Hollandse Groente en Fruit

zondag 17 augustus 2014

Op deze herfstachtige zondag even een recap....een samenvatting dus. Afgelopen woensdag plaatste ik een oproep om je foto van je aankoop van Hollandse groente en fruit naar mij te mailen. Dit natuurlijk niet helemaal zomaar maar omdat het zeker nú belangrijk is dat we met z'n allen onze eigen bodemschatten in huis halen. Wat een rare kronkel is het toch geworden hè, dat vliegtuig (mh17), de hele nasleep, en uiteindelijk het feit dat wíj geboycot worden(wat deden wij precies?). Anyway, geen Hollandse groenten en fruit naar Rusland. Het feit dat we het ze even niet gunnen laten we achterwege, het gaat erom dat onze telers hierdoor enorm geraakt worden en dat kunnen wij met z'n allen misschien wel wat verzachten.

Speciaal voor deze spontane aktie heeft Studio Blomm een toffe shopper van vilt gemaakt en die kun jij dus winnen....áls je je foto naar me mailt.






       






Bovenstaande foto's vond ik al in mijn mailbox! Bij het zien van de pruimenkoek van Mirjam kreeg ik zin om zelf aan de slag te gaan en dat deed ik dus, zie onderstaande foto. Het recept van deze Pruimen Ricottacake vind je hier. Prima klusje voor vandaag, heel eenvoudig en heel lekker! En met Hollandse pruimen natuurlijk ;).

Wat ik ook leuk vond, en herkenbaar, is de foto van Kitty waar ze samen met haar kleine meid al het lekkers plukt. Jong geleerd, oud gedaan.



Maar, zij zijn toch zeker niet de enige die onze telers een warm hart toedragen? Jullie eten toch zeker allemaal Hollandse waar? Je kunt je foto's nog tot en met dinsdag naar me mailen. Woensdag wordt er een willekeurige winnaar gekozen en dáár zal die handgemaakte vilten tas naartoe gaan.

Leuke bijkomstigheid was nog dat mijn blog ( die ik eerder natuurlijk al hier plaatste) als gastblog op de website van Samen Sterk kwam, en ook weer heel wat nieuwe recepten (zoals de cake) her en der tegenkwam. Foodbloggers zet 'm op! Hier ligt ook voor jullie een kans je steentje bij te dragen!

Fijne zondag!


Leave a Comment

lia zei

Ik ben dol op Hollandse groenten. En misschien liggen er straks door die boycot wel echte Hollandse groenten in de supermarkt. Want hier in de Betuwe zie ik bijv veel fruit en groenten in de winkels liggen uit "het buitenland".

Jacqueline @ HOME zei

All I can say Lynda is YUM !!!! XXXX

Unknown zei

Umm.... Lynda, mijn foto staat niet goed. Lukt het je nog om die te kantelen, denk je? Thanks! Groetjes, Mirjam (met fruitjurk)

Unknown zei

Hahahahaha en ik heb al gekanteld! Ik ga er goed naar kijken, sorry!

Mirjam zei

O, lachen! Het is gelukt zie ik, dankjewel! :)

Christel zei

Vind je actie zo leuk! We eten sowieso nederlandse producten voor zover mogelijk. Helaas kan ik niet mee doen aan je actie, wegens gezondheidsredenen kom ik het huis niet uit, dus ook niet voor een tas hollandse groenten. Succes met je actie!

Colinda zei

Wat een goede aktie! ik draag je aktie dan ook zeker een warm hart toe. Ik zal kijken of het nog lukt om een foto voor je blog te maken want de groenten vliegen er hier doorheen iedere week!

X Colinda

Anoniem zei

vraag me bij foto 7 af waar in nederland bananen groeien ?

Unknown zei

Hele goede actie! Ik stuur mijn foto zo naar je:) wij hebben een soepmaker gekocht pas en hebben heel veel Hollandse groente bij elkaar in de soepmaker gedaan. Verbaast hoe leuk dat is genoten we van onze Hollandse soep :)