Zie je het voor je?

maandag 14 mei 2012

Zaterdagochtend om 8.15 uur vertrekt de TGV naar Parijs met ons aan boord vanuit Amsterdam. En vanaf het allereerste moment, of éigenlijk meteen als tweede(éérst moeten de voeten in de slippers losgelaten worden want bootcamp komt eraan voor die arme stappers;)) zullen wij ons in het gangpad storten met onze plattegrond. Want maakte de Afdeling Logistiek een strak Vlekkenplan, ik plakte er lustig op los, want dat was de afspraak ZIJ zorgt dat het kan, ik plak...en plak...en plakkerdeplak alsof het de laatste keer is dat ik in Parijs zal komen(je weet het immers nooit vooraf he ;)).
Het plan is: tijdens de reis naar Parijs (3 uur en 19 minuten) gaan we passen en meten, welke post its halen het Vlekkenplan en welke halen het tot de afvalbak!
Enige tijd geleden schreef de Afdeling Logistiek het navolgende:
(je ziet meteen dat wij die 6 weken voorpret echt optimaal benutten, ik zweer je dit tripje is een koopje! Inclusief voor- en napret duurt dit reisje een maand of drie..met gemak;))


"
Nu is het organiseren van een route een vrij relatief begrip. Tijdens ons vorige reisje werd al snel duidelijk dat spontane acties en het gevoel volgen, zorgden voor leuke verrassingen en fijne momenten. Maar goed, om niet als twee kippen zonder kop tijd te verliezen door van hot naar her te reizen, nam ik de taak op me er een samenhangend geheel van te breien. Geen gemakkelijke taak om alle puntjes die gezien willen worden met elkaar te verbinden en er een logisch geheel in aan te brengen. Vooral niet wanneer je reisgenote in het bezit is van een enorme lading aan Parijs-gerelateerde boekwerken/links/downloads en die met tomeloos enthousiasme graag alles-en-met-eigen-ogen zou willen zien. En als logistiek eindverantwoordelijke die haar taak zeer serieus neemt, lastte ik een aankoopverbod in om nog meer must-see-puntje te vermijden, en beperkte ik de 3 dagen tot 3 vlekken.

De Vlekkengids:

*Zaterdag: Rive Droite : Een rondje vanaf Gare du Nord naar Place des Vosges om vandaar uit via Les Halles richting Lafayette en Printemps weer bij Gare du Nord uit te komen. We pakken de Galleries mee.
*Zondag: Rive Gauche: Een lange lijn, Montparnasse, Eiffel, Saint-Germain des Prés, Panthéon, Quartier Latin, Ile de la Cité, Ile Saint-Louis (inclusief rondvaart)
*Maandag: Rive Droite : Gare du Nord, Père-Lachaise, Canal Saint-Martin gevolgd door de afscheidstour in Montmartre.

We hebben ons ook een paar doelen gesteld, waaronder: met de voeten bungelen in een fontein, een picknick aan de Seine, het knuffelen van een boulanger (lang verhaal, maar ik knuf 'm graag!), een ijsje eten bij Berthilon in de vorm van een tulp, het hangen van een slotje aan Pont des Arts. Waarom? Omdat het kan! ;-)

En terwijl Lyn haar collectie boeken beplakt met fleurige post-its om alle adresjes aan te geven die in de vlekken passen, kijk ik met angst en beven naar het aantal kilometers dat we af gaan leggen.....42...43...44...45..."

Lijkt een vol program? Dit is wat ik deed:



Dat laatste is zoiets dat gewoon érg leuk is om te gaan zien, als je de boeken van Dan Brown gelezen hebt, en dan in dit geval de Da Vinci Code, dan weet je dat er veel details beschreven worden van alle plaatsen van handelen(in dit geval Parijs) en dat is extra leuk om zelf te gaan zien!
En als we dan toch (weer) in St Germain zijn(daar waren we vorige keer ook al en we waren beide erg gecharmeerd van deze wijk) is het plan ook om naar Café Flore te gaan, HOTSPOT, daar horen wij dus ook ;)!.


vorige keer stonden we met onze rug naar Café Flore, zoekende naar een pand uit weer een andere boek dat ik gelezen had(Het huis waar jij van hield). Een pand dat als een van de weinige nog over was van VOOR de modernisatie van Parijs door Monsieur Haussmann


Je ziet nu twee post its, uit twee boekjes, ik heb er drie(boekjes) en twee magazines, doorspekt met die roze pijltjes. Jullie weten het nu ;)....benieuwd hoe de Afdeling Logistiek gaat reageren als ze het zaterdagmorgen in alle vroegte zelf mag aanschouwen! Ik hoop op sterke koffie in het restauratie rijtuig!!!*grinnikt*

Leave a Comment

Home and Lifestyle zei

Wat gaaf dat je eind van de week naar Parijs gaat! In die stad ligt mijn hartje...het is daar zóó leuk en zóó sfeervol! Ik wens je zóó veel plezier!!!

Lieve groet, Ingrid

Corine(THUIS) zei

Mijn dochter loopt er nu..en ze geniet! De enthousiaste berichtjes stromen elke paar uur binnen :))
Parijs, wie wil daar nou niet graag lopen??!!

elv's zei

Wat heerlijk dat je al deze voorpret deelt.... zo gaat iedereen een beetje met je mee :-)

Unknown zei

Ik zeg: TIJD TEKORT!!! Je mag wel zes weken gaan met al die post-its... whoehoe... Man man wat zullen jullie een lol hebben en blaren van alles aflopen ;-)
Have Fun Girls!!!

Liefs,
Monique

Tanja zei

Lekker hoor die voorpret, en of je het allemaal gaat zien, ach Lynda er zitten bij jou toch zeker meer dan 24 uur in een dag ;-)
Mocht ik je niet meer 'spreken'dan wens ik jou een hele mooie tijd in Parijs, met heel veel genieten

Liefs
Tanja

Diana zei

Afdeling Logistiek krabbelt zich eens zuchtend achter heur oren.... Ik heb je GEEN post-it-verbod opgelegd tenslotte, ik had het kunnen weten ;)

Jolanda zei

Wat heerlijk die voorpret en wat gaaf die bloemen voor de vrouwen uit je vorige post! Wat ben je toch een leuk mens:) Lieve groet

Carla zei

Ik neem toch aan dat je als eerste je wandelschoenen ingepakt hebt hè(of dat nog gaat doen!!)
Maar meis...het word weer super!!
En idd met de voor en de napret word dit een reis van minimaal 3 maanden..hoe goedkoop kun je uit zijn haha...je mag vast nog wel een keer op die manier ((-;
Nog een weekje voorpret...en misschien bedenk je nog een plek waar je echt geweest moet zijn(die niet mogelijk hoor, maar niet op je plattegrondje staat.

lieve groetjes Carla.

It's me zei

Ik lig in een deuk Lynnn...wat een verhaal....word jij nooit moe van jezelf ???....arme Diana....pfffffff.....3 dagen ???....enne de toppers ?? gaat dat niet door dan ???...of pik je dat ook nog even mee ???...xxx

Bij Guusje Thuis zei

Ik blijf er bij dat de afdeling logistiek iets moet doen met dat vlekkenplan; levert vast genoeg op voor weer een stedentrip met weer zo'n vlekkenplan etc etc. Geniet ervan!!

Huys 50 zei

mijn dag krijgt meteen weer kleur door jou berichtje Lynda !!!
Jij geniet voor 10 en dan doen wij dat ook natuurlijk, ik ben benieuwd naar je reisverslag.

Groetjes
Dicky Marie

Anna Marie zei

Laat ik nu denken dat je met eega op pad ging. Een boulanger knuffelen? Is dat net zoiets als een dossierkastman? Rare taal kraam je af en toe uit. Ik zie jullie helemaal voor me. Zittend in de TGV papiertjes plakken en discusseren over de afvalbak of toch niet. Heel veel plezier en ik ben echt benieuwd naar die macaroni dingen en de boulangerman die geknuffeld gaat worden. Of eigenlijk naar zijn gezichtsuitdrukking. Liefs Anna Marie.

Saskia zei

ik wens de afdeling logistiek veel succes :o) het belooft boeiend te worden ... met alles wat jij wil zien zijn we over 5 maand nog je parijs-avonturen aan het lezen :oD