Granola

dinsdag 10 november 2015

Al een tijdje geleden had ik me voorgenomen om nou eens zelf Granola te gaan maken. Granola is (simpel gezegd) gebakken muesli. De kunst is natuurlijk wel om 'm zo gezond mogelijk te maken want al die extra suikers kunnen we missen en juist die gezonde toevoegingen kunnen we goed gebruiken. In het kader van die nieuwe samenwerking waar ik het de vorige keer over had werd het testmoment afgelopen weekend gepland. Een tas vol gezonde spullen zoals havermout(hele), spelt(hele), gemende noten (ongebrand) en een hele rits aan zaadjes/pitjes/lekkers op mijn tafel en mixen maar. Na twee keer testen hebben mijn medebewoners een hele sterke voorkeur. Ik heb zelf ook geproefd en heb daar spijt van. Waarom? Nu wil ik erin zwemmen...zo lekker!
Het recept? Dat ga ik nog even niet met jullie delen omdat de timing daar later perfect voor is (sprak zij vaagjes) maar wat andere recepten (heul anders dan de mijne natuurlijk :P ) wil ik je wel al laten zien. Als jij er nou ook eens eentje probeert, kunnen we straks misschien ruilen? :)




Hier maken ze een suikervrije granola, en hier staat het recept van ons aller Appie. Als je het web erop naslaat wordt je werkelijk overladen met recepten voor granola en met die informatie.....maakte ik de mijne :). Maar dat recept én de feestelijke foto's (tipje van de sluier) dus volgende week!
Eet smakelijk.

Leave a Comment

Mirjam zei

Ik ga een van deze recepten zeker uitproberen. Lijkt me verrukkelijk.
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Unknown zei

Ik heb m laatst ook gemaakt en geniet er nog steeds van heerlijk.
Heb nu ook al energie repen gemaakt van oa dadels mmmm

groetjes Mirjam

Indruk zei

Als je hem eenmaal zelf gemaakt hebt wil je niet anders meer. Lekkerste wat er is! Pascale x