Oudjaarsdag...

vrijdag 30 december 2011

"we hoeven de geschiedenis niet achterna, maar onze eigen geschiedenis maken".

Weer een jaar voorbij, een vol jaar, vol leuke dingen én vol wijze lessen ;).
De afgelopen dagen heb ik "ballast"in een denkbeeldige koffer gedaan, afgesloten en weggezet...klaar ermee. Je neemt onbewust toch altijd meer mee dan je denkt, dus even opruimen mag best. Wijze lessen van de dingen die je niet zo handig aanpakte, wijze lessen in de situaties dat mensen je teleurstelden, mooie wijze lessen voortgekomen uit situaties waarin mensen je hart raakten op een verwarmende manier. Leuke dingen die je deed, verrassingsverjaardagen, concerten, vakanties, etentjes, whatsappgesprekken(telefoneren is ZOOO 2010;)), ik tel daar nog bij op de leuke akties in blogland van de laatste tijd. Dat doet een mens dus echt wel goed he, het een weegt tegen het andere op, een teleurstelling links wordt bijna(BIJNA!) teniet gedaan door een leuke aktie elders. Ennnnnn meer van dat soort wijze praat....ga ik niet doen, ga ik jullie besparen, wordt ik weer als vaag betiteld ;)).

"blogland is NIET zaligmakend, maar een blog maken is zalig"!
HA!

Morgen is het oudjaarsdag en denken we nergens meer aan, alleen leuke dingen, het is goed zo, we hebben naar eer en geweten gehandeld, de dingen genomen zo ze kwamen en wat hebben we een hoop nieuwe mensen leren kennen! Hetzij IRL hetzij via social media! Als je terugkijkt....is het mooi om te zien hoe "het"toch zo kan gaan.
Wijze les.....durf je hart te openen.....(niet té ver, zoals me dat TE vaak duur is komen te staan:(..) blijven we aan werken.;)

Voor nu(eigenlijk pas morgen) stel ik voor dat we ons niet meer te druk maken(het jaar is om, wat kun je doen?) gewoon een lekkere dag beleven en een hele gezellige avond hebben. Klaar om 2012 te omarmen! BRING IT ON!





We scheuren het laatste blaadje van de kalender en bedenken...het is goed zo, we gaan voor een mooi(in de ruimste betekenis van het woord) 2012!

Ik wens jullie allemaal, volgers, niet-volgers, vrienden, critici, meelezers, stille lezers en alle ander mensen die ik waar dan ook spreek/lees/volg een héle gezellige oudjaarsdag, een oergezellige oudjaarsavond en een nieuw jaar gevuld met liefde, warmte, respect, gezondheid en uitdagingen!

*PROOST*

Tot aan de andere kant van 00.00 morgenavond!

Liefs,
Lynda

Tijd.....

donderdag 29 december 2011

Het is alsof de tijd ook wat langzamer gaat in de week tussen kerst en oud& nieuw. Althans...als je jezelf de tijd gééft zoals ik het me voorgenomen heb voor deze week.
Ik haakte twee kussens want oké, ik snap dat alle seizoenen tikje in de war zijn maar na oud & nieuw mag het er wat mij betreft dan toch écht wel van gaan komen hoor! Winter....sneeuw, koude neuzen, rode wangen, dikke sjaals, handschoenen, warme laarzen, knisperend wit onder je schoenen, de stilte in het landschap...enzo.:) Dus 1 kussen in Winters Wit en 1 kussen in Warm Taupe(wist zo snel geen woord met een T..sorry;))...al las ik van de week nog ergens dat Taupe in 2012 WAYYYYYYYYYYYYYYY passé gaat zijn:D....maar ZACHT schijnt dan wél weer IN te zijn en zacht is ie wel;)!.
Ik kom m'n tijd wel door....






Heb een heerlijke dag!

