Curacao

donderdag 18 december 2014


Je weet, het kan me niet koud genoeg zijn en het pak sneeuw niet dik genoeg. Ik kan me enorm verheugen op een "echte" winter...en dat steek ik niet onder stoelen of banken :). Maar.....dat wil niet zeggen dat ik niet een weekje zon zou willen voelen! Een weekje maar, langer wil een Lynda niet van huis weet je. Nou is Curacao dus waarschijnlijk niet voor mij weggelegd want je bent geloof ik wel even onderweg maar bij het zien van de foto's droom ik wel even weg hoor! 






Misschien dromen we er allemaal weleens van? Een huisje in het buitenland? (ik dus niet want dan zou ik de winters moeten missen ;)) Een nieuwe start met een fikse uitdaging? Ik "trof" Frederieke op Instagram en ze bleek een Nederlandse dame te zijn. Vraag je je toch meteen af, hoe kóm je daar toch terecht? Ik vroeg het haar, zij stuurde mij enthousiast het volgende antwoord: 


"Net als heel veel van ons, fantaseerden Jeroen en ik bij tijd en wijle over verhuizen naar het buitenland.
Maar we hadden het prima naar ons zin in Nederland, leuk huis, 2 lieve, gezonde kinderen en de mogelijkheid om dikwijls lange reizen te ondernemen. En natuurlijk keken we dan altijd rond. “Was dit het misschien, zouden we hier kunnen wonen?”. Want de wereld is groot wanneer je niet echt weet waar je naar toe zou willen.

Tot die keer, op vakantie op Curacao, we per toeval een gek, rommelig en heel groot geel huis zagen. Bovenop een heuvel, weg van de drukte, midden in de natuur. Met een waanzinnig uitzicht over de zoutpannen van Jan Kok, mèt flamingo’s, en slechts een paar minuten verwijderd van de mooiste stranden.
Maar wat het was, en van wie, daar kwamen we niet achter, en we lieten het maar zo.
Eenmaal terug in Nederland zagen we per toeval dat het te koop stond – wat een bijzondere samenloop van omstandigheden. En het balletje is gaan rollen.

En nu, 6 jaar later, wonen we, inmiddels met 3 lieve en gezonde kinderen, al een paar jaar in St Willibrordus op Curacao. In dat grote gele huis. Wat inmiddels niet meer rommelig is, maar een zalig verblijf dat rondom 9 appartementen en studio’s biedt.
We hebben ons leven hier gevonden, de kinderen gaan naar een fijn klein schooltje, hebben ‘s middags surfles en in de verloren uurtjes zijn we vaak even op het strand. Net als in Nederland (of waar dan ook), werken we hard, is het altijd druk. Met het verschil dat de zon altijd schijnt!

Toen we hier kwamen wonen wisten we dat er heel veel werk verzet moest worden voordat Jan Kok Lodges eruit zou zien hoe we het voor ogen hadden.
Inmiddels zijn bijna alle appartementen nieuw en helemaal verbouwd. Sfeervol, echt zoals je verwacht van een Lodge, de meeste met grote veranda’s. En veel privacy en prachtige vergezichten rondom.

Verwacht geen strak design en super de luxe, daar zijn onze prijzen ook niet naar…maar wel een perfecte plek om helemaal tot rust te komen, te ontspannen, in een sfeervol appartement of studio die alle comfort biedt die je nodig hebt. Ieder accommodatie heeft zalige bedden opgemaakt met fris wit linnen, een fijne badkamer en een complete ingerichte keuken. En een BBQ. Want is er iets lekkerder dan een vers visje met een lekker drankje, ‘s avonds onder de sterrenhemel?

In de tuin is een stralend blauw zwembad met een stuk of 10 echt lekkere loungebedden, er staan ontelbaar veel palmbomen en overal bloeien fleurige bloemen.

Het land bij Jan Kok Lodges is meer dan 23.000 m2. De lodges staan midden in de mundi, behalve de vogels en af en toe een blatende geit of het getok van de kippen, hoor je hier eigenlijk niet.

Voor onszelf en zeker ook voor iedereen die hier op vakantie komt, is Jan Kok Lodges een ideale plek. Wanneer je de drukte wilt, ben je er zo, binnen een minuut of 20 ben je in bruisend Willemstad. En heb je behoefte aan rust en ruimte, natuur en ‘peace of mind’, dan blijf je gewoon lekker hier"

Hoe klinkt dat? Dat vond IK nou ook, hemels......en als je er dan de foto's bij ziet.....hm hm...start packing! Is dit niet de tijd om alvast aan je zomervakantie te gaan denken?  Voorpret!
























 En wil je meer weten over dit prachtige "landgoed" op Curacao? Ga dan naar de website of volg ze op Facebook. Misschien moest ik toch maar eens van mijn "gekkigheid" afstappen en wat langer van huis gaan? ;)
Dankjewel Frederieke voor een kijkje achter de schermen en alvast fijne feestdagen in de zon!





Leave a Comment

Huys 50 zei

Heeeee Wintermens wat doen deze foto's bij jou ;-)
Nouuu ik ben er geweest hoor twee weken lang !!
Ik kan je zeggen...het was er bloedheet.....en dan ook ECHT bloedheet en vochtig maar ohhhhhh zooooo mooi hé...
Alleee 't is maar 9 uurtjes vliegen...eitje toch
Dus niet !! 9 uur in het vliegtuig..manman ik vond het een ruk hoor..pfffff
Hier willen ze nog wel een keer met z'n allen maar uhhhh daar moet ik nog eens heulll goed over nadenken ;-)

Als ik jou was...je moet er 1 keertje geweest zijn dus hup KLM boeken ;-)

Groetjes
Dicky Marie

Rensina Steursma zei

Wauw wat een geweldige foto's! Wat lijkt me dat prachtig om eens heen te gaan.
Ik ga gauw eens een kijkje nemen op de site en wie weet boeken ;)
Je mag van mij wel vaker zulke tipjes delen hoor.
Lieve groet, Rensina

Unknown zei

Dit wintermens vind de foto's wel erg aantrekkelijk het ziet er erg mooi uit. Maar de eerstvolgende vakantie staat al geboekt en dat wordt er hopelijk een met sneeuw.
Ik wens je fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling. En een goed en gezond 2015. Groetjes, Ingrid.

Esther zei

Jeetje, wat een geweldige kleuren! Lekker even wegdromen.
Groetjes, Esther

Ingrid Orens zei

Moest het sneeuwen, zouden je foto's me niets doen... Maar nu, nu het buiten zo ongelooflijk miezerig-vies-barslecht regenweer is, wel, nu droom ik toch wel eventjes weg naar wat zon....
Zucht...

Gwennie zei

Heerlijk zeg!!