuurlijk, het is nog hartstikke herfst maar de temperatuur is winterwaardig fris! Ik hou d'r van, kan me nog net inhouden om niet al m'n beruchte sneeuwspam op jullie los te laten....al is het woord sneeuw wel al in het weerbericht voorgekomen en hebben velen mij her en der getagd.....ik hóu me rustig...dat beloof ik! *grinnikt*

Waar ik me wél al aan waag zijn de heerlijke winterse drankjes die zo goed bij deze temperaturen passen. Ik ben gek op alles wat maar enigszins "spiced" ruikt en smaakt. Geurkaarsen, gember, anijs, kaneel, sinaasappelschillen een vleugje kruidnagel, Aspen spices etc. Je kunt e.e.a. natuurlijk zelf samenstellen en mengen totdat je een fijne kruidige combinatie hebt om bijvoorbeeld thee van te maken of in je warme appelsap e.d. te doen maar.....als je niet zo van dat soort huisvlijt gecharmeerd bent maar wél een lekkere oppepper kunt waarderen....dan koop je het gewoon!





Voor de theeliefhebbers, ben je al bekend met de Drink me Chai varianten? Een poeder waar je alleen maar kokend water op hoeft te gieten en klaar ben je! Snel, en er zijn diverse smaken waaronder ook een Spiced variant. Ik heb zelf de Spiced en de Skinny Blend gedronken maar ben erachter gekomen dat ik meer van de lekkere koffietjes ben. Voor de Chai liefhebbers staan er op de facebookpagina van Drink me Chai heel veel leuke recepten, zowel van drankjes als van gebak.




Mijn voorkeur gaat uit naar de koffiesmaken en bijpassende likeurtjes. Na de wandeling waar ik eerder over schreef dronken mijn Lief en ik een lekkere kop koffie. Hij een Bombardino en ik een Dutch Lattecino. De mijne was gemaakt met een laag advocaat, een laag melk, koffie en melkschuim. De zijne was gemaakt met een laag Bombardino, een pittige espresso en een laag room met schilfers pure chocola. De Bombardino staat op de boodschappenlijst want dat smaakte absoluut naar meer.

Het zijn ook echt drankjes voor tijdens de feestdagen toch? Ik haal een fles in huis, dat is zeker. Je kunt ze ook online bestellen op Feestdagendrankje.nl maar onthou die site even want er staan nu nog allerlei soorten HUGO op :).

Winterdranken, koffie of thee......wat denk je, krijgen we een Glühwein Winter? Ik zie sneeuwvlokjes op onderstaande Glühweinglazen van Villeroy & Boch....ik ben daar wel gevoelig voor hoor! :)


Heb jij misschien nog een receptje voor een Verwenkoffie voor me?






De eerste drie foto's zijn van mijzelf, de rest van de diverse leveranciers



Leave a Comment

Happy Earl Grey zei

Wat een heerlijke foto's en op zo'n moment denk ik weleens jammer dat je geen geuren blog kunt maken :) Groetjes El

Rensina Steursma zei

Wat een mooie, sfeervolle foto's!
Heerlijk al die warme dranken he.
Ik geniet er ook van.
Fijn weekend!

lia zei

Haha, ik heb de glaasjes al klaar staan.
Lekker een likeurtje café marakesh bij de koffie.
Die Bombardino lijkt me ook wel wat.

Mirjam zei

Oh die koffies die je daar beschrijft... daar krijg ik spontaan heel veel zin in. Zin om ze allemaal uit te proberen. Zelf vind ik een koffie met een flinke scheut Baileys er in en een toef slagroom met een beetje cacao er over altijd heerlijk. Maar ik vrees dat die naar een tweede plek gaat verschuiven.
Fijne zondag,
Liefs,
Mirjam