Liefs,
Lynda

TIK TAK....

woensdag 28 december 2011

Kerstmis, geen sentiment dat "het"al voorbij is, het was goed, het was knus en het was WELKOM! En als ik zo om me heen lees, hebben we het allemaal bewust genoten, hetzij van de broodnodige rust, hetzij van alle gasten, het lekkere eten, de versierde tafels etc.
28 december....tiktak....zomaar ineens komt het "einde"heel dichtbij.
De balans langzaamaan opmakend denk ik dat die niet veel zal verschillen van de gemiddelde blogger/meelezer hier....het was leuk, het zat mee, het zat tegen, het zat FLINK tegen, het was verrassend maar ook heerlijk voorspelbaar en vertrouwd....een mengelmoes van emoties.
 Mensen die je leven binnenwandelen, en mensen die je om welke reden dan ook weer moet laten gaan......ik zeg niks nieuws, zo gaat dat in "het leven".

Nog 3,5 dag...ik "veeg"even door mijn herrinneringen van het afgelopen jaar, grinnik bij de leuke momenten, zucht bij de mooie kleine "gelukjes", slik bij de moeilijke dingen, en verman mezelf bij de voorvallen die me boos maakten, boos en verdrietig, machteloos, maar met de wetenschap: schouders eronder en door....gaandeweg sluipen er toch weer kleine gelukjes in je dagen en plan je alweer hele leuke dingen. Onder de streep kom ik nog steeds vét in de plus uit hoor:).....we hebben elkaar, elke dag, zijn gezond, komen niets tekort, maken mensen blij, worden blij gemaakt etc etc...hoe clichée ze allemaal zijn...ze zijn ZO belangrijk en wáár!
Anyway.... 28 december....

Ik verwisselde wat kerstsfeer met een (wat ik vind) Oud & Nieuwsfeertje, het kan nog,wat glitters en glimmers, tikje gericht op winter...winter.....je weet wel....*mijmert*....sneeuw...het was vorig jaar, weet je nog? Ik hartje sneeuw....ik HARTJE sneeuw.....*kuch*...IK WIL SNEEUW! En een jaar met wat meer zekerheden......da's teveel gevraagd?;) Oke....voor nu alleen de sneeuw dan???









Voor meer tips voor oud & nieuw kun je vanaf nu ook weer op SHOWHOME terecht! Onder de kop NIEUWS!



Fijne dag!

Liefs,
Lynda

Van alles een beetje...

maandag 26 december 2011

Gisteren op eerste kerstdag aan een keurig gedekte dis...

maar vandaag worden het soepkommen en broodplanken!:) Stoer en makkelijk, al worden soep en brood wel nog even zelf gemaakt.....niet té makkelijk he;)
Gisteren het "officiële"gedeelte, vandaag een stoere, gezellige, dikke sokken op de bank dag!! Love it!

Fijne Tweede Kerstdag!

Liefs,
Lynda

Merry Christmas...

zaterdag 24 december 2011

Lieve volgers en incidentele bezoekers, jij die steeds een leuke reactie achterlaat, of jij die alleen meeleest, ik maak geen verschil ;)....ik wens jullie állemaal:

Gezellige Feestdagen!!
vol liefde en warmte en een beetje rust;)


To all my followers or "every now and then" visitors, you who leave those lovely comments, or you who silently read...I don't make a difference;)...I wish you áll:

Merry Christmas!!
filled with love and warmth...and some rest;)

Liefs,
Lynda

Doorslaan(d) succes...

vrijdag 23 december 2011

"mam, we hebben 14 rendieren in huis! Moet dat"?(ik citeer mijn dochter).


Bovenstaande cuties zijn m'n laatste aanwinsten, ze gaven ze bijna gratis weg dus die mochten met mij mee! Weer een uurtje rommelen in huis gegarandeerd;).

Deze kaarten werden mij gestuurd door Anita(van Alle Mooie Dingen en Stella Maye (KLIK ). Hoe zij nou weten dat ik dol ben op rendieren? Uhm...op Facebook plaats ik een Daily Deer: elke dag een berichtje over een rendier, in welke vorm dan ook ;). Dus ja...men had 't kunnen weten:).



Het is zelfs tot in Barcelona doorgedrongen want  van Catherine(ik sprak al eens eerder over haar) kreeg ik deze prachtige kerstkaart, ze tekende mijn grote vriend ZELF! Thanks again Kat(my daughter asked why there was a knitted marshmellow hanging in our tree!!!!!!!.....silly girl...has a lot to learn!!! Marshmellow...duhhhh.....;))
"rendiergroetjes"kwamen er van Pieternel (klik ), ook erg leuk...compleet mét sneeuw...los...in de verpakking erbij..*kuch*;)


en ach deze....is voor het goede doel(altijd een smoesje;))...vanmorgen was het Winterfeest op onze lagere school, en er was een Goede Doelenmarkt georganiseerd. Deze kaart is door een meisje zelf gemaakt...tja....wat doe je dan? Dus.....

Ook nog wat anders Lynda? Uhm jahaaaa......onze boom wordt voller en voller(met hangers, met de naalden is het héél anders gesteld ;))....en ik moet zeggen het is ZO leuk om een verzameling hangers te krijgen door de jaren heen, allemaal met een "verhaal". Vandaag aangevuld met....




en

2 van deze!!!  Samen met een geurzakje van Bridgewater(my all time favourite!)..van Chantal!(klik)  Als "knuffel"...ik heb ergens laten vallen dat ik mezelf door misplanning(dus alle complimenten over de organisatie zijn niet helemaal op z'n plaats) buiten spel heb gezet. Ik verstuurde alleen.....
Maar...ontving nu dus ook, zó onverwacht maar zoooooooo lief!

uhuhm...ja even strijken doet wonderen, maar ze moesten even snel mee in deze post....je ziet waarom? (we deden inkopen in Duitsland en sja....dan liggen deze er...en met een bakfestijn op zaterdag met de meiden op de planning....wil je dat wel in style he!!
REINDEERSTYLE!!!! *grijnstmetvuistinlucht*...

Ik zal jullie niet vermoeien met de rest van de rendieren die al aanwezig waren:)...ik accepteer jullie grenzen ;).

Waar ik jullie wél nog even op wil wijzen,(en blog ik niet hier, dan doe ik het daar:D)...
Hier kun je alle kerstblogs op een rijtje lezen, niet alleen door mij getikt, maar ook door mijn collega "showhomebloggers"
Zo..heel wat klikken vandaag...maar hee.....kerstweekend voor de deur!!(maak snel open!)

Liefs,
Lynda




Do or don't..

donderdag 22 december 2011

Cozy Christmas, dát is ons voornemen. Zaterdagavond lekker koekjes en taart bakken met de meisjes en zondag koken met ons viertjes...alles onder controle...en toch sluipt er dan zo'n last minute thingie tussendoor...althans...kruipt het er tussendoor?
Ik kocht schattige ovenwant met rendieren voor het bakfestijn, met bijpassende theedoeken, Christmas backing in style....alleen..nu zie ik hier zo'n schattig klein huisje, simpel, in alle eenvoud...een huisje..met een rood dakje, TE leuk.
Maken of niet? Do or don't? Moet ik natuurlijk wél eerst een "bouwplannetje"ergens vandaan halen he, en rood papier(wéér naar de winkel), mesjes en snijmat(winkel winkel) en kopietjes maken van gedrukte tekst, op een beetje stevig wit papier(winkel). Maar...met nog maar twee dagen te gaan tot aan kerst in WINKEL WINKEL WINKEL eigenlijk NIET the place to be he, niet dat het zo vreselijk druk is hier in onze plattelandse ambiance, maar voor een WINKEL met benodigdheden voor deze cuties moet ik toch écht weer naar de "stad"....en als me iets tegenstaat, is het dat....niet om de WINKELS, maar eigenlijk meer om de mensen en hun haast, hun haast en hun bedenkelijke gezichten, hun haast, hun bedenkelijke gezichten en hun oogkleppen, hun haast , hun bedenkelijke gezichten , hun oogkleppen en...nah ja....het is eigenlijk een heel ander verhaal dan het WEL of NIET gaan maken van die huisjes he;).
Maar het valt me op, ziet er nog iemand wat?  Je kunt nog zo je stinkende best doen om mensen een glimlach te schenken....ik geloof niet dat "men"dat nog graag ziet... anyway.....2 days till christmas en WIJ zijn er klaar voor, nog een Goede Doelen Winterfeest op school en dan: "strike a (christmas) pose!!! En dat zal een héle relaxte zijn ;)!

"huisje...geen huisje...huisje...geen huisje..huisje...."

Liefs,
Lynda



Licht...en "licht"...

woensdag 21 december 2011


Licht, hoe belangrijk is licht? Altijd in het donker? Nee dankjewel.
Geen licht zien in tijd van zorgen? Nee dankjewel.
Geen mensen om je heen die je zo nu en dan een "lichtje"schenken? Nee dankjewel!

Bazel ik? Nee hoor, dit keer niet!
Kerstmis is licht, en deze keer extra fel!
Niet alleen was er de groepsknuffel waardoor er wat "licht"verspreid werd onder de deelnemende blogsters, er was ook nog een "goed doel"aan verbonden! Geld inzamelen voor Alexandra in Roemenië!
Ik buig voor alle mensen die háár licht brachten.....ik mag jullie namelijk meedelen dat in januari Alexandra geholpen zal worden! Mede dankzij JULLIE!!!! Ik kan geen exact bedrag noemen (er liepen nog meer akties elders) maar ik heb vernomen van de stichting (klik) dat er bijdrages binnen zijn gekomen van bloggers!
Hoe mooi is dat? Ik ben echt geraakt...hoorde vanmorgen het liedje van Birdie op de radio: "people help the people....en jawel...(TTtje;)) daar was het..."het licht"......ik weet niet hoe dat met jullie gaat maar IK (een klein stukje van mij) wordt daar warm van, week van in de knietjes en moet heeeel erg slikken....want hoe kleinschalig dat "geblog"ook mag zijn.....we hebben iemands leven "verlicht"!
Dussssssss......dit liedje is voor jullie.....en ik buig en dank jullie allemaal van ganserharteenormwel, namens mijzelf, maaaar vooral namens de Stichting, of nog meer namens de pleegouders van Alexandra, maar ik denk BOVENAL namens Alexandra!!! Mooie mensen!

Liefs,
Lynda

Een TTtje...

dinsdag 20 december 2011

Tommenog, elke keer weer....als ik dit nummer hoor...
Ik heb dit plaatje twee jaar geleden aangevraagd bij Serious Request namens alle deelnemers aan de aktie destijds.(aktie op een woonblog die ik had georganiseerd, opbrengst voor SR, en dus een plaatje aangevraagd), want call me sentimental.....dit is toch écht wel waar!
Tranentrekker dus.....:)

Hebben jullie ook een TTtje???:)

Liefs,
Lynda

Grouphug...

maandag 19 december 2011

Ik zit er klaar voor dames! Het "knuffelen"kan beginnen! Deze week mogen alle blogjes van "knuffelaars" openbaar, ben zó benieuwd naar alles.
Kom maar op!



hal

buiten




keuken



Wil ik meteen alle Facebookers erop wijzen dat er een hele leuke Warm Winters Wonen Winaktie loopt! KLIK


Liefs,
Lynda


It's coming...

zondag 18 december 2011

mijn kerstgevoel!:).
Ik lees bij meer mensen dat "het"er nog niet echt is, hoe komt dat toch? Zou het het weer zijn? Gaat de tijd voor ons te snel? Hoe dan ook, werk aan de winkel want hee, kerstmis ZONDER dat speciale gevoel kan natuurlijk NIET he;)(uitzonderingen daargelaten, begrijpelijk)
Vroeg op vanmorgen, met een stapel kerstmagazines van onze oosterburen op mn bontplaid op de bank. Kerstboomlampjes aan, geurkaarsje ook, verwarming snorrend...
Toch moest ik er even uit....want...

er lag sneeeeeeeuw!!! Voor alle nieuwkomers sinds de laatste sneeuw in ons land: IK HARTJE SNEEUW!
Jahjahjah....lach maar, sneeuw....pak je bril...maar hee, wie 't kleine niet eert...enzo

voor onze Sjors is dit zijn eerst sneeuw, en nou heeft hij altijd
wel een verbaasde blik op z'n toet, vanmorgen wist hij even niet waarheen....de boom in dus:D
(hij ziet daar steeds vogeltjes, maar zou hij nou écht denken dat die nog komen als hij daar ligt??;))

het vergt wel wat aanpassingen(kijk naar de spreidstand;)), en lang heeft hij het ook niet volgehouden.

Onze Bruce is de stoerste van het stel en had natuurlijk al eens eerder sneeuw gezien en meegemaakt...PAKKEN sneeuw, dus onverschrokken sprong hij op de container(vaste route) om zo soepeltjes het schuurtje op te springen *kuch*....poging twee slaagde overigens wél ;).(geen foto......helaas)

Ik heb nog wat snelle kersttips voor jullie bijelkaar gesprokkeld in die mooie magazines, maar daarvoor moet je toch écht even klikken naar His door haar (niet zuchten nu...KLIKKEN, mooie kiekjes, echt..)

Ik duik snel m'n bank weer op, nog heel wat magazines te gaan, mocht ik meer leuks tegenkomen deel ik het lekker wéér!

Fijne zondag!

Liefs,
Lynda

Blogtour...

vrijdag 16 december 2011

Vandaag is hier weinig te zien! Althans...ik kom je wel even halen, want ergens anders is er wél wat te zien! Waarom? Nou daarom, en omdat ik het deze week even niet redt alledrie m'n blogs te voorzien van "vers":). Natuurlijk tikte ik er wel eentje.....maar dan moet je even meekomen...



En als je daar da toch bent, ga je ook nog even bij Pieternel op visite! Kan ze wel waarderen! Haar vindt je HIER.
Klik zou maar.....zie ik je daar!!!

Liefs,
Lynda


ps: de eerste groepsknuffels komen bij jullie binnen lees ik!
oa HIER(klik)



TicTac.....

dinsdag 13 december 2011

zie je de clusterverlichting? Allemaal hele kleine lampjes aan een "streng"

(bijna) alle blogjes overal zijn doorspekt met Kerstmis! De boom, de ballen, de takken, de klokjes, kerstmis O VER AL!:). Wat leuk om te zien dat zo'n boom zoveel "looks"kan hebben, dat iedereen daar toch haar eigen ding mee doet!

Hoeveel we ook altijd aan ons hoofd hebben, en hoeveel dingen we daardoor vergeten, van ons kerstornamentjes weten we (bijna) altijd wel waar we ze kochten, of van wie we ze kregen. Deze kaart zat ooit samen met nog 1 of 2 andere bij de Ariadne, en elk jaar komt ie wel ergens terug! En dit jaar dus in de boom:).

Kerst, je kunt er (bijna) niet omheen(letterlijk in óns huis ;))....(bijna) iedereen heeft daar wel een bijzonder gevoel bij, even geloof en overtuiging daargelaten....de sfeer, de muziek, de geur, het doet je wat.
"Vrede op Aarde"zetten wij hier om in de Groepsknuffel! Iedereen die zich aan heeft gemeldt heeft al een tijdje terug een mailtje ontvangen met een adres, denk er nog even aan...MONDJE DICHT!
Natuurlijk mag je de afzender in het "pakketje" bijsluiten maar niet NU al gaan verklappen hoor!
En denk OOK nog even aan het verzenden, UITERLIJK volgende week vrijdag "moet"het bij de ander binnen zijn(denk even aan de drukte bij de Post).....en uitpakken en bloggen erover mag VOLGENDE WEEK! HA!

Liefs,
Lynda

Van de Boom, het Rode Beest ende the alternative way...

maandag 12 december 2011


Het valt me op, dat "we"met z'n allen lekker op tijd zijn met onze bomen:). Ook hier kwam afgelopen zaterdag DE boom....en toen was de woonkamer soort van VOL. Mijn "smeekbedes"vooral niet zo'n grote te nemen werden door Lief en Meisje 2 volledig genegeerd! Daar ga je dan met less is more voornemen....het netje werd eraf geknipt en een WOESHeffect vulde onze kamer met BOOM. Awel....een complete chaos(want volksverhuizing) later stond ie er dan toch, aangekleed wel. En ik moet zeggen, ik vergeet vaak welke hangers we hebben, het zijn er een aantal maar ze passen zo leuk bijelkaar. Wit, glas, zilver en hier en daar wat riet...uhm.....een rode vogel.....traditie hier...die MOET erin:).
Het gevecht met de lampjes behoort sinds vorig jaar definitief tot het verleden...ik zeg YEAH voor clusterverlichting, 't is een fikse investering maar hee....vrede op aarde (lees: Huize H) is wel wat waard hoor. Wát een geknoei vond ik dat toch altijd met al die snoeren lampjes(snoeren ja, want Lief negeert mijn smeekbedes om een petiterigere boom al ...pak 'm beet....20 jaar???)...je armen jeukend van de bultjes en overal snoertjes...neee....clusterverlichting verdient een lintje.....je zet 1 meisje aan de ene kant.....en het andere meisje loopt met de sliert lampjes om de boom....appeltje-eitje.

De houten boom van vorige week heeft ook een plekje gevonden..

voor het raam:), zie IK niks van ;)!

Maar kijk nou eens.....zoals hieronder kan het natuurlijk ook!!! Je hoeft ze niet allemaal te kopen....maar eentje onder je boom in een glanzend papierke met een fluffige strik doet het ook héél goed! Het zijn toch net macarons??? Plaatjes zijn het, ik had er eentje thuis maar voor mij mocht hij wat wijder, krijg het soort van benauwd van iets wat aansluit om mn pols, maar ik heb me laten vertellen dat hij nog iets "uitloopt"....dus heb je niet die afwijking die ik heb.....verwen jezelf!


Ik ga eens kijken of ik via de salontafel nog op de bank kan komen, naast de kerstboom. *mompeltmetstemvanmanliefnabootsend* "ik wil een bóóm, geen struik"!........

Liefs,
Lynda

Waar ik was...

zondag 11 december 2011

...was het leuk, was het gezellig, sfeervol, en rook het heerlijk naar vuur!














Eens in de twee jaar vindt er in Arcen(Limburg) het Dickensfestival plaats. Het hele dorp is erbij betrokken, kostuums werden in eigen beheer gemaakt, en van jong tot oud figureert op het festival. Muziek, kunst, culinair;), toneel ende vermaak;). Vuurkorven waar je je aan kunt warmen, open ramen waarachter bv een violiste een mooi stukje muziek ten gehore brengt. Het was gezellig. Al vond ik het twee jaar geleden leuker, maaaaar.....toen was ik er voor het eerst en sneeuwde het...plaatje compleet he;). Toch blijft het een heerlijk December-uitje!

Fijne zondag!
Liefs,
Lynda

ps: natuurlijk bedank ik ook iedereen van ganserenormwelgemeendeharte voor alle lieve felicitaties voor mijn verjaardag